zaterdag 9 september 2017

4283


Woensdag 6 September 2017

4283 - BRUXELLABAD WORDT ÉéN GROOT BETER  GEORGANISEERD CALAIS
*
INHOUD: ISLAM INVASIE: De ene aanpak van ‘Vluchtelingen’ is de andere niet. Gelukkig maar. Brussel was al een ‘Hellegat’ maar ‘Zinkgaten’ dreigen ondertussen van met leidingwater het hellevuur vuur te blussen.
MANNEKE UIT DE MANE: Op het Ministerie in Brussel werken ze van den achternoene niet, omdat ze een cursus moeten volgen ‘Omgaan met stress van anderen”.  Ze hebben al een keer een donderdag ‘Stress op ’t werk’ gehad en een keer ‘Stressbestendigheid’.  “Oejejoeje, ’t is were opleidinge” zegt DeBusschere, “’k sta nu al te beven van vannuchtend.  Ze zouden hier beter een keer moeten leren om de mensen gerust te laten.”
VANDAAG: H. Zacharius: profeet, Z. Jacob van Diest

OP DE IJTKIJK
*
Franken Theo blijkt in de dagelijkse praktijk meer en meer ‘the right man on the right spot te zijn. Dat niettegenstaande hij Cruella Onkelinx ooit de stuipen op het lijf joeg, omdat hij toegaf ooit aanwezig te zijn geweest  op een vriendenfeestje van ’BERKENKRUIS’, van gewezen Oud Oostfronters.
**
*
Iets wat de man siert wegens zijn doortastendheid en kordaat optreden. Blijkbaar iets nieuws in de politiek.

Zijn ster stijgt, en de hare is zo goed als uitgedoofd.
**
*
Ja Ja, de Kracht van Verandering ten goede!!!. Het is el geen tornado Categorie 5 maar het gooit toch Heilige Huisjes omver.
Marl my words: we zullen nog veel van die amn horen. Gelukkig maar! De DM laat zelfs na schamper te doen…
**
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Iemand die ook kan LUISTEREN
*
Dan toch opvang voor meest kwetsbare migranten uit Noordwijk

De minderjarigen, families met kinderen en zwangere vrouwen in het Maximiliaanpark krijgen dan toch een opvangplek van de regering. Tegelijk gaat de politie de transitmigranten vaker en op meer plekken in de Brusselse Noordwijk controleren.

Terwijl hij voor de schermen bleef beweren dat hij geen 'illegale migranten' wou opvangen, waren de diensten van Theo Francken (N-VA) achter de schermen wel op zoek naar een – gedeeltelijke – oplossing voor de honderden mensen in het Maximiliaanpark en ‘de Nord’
**
Verkeersbord
Noordstation.
*
Het gaat niet om een grote, algemene opvang voor alle transitmigranten, wel om de meest kwetsbaren. Enkel minderjarigen, families met kinderen en zwangere vrouwen zouden onderdak krijgen. De nachten worden langer, en kouder, en de regering wil geen humanitaire drama's.

Op vraag van zijn kabinet kijken Fedasil en Samusocial hoe ze de opvang zullen organiseren. Fedasil staat in ons land in voor de opvang van asielzoekers, Samusocial verzorgt de daklozenopvang in Brussel. De twee organisaties hebben al een samenwerkingsakkoord en kijken binnen die conventie wat er mogelijk is.

Hoeveel plaatsen er precies voorhanden zullen zijn en wanneer ze zullen opengaan, is nog niet helemaal uitgeklaard door de bevoegde instanties. Francken wil de opvang in ieder geval kleinschalig houden, zodat er niet nog meer transitmigranten naar Brussel-Noord afzakken. "Wij verwachten ook niet dat er veel mensen op dit aanbod zullen ingaan", zegt Katrien Jansseune, Franckens woordvoerder. "De meesten weigeren elke vorm van opvang, omdat ze willen doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk."
'Niet gezwicht'
Francken wil het vooral niet doen lijken alsof hij gezwicht is voor de druk van de ngo's die de ergste noden van de migranten proberen te lenigen, of de burgemeesters die om pre-opvang vroegen. Daarom beklemtoont zijn kabinet dat het al lang op zoek was naar een oplossing. Vooral Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) riep de staatssecretaris al op om een tijdelijk opvangcentrum open te stellen voor de dakloze en dolende migranten rond het trein- en busstation in de Noordwijk.

De opvang voor de meest kwetsbare migranten betekent zeker niet dat de regering minder hard uit de hoek komt op het terrein. Gisterenochtend pakten honderd agenten vijftig mensen op in het park en de stations. Negentien van hen zullen worden opgesloten. Hoeveel er naar een gesloten centrum moeten en zullen worden uitgewezen, is nog niet duidelijk.

De komende dagen zal de politie haar acties nog opvoeren. Ze zullen ook niet meer op vaste momenten gebeuren, en in een ruimere omgeving van het Noordstation. "Deze acties moeten elkaar in een hoge frequentie opvolgen," zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). "We mogen niet tot een point of no return komen. Hier mag geen tentenkamp of 'nederzetting' ontstaan. Dan krijgen mensen een thuisgevoel, en komt er een tweede Calais. Deze mensen zijn niet welkom, dat is de boodschap die je moet blijven verkondigen."

Die nadruk op ontraden is er vooral omdat de regering mensensmokkelaars niet in de kaart wil spelen. Daarom is de gerechtelijke politie ook aanwezig bij elke actie. Die probeert de netwerken van mensensmokkelaars in kaart te brengen. Van Raemdonck: "Dat levert permanent resultaat op."

Lees ook het standpunt van Koen Vidal: "Theo Francken heeft misschien wel de moeilijkste job van het land." (+)
*
NADER BEKEKEN
**
*
Als besluit een kleine ‘spielrei’ als aye-opener….

Om logisch te zijn, zouden de Rode Broeders als aanstichters van die vervuiling, het boeltje met eigen handen moeten klaren, in plaats dat hun opvolgers dat dienen te doen.
**
*
Ik zie het al gebeuren: het properste werk (zoals hierboven) voor de kopstukken van die partij.   In dwangarbeiders-tenue, met aangenaaide ezeloren. En bewaakt door nors kijkende beulen met enorme herdershonden losjes aan de voet.
**
*
Vloeren, trappen hokjes en kantjes, iedere bekakte vierkante centimeter worden met de tandenborstel gekuist ot ze blinken, door de paar honderd verblinden die nog altijd stemmen voor deze partij. Vloeren schuren met dat soort borstels is een geplogendheid uit de vroegere ABL-jaren….Niks oneervaars dus.
Enfin, zoals U ziet, een her-opvoering van de zeden en gewoonten lijk die aangeleerd werden door hun voorgangers tijdens het Hitler Regime.
*
Neen, natuurlijk wordt onmenselijkheid niet bestraft met onmenselijkheid. Jomme Docks wist het al, net als Paus Franciscus dat: vergeveningsgezindheid de schoonste vergelding is. Mij om het even, als de monsters maar het land uitgejaagd worden.
**
*
(Digitalia
                                                                                                                      

Geen opmerkingen: