dinsdag 18 juni 2013

1443 - DE SAGA DER 3 KONINKLIJKE BLAASKAKEN


***

Dinsdag 18 juni 2013

Rozenmaand

Zon 5u29-21u59

H Leontius

Deel II

.

1443 - DE SAGA DER 3 KONINKLIJKE BLAASKAKEN

°°°

De eer der Koninklijke sperma-donors


Opgefrist door een begaafde verstoten dochter, deze keer blijkbaar niet verwerkt via K.I.

---

O.L. Vrouw van Saxen Coburg Gotha, B.V.O.

 

°°°

Er zal nog inkt genoeg vloeien over dit onderwerp, en op deze blog hebben we wel wat anders te doen dan aandacht te besteden aan de privé fratsen van een parochizestier wiens koninklijke edele delen meer uit dan in zijn pantalon blijken te zitten.
Toch 2 opmerkingen.
1° Meneer Camps, justekes terug van even uitgeteld, schrijft tegenwoordig in ademstoten. Hij berijdt echter de actualiteit op meesterlijke wijze, op de manier zoals Pablo Picasso zijn tableau’s in elkaar bokste. Chapeau!
2° Het is waar : ook wij, Vlamingen, zijn in de persoon van deze marionetten-figuur, de Koning der Belgen, weer eens te schande gezet voor de gehele wereld. Als de hoogsten in graad, een koning-parochiestier en een als een op rammelaars wippende koijnenbok Eerste Minister het land ten schande maken, hoe moet het dan gesteld zijn met de gewone burger van dat land?
Wacht eens : wie durfde daar ooit het woord in de mond nemen : ‘voorbeeldfunctie’? Albert Second houde dat voor gezegd. En dat is dan de figuur die verondersteld wordt het land samen te houden.
Afspraak de morgen van 25 Mei 2014? Let wel : er is slechts één partij die als uit één mond voor een vrij Vlaanderen kiest zonder stiefmoederlijke betutteling van Francofonen. Liever vandaag dan morgen.

°°°

Ter zake :

DNA-test in koninklijke kringen: ongezien

dm column

© Stephan Vanfleteren.Koning, burggraaf, admiraal: een kind ontkennen doe je niet. Dat doen dagjesmensen ook niet.

Ik dacht dat dit abjecte gedrag nog alleen voorkwam in hogere kringen van de Romeinse curie, maar ook hun profane alter ego's spuiten niet allemaal zuiver op de graat. Koning Albert weet daar meer over.

Dat hij zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël het publieke vaderschap onthoudt, is niet alleen moreel bedenkelijk, het is ook dom. Hij had kunnen weten dat de leugen hem nog tijdens zijn koningschap zou achtervolgen.

Juridisme wast niet witter dan wit, Sire.

Dat Delphine hem, kroonprins Filip en prinses Astrid nu dagvaardt voor een DNA-test is ongezien in koninklijke kringen.

We zijn de komende dagen weer wereldnieuws.

Cuisses légères vormen mede het wezen van koningshuizen. Het lijkt genetisch; erfelijk ook. Daar zit de burger niet mee. Een democratie is gewend aan overspel. Maar je kunt het zonlicht niet ontkennen als er ongelukken van komen.

Zoals een ongewenst kind.

Een DNA-test zal Delphine niet helpen aan de erkenning dat koning Albert haar biologische vader is. Zelf overtuigt ze ook niet echt met haar late riedel over bloedbanden. Haar hang naar verwantschap lijkt me zakelijker.

Wel is de vraag naar het DNA van Albert op zich al criminaliserend.

Hugo Camps

Geschreven door AABEE via Digitalia

°°°



°°°

 

Geen opmerkingen: