woensdag 10 maart 2021

500549 –MIDWEEK-DAG IN VOLLE SPERRGEBIET

 

.

WOENSDAG 10 MAART 2021

*

WTV 106 jarige Godelieve. IEPER Via  Google

.

500549 –MIDWEEK-DAG IN VOLLE SPERRGEBIET

 

INHOUD

GENDER-WERKERS NET ALS CRIMINELEN KOMEN HANDEN TE KORT. DAARVOOR DE GEWELDIGE INTERESSE VOOR ANDERS GEKLEURDE MEDEMENSEN.

*


*

Zo tussen de regenvlagen door, profiteert Katrientje ervan om heur commissies te doen. Aan de bakkerij komt ze Lena tegen met een zonnebril op. “Wat scheelt er met joen ogen?” is de vrage van Katrientje.   Lena zet de bril af en toont een ferme blauw oge.   “Wien heeft joen da gelapt?” informeert Katrientje. “Mijne vent,” is ’t antwoord. “Oei ‘k dacht dat hij voor veertien dagen voor zaken naar Amerika was.” “Spijtig genoeg, dat peinsde ik ook!”

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

SERVICE, HET WERK IN DE SCHADUW

Ik kom even terug op mijn blog van gisteren over de bestelling bij DAF-trucks voor het Belgisch leger, waarbij ik stelde dat een bestelling van 879 voertuigen geen uitzondering was. Buiten de 1.300 voertuigen door het Portugese Primo Divo, blijkt er ook reeds in 2016 zo’n mega order te zijn geweest vanwege het Spaanse Primafrio, zoals gemeld in de reactie van lezer Erik, waarvan er reeds een eerste serie van 400 is afgeleverd en de rest zal worden afgeleverd vóór eind 2023.

Allemaal dus goed nieuws voor DAF-Trucks en voor de enkele duizenden Vlamingen die bij het bedrijf werken, zowel in het eigen Oevel/Westerlo als in het Nederlandse Eindhoven. Ik ben nog altijd blij dat ik zo’n 33 jaar bij dat bedrijf heb kunnen werken, waarvan de laatste 22 bij International Truck Service (ITS). Wat DAF’s service zo uniek maakte, was dat ze maar op één nummer bereikbaar was, maar dan voor iedereen over heel Europa en dat we niet werkten met een call center buiten de fabriek, maar in de fabriek zelf, met naast ons de afdelingen Service en Onderdelen, waarop we steeds konden terugvallen en die allemaal ook een 24 uursservice hadden, 7 dagen op 7, net zoals wij.

‘Service, het werk in de schaduw’ was de titel die ik had voorbestemd voor mijn memoires, maar daarvan is niets in huis gekomen en ondertussen zijn de systemen van digitalisatie en automatisering zodanig geëvolueerd dat ze niet meer vergelijkbaar zijn met ons werk van vóór de eeuwwisseling.

---

Dat DAF in de jaren 1990 in de problemen was geraakt – een vraag van lezer Rob - had verschillende oorzaken. De eerste was dat het Britse Leyland had overgenomen en naar de Beurs was gestapt op een moment dat het vrachtverkeer (nog) niet in de lift zat. Ik herinner me nog de titel van een artikel van toen uit de Gazet Van Antwerpen: ‘DAF voor een korte rit’. Men geloofde niet in een expansie van het vrachtverkeer.

De tweede reden was dat men maar productie was blijven draaien, ongeacht de verkoop. Op een gegeven ogenblik stonden de parkeerplaatsen vol met duizenden niet verkochte voertuigen.

Na de doorstart werd de oude productie aan dumpingprijzen verkocht en werd er een reeds geplande nieuwe generatie voertuigen aangeboden die pas geproduceerd werd nadat ze verkocht was. Rond dezelfde tijd kwam het concept ‘just in time’ vanuit Japan naar hier overgewaaid, waardoor men de voorraden kon beperken en het vrachtvervoer een enorme uitbreiding kende. Het tegenovergestelde van wat men verwacht had. Het resultaat kan men nog steeds zien op onze wegen.

 

*


*

VAKBONDEN PLANNEN ACTIES EN BEDRIJFS STAKINGEN OP 29 MAART

*

De vakbonden overwegen op maandag 29 maart acties en stakingen in de bedrijven te organiseren omdat het overleg over hogere lonen is mislukt. De liberale vakbond ACLVB twijfelt nog over haar deelname.

Met de opheffing van de onschendbaarheid van Carles Puigdemont opent het Europees Parlement de weg naar zijn politieke gevangenschap. Dat voelt erg ongemakkelijk aan."

Le Pain Quotidien sluit ruim helft Belgische vestigingen tijdelijk

De Brusselse bakkerij keten Le Pain Quotidien ziet zich door de corona crisis genoodzaakt 13 vestingen in ons land alvast tijdelijk te sluiten.

-

Farma & Biotech

Nieuwe biotech speler uit Gent imponeert Amerikaanse investeerders

The next big thing is geland in de Gentse biotech vallei. Agomab is amper vier jaar oud, maakt gebruik van technologie van Argenx en haalt nu 74 miljoen dollar op. ‘Het gaat heel snel.’

België opmerkelijk

Financiën verkoopt Ferrari en McLaren per opbod

Voor de wagens liepen al boden van respectievelijk 35.000 en 70.000 euro binnen.

Markten Live

Belegger straft somber Bpost hard af

Na de publicatie van de jaarresultaten dinsdag krijgt de beurskoers van Bpost woensdagochtend een stevige tik. De Belgische postbode is nu voor het eerst sinds de beursgang in 2013 minder waard dan de Nederlandse rivaal PostNL.

België

Brussel wint geschil met Vlaanderen over stadsprojecten op school

Het Grondwettelijk Hof oordeelt dat Brussel wel degelijke pleintjes en sporthallen van Vlaamse scholen mag opknappen en ter beschikking stellen van de Brusselaar.

Recent nieuws

Europa interview

Ursula von der Leyen: ‘Ik ben het beu de zondebok te zijn’

"Geneeskunde en logistiek zijn twee verschillende metiers"

-

De bank-verzekeraar KBC is een van de acht bedrijven die interesse heeft om de gegevens van de digitale stroom- en gasmeters van Fluvius te kunnen inzien. Energiebedrijven staan te trappelen om met die data nieuwe producten en diensten op maat te ontwikkelen.

-

Kraak misdaad telefoons Sky ECC mijlpaal voor Belgisch gerecht

Met de grootste gerechtelijk actie ooit in ons land, gericht tegen criminelen met misdaad-telefoons van Sky ECC, heeft het Belgische gerecht een mokerslag toegebracht aan de georganiseerde misdaad. Het onderzoek toont vooral aan voor welke hoog technologische uitdaging de politie staat in de 21ste eeuw.

België

'Serieuze berg corona-steun onterecht toegekend'

Het gerecht voert in verschillende arrondissementen onderzoeken naar flagrante fraudes en misbruiken met corona steun. ‘Ik denk dat een serieuze berg geld aan corona steun ten onrechte is toegekend’, zegt Danny Meirsschaut, de voorzitter van de raad van arbeids auditeurs van ons land.

De weg naar vaccinatie

5,4% van de Belgen kreeg eerste prik

3,0% volledig gevaccineerden (op 8 maart 2021)


*

HET INTERVIEW SLOEG IN ALS EEN BOM’

Mijn oren tuiten er nog van

Acta Sanctorum - 10/03/2021 Johan Sanctorum - Leestijd 3 minuten

*

Een hele tijd weigerde ik hardnekkig te klikken op nieuwsberichten over Harry en Meghan, het prinselijk koppel dat de deur van Buckingham Palace achter zich had dicht gegooid. Het leek me eerder iets voor de tabloids en onze boekskens. Maar ik moet mijn onverschilligheid bijstellen, mede dankzij het uitstekende artikel van Harry De Paepe: dit is wereldnieuws, beste mensen.

Stel u maar eens voor, en ik vat samen voor wie al die tijd op Mars heeft vertoefd: prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en Diana Spencer, is getrouwd met (halfbloed) actrice Meghan Markle. Ze vonden hun draai niet zo bij de Windsors, besloten vorig jaar het koningshuis vaarwel te zeggen en gingen in ballingschap naar het exclusieve Santa Barbara, nabij Los Angeles.

In dat optrekje van twaalf miljoen euro, met negen slaapkamers, zestien badkamers, een bibliotheek, sportschool, tennisveld en gameroom, komt de in de VS iconische sensatie journaliste Oprah Winfrey een interview van het koppel afnemen. Onderwerp: het ‘racisme’ van de Britse royals. Gezien Meghans moeder zwart is, heeft hun kindje Archie een kwartje Afro-bloed, en daar zou binnen de koninklijke familie ‘iemand’ (we komen niet te weten wie) een opmerking over gemaakt hebben.

Naar het schijnt heeft de VRT 60.000 euro betaald voor de uitzendrechten in Vlaanderen, en liet daarmee commerciële zenders als VTM kansloos achter zich

Je gelooft het niet: vier uur aan een stuk mekkeren de gevluchte prins en de hertogin (die titel kreeg ze cadeau op hun huwelijk) over het onrecht dat hun is aangedaan, het racisme in de media ook rond haar figuur, de wanhoop, het verdriet, de zelfmoordplannen (!) van Meghan, die als een volleerde actrice échte tranen produceert. Naar het schijnt heeft de VRT 60.000 euro betaald voor de uitzendrechten in Vlaanderen, en liet daarmee commerciële zenders als VTM kansloos achter zich.

Woke celebrities

 

Voor alle duidelijkheid: dit is goed uitgekiende marketing. Het echtpaar wil zich in de media lanceren als hoofdfiguren én producers van programma’s rond familie, kinderen, tolerantie en antiracisme (uiteraard). Zeg maar de Pfaffs en de Planckaerts, maar dan met zes nullen erachter. Meghan tekende al een meerjarencontract bij Netflix, goed voor 100 miljoen dollar.

Met het forse trekpaard Oprah Winfrey van voor, slagen ze erin politieke correctheid te vermarkten en daarin heel het media-universum te betrekken

 

Het is dus kassa bij deze verschoppelingen. Met het forse trekpaard Oprah Winfrey van voor, slagen ze erin politieke correctheid te vermarkten en daarin heel het media-universum te betrekken. Dat is geniaal bedacht: wokeness binnen het celebrity gebeuren. Komaan zeg, wie huilt niet van woede, alleen al bij de gedachte dat ‘iemand’ een opmerking zou hebben gemaakt over de huidskleur van dat kindje. Waar is de tijd dat ze met enige consternatie naar mijn flaporen keken op familie bijeenkomsten, had ik toen maar Oprah gebeld.

De levenslange familiesoap gaat dit keer niet alleen meer over rijkdom en glitter, maar ook over mensen met de juiste kijk op de maatschappij en de wereld, in tegenstelling tot de verzuurde mummies die Buckingham Palace bevolken. Geruchten dat de hertogin/drama queen haar personeel als uitschot behandelde, doen even niet ter zake. Evenmin het feit dat het koppel zich inzet voor het klimaat én het ganse jaar door in een privéjet rondtoert.

‘Het interview sloeg in als een bom’ lezen we nu overal. Mijn trommelvliezen tuiten er nog van. Vijftien jaar na de dood van mediafilosoof Jean Baudrillard en zijn theorie van het simulacre, het verschijnen van ‘Flat Earth News’ (Nick Davies) ongeveer even lang geleden, en mijn eigen bescheiden bijdragen inzake media kritiek, blijven gebakken luchtbommen ontploffen, ook in de zogenaamde kwaliteits media.

Misschien ligt het aan de ongelooflijke corona moeheid op deze aardkloot, dat de wedervaren van Harry en Meghan wereldnieuws werden. Een verhaal op tijd en stond, dat moet kunnen. Zo lang u maar niet denkt de mainstream pers kwalitatief ook maar één millimeter boven de sensatiepers uitstijgt. Onze publieke omroep legt de lat, andermaal.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

 CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

Brol, in alle maten en gewichten, zal er atijd zijn. Liefst tegen zoveel mogelijk geld. Liefst uiteraard met andermans geld. En zo Openbaar mogelijk. Tot de kijker erbij in slaap sukkelt.

Dat dan daarbij zelfs edel bloed aan te pas komt: dat kennen we reeds sinds Sneeuwwitje en haar wakker kussende Prins.

-

Een kudde onnozele schapen heeft er niets an. Vooral niet als de gedisciplineerde schepershond achter tralies zit, in quarantaine moet of zucht onder een ‘Cordon Saniaire’…

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST




Geen opmerkingen: