donderdag 28 april 2022

53 4 –DE RIJKELIJK BETAALDE POLITIEKE KLASSE VAN DE LAATSTEE 50 JAAR: GETELD, GEWOGEN EN TE LICHT BEVONDEN…

 

.

DONDERDAG 28 APRIL 2022

DE DENSITIETS--METER

*

53 4 –DE RIJKELIJK BETAALDE POLITIEKE KLASSE VAN DE LAATSTEE

50 JAAR: GETELD, GEWOGEN EN TE LICHT BEVONDEN…

**

MANE TECKEL PHARES

NAGELSMET KOPPEN

**

FORT EUROPA

Hebt u hem ook gezien, de hashtag ???????? die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi lanceerde?. Burgers konden daarmee aangeven dat ze het wel zagen zitten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. En het is een groot succes. Heel veel Vlamingen toonden hun beste kant. Maar we moeten ons toch ook de vraag durven stellen: hoe laag is een overheid gevallen dat ze in een crisissituatie als eerste reflex beroep moet doen op de goedheid van haar burgers? Burgers die zich blauw betalen aan de benzinepomp, die hun huis met moeite kunnen verwarmen door de gigantische energieprijzen en die hun koopkracht elke dag verder zien slinken.

Dat zijn dezelfde burgers die ook met lede ogen hebben moeten aanschouwen hoe de opeenvolgende staatssecretarissen voor Asiel en Migratie, of ze nu Francken, De Block of Mahdi heten, de toevloed van gelukzoekers van over heel de wereld gewoon hebben laten doorgaan. Volgens de Brusselse regering lopen er minstens 100.000 illegalen in de hoofdstad alleen al rond. De helft van de gevangenisbevolking beschikt niet over de Belgische nationaliteit. De opvangplaatsen die er zijn, zitten gewoon vol. En daardoor kán deze overheid niet het nodige doen om een Europees broedervolk te helpen en moet ze beroep doen op gewone burgers. Dat is geen toeval, maar het gevolg van een jarenlange verkeerde aanpak. Dit is dan ook het zoveelste signaal om het roer om te gooien.

Mahdi moet geen plaatsen bij maken, hij moet er vrij maken. En ja, we moeten durven een onderscheid maken tussen vluchtelingen. Het Vlaams Belang pleit dan ook al lang voor opvang in eigen regio: Oekraïners in Europa, Afrikanen in Afrika. Dat is gewoon gezond verstand. Tijd om eindelijk werk te maken van Fort Europa.

En jazeker, binnen dat Fort Europa moeten we oog hebben voor het leed van een broedervolk. We moeten ons steentje bijdragen aan de opvang van Europese vluchtelingen. Maar we mogen daarbij ook onze eigen mensen, de Vlamingen, niet uit het oog verliezen. Ik haalde het al aan: het leven van onze mensen wordt stilaan ook onbetaalbaar. Onze partij heet niet Europees Belang, niet Amerikaans of Russisch Belang, maar gewoon klaar en duidelijk: Vlaams Belang.

Tom Van Grieken

Voorbeeld:

#Wikipedia is een #encyclopedie

De tags #wikipedia en #encyclopedie zorgen ervoor dat het bericht eenvoudig gevonden kan worden. In het geval dat een gebruiker zoekt naar een hashtag krijgt hij meestal een lijst met berichten die dezelfde hashtag gebruiken….

I N H O U D

Dat van die densiteits-meter was ’n persoonlijke ingevinging (zie afbeelding bovenaan) nog voor ik TVG over onze vriend SAMY gelezen had. Maar we zegge, precies hetzelfde, maar met andere woorden. Iedeer op z’n eigen manier. TVG zls Chef loopt op eieren. IK, van uit de loopgraven, grijp terug – ’n beetje het gevolg van de jaren, maar vooral van het geluk een goede opvoeding te hebben gehad, waar de Bijbel zowat voor alles wat goed of verkeerd liep, haast Goddelijke voorbeeden kon aanhalen. Doie 3 Latiijnse (?) woorden verscheen ergens op een belagrijke bijeenkomst vban Leiders, als vanzelf geprojecteerd op de miren. Geteld, gewogen en te licht bevonden….

Dat is precies wat ee densiteits--metter doet met vloeistoffen. Ze meten – op laoboratoriumschaal - de dcitheid van vloeistoffen. Die dichtheids-resultaten van zowatt alle kleirparttijen geven als resultaat allemaal déastreuse vaststellingen: wel schijn, maar niet (meer) de minste dichtheid. Prcies klaar water, of in veel gevallen zelfs pire niet eens gebakken lucht. Met daarboven, hoog in de lucht, veel roze wolken waaruit het hagelstenen regent die de levensduurte pijlsnel de hoogte injagen.

-

En om het nogmaals te hebben over de begot in Elsene geboren Noord-Afrikaan, ooit klein Jong-Tsjeven Voorzitterke in St Jans Molenbeek… - de broedplek voor terroristen - Sammy Mahdi dus. zou die al eens – pf toch minstens VOOR de verkiezingen van Mei 2024 - uitgelegd krijgen dat Islamtiische gelukzoekrrs, zogezegdde’ sukkelaars van vluchtelingen’ automatisch als koningskinderen onthaald worden zodra ze ons land zijn binnen ge.tukeerd? Leeflooon ad € 5000 ????? per maand, gratis huisvesting in luxe appartementen, recht op ‘gezinshereniging’ van haast hele nomadenstammen, enz. ; enz. Alles betaald met belastingeld die de Vlaming uit de mond wordt gehald.

Iets waarvoor de vetbetaalde Heer Staatssecretaris, voor wat betreft Cjhristelijk-Orthodoxe Oekraniërs, beroep doet op het goedd hart van de reeds kaal geplukte belastingsbetaler.

Aan te raden naamsverandering voor de Tjeven. Islamo Woke Sterrenwichelaars. Agekort IWST. Als ze er zeer goed voor betaald worden.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

28-04-2022

INCH' ALLAH !

*

Ons mateke heeft nog maar eens van zich laten spreken. Hij moest er dit keer zichzelf niet eens voor verkleden. Zijn (terechte) uitspraak dat hij, als hij door Molenbeek rijdt, zich niet meer in België waant, heeft een hoop kritiek opgeleverd, zelfs van binnen zijn eigen partij. Nochtans heeft hij gelijk en dergelijke taferelen ziet men ook elders, denk maar aan ‘Borgerokko’. Wie vanuit de Kempen Antwerpen binnen rijdt via de Turnhoutsebaan, maakt exact hetzelfde mee.

Molenbeek is wel een buitenbeentje. Het is de plaats waar de bloedige aanslagen van Parijs, Zaventem en Maalbeek ongestoord beraamd konden worden. Dat juist daar zoiets mogelijk bleef, was het gevolg van jarenlang mismanagement van de gemeente door toenmalig burgemeester Philippe Moureaux, alias ‘Flup Moustache’, de vroegere ideoloog van de PS. Veel zal er daar trouwens niet veranderd zijn: zijn dochter is er momenteel nóg burgemeester.

Ons mateke heeft zich in elk geval (nog) niet verontschuldigd. Hij beweert nu nl dat hij ermee bedoelde dat men in Molenbeek geen Nederlands noch Frans meer hoort, bijna uitsluitend Arabisch. Ook dat zal wel kloppen, maar neemt niet weg dat men daar ook zonder iets te horen, kan ‘zien’ dat het er een andere wereld is. Inch’ Allah!

 

*

*

AMPERSAND RIJMT OP AMBETANT: DE OMVOLKING VAN CD&V

**

**

27 april 2022

Joachim Coens -en niet Suzanne van het interimkantoor- deelt de lakens uit bij de CD&V, vindt hij. Nogal wat andere partijvoorzitters delen vooral de lakens, maar niet Joachim. Kringen rond de enge Sammy Mahdi willen hem dan wel uit het bed duwen, maar koene Coens houdt vol. Of eerder, hij houdt het op. Elk beetje therapeut zou hem aanraden eens iedereen de mantel uit te vegen, maar neen: Joachim deelt zijn mantel zoals de Barmhartige Samaritaan. Dat zalvende karakter kenmerkte voorheen enkel de CD&V. Vandaag is die ideologie van ‘de mensen helpen en bijstaan’ bijvoorbeeld via het sociaal dienstbetoon nergens meer aanwezig, behalve bij de PS, voor wie dit een electorale verzekeringspolis blijft. Sociaal dienstbetoon kreeg mettertijd een aura van corruptie over zich heen, wat redelijk onterecht is. Als politicus kwam je dichter bij je kiezers door met praktische bijstand in de juridisch-administratieve overheidsdoolhof maar pedante scherpslijters serveerden het koud af.

De christendemocraten omschreven zichzelf steevast als een volkspartij en dat legde hen geen windeieren. Samen in bad met werknemers, zelfstandigen, boeren en werkgevers leidde dat niet zomaar tot een politieke eenheidsworst. Het verbindende spirituele element werkte echt om de reële tegenstellingen te helpen overbruggen. Jaren van toenemende vadsigheid en carrièrepolitici zonder empathie maakten van de CVP een machtsvehikel. De CVP-staat ging voor morele verstikking staan. Vanaf de omtovering tot CD&V onder voorzitterschap van de wollige Stefaan De Clerck ging het eigenlijk bergaf (de opflakkering van het Leterme-tijdperk niet te na gesproken). Meer dan vroeger associeerde men de CD&V met een zwalpende meligheid. Toen Rik Torfs een legislatuurtje meedeed als senator verdedigde hij het ‘enerzijds/anderzijds’-verhaal als een moedig compromis. Hij bedoelde daarmee ongetwijfeld heel wat anders dan ‘het moedige midden’ van kleuterleider Wouter Beke. Toen premier Wilfried Martens zichzelf ooit als ‘extreem centrum’ omschreef rinkelde dat nog enigszins militant. De ontzuiling met het verraad van het ACW (vandaag het vage Beweging.net), het verloochenen van het katholieke label met een keuze voor ‘de’ mensen en het abstract gebrabbel van spinnende dokters deden de rest. Een volkspartij zonder volk. Het Vlaams Belang met ‘eerst onze mensen’ kopiëren komt serieus te laat. De CD&V werd een beheerpartij zonder beleidsvisie.

Je kunt dan wel andere woorden bedenken voor een beerput, maar daarmee verdrijf je de stank niet.

Natuurlijk heeft Coens gelijk dat de bevolking geen hoge dunk heeft van politieke correctheid, transgender idealen of stadsjargon over diversiteit. We nemen het hier enkel op voor de Jokke omdat hij iets degelijks lijkt te willen aankaarten binnen zijn fossiele partij. Je kunt dan wel andere woorden bedenken voor een beerput, maar daarmee verdrijf je de stank niet. Wat er overblijft van de partij zou zich langs rechts (zeker op gemeentelijk vlak) beter aansluiten bij Vlaams Belang om samen traditie, identiteit en sociale accenten te verdedigen. De Open VLD is puur links-liberaal en de N-VA heeft een ander DNA (hetgeen bewezen werd ten tijde van de kartelvorming). De linkervleugel van de CD&V past dan weer beter bij Vooruit nu de radicale roden meer en meer afzakken naar de PVDA. Die ego-rukker !!!!!!!!!!!!! van een Conner kunnen ze altijd een buitenlands snoeppostje aanbieden. Misschien krijgen zelfs die paar overblijvende Groenen met dogma-uitputting goesting om mee te spelen. ‘Te elitair, te neo-liberaal, te ontworteld’, zei Coens terecht over de centrumpartijen. Herverkavelen dus.

 

Op het booster congres ‘&NU’ in het Antwerpse Elisabeth center liep het mis zonder dat men eigenlijk wist waarom. Ondanks de gekende te lange voorbereidingen voor wat in wezen kort maar krachtig behoorde te zijn, kwam voorzitter Coens met een slogan die ergens wel kan. ‘Van het volk voor het volk’ is zowat de definitie van democratie, weg van de legalistische ‘mensenrechten’-wokewereld van vandaag. Natuurlijk werd er lacherig gedaan over de CD&V die nu nederig (volks?) cd&v is gedoopt. Een kleine letter bezit niet meteen een aristocratische connotatie, doch het lettertype past wel bij een bescheiden tien procentpartij. De letter & werd trouwens vroeger in Engelse scholen als laatste opgesomd bij het afdreunen van het alfabet. Na X Y Z volgde ‘and per se and’ (= en op zich ‘en’ als het teken & en niet als woord. & is daarbij een samentrekking van het Latijnse ‘et’ wat ‘en’ betekent. Zo is men dat gaan uitspreken als ampersand).

Mahdi vond het congres smaken naar een ‘uitgestelde nieuwjaarsreceptie’. We hebben hem op zulke recepties al meermaals Macron-achtig hautain weten wezen, zodat enige sympathie voor deze figuur ongrijpbaar diep in onze broekzak zit. Lekken naar Het Nieuwsblad dat zijn volgelinge Nawal Farih lekker geen ondervoorzitter wenste te worden of roddelen dat Coens zich erg kwaad zou hebben gemaakt op de partijraad zijn veelbeproefde recepten. Hoe minder kiezers hoe meer dolken. De CD&V ervaart een omvolking en is er niet goed van. Dat lot ondergaan al langer ook vele Vlamingen.

 

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

**

 En toen kwam er een varken met een lange snuit, en ’t Islamo Woke vertelselke was uit. Want vatekns, dat zijn immer vuile beesten. Mohamed (Mo met Ham?) heeft er trouwens nooit ook maar ééntje gezien, laat staan op z’n bord gehad. Anders zou de varkensindustrie,in Vlaanderen n u niet moeten opgdoekt worden. Teveel stkkstof, ziet U. REerst de koe, dan het zwijn en zo krijgt elk het zijn.

-

Maar attentie AUB. In amper 100 jaar hadden de Moren indertijd heel het Iberisch Schiereiland in handen gekregen. Maar het duurde bijna 1.000 jaar eer de Reconquista terug orde op zaken had grsteld… We moeten eer Albrecht & Isabella er tot op de hhidige dag dankbaar voor zijn.

Onze Nieuwe Leiders zullen dus na Mei 2024 een versnelling hoger moeten schakelen….

*

 

Digithalys

Geen opmerkingen: