zaterdag 13 november 2021

500724 – EEN DAG VO STILTE VOOR DE STORM

 


.

     ZATERDAG 13 NOVEMBER 2021

*

REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

*

NLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500724 – EEN DAG VO STILTE VOOR DE STORM

*

I N H O U D

Buiten de Waalse marionet Magnjet die eens te meer ggwoon staat te lullen, is er vaandaag alleen maar rampniuews te rapen.

We gaan het dus kort houden, blij dat we nog leven…

*

*

*

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

HET TEAM VAN 11 MILJOEN

*

De klimaat perikelen en de corona miserie hebben ook duidelijk gemaakt dat de Belgische gewesten steeds verder uit elkaar groeien. De tijd van de ‘ploeg van 11 miljoen’ ligt steeds verder achter ons. Dat heeft men zelfs in Glasgow kunnen vaststellen

Europa vraagt België nl haar CO2-uitstoot tegen 2030 te verminderen met 47%¨. Vlaanderen heeft beslist maar 40% te besparen, wat met zich mee zou brengen dat Wallonië en Brussel de bij Vlaanderen ontbrekende 7% mee voor hun rekening zouden nemen. Zakia Khattabi (Ecolo), federaal Klimaatminister is het daarmee niet eens en zegt dat Vlaanderens klimaatplan op niets trekt. Ze heeft niet helemaal ongelijk, maar het probleem daarbij is dat Wallonië niet eens een plan heeft die naam waardig. Tenslotte vergeet ze voor alle gemak dat Vlaanderen haar Waalse regio jaarlijks zo’n 12 miljard euro geeft via de transfers en het betalen van de Belgische staatsschuld. Maar als compensatie daarvoor een verschil van 7% (600 miljoen euro) op de extra CO2-uitstoot beloven, nee dat kan Wallonië niet.

Bij die Khattabi gaat het trouwens ook om een persoonlijke aversie van Vlaanderen, nadat de Vlaamse oppositie haar de functie van rechter aan het Grondwettelijke Hof had geweigerd. De federale ministerpost kreeg ze daarna van Paarsgroen+ als compensatie.

Een ‘team’ van 11.000.000 spelers tussen de krijtlijnen van een voetbalveld: is een goed gevonden woordspelletje. Zie ik daar soms  iemand de ogen vragend opentrekken? W    nt het is een ‘team’ met open grenzen dat speelt met zonder reglementen en al helemaal zonder Leiding of scheidsrechters. Maar soit. Goed gevonden, die soort beeldspraak, ware daar niet dat de Frans sprekende kleine minderheid zich eerder gedragen als tribune-spelers die met wijd openstaande portemonnee het veld afdweilen om zich in leven te kunnen houden.

En voor wat betreft de hoogte van die geciteerde dwang-trsnfers: daar is toch door Olio di Poeppo al lang een begin van het einde aan gemaakt. Als we braaf zijn en wel leren, wel te verstaan.

Het jaarlijks exacte cijfer van gezegd alimentatie-geld is trouwens iets dat al bijna 200 jaar in de sterren staat geschreven. Het zal maar definitief gekend zijn na de eerstvolgende Verkiezingen, als binnenkort de eindafrekening zal zijn opgemaakt. Na het de facto samengaan van de twee grootste Vlaamse Partijen, het uiteenvallen van dit Kloteland, als het elk voor zich zal zijn. Et Dieu pour tous.

(Get) Digitalia

 

MAGNETTE: 'HET DEBAT OVER DE KERNCENTRALES IS GESLOTEN'

PS-voorzitter Paul Magnette. ©Andy Buchanan

Frédéric Rohart

*

12 november 2021 23:05

*

PS-voorzitter Paul Magnette zegt niet meer te zullen terugkomen op het voornemen van de federale regering om de kerncentrales te sluiten. Tegelijk hekelt hij het gebrek aan ambitie van ons land op de klimaattop in Glasgow.

De federale regering buigt zich deze maand over de bevoorradings zekerheid op de elektriciteitsmarkt en de gevolgen daarvan voor de kernuitstap. In een gesprek met L'Echo benadrukt PS-voorzitter Paul Magnette dat hij niet van plan is terug te komen op de beslissing om de kerncentrales te sluiten.

'Het debat is voorbij', zegt Magnette, die naar Glasgow afzakte voor de klimaattop. 'We gaan de zeven kern-reactoren sluiten. De Europese Commissie gaf groen licht voor het CRM (het subsidiemechanisme dat de energievoorziening na de kernuitstap moet garanderen, red.). Dat laat toe voldoende capaciteit vrij te maken. De N-VA kan wel zeggen dat ze geen vergunning geeft aan de gascentrale in Vilvoorde. Dat is niet erg, er zullen oplossingen zijn om daar vervanging voor te vinden.'

Beslissing Demir stresstest voor Vlaamse regering

'De beslissing is genomen en ook de energie operatoren hebben begrepen dat kernenergie niet langer de toekomst is. Daarom hebben ze massaal in hernieuwbare energie geïnvesteerd en een beetje in gas, om de energietransitie in goede banen te leiden. Engie heeft zelf beslist om uit kernenergie te stappen door voor te stellen gascentrales te bouwen. Ze hebben het zelf gezegd: geen verlengingen meer voor de kerncentrales.'


 


De Heer Magniette-Kanniete denkt dus nog altijd van zichzelf dat ie belangrijk genoeg is, om op onze kosten, de (nutteloze) GROTE JAN te gaan uithangen in het Buitenland. Veel eer heeft die er overigens niet door gehaald: Coburgia was er zo wat de slechtste leerling van de klas.

Trouwens: zou er tussen deze Waalse kwetteraar en de Franse President een haartje in de boter zitten?

Wat wordt het nu: eieren of jong….

Als Wallonia ooit op kosten van de Zuiderburen wil gaan rentenieren – door daarvan een soort kolonie te gaan vormen – dan zouden ze beter op hun tellen passen. Met azijn en met vervuilende gascentrales vallen er nu eenmaal geen vliegen te vangen…

Te meer daar de hoofd- aandeellhouders van ons bloedeigen Electrabel toch de Franse nationaliteit hebben!!!!

Over natuur-fenomen gesproken! Water stroomt altijd naar de zee, maar geld in dit Klpteland in hoofdzaak naar het Zuiden, naar omhoog.

(Get) Digitalia

 

*

LCK NESS

12/11/2021 Erwin vanmol - Leestijd 0 minuten

*

Er wordt steeds meer gesproken over een nieuwe lockdown.


Terwijl onze oren tuten van de aanhoudende waarschuwingen voor het stijgend zeewater der oceanen – waar rmisschien niets van aan is: zie de hetze over Venetië, de ‘zinkende’ lagune-stad – vergaan we tussendoor onder de gevolgen van het geheime Chinese oorlogswapen waartegen geen spuit of kruid gewassen is.

En maar rond de pot draaien, om de brave Burger toch maar zijn Vrijheid niet in te perken of af te nemen. Zo la,g zij, de Elite, er maar zelf beter door worden…

Waarom zijn we nog altijd verplicht RECHTS te rijden? Waarom ook mogen de jonge vrouwen & meisjes die bij donker zich op straat wagen, niet en masse worden ‘gebruikt’ waarvoor ze toch gemaakt zijn? Die twee zaken – als voorbeeld – die toch ook onze vrijheid beperken, via afdwingbare wetten vastleggen, en anderzijds andere dingen niet eens beperken? Verkeersregels en gedragsvoorschriften beperken toch ook onze Vrijheid!!!!!

Waarbij het vooral opvalt, dat ‘nieuwelingen’ in de grond inderdaad liever hun eigen levensvisie blijven volgen.

En wij dus, de Originelen, moeten ons dan maar noodgedwongen daarbij aansluiten…

Leve de anarchie, laten we maar zeggen????

Of is het eerder: après nous, le déluge?

(Get) Digitalia

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Even in de eigen wang knijpen: we zijn de 13de, en zaterdag. Vrijdag, dat was gisteren…

Vandaag dus geen ongeluksdag.

Glasgow is dus met een luiide sisser afgelopen, iedereen heeft, lijk in de kakschool, zijn zeg gehad. Ze drinken ’n glas, plassen ’n plas en lieten alles zoals het was.

Het kostenplaatje, zegt U? Ach, wie maalt daar nu om? Slinxen, Schotsen en en Scheven hebben andere zorgen aan het hoofd. Voorbeeld: nu de ‘Opvang Centra’ overvol zitten, hoe kunnen ze West-Vlaanderen volstoppen met overtollige migranten waar niemand weg mee weet, zonder dat daar een volksopstand van voort komt?

Wat als ‘Extreem Rechts’, bij monde van het br    ave Vlaams Belang, in Koksijde de stem verheft?

De andere kant opkijken helpt immers al lang niet meer: ook daar krioelt het van mascotten…

*

Ja Ja, alle hoop is dus gevestigd op deze man….

*

Digithalys




Geen opmerkingen: