zaterdag 24 oktober 2009

LEX MOLENAER OP DE SCHOPSTOEL

LEX MOLENAER OP DE SCHOPSTOEL

Iedereen hier weet wat ondergetekende denkt over de ‘NACK’, het tijschrift der elite van Rpilarta uit Roulers/Rousselaere, dat gemeenzaam de Kack genoemd wordt, maar door de Zot van Antwerpen als ‘Nack’ wordt uitgesproken. Dit om te bewijzen dat hij niet alleen zijn wereld kent, maar ook zijn (Steenkool)-Engels. Ook die Molenaer uit Roeselare is nooit mijn beste vriend nie gewees nie, wegens zijn uitgesproken vaste draaipunten.. De ene dag noch mossel noch vis, de andere dag noch vis noch vlees.
Echter, in toepassing van de redenering in de politiek, dat de vijanden van mijn vijanden mijn vrienden zijn, geef ik hierbij gaarne de zieleroerselen van Molenaaer door, daar waar hij het heeft over ‘den Baard’. Als het goed is zeg ik het ook! Lees en geniet mee en schiet gerust op de pianist. Ik vraag niet beter! ….
Waarmee zou nu meest te verdienen zijn!? Als Molenaer letterjes malen voor de ‘Nack’ of als gebuisde policus wind malen…
.

SCHANDAAL
Iedereen die over de politiek in dit land schrijft, kent hetzelfde probleem: er zijn niet genoeg synoniemen voor het woord 'schandaal'. Denk u een kunstschilder in die een schilderij moet maken zonder verf, wat bij vele hedendaagse klodderaars overigens een zegen zou zijn, dan hebt u een idee van de moeilijkheden waarmee mensen als onze chef-Wetstraat elke week worstelen.
,
De begroting van de regering-Van Rompuy is weer zo'n schandaal. Er wordt wetens en willens een put gegraven waar de volgende vijf generaties nooit van hun leven nog uit kunnen klimmen. Het verschil met Paars is dit: de begrotingen van het Joenk en den Baard klopten op het einde van het jaar niet, die van Van Rompuy en Vanhengel kloppen bij het begin van het jaar al niet.

En dat is nog niet alles. Door de sluiting van de kerncentrales uit te stellen en Electrabel nog wat meer winst toe te schuiven, dreigen straks eerzame groene energieleveranciers over de kop te gaan. In Duitsland is het al zo ver. Stel u voor dat Electrawinds de deuren zou moeten sluiten. Want die molens draaien niet op wind, zoals sommigen verkeerdelijk zouden kunnen geloven, die draaien op subsidies, een vakterm voor wat u en ik 'diefstal' zouden noemen. Hiervoor zit bij Electrawinds the right man in the right place: den Baard.

Maar nu is het overwicht van kernenergie voor minstens 20 jaar verlengd, en is de kans groot dat wetenschappers in die periode een oplossing vinden voor het probleem van het kernafval. En dus kunnen al die windverkopers hun eigen meerjarenplanning in de prullenmand gooien en zullen ze hun enorme investeringen nooit kunnen afbetalen.

Zeker voor den Baard zou het een ramp zijn. Eerst heeft hij samen met Verhofstadt de welvaart van een volledige bevolking verknoeid. Daarna bezorgde hij de SP.A door zijn eigengereide en totaal verkeerde samenstelling van de kieslijsten een gigantische electorale nederlaag en bracht haar op het diepste dieptepunt ooit.

Door het eigenmachtig aanwijzen van zijn opvolgster dreef hij die politiek en privé de vernieling in, en deed er nog een schep bovenop toen zijn mail aan de grote Barteld Schutyser bij De Standaard terechtkwam. Zijn vismijn is een door Europa gekapitteld fiasco.

In zijn haven kan hooguit een roeiboot aanmeren. Zijn basketclub haalde niet eens de play-off ondanks het aankopen tijdens het seizoen van een volledig nieuwe ploeg en drie nieuwe coaches, en ondanks de bewezen maar natuurlijk ongestraft gebleven omkoping van drie topspelers van Okapi Aalst.

Over zijn mislukte huwelijken spreken we niet, die tel is hij zelf kwijt. Als nu ook nog Electrawinds op de fles zou gaan, is den Baard toch officieel de allergrootste knoeier aller tijden? In alles.

Alleen hijzelf en de nieuwsdienst van de VRT lijken dat niet in te zien.

Geen opmerkingen: