zaterdag 16 april 2022

519 – DAT EEUWIG RONDZWERVEN IN DE RUIMTE

 

.

VRIJDAG 15 APRIL 2022

15/4/2019: Brand Noree Dame

*

519 – DAT EEUWIG RONDZWERVEN IN DE RUIMTE

*

Wie spreekt daar nu nog van? Net als van de Bin Laden Arabische aanval op de Twin Towers in NY.

Nikks van. Vergeveningsgezind, zoals Jomme Dockx het indertijd uitdrukte, moeten we zijn.

Peael Haebour (1941) en de weerwraak (1941) van de Yankees op de Jappen…. Ze hebben het geen tweede ker geprobeerd…

Ach man, zoiets doen we toch al lang niet meer. Dan maar de andere wang aanbieden?

Of een voltrefferke van jewelste op Mekka? Gewoon zls waarschuwing en zonder de minste bijbedoeling.

Vriend Poetin, wat denkte gij van zoiets? Is na te vragen bij de olie-Olarchen…. Maar vooral op de Sociale Media, waar de Stem van Het Volk is te joren en waar Big Broyhrt nog altojkd tevergeefs jacht op maakt.

Want tussen droom en daad, staan wetten in de weg,. En praktische bezwaren.



I N H O U D

Wie gedacht had, dat na de Val vna het Russische Sovjet Imperium (1991) de wereld voorgoed af was van de Rode Dictatuur van de wieg tot het graf, is dringend aan een herziening van die mening toe. En laat dat v,adaag vooral geen nieuws zijn. Maar oud vuil. Erger dan een sluipend onzichtbaar dodelijk virus van een onuitgegeven soort, is daar steeds het de dooddoener als argument van ‘het algemeen welzijn’ als Hoogste Doel. Vootbeeld. De Volks Republoek China waar in de overbevolkte volkswijkende mensen op d

strat creperen om elkaar te beschermen. Het ‘Algemeen Welzijn’!!!! Precies alsof er iets in elkaar zou kunnen geflanst worden, dat beter voor zichzelf kan zorgen, dan deze voorspiegeling waarvan het voornaamsye doel is de … tirannie. Dat alles in de veronderstelling, dat zoals van ouds, de Christelijke Naastenliede daarbij geen enkele rol meer speelt.

Anders gezgd: de Vrijziggingen stellen zich in de plaats van God zelf. Een God waarvan zij beweren dat die niet bestaat.

Tja, zo kan ik het ook en niemand hoeft me doorvoor ‘n tweede Karl Marxk te heten.

Gewoon even nandenken. Over de Overlevensduur van alles bvb…. De Antiek-Joods-Chrisdtelijke Bescaving is vele duizenden jaren oud. Uiteraard met vallen en opstaan. Het Communisme is amper 100 jaar oud en heeft al meer kwaad gedaan dan er in al de voorbij eeuwen is gebeurd.

Maar ja, Icarus wilde ook naar d zon vliegen…. Hij zag dat zo zitten!

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

15-04-2022

EINDE FINLANDISERING

*

Toen ik met pensioen ging, kreeg ik van mijn Nederlandse schoonzoon een ingekaderde kopie van de voorpagina van De Telegraaf van 6 februari 1940, mijn geboortedag. Daarop stond als hoofdartikel de titel ‘18de Sovjet-divisie vernietigd bij het Ladoga meer’, Dat gebeurde in Finland en door de Finnen. Die kopie hangt nog steeds in mijn werkkamer.

Tijdens de zogenaamde ‘Winteroorlog’ (eind november 1939 tot medio maart 1940) werden de Finnen door hun grote buur, de Sovjet-Unie, aangevallen. Deze oorlog resulteerde in grote militaire verliezen voor Rusland. Finland wist weliswaar zijn onafhankelijkheid te bewaren, maar werd verplicht om enkele grensstreken aan de Sovjet-Unie af te staan en bovendien zich verder neutraal te houden. Deze gebieden behoren tegenwoordig nog steeds tot Rusland.

De naam ‘finlandisering’ is een omschrijving van een situatie waarin een land zich – naar het voorbeeld van Finland - vergaand meegaand opstelt tegenover een machtiger land. De term ontstond in de jaren 1970 in het toenmalige West-Duitsland, waar het gebruikt werd om de ‘Ostpolitik’ van Willy Brandt te omschrijven.

Zoals het woord al aangeeft, is finlandisering het eerst gebruikt om een Finse situatie te beschrijven. Finland was in 1939 dus al door de Sovjet-Unie aangevallen en gedurende de Tweede Wereldoorlog was er het grootste deel van de tijd een staat van oorlog tussen Finland en de Sovjet-Unie. Niettemin bleef Finland na de oorlog onafhankelijk (al was het kleiner geworden) én omdat het zich - zeer bewust van de Sovjet-dreiging - goed bewapend had. In Finland is de militaire dienstplicht nooit afgeschaft.

Mede als gevolg van de instorting van de Sovjet-Unie in 1991, ging Finland meer werken aan de integratie in West-Europa. Uit vrees voor buurland Rusland is het land echter tot op heden geen lid van de NAVO. Het trad in 1995 wel toe tot de Europese Unie en verving in 2002 de eigen munt, de Markka, door de euro.

Met de brutale en absurde inval van Rusland in Oekraïne heeft men echter ook in Finland gezien wat er kan gebeuren als je niét bij de NAVO bent. Men schat dat 7 op 10 Finnen de dag van vandaag voorstander zijn van een toetreding tot de NAVO. Als dat ook het geval zou zijn in het Finse parlement dan kan dat een kwestie worden van enkele weken, zeker geen maanden zoals de huidige Finse première Sanna Marin het verwoordde. Zoals de meeste centraal- en Oost-Europese landen dat al hebben voorgedaan, zal ook de Finse (en misschien zelfs de Zweedse) toetreding het gevolg zijn van de vraag van een democratisch verkozen regering en niet door de NAVO opgedrongen zoals sommigen dat suggereren.

---

Tenslotte nog dit.

   -   Men mag de EU niet verwarren met de NAVO. Zo is er bv geen verbod van Rusland tegen het eventueel lidmaatschap van Oekraïne bij de EU, wel tegen dat bij de NAVO. Finland zou daar als voorbeeld kunnen dienen.

-   Poetins vriendje Medvedev (letterlijk vertaald ‘beertje’), die hem al hielp bij het haasje over springen van president naar premier tot opnieuw president, kwam vertellen dat, als Finland zou toetreden tot de NAVO, Rusland raketten met kernkoppen zou plaatsen aan haar grenzen met Europa. Laat ze dat maar doen. Of die raketten vlak over de grens staan of 100 km verder, maakt niets uit zolang men ze maar niet afschiet.


HET CHINESE DRAMA

**

Politieke elite versus de vrije burger

Column - 14/04/2022 Alain Grootaers

-

De Chinese overheid, dus in feite de Chinese Communistische Partij, houdt sinds begin april in Shanghai 25 miljoen mensen gegijzeld in een totale lockdown, vanwege een uitbraak van Covid19, in weerwil van alle maatregelen die daar nog altijd golden.

De autoriteiten in Shanghai meldden vorige week meer dan 21.000 nieuwe positieve tests, voor het overgrote deel asymptomatisch. 

Die strenge lockdown wil concreet zeggen dat alles gesloten is, ook winkels en warenhuizen. Vijfentwintig miljoen mensen hebben huisarrest.  Mensen kunnen hun hulpbehoevende ouders niet bezoeken.  Arbeiders kunnen niet aan het werk, zelfstandigen hebben geen inkomen. Huisdieren in gezinnen waar positief getest werd, werden preventief ‘geruimd’.

Voorraadkast

Oorspronkelijk werden kinderen die positief testten op school ook gescheiden van hun ouders en hun ouderlijke woning. Toen daar een golf van protest tegen kwam, werd die maatregel snel versoepeld. 38 000 medici en 2000 soldaten vanuit heel China werden al naar Shanghai gestuurd als versterking. De enigen die buiten mogen komen zijn besteldiensten die etenswaren aan de deur leveren. Alleen: daar zijn er niet genoeg van om 25 miljoen mensen te bedienen.

De rijke bovenklasse van Shanghai heeft weinig moeite met deze lockdown; ze hebben geld genoeg om hun eigen besteldienst te reserveren en hun voorraadkasten zijn groot genoeg om voldoende voedsel te stockeren.  De gemiddelde inwoner van Shanghai is echter enorm klein behuisd en heeft helemaal geen voorraadkast.  De etenskast van wie op een bescheiden flatje woont bevindt zich in realiteit in het winkeltje dat in Shanghai op elke straathoek te vinden is.  En dat is nu dus verplicht gesloten.

China als voorbeeld voor de WHO

De bevolking van Shanghai lijdt nu onder wekenlange lockdowns, voedseltekorten en extreme quarantaine van gezonde mensen, allemaal in het belang van de uitroeiing van een virus waarvan de rest van de wereld eindelijk heeft ingezien dat het endemisch is. Intussen beginnen de protesten in Shanghai tegen dit beleid te groeien: mensen schreeuwen van wolkenkrabbers (zie video onderaan), voedsel ligt te rotten in opslagplaatsen, terwijl mensen honger lijden. Er staan al video’s online van winkels die worden geplunderd.

Tedros Ghebreyesus van de WHO, tweette vorig jaar nog dat China’s lockdown-politiek een nieuwe standaard was

De besmettingen betreffen de omikron-variant die, zoals we inmiddels al lang weten, besmettelijker maar veel minder ziekmakend is. Die realiteit wil president Xi echter niet onder ogen zien. Hij koestert zich nog in de gloed van het internationale lof voor zijn harde lockdown aanpak. Onder meer Tedros Ghebreyesus van de WHO, tweette vorig jaar nog dat China’s lockdown-politiek een nieuwe standaard was voor de aanpak van virus uitbraken.

Doemvoorspellingen

Wat de Chinezen deden waaide over naar Europa en de VS in wat een wereldwijde lockdown werd, in se dus aangestuurd door de Chinese communistische partij.  Neil Ferguson van het Imperial College, dwong Europa en de VS met zijn waanzinnige doemvoorspellingen ook in lockdowns. Hij voorspelde onder andere 100.000 doden in Zweden als ze niet in lockdown gingen.  Zweden gíng niet in lockdown en klokte uiteindelijk af op 6000 slachtoffers, veel minder – ook pro rata – dan landen die wel het slot erop gooiden.  Fergusons bericht van toen verraadde al zijn bewondering voor de Sterke Staat:  ‘China is een communistische eenpartijstaat, zeiden we. We konden er niet mee wegkomen in Europa, dachten we … en toen deed Italië het. En we realiseerden ons dat we het wel konden.’

Ook bij ons en in de omringende landen klonken bij politici stemmen om ‘het virus plat te slaan’ door middel van strenge lockdowns.  In Australië en Nieuw-Zeeland geloofden ze in het ‘Zero-Covid’ sprookje.  Het ging daar twee jaar lang ten koste van veel menselijk leed en zware repressie. Er werden zelfs klopjachten georganiseerd om besmette personen op te sporen. Ook daar moesten ze inmiddels schoorvoetend op hun stappen terugkomen.  Net zo min als een griepvirus valt een coronavirus ‘plat te slaan”.   Wetenschappers wisten dat al langer maar wie zich uitsprak werd weggehoond en dus zweeg de rest maar uit angst voor represailles.  Die samenzwering van de stilte van wetenschappers en artsen duurt overigens nog altijd voort, al begint ze stilaan wat barsten te vertonen sinds steeds meer ontluisterende data boven komen.

De infefficiënties van de democratie

Wat dit ons allemaal vertelt is dat er veel politici zijn, niet alleen in China maar ook in Europa, de VS en daarbuiten, die het Chinese model van een ‘vrije’ markteconomie – vaak gedomineerd door oligopolies – gekoppeld aan een sterke staat wel genegen zijn.  Het is blijkbaar de natte droom van een bepaalde politieke elite om de vrije burger te knechten en de macht ondemocratisch naar zich toe te trekken. Uiteraard altijd onder het mom van ‘het welzijn van het volk’ zoals elk autoritair systeem zichzelf vergoelijkt.

Dichterbij heeft onze eigen meester Frank ook die paternalistische, betweterige trekjes

Dit gaf zelfs aanleiding tot de nieuwe theorie waarbij geopperd werd dat de meest succesvolle landen economisch liberalisme bevorderen en tegelijk een strenge politieke controle handhaven, zodat zij zich kunnen ontdoen van de inefficiënties van de democratie.  De club van het World Economic Forum – die we stilaan eigenlijk een sekte mogen noemen – is daar de emanatie van.  De Europese Commissie met hun troebele besluitvorming een andere.  Dichterbij heeft onze eigen meester Frank ook die paternalistische, betweterige trekjes. Het zal vast zijn verleden bij de Trotskisten van de Revolutionaire Arbeiders Liga zijn dat hem nog parten speelt.

 

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

 *

Zo is er, bij mijn weten, de de Regimme Pers, die het verband heeft durven leggen tussen een Staats Regime en het uitbreken van een nieuwe soort Pest Epidemie die we zelfs in nog veel prmitievere samenlevingen ooit gekend hebben.

Een contradictie in termniis, want moderniteit overstijgt de vroegere onwetendheid.

We kunnen dus ook stellen, dat het Ciommisime de andere naam is voor de gewilde ondergang van het Mensdom…

En dat noemt zicj dan de Partij van de Arbeid!!!

Zrbeis als doodgravers, ja!

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: