maandag 26 oktober 2009

DE LAT GELIJK LEGGEN

DE LAT GELIJK LEGGEN
er ligt een staat te sterven
was nooit geheel gezond
hij liet een volk verderven
ging zelf daaraan ten grond

er ligt een staat te sterven
heel zachtjes,zonder pijn
twee volkeren zullen erven
ik zal op de uitvaart zijn

René De Clercq

7 op 10 allochtone scholieren kunnen niet mee

Vorig schooljaar liepen iets meer leerlingen schoolse achterstand op in vergelijking met het schooljaar 2005-2006. Maar tussen Belgen en allochtonen gaapt de kloof steeds groter. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet Onderwijs.

Bijna drie op tien van de Belgische middelbare scholieren zit achterop. Tegelijk zitten zeven op tien leerlingen van vreemde nationaliteit achter. Ook in het lager onderwijs valt deze kloof tussen Belgische en allochtone leerlingen op, al is ze iets minder uitgesproken.

In het schooljaar 2008-2009 bedroeg de schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs 15,6 procent en voor het gewoon secundair onderwijs 29,4 procent. Er zijn meer jongens met een achterstand dan meisjes. (belga/jv)

25/10/09 08u33 HLN

*****************************
Boeketje Digitalis
(vriendelijk aangeboden, druipend van vergift,
aan alle belse regeringen van de laatste 60 jaar)

Heren Bloedzuigers,
Van de vier machten: Wetgevende, Uitvoerende, Gerechtelijke, Pers.
Tot U spreekt een fiere Vlaming, in jullie ogen een Nietige Luis.
Dit stukje proza wordt U opgedragen, aan U, levenden en doden, in de ijdele hoop dat U eindelijk, bijna van Uw voetstuk gevallen, het door U aangerichte kwaad zoudt willen zien.
Niet alleen heeft U na WO II hen die Uw trouwste onderdanen konden geweest zijn, vernederd en gestraft, maar de nieuwe burgers die U in onze dagen invoert, behandelt U eveneens als het vuil van de straat. Door ze dom te laten…Zeven op tien hebben leerachterstand…..Jullie hebben die mensen naar hier gehaald, tegenin onze zin, en ze worden in de steek gelaten.
Even terugkomend op mijn vorig stukje ‘Amnestie noch vergiffenis’ is het waarschijnlijk duidelijk dat deze titel het standpunt vertolkt, neen niet van de belse on-staat tegen zijn burgers,, maar dat van de burgers die zich in de oorlogsjaren jammerlijk misgrepen hebben. Door bij de Nieuwe Meesters, door hen terwille te zijn, te verhopen wat hen al 110 jaar geweigerd werd door hun eigen vaderland , af te bedemen: gelijke rechten voor iedereen.
De geschiedenis herhaalt zich….
Was er, sedert de Brabantse Omwenteling in 1830, gezorgd voor een eerlijk vaderland, ook voor de Vlamingen, dan was er in en rond de Grote Oorlog (’14-’18) geen zucht naar ‘Bevrijding’ geweest en dus ook geen collaboratie met de vijand. Al de energie van die zovele bekwame vrouwen en mannen zou alsdan positief aangewend geweest zijn ten gunste van dat ene Vaderland, dat er niet was. Rond WO II nogmaals hetzelfde. En in plaats eindelijk de situatie te willen begrijpen, door aan de Vlamingen te geven wat hen toekwam, hebben jullie dezen als het vuil van de straat behandeld…Zo’n behandelingen zijn blijkbaar Uw fabrieksmerk! .
Is het duidelijk genoeg waarom U van ons geen amnestie kunt krijgen, en zeker geen vergiffenis?!
Want jullie volharden in de boosheid….
Jullie regeren van op een enorm kruitvat, met brandende lonten! Waarvan de 2 grootste zijn: de onderdrukking en de uitzuiging der Vlamingen, en de verwaarlozing van het ingevoerd kiesvee.
Moget gij allen branden in de hel!

Geen opmerkingen: