vrijdag 19 maart 2021

500561 - SULLEKE SOMERS IN DE ZON GEZET

 


 DONDERDAG 18 MAART 2021

*

 500561 - SULLEKE SOMERS IN DE ZON GEZET


Inhoud

 FREUD IS NOOIT VER WEG ALS KAZAKDRAAIERS DE VLAAMSE ONTVOOGDINGSSRIJD RUILEN VOOR GELDZAKKERIJ EN GEVLEI

*

 

*

DE MATE WAARIN BART SOMERS PSYCHISCH GESTOORD IS, IS OMGEKEERD EVENREDIG MET DE SNELHEID VAN VACCINATIE

17 maart 2021 Spietse De Vleeschouwer

**

Geen woord of het wordt zo aan misbruik onderworpen als “fobie!” Komt van het oud-Griekse “phobos” dat angst of vrees betekent. In de obsolete psychoanalyse van Freud wordt het doorgaans gebezigd voor mensen met een psychische aandoening die, om een onverklaarbare reden, een bovenmatige angst ontwikkelen voor specifieke dingen of situaties. Fobieën bij de vleet! Van spinnen (arachnofobie), van objecten met gaatjes (trypofobie, waarmee overigens niks wil gezegd zijn), van vogels (ornithofobie) … U noemt het, en er bestaat een onverklaarbare angst voor. Zelf heeft uw dienaar een tikkeltje last van “coulrofobie”, angst voor clowns; meestal bij het zien of horen van de doorluchtigste onder hen: Bart Somers!

 

Nadat Sulletje Somers door een ietwat schimmige organisatie tot bovenste beste burgemeester van de omvolking werd uitgeroepen, gaat het met deze liberale lijs echter sterk bergaf. In hoogsteigen persoon werd hij gegrepen door een nieuwe, tot nu toe onbekende vorm van angst: de “fobiafobie”, de angst voor angsten. Verder onderzoek van deze variant stond in de steigers maar werd stopgezet omdat partijgenote KouweKiwi alle subsidies dienaangaande vakkundig afleidde naar haar ondertussen failliete satelliet-vennootschappen in de Antwerpse dans- en bewegingssector, die haast volledig bevolkt wordt door arme allochtone stakkertjes die, meestal door witte mannen, gedwongen geactiveerd worden op de reguliere arbeidsmarkt. De rillingen lopen je ijskoud over de rug!

 

De symptomen van Sulletje Somers’ fobiafobie volgen een eigen patroon dat evenwel dringend onderworpen moet worden aan nader onderzoek. De wereldvermaarde psychoanalyticus, prof. dr. dr Firmin Fobius, die nooit een interview weggeeft maar voor uw lijfblad en omwille van de wurgende urgentie graag een uitzondering maakt, duidt het probleem: “Naar mijn oordeel is de fobiafobie van deze patiënt finaal terug te brengen op een basisfobie die we “electiofobie” hebben gedoopt: de angst om niet herverkozen te geraken. Om aan deze basisfobie tegemoet te komen, die verre van onverklaarbaar is en in die zin als fobie dus ‘oneigenlijk’, transponeert de minister zijn eigen fobieën op anderen in de hoop de kleinste der minderheden achter zich te scharen.”

Kan U daar een voorbeeld van geven, professor?

 

Prof. Fobius: “Zeker! Het viel me ter gelegenheid van het afbranden van het bijna-asielcentrum in Bilzen op dat patiënt Somers – het Sulletje – daags nadien in het parlement al scheen te weten wie de dader of daders waren, daar waar wij, gezonde specimen, tot op de dag van vandaag nog steeds niet weten wie het vuur aan de lont stak. In zijn gebrekkig en duidelijk psychiatrisch gestoord betoog had hij het over een nog steeds niet bewezen geval van “xenofobie”. Duidelijk was dat die laatste fobie, dus de xenofobie, een eigen constructie van de patiënt was die hij toedichtte aan anderen. Zo een “fobie by proxy” hadden we, afgezien dan van het Baron von Münchhausensyndroom, nog nooit echt in de fobieënleer gezien.”

 

En nu doet hij het weer?

Prof. Fobius: “U zegt het! Dit bevestigt andermaal het patroon dat we reeds vaststelden. Nog is niet duidelijk of de verderfelijke moord op David Polfliet in Beveren daadwerkelijk een geval van “homofobie” of “alfabethfobie” (LGBTQRSTUVW …-fobie) betreft of daar komt de patiënt alweer aandraven met maatregelen tegen een nieuwe, op anderen getransponeerde fobie. Dat de doelgroep van deze fobie haast compleet samenvalt met de slachtoffers van de vorige, maakt niet zoveel uit: voor de zieke is elke vorm van consequent denken immers uit den boze.”

Is de kans groot dat de patiënt zelf beseft dat hij psychisch ziek is?

Prof. Fobius: “Uitgesloten! Onderzoek van het brein heeft onomstotelijk aangetoond dat daarvoor miljarden hersencellen ontbreken”.

Zou het anderzijds toch niet kunnen dat er maatschappelijk wel iets gaande is met die zgn. “homofobie”? Ik verwijs hier naar de uitlatingen van Jef Elbers.

Prof. Fobius: “Allerminst, mijn waarde! Er dient namelijk onderscheid gemaakt te worden tussen “iets vies vinden”, wat eenieder gerechtigd is te doen met wat of wie hij wil, en de vrees ervoor. Ik, bijvoorbeeld, ben vies van boudin, of het nu boudin noir, blanc, vert of rouge is. Dat wil nog niet zeggen dat ik er schrik van heb, in welk geval ik psychisch gestoord zou zijn!”

Is er een probleem voor de volksgezondheid?

Prof. Fobius: “Ongetwijfeld! Meer en meer stellen we immers een vreemde vorm van besmettelijkheid vast. Neem bijvoorbeeld de zelfverklaarde kwaliteitskranten of de audiovisuele pers. Deze week leek De Standaard wel een Cavaria-pamflet en Radio 1 de ‘objectieve’ spreekbuis van deze maatschappelijke deelgroep. De exoneratie clausule dat we ‘het eigenlijk allemaal nog niet weten’ verandert daar niet zoveel aan. Deze beperkte, zij het ernstige, besmettingsgraad bij progressieve media dient toch van nabij gemonitord te worden, vrees ik. Nog even volhouden, lijkt me.”

Bestaat er dan geen therapie?

Prof. Fobius: “Zeker wel! Zoals bij alle fobieën worden de beste resultaten behaald door de patiënt te confronteren met het ding of de situatie waarvoor een onverklaarbare angst werd opgevat. In het geval van Sulletje Somers zou de patiënt ten zeerste gebaat zijn met zo’n confrontatie. Omdat de basisfobie deze van de “electiofobie” is, zou de schrapping van de patiënt van de OpenVLD-lijsten bij de volgende verkiezingen het probleem onmiddellijk kunnen oplossen. Maar dit lijkt me een tantaluskwelling: de partij heeft, na de afvalligheid van Rutten, het prutsparcours van Lachaert en het graaispektakel van KouweKiwi wellicht elke linkse stem meer dan nodig om de kiesdrempel te halen!”

Spietse De Vleeschouwer

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Bart Somers – in tegenstelling tot
Filip De Winter – heeft gekozen voor de vaandelvlucht, weg uit de rangen der voorvechters, naar de veilige kochten van het profitariaat. Dààr mee te kunnen zingen in het koor der Vernieuwers van Ingevoerde Nieuwlihterij, scheen hem heel wat lucratiever toe.

Zijn aangeboren pretentie was daar inderdaad meer dan welkom. Een verering zo iets als rond de Rattenvanger van Hameln. Met een stoet van mouwfrotters achter zijn rug, op naar de heerlijkheden van het verraad eigen aan alle Leliaards.

Van Volks Unie naar platbroekerij: als de kat maat muizen vangt…

*

Digitalia

HOW TO HOLD THE WEST

Geen opmerkingen: