vrijdag 1 september 2017

4277


**
Donderdag 31 Augustus 2017

4277 - OVER HET VIER-WEVERSTAD-MEER  AAN DE ANTWERPSE DIEPZEE-HAVEN
*
INHOUD: VAKBONEN: nieuwe spoorstaking aangezegd omdat Regering (eindelijk) orde op zaken wil stellen.
Touche pas à mon pôte…. of hoorde niet goê ?!

OP DE IJTKIJK
*
Toegegeven: mijn titel hierboven  is niet goed gelukt, want het  echte Vierwoudstedenmeer, een uitgestrekt bergmeer in Zwitserland  en heeft natuurvriendelijk niet eens ‘n diepzeehaven, in tegenstelling tot Weversville. In  Zwitserland is het daarentegen stilstaand ‘zoet’water, en in Antwerpen op- en afgaand vervuild zoutwater uit de Noordzee vermengd met vervuild rioolwater uit  de Schelde.
Hade gelijk êt, hedde gelijk. Wat gij, Bardje?
‘Mijn gedacht!!!’ zou ik zeggen.
**
*
De Antwerpse burgemeester heeft dus gelijk. Dat is de fataliteit die zijn hele leven vergalt. Die twee beruchte pakbonds-führers zijn inderdaad gevaarlijke zotten die dringend dienen in de dwangbuis van een rechtspersoon te worden gestopt. Zodat ze tenminste verantwoordelijk zouden zijn voor hun (mis)daden.
**
*
Opkomen voor de rechten van de ‘Kleine Man’ is een slogan uit  de   verstandelijke onbekwame tijd van vorige eeuwen. De vele eeuwen waar De Gilden door de snel elkaar opvolgende bezetters waren opgedoekt. Wat meebracht dat onze welstand telkens meteen weggesleept werd. Vooral sedert de tijd van de industrialisatie mechanisatie.
Aalst en Priester Daens wisten dar alles van. Want de welvaart en de voorspoed van zowel de Patroons als de  ‘ondergeschikten’ zijn in het dagelijks leven als 2 handen op één buik. Ze zijn als 2 treinen op hetzelfde spoor naar dezelfde bestemming.
En nu willen de aan wal staande ‘Heren’  die toekijken van op de perrons, dat hun ‘spoor’ (om aan snelheid te winnen?), naar beneden helt en dat der ‘Bazen’ steil naar omhoog.


Wat denken ze hiermee te bereiken?  Weten die dan nog altijd niet dat o.a. De Post als gedeeltelijk private ondernemingen, beter ‘draaien’ dan voorheen onder dat Staatstoezicht waar zij een vaste voet tussen de deur hadden staan? Staatsbedrijven zijn allemaal een soort van Middeleeuwse ‘Bergen van Barmhartigheid geworden. Waar er ‘werk’ is vooe iedereen. Op voorwaarde dat die trouw en zonder nadeneken het al maar durder wordend ‘Lidgeld’ bij de Vakbond betalen.
**
Verplichte ‘vrijwillige’ bijdrage…
*
Bardje mag wel, als ras-polletieker uit De School van Il Terminatore, de hele waarheid niet helemaal onder woorden brengen. Wel ’n beetje enerzijds, maar vooral ook de andere zijnde belichtend. Zo  bedoelt hij enerzijds, sprekend als een volleerde Tsjeef,  dat die ‘Heren’, zo goed als uitsluitend voor eigen rekening rijden, en anderzijds dat de wielen in feite moten draaien in het belang der reizigers.  Wat nog rest in Het Parlement van hun beide partijtes,  Die halen steaks misschien niet eens meer de kiesdrempel. Socialisten zijn er bijna niet meer, en de Tsjeven, na afhandeling van het ARCO-schandaal, zullen er nog berooider aan toe zijn
En weet U nog? ‘Overigens ben ik van mening dat Cartthago moet vernieitgd worden’….
**
*
Ach ja, die ‘Gilden’ van vroeger. Die bestuurden tenminste zelf van uit de basis hun eigen beroepsgenoten. Zonder ‘vrijgestelden’….
Neem daarbij dat de ‘ondergeschikten’ ondertussen heel wat mondiger zijn geworden, en U kent het droevig einde van dit soort ‘pakbonden’ zo goed als Digitalia.
*
De Wever: "Rudy De Leeuw, Marc Leemans, nemen die mannen zichzelf nog serieus?"
*
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een interview aan de Gazet van Antwerpen zijn ongenoegen over de Belgische vakbondstop nog eens duidelijk gemaakt. "Alles in dit land lijkt geconstrueerd om veranderingen tegen te houden, zowel institutioneel als in de sociale structuren. Blokkeren is niet moeilijk. Hoe mensen bepaalde stelsels die onhoudbaar zijn blijven verdedigen (...) dat vind ik compleet onverantwoord", zegt de Antwerpse burgemeester.
"Als ik vakbondsmensen zoals Rudy De Leeuw (ABVV) en Marc Leemans (ACV) bezig hoor, vraag ik mij af of die zichzelf nog wel serieus nemen. Ze zijn maar over sociale bloedbaden bezig, maar beseffen ze wel hoe onvoorstelbaar herverdelend en sociaal België wel niet is? Ze kijken echt alleen maar naar hun eigen navel", trekt De Wever van leer.
Ook het onderwijs kreeg tijdens het interview nog een kleine veeg uit de pan omdat het volgens De Wever te weinig doet om het duaal leren in de praktijk om te zetten. "Het moet mij ook van het hart dat onderwijs vaak een rigide partner is, die moeilijk te bewegen is om deuren open te zetten. Bijvoorbeeld om het tegelijk leren op school en op de werkplaats uit te rollen."
*
NADER BEKEKEN
**
*
Niemand vraagt mijn mening, en dus geef ik die maar zonder vragen. De vakbonden zijn er ooit nodig geweest, toen de man en vrouw in de straat ‘nog hakkelden, ongeriefd van woorden’ omdat de meesten maar tot14 jaar naar school waren geweest. Bleef van de opgedane leerstof meestal maan over, de nobele kunst van het vermenigvuldigen. ‘ArmVlaanderen’, bijna kreperend van de honger. Die tijd is allang voorbij, waarbij we moeten vaststellen, dat de ‘vakbonden’ eigenlijk als spelbrekers en nutteloze egoïsten  zijn overgebleven.
Het is zelfs niet meer normaal te noemen Overstandige luyden weten wanner ze overbodig zijn geworden. En trekken daar de exacte besluiten uit…..
**
*
 (Digitalia)


   


Geen opmerkingen: