vrijdag 12 november 2021

500723 – DE GODEN DER OUDE GRIEKEN OP DE OLYMPUS ZIJN TANDENKNASEND DRUK AAN HET OVERLEGGEN

 

       VRIJDAG 12 NOVEMBER 2021

    *

REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

*

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500723 – DE GODEN DER OUDE GRIEKEN OP DE OLYMPUS ZIJN TANDENKNASEND DRUK AAN HET OVERLEGGEN

*

I N H O U D

Wapenstilstand van 11 November komt dit jaar op een slecht moment. Niet alleen hebben wij in Vlaanderen nog altijd geen ZELFBESRTUUR, de wereld rondom lijkt wel een kolkernde vulkan die op uitbarsebn staat.

Curieus welk blusapparaat nog een kans maakt. De Rede michien? Want op de Voorzienigheid kunnen we niet meer rekenen. Die heeft zich terug getriokken, samen met de Vroegere Goden, Op de Olympus…

Zarathustra, misschien?

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

Iron Lady

*

   Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir, redt in de regering Pasbon (voorlopig?) de meubelen door woord te houden en een vergunning te weigeren voor een nieuwe, grote, milieuvervuilende gascentrale in Vilvoorde. De ‘ijzeren’ dame (‘Demir’ betekent ‘ijzer’ in het Koerdisch) bevestigt daarmee een eerdere uitspraak en niet alleen voor Vilvoorde, maar ook voor de andere geplande grote vervuilende gascentrales. Alleen voor een kleine centrale in Wondelgem, bij Gent, geeft ze een akkoord. Hopelijk blijft dat de uitzondering die de regel bevestigt.

Het is te gek los te lopen, wanneer de gasprijzen de pan uitrijzen, de burgers te horen krijgen dat ze bij nieuwbouw geen gasaansluitingen meer te verwachten hebben, maar

 

tegelijkertijd de overheid zou beslissen nieuwe grote gascentrales te bouwen met als enige reden de sluiting van kerncentrales die – nota bene - 0,0% CO2 uitstoten.

Als doekje voor het bloeden zeggen de voorstanders van die gascentrales dat het verder uitbaten van de kernreactoren veel geld zal kosten. Dat klopt, maar die gascentrales kosten ook miljarden euros, met dit verschil dat die laatsten het klimaat nog meer gaan vervuilen terwijl het de bedoeling is de CO2-uitstoot te verminderen. Als er tenslotte moet gekozen worden tussen twee dure systemen, wordt het die het minst CO2-uitstoot.

Het is trouwens niet alleen de oppositie die dwars ligt. Ook binnen Groen stinkt het. De actiegroep Tegengas heeft er zelfs al tegen betoogd en de Brusselse hoofdzetel van Ecolo en Groen tijdelijk bezet. Zelfs klimaat godin Anuna is er tegen.

Als Paarsgroen+ haar groentjes laat doen, zal dit een collectieve verarming van dit land veroorzaken, waarbij de minder bedeelden straks hun huizen niet meer fatsoenlijk zullen kunnen verwarmen, laat staan renoveren en geen auto meer kunnen kopen tenzij – voorlopig nog – een occasie.

Tenslotte nog dit. Ons mateke is vóór de gascentrales, wat logisch is voor zijn gauche caviar achterban. Wie   trouwfeesten kan gaan houden op een luxe jacht aan de Côte d’Azur maakt zich niet meer druk om wat CO2-uitstoot bij de boerkens van bij ons.

 

En nog maar eens is het bij deze bewezen, dat elk nadeel se voorddel êt.

De enige Vlaamse Miinister met haar op de tanden die eich voortdurend en met lef inzet voor het gezond versrand, is niet alleen een knappe lieve dame, ze is (lang geleden?) verdorie van vreemde maat goede origine. Al zoi DEMIR wel eens verand kunnen houden met DE MIER….

Wie dan ‘de krekels’ zouden kunnen zijnn, waarover La Fontaine het ooit had? De Vivaldisten misschien? Raar, hé….. Hpe de verbeelding somtijds de realiteit ver vooruit is…

Anders gezegd: de uitzondering à la Demir bevestigen de Algemene Regel dat immigratie een gevaarlijk spel is. Een soort Russiche roulette…..

Een Koerdische, begot.

Zou dat misschien ook zo’n beetje de redenen kunnen uitleggen waarom dat volk in eingen land zowat van iedereen de pKop van Jut is? Inzonderheid van de Turken.

Een soort van penis-nijd dus, intellectuele naijver om de diktste te hebben? Alles voor Amexander en niks voor een ander?

Bespeur ik daar soms een soort transcendente overeenkomst in De Vaart der Volkeren, met de eigen Vlaamse Geschiednis? Frankrijk en Turkije, alle twee even fanatiek om overal boven uit te kraaien?

*

Wordt ons Landje, na verloop van nog veel meer immigratie, van Franstalig dan misschein ooiot Tirkstalig?

*

Zum Teufel! Dan duizend maal liever nog vele Zuhal Demirs.

Om opnieuw de kroon op het werk te zetten?

Vergeten we vooral niet, dat de Geschoedenisboeken ocver onze Vadelandsche Geschiedenis bewijzen, dat Vlaanderens Gouuden Eeuwen altijd het werk zijn geweest van zowel gezond borenverstand, hard werken en van het houden van het leven.

En niemand hoeft daarbioj G R O E N te lachen, want in die omstandigheden is er geen plaats meer voor nog meer Almacy’s of hoe ze ook mogen heten….

 

(Get) Digitalia

 

 

ORONA PROVISIES GEEFT WINST KBC BOOST

©Kristof Vadino

*

Vandaag om 08:18

*

 

De terugnames compenseren ruim het prijskaartje van de Ierse exit en leveren de bank- en verzekeringsgroep een beter dan verwachte kwartaalwinst op.

De B  nk legde over het derde kwartaal een nettowinst voor van 601 miljoen euro. Dat is exact 100 miljoen euro meer dan de gemiddelde analistenverwachting.

Een opmerkelijk resultaat, want KBC had vorige maand nog aangekondigd dat de kosten gelinkt aan zijn geplande exit uit Ierland de derdekwartaalcijfers zouden drukken. De bank bereikte eind oktober een akkoord om nagenoeg haar volledige kredietportefeuille en zicht- en spaarrekeningen in Ierland te verkopen aan Bank of Ireland.

De essentie

KBC boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 601 miljoen euro, 100 miljoen euro meer dan analisten hadden verwacht.

De nettowinst voor het derde kwartaal is lager dan die in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt omdat KBC een voorziening van 319 miljoen euro boekte, gelinkt aan de exit van de groep uit Ierland.

KBC kan die Ierse factuur compenseren door een flink deel te recupereren van de voorzieningen die bank had genomen om eventuele corona-verliezen op te vangen.

De rente-inkomsten blijven onder druk, ondanks renteverhogingen in KBC's tweede thuismarkt Tsjechië.

Als die deal definitief is afgerond moet dat KBC een meerwaarde van 200 miljoen euro opleveren. Maar in de tussentijd neemt de bank voorzieningen voor herstructureringen en afschrijvingen bij de Ierse dochter.

Pieter Suy

 

 Bankiers, zo weten we nog uit de tijd der Lombarden, de Milanese Di Medidi of de Venetiaanse Dogen, die zich allemaal – tot wederzijds profijt - in het rijke Vlaanderen van weleer kwamen vetvingeren. Bankiers worden aldoor rijker en rijker door oorlogen, maar persooNllijk blijven ze er liefst zo ver mogelijk van weg.

Wat hebben we dus vandaag op school uit dot artikel in DE TIJD geleerd?

Oppassen om de vingers (en de beurs!) niet te verbranden in Ierland. Na de Brexit weet men immers maar nooit met die sakkerse Ieren, een koppig volkje, dat net als de Vlamingen, altijd al gekozen heeft voor EIGEN VOLK EERST…. Of is iedereen het al vergeten, dat EIRE OP 6/12/1921 Ierland Vrijstaat, los van Het Gemenebest, werd?

In Den Groten Oorlog gaven ze hun bloed, maar kregen, anders dan de IJzerjongens, dan ook vlak daarna hun Recht….

Neem daarbij het probleem van de nooit ver weggeweeste grens-conflicten tussen het ‘Anders Gelovige’ Noord Ierland, om aldus recent ook geBrexiteerd te worden, dat deel is blijven uitmaken van het uittredende Btiste Gemenebest.

Na de Brexit, dus ook weldra de EIRExit?

-

Shit, denk ik daarbij ineens zomaar aan Tjechië waar KBC nu op speculeert. Wat wordt het daar, als de grensproblemen met buurland Polen en de opvoering der ‘transmigranten’ – vrowuen en kinderen inbegrepen - als een heropvoering van De Stomme van Portici, ook daar roet in het eten komen gooien?

Wie Polen zegt, zegt Rusland en wie Rusland zegt, denkt aan de onbetaalbare gasprijzen van bij ons…

-

Hert wordt dus een winter van potjes kijken en sterren wicheen. Gaan ze verder praten, al-dan-niet met gebalde vuisten, of zal er met stenen worden gerold? Gaan de prijzen nog verder de hoogte in? Dan moeten ook de lonen recht evenredig stijgen. Of er komt ambras in elke dorpsstraat. En gaan onze pplitiekologen weer dansen als katten op een heet zinken dak?

MWie weet of tegen dan, er een of ander slimmeke zichzelf niet zal verbazen om een Aspirienteje uit te vinden, die al die spuiten met één klap naar het verleden zou kunnen bonjouren?

Als, (ik zeg wel, alls = voor het geval dat) de islammerij zich, in opdracht van hun Opperwezen, daar niet tegen verzet, we, gedecimeerd door dat arare C
Chinees Friepke, zee rare tijden gaan beleven.

-

Daar staan ze nu met hun kerrmis-molenttes te zwaaen, de anti-kern-energie idioten. Hun Grote Voorbeeld, La Douce France, met Macroni op kop geven het juiste signaal. KERN ENERGIE is de enige uitweg. Zowel om betere PRIJZEN te bekomen evengoed om die verdome CO² uit de wereld te helpen….

God save the Queen!

*

(Get) Digitalia

 

*

 

COMMUNAUTAIR, VLAAMSE BEWEGING

11 NOVEMBER

De IJzertoren in Diksmuide.

foto: ©Reporters

*

‘Welk nut is er geweest in het storten van ons bloed?’

Op 11 november stilstaan bij de communautaire realiteit

COMMENTAAR - 11/11/2021 Nick Peeters - Leestijd 5 minuten 3

-

Naar jaarlijkse gewoonte herdenkt Vlaanderen de wapenstilstand van 1918. Voor de zelfbewuste Vlamingen kan 11 november een dag van vreugde zijn, maar ook een van droefheid en bezinning over het verleden. Want wie vandaag aan een lokaal monument hulde brengt aan de gesneuvelden, zou het gevoel kunnen bekruipen dat er niet al te veel in huis is gekomen van de doelstellingen van het oude IJzer testament.

 

Recht nog steeds niet geschied

Van het recht waarvan wij weleer droomden en van de vrede die wij zo lang verhoopten, is weinig terechtgekomen. Vlaanderen wordt nog steeds bij de neus genomen, heeft nog zijn recht niet bekomen en blijft dus de eisende partij in de Belgische staat. Daarnaast heeft, ook na de twee wereldoorlogen, onze aarde geen werkelijke vrede meer gekend. Een beschaming voor de hoop van miljoenen doden.

De generatie van de eersterangs getuigen van de oorlog van 14-18 is ondertussen verdwenen. Zij hebben het drama van de oorlogsvoering weten te beginnen zonder het, zoals de hoogste verantwoordelijken van toen, te hebben begrepen. Weinigen voorzagen dan ook het einde van de eerste oorlog als het begin van de grootste crisis, waarmee ons staatkundig en sociaal bestel tot nu toe te maken heeft gekregen. Het is een bittere vaststelling dat velen hier helaas weinig lessen uit lijken te hebben geleerd.

diegenen van antwoord dienen die ons reeds meer dan een eeuw een gebrek aan vaderlandsliefde verwijten

Ondanks de gepaste sereniteit die we op een dag als deze in acht nemen, moeten wij diegenen van antwoord dienen die ons reeds meer dan een eeuw een gebrek aan vaderlandsliefde verwijten. Dit terwijl zij en hun politieke vertegenwoordigers tot op vandaag de tegenstellingen, die de oorzaak zijn van het onheil dat ons volk overkwam, handhaven.

Over de hoofden van onze mensen

Onze soldaten hadden in 1918 de weg naar huis vrijgevochten. Velen lieten daarbij het leven. Achteraf uitten de overlevenden hun vredeswil in hun ‘Nooit meer Oorlog’-ideaal. Ze wisten dat bij de kleine soldaten van alle naties de afschuw van de oorlog even levendig en sterk was. Dus prentten zij op hun IJzertoren, naast de Nederlandstalige stellingname: ‘Plus jamais de guerre’ – ‘Nie wieder Krieg’ – ‘No more war’.

 

Zij wisten dat hun volk recht had op zelfbestuur, maar moesten al spoedig vaststellen dat gammele vredesverdragen het zaad van een toekomstige oorlog te kiemen legden.

Onze jongens, de al dan niet verminkte gelukkigen, waren weer thuis. Zij wisten dat hun volk recht had op zelfbestuur, maar moesten al spoedig vaststellen dat gammele vredesverdragen het zaad van een toekomstige oorlog te kiemen legden. Zij beseften dat er met het oog op de volgende oorlog al snel over hun hoofden onwenselijke militaire akkoorden werden afgesloten. Dergelijke geniepige overeenkomsten van alle aard worden nog steeds achter de rug van de Vlamingen gesloten.

Vraag die onbeantwoord blijft

Vervolgens verwacht men van ons dat wij dit land als vaderland aanzien. Dit land, waar de laatste Vlaamse oud-strijder van 14-18 sterven moest met de vruchteloze vraag op de lippen: ‘Welk nut is er geweest in het storten van ons bloed?’ Hun kinderen en kleinkinderen herhalen hun kreet nog steeds. En zij vergeten niet hoe hun vaders en grootvaders hun leven lang het slachtoffer van meineed waren. Zelfs op een koninklijke belofte konden zij tijdens hun leven niet rekenen.

Nergens ter wereld hebben tweederangs onderdanen een dergelijke staat werkelijk als hun vaderland beschouwd. Wie wil begrijpen waarom velen van de Vlaamse IJzergeneratie stierven zonder zich te kunnen verzoenen met deze staat, moet weten wat namen beteken(d)en als Fresnes, Auvours, de Orne, Cézembre, Houthulst, Orléans, Le Vernet, St. Cyprien, Abbeville, en zo verder. Wij weten het en vergeten niet.

De communautaire wonde

In 1914 snauwden zij onze IJzerjongens toe dat ze moesten zwijgen en vechten. Tienduizenden sneuvelden. Door tijdens, maar ook tientallen jaren na de oorlog, op hun rechten te staan kregen zij het verwijt de communautaire wonde bloedend te houden. Deze wonde bloedt nog.

Laat de tijd eindelijk voorbij zijn dat een hele generatie nutteloos gestorven is

Als Vlamingen met eigen instellingen, maar met al te beperkte bevoegdheidspakketten, kunnen wij heden alleen nog een waarschuwing richten tot diegenen die geloven de bewindvoerders van vandaag en de pleitbezorgers van morgen te zijn. Laat definitief recht geschieden, als men geen hard politiek ontwaken wil kennen. Laat de tijd eindelijk voorbij zijn dat een hele generatie nutteloos gestorven is zonder antwoord te krijgen op de hier al geciteerde en dwingende vraag, die nieuwe generaties gedurig herhalen.

Zonder recht geen vrede

Hopelijk mogen zij die oprecht — of uit winstbejag — bekommerd zijn om de toekomst van dit land, eindelijk de morele moed en kracht vinden om iets goed te maken van alles wat een letterlijk opgeofferde generatie vanwege de staat is aangedaan. Opdat wij en komende generaties eindelijk het gevoel mogen kennen in een land te leven dat voor ons een vaderland kan zijn.

De Vlaamse doden werpen nog steeds hun schaduw op de gebeurtenissen van vandaag.

Er komt immers geen rust of vrede in België, zolang geen recht wordt gedaan. De Vlaamse doden werpen nog steeds hun schaduw op de gebeurtenissen van vandaag. Als er niets gebeurt, zullen zij dat blijven doen.

 

Het ‘Nooit meer Oorlog’-ideaal aanzien als een Vlaamse bevoegdheid

Het is aan onze Vlaamse bestuurders om ervoor te zorgen dat niemand van onze natie toegevingen doet ten aanzien van egoïsme, onverdraagzaamheid en brutaliteit tegenover onze medemensen. In de Belgische staat, maar ook daarbuiten, mogen onze vertegenwoordigers niet buigen of kruipen voor overheersers en geweldenaars. Niet voor huichelaars, uitbuiters en misleiders. Met andere woorden: niet voor hen die zich door hun houding en beleid buiten en boven onze gemeenschap stellen.

In het verlengde hiervan ligt de algemene eerbied van onze vertegenwoordigers voor het leven zelf. In de praktijk resulteert dit in het nastreven van de beëindiging van (oorlogs)bewapening en alles waartoe dit leidt. Daarnaast moet men op internationaal gebied samenwerken om een einde te maken aan de geestelijke en de fysieke verdrukking. Maar ook aan de meedogenloze repressie de rechtsberoving en de instandhouding van gevangenissen voor politieke of opiniedelicten, waarin zovele mensen over de hele wereld van al hun rechten verstoken blijven.

Harmonie in orde, vrede en vrijheid

Slechts dan begint er een nieuw tijdvak in de wereldgeschiedenis, waarin de waarden van de mensheid in orde en vrijheid tot een ongekende bloei kunnen komen. Ieder mens zal dan een behoorlijk bestaan kunnen leiden, vreugde vinden in zijn werk en geestelijk genot ervaren in zijn vrije tijd.

Laat Vlaanderen hierbij een voortrekkersrol spelen door tot een samenleving te komen waarin ieder mens zich solidair zal voelen met de gemeenschap, zowel in goede als in slechte tijden. Gunstige materiële levensvoorwaarden en geestelijke ontwikkeling voor eenieder zullen een beschaving scheppen, die de ideale aspecten van vroegere wereldordeningen tot een harmonisch geheel zal uitbouwen. Ellende, moderne slavernij van rechtelozen en oorlogsvoering zullen zodoende voorgoed verdwijnen of tot een minimum worden beperkt.

 


Deze woorden al op TV gehoord of in de Pers gelezen?

Al ooit het wwoord ZELFBESTUUR tegen gekomen?

… Zo lang we biddend en smekend voor de poorten blijven staan….

*

(Get) Digitalia

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Het klinkt vandaag de dag een beetje wrang, om ‘NOOIT MEER OOLROG’ te bepleiten, als alles er op wijst dat WO IV in de lucht, en meteen onze vernieiting in delucht hangen.

Vroeger hadden we nog kunnen verzuchten dar de Hemel ons moge bijnstaan, maar die is, uit voorzorg? al lang afgeschaft door zij die alleen voor hun eigen persoontje belangstelling hebben. Al gebruiken die daarvoor wel allerlei voorwendselen…Allah? Cowid19? CO²?Gas? Olie? Of Bot Coins….

Het is nooit anders geweest, tenzij lang voor de Zondeval van Adam & Eva….

De Hemel? Da’s voor een andere keer.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: