dinsdag 16 november 2021

500727 – NAAST DE MISERIE ROND IMMIGRATIE, KLIMAAT EN CORONA, IS ER OOK NOG – EENS TE MEER- POLEN.

 

.

    DINSDAG 16 NOVEMBER 2021

PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500727 – NAAST DE MISERIE ROND IMMIGRATIE, KLIMAAT EN CORONA, IS ER OOK NOG – EENS TE MEER- POLEN.

*

I N H O U D

Het is bijna teveel voor slechts één mensenleven, zoals we dezer dagen allemaal sameenleven op deze Planeet. Getiraniseerd zijn door - het kan haast niet anders – door een medeplicvhtige eigen Overheid, dagelijks 24/24 bang gemaakt door afdreiging met ziielte en dood, om daarbij als vanzelspprekend de Tekeen des Tijds te ontdekken.

Mij valt het des te erger, daar ik van anture altijd een geboren optimist ben geweest..

 


http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

De klimaat marathon

*

Daarmee zit de klimaattop van Glasgow erop. Ei zo na werd het een klimaatflop en het eindresultaat komt feitelijk hierop neer dat we geduld zullen moeten hebben, dat het allemaal nog niet voor morgen zal zijn en dat we ondertussen zullen moeten leren ons aan te passen aan de veranderende situaties. Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 31 oktober (‘Glasgow 2021’) zullen we het woord ‘adaption’, aanpassing, nog dikwijls te horen krijgen. Het enige dat we meteen kunnen doen, is ervoor te zorgen dat alle nieuwe initiatieven zoveel, om niet te zeggen helemaal, klimaatneutraal zullen moeten zijn en dat betekent voor dit landje o.m. geen nieuwe gascentrales.

In het licht van wat er in Glasgow wel en niet is beslist, is het Vlaams klimaatplan al even voorzichtig en feitelijk nog zo gek niet als de klimaat activisten ons willen doen geloven: 40% minder CO2 uitstoot (i.pl.v. 47), geen afbouw van de veestapel, wel van ook daar meer aanpassing i.v.m. de voeding en in de tijd beperkte verplichte renovaties. De elektrificatie van het wagenpark zou dan wel strenger zijn als de Europese, maar ook dat zal te zijner tijd werd worden ‘aangepast’. 88% van de Belgische bedrijfswagens rijdt trouwens rond in Vlaanderen, (en Brussel) en het staat nu al vast dat alleen Vlaanderen haar klimaatplan zal kunnen betalen, juist omdat het niet té is. Al is het gevaar groot dat ook bij het Vlaams Gewest er nu reeds een serieus gat in de begroting zit en dat dat gat alleen maar groter zal worden.



 

De offergang naar Vlaams ZELFBESRUUR is zowat hetzelfde lot beschoren als Mulatuli beschreef in het verhaal van Adidia’s vader die een buffel had. Die was nodig om zijn grond te bewerken, want zijn gezin diende gevoed te worden. Maar buffel na buffel werd hem door de Overheid – in ‘ Lands belang, dat spreekt vanzelf – tekens weer in beslag genomen. Maa  r het leven ging gewoon verder, en de sarong van de bevallige Adinda ruiste gewoon verder over de grond.

Het is een oud verhaal, waarvan we heden ten dage bij ons de allernieuwste opvoering in levende lijve krijgen voorgeschoteld.

Het is al meer dan 100 jaar geleden, dat er aan de Vlaamse IJzerjongens GELIJKEID in rechte en in de feiten werd beloof, als ze voor het Vaderland maar dapper wilden gaan liggen sneuvelen. Gisteren was het weer ‘Koningsdag’, maar geen kat repte ook maar één woord over deze vroegere Koninklijke MEINEED. Het raakte zelfs de koide kleren niet van Koning Albert II, de kleinzoon van de Meinedige. Die had och God, inderdaad nog ’n paar tientallen bewonderaars mee, toen hij,, na het Te Deum Laudamus met groot gevolg de trappen afdaalde….

*

Een paar bewonderaars, buiten de POLITIE, die met honderden de daar voor het voetlicht getreden Grote Verlichte Verstanden op de trappen van de Sinte Gudule kwamen uitjouwen. Omdat ook zij die deze kwalijke Koninklijke gewoonte van veel beloven en niets geven hadden overgenomen.

Stel U voor: zelfs de TV was hierover zeer breedvoerig, met commentaar. Met vooral veel verhelderende beelden. Niet om te herinneren aan wat ooit aan de IJzerjongens werd beloofd, maar omdat het ging om een (vooral Links?) syndicale actie.

-

Ook benieuwd wat Macroni denkt over de klim  aat-kwestie? Kijk dan gewoon naar zijn daden.

Maar al goed: de Slinkxs-Groenen zullen uiteindelijk toch hun slag thuishalen: onze kerncentrales gaan dicht, en Macroni zal de benodigde stroom maar al te graag leveren. Kprtom, het is Gefundenes Fressen pour La Mère Patrie…..

*

(Get) Digitalia

 



 

 

 

VERPLICHT VIER DAGEN PER WEEK THUISWERKEN

©Tim Dirven

*

15 november 2021 23:12

*

Door de opflakkerende coronacrisis zullen werknemers maximaal één dag per week naar kantoor mogen, de rest van de week wordt thuiswerken weer de regel. Dat hebben de federale topministers beslist in de aanloop naar het Overlegcomité woensdag.

Thuiswerk moet de controle helpen te herwinnen over de opflakkerende coronacrisis. Ondanks een ‘cri de coeur’ van de werkgevers maandag om telewerken niet te verplichten wordt dat toch verplicht.

Het wordt geen 100 procent telewerken. Vier dagen thuis en maximaal één dag op kantoor wordt de regel. Dat zijn de federale topministers overeengekomen op een overleg in voorbereiding van het Overlegcomité met de deelstaten. Het Overlegcomité is door de toenemende druk op de ziekenhuizen - met opnieuw meer dan 500 coronapatiënten op intensieve zorg - vervroegd naar woensdag.

De werkgevers hadden gehoopt dat hun recente voorstellen zouden volstaan. Vorige week kwamen ze naar buiten met het engagement maximaal telewerken op te leggen waar dat kan als een alternatief voor verplicht telewerken.

Dries Bervoet

 



 

En altijd maar verder ‘Kurieren    am Symptomen’ ipv het probleem ten gronde aan te pakken, zoals Oostenrijk eindelijk heeft gedaan en wat er overal bij definitie toch moet komen: algemene en verplichte vaccinatie voor iedereen tissen 0 en 150 jaar en zware sancties voor wie weigert od fraudeert.

-

En over ‘het rendement’ vn tele-werk gesproken: zoiets is bij de Overheid van geen tel. Daar kan alles wachten tot morgen, want het is toch de Belastingbetaler die opdraait voor het verlies aan presstaties….

De Ondernemer daarentegen….

Rendement voor ‘de thuis gepresteerde uren? En de thuiszittende kinderen dan? De koffieklets? De familie beozekjes?

Is er controle op de prestaties mogelijk? Want, als de kat van huis is, dansen toch de muizen op tael…..

Maar per einde maand is er de vaste bezoldiging die doorloopt, met daar bovenop de RSZ en andere kosten & afschrijvingen….

-

Noem het gerust hedendaags Stalinisme, een volk, voor zover het al deze pandemie overleeft, vernederen tot zombies, om toch maar te bewijzen dat zij de dikste hebben…

*

(Get) Digitalia

 

*

MIGRATIE CRISIS

Migranten zitten vast aan de Pools-Wit-Russische grens. Volgens sommigen slechts een eerste stap in een escalerend conflict tussen de EU en (Wit-)Rusland.

foto: ©Belga/AFP

‘Migratiecrisis is schuld van de Britten’

Kremlin haalt uit naar Londen

*

Nieuws - 16/11/2021 Harry De Paepe - Leestijd 2 minuten

-

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Lizz Truss schreef op zaterdag in The Daily Telegraph dat Rusland ‘de verantwoordelijkheid bezit’ om een einde te maken aan de acute vluchtelingencrisis aan de Pools-Wit-Russisische grens, een crisis die ‘secuur gefabriceerd is’, aldus de minister. Verder verklaarde Truss dat ze trots is dat het Verenigd Koninkrijk het eerste westerse land is dat de Polen praktisch bijstaat door een groep militaire ingenieurs te sturen die moet helpen de druk op de Poolse grens te verlichten. De minister verklaarde vervolgens dat de Britten altijd voor de ‘rule of law’, vrijheid en democratie zullen ijveren in de wereld. Ze riep de andere Europese naties op om hetzelfde te doen.

 

De Poolse premier heeft inmiddels de NAVO gevraagd om met hulp over de brug te komen.

Volgens de Europese Unie wordt de humanitaire crisis georkestreerd door de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko. Hij gebruikt de crisis als represaille-middel tegen de economische sancties die de EU en het VK uitvaardigden tegen Wit-Rusland. De Poolse premier heeft inmiddels de NAVO gevraagd om met hulp over de brug te komen. Zijn oproep geniet de steun van de Britten.

Britse schuld, dikke bult

Het vermoeden leeft dat er meer schuilt achter de woorden van de Britse minister. In dezelfde Britse krant kan je op maandag lezen dat men in Whitehall – het hart van de regering in Londen – vooral bang is dat de migranten naar het VK willen trekken. Op dit ogenblik vecht het VK een woordenoorlog uit met Frankrijk, dat volgens de Britten te weinig doet om bootvluchtelingen op het Kanaal te verhinderen om naar de Britse eilanden te varen.

Het Russische ministerie somt daarbij de implosie van Irak en de opkomst van IS op

Het Kremlin reageerde alvast bijzonder gepikeerd op de opinie-tekst van de Britse minister. Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de migratiecrisis vooral de schuld van de Britten zelf is. ‘De Britse invasie in Irak was ook secuur gefabriceerd. De Britten dragen duidelijk de historische verantwoordelijkheid voor alles wat er sindsdien in die regio gebeurde’. Het Russische ministerie somt daarbij de implosie van Irak en de opkomst van IS op. ‘Tot Londen hier verantwoordelijk voor wordt gehouden bezitten de verantwoordelijken het recht niet om iemand met de vinger te wijzen’.

**

Oorlogsgevaar groeit

Op de dag van het opiniestuk van de buitenland minister waarschuwde de Britse militaire stafchef, tijdens een podcast interview met The Times, voor een conflict met Rusland. Generaal Sir Nick Carter acht de kans op een regelrechte oorlog tussen het Westen en de Russen groter dan op gelijk welk ander moment sinds het einde van de Koude Oorlog.

‘De aard van oorlogsvoering is veranderd’, aldus Carter. Migratie crisissen uitlokken, gastoevoer-lijnen inzetten en cyberaanvallen horen tot het nieuwe gelaat van de oorlog. ‘De traditionele mechanismen van de diplomatie uit de Koude Oorlog kan je niet meer gebruiken’, vertelde de viersterren generaal. ‘Zonder deze mechanismen bestaat er een hoger risico op escalatie en een groter gevaar voor misrekening. Dit confronteert ons met een bijzonder moeilijke uitdaging.’

Harry De Paepe



 

Ik wist het! Ik wist het! Die ellebogen van mij, surtout die rechter, bedriegt mij nooit. There is something rotten in the state of Danmark!

**

Eigenlijk viel mijn frank reeds als vanzelf gisteren avond, bij het horen op TV dat er zich ’n CNN-reporter ‘ter plaatse’ bevond tussen de honderdduizenden aanvallers aan de Poolse grens….

Toeval bestaat niet, maar precies dezelfde morgen, gisteren dus, had ik hier in dit WZC waar ik ben terecht gekomen en waar er, net als overal elders, een enorm tekort is aan ‘Zorgpersoneel’’, zeer toevallig een gezellig babbeletje gehad - in perfect Nederlands – met een Poolse interim-kracht die bleek te luisteren naar de naam Agatha.

Het was trouwens die sympathieke welbekende naam die de directe aanleiding werd voor de babbel. Ja, ze was als kind van Polen helemaal hierheen gekomen en was er echt door geflateerd toen ze me hoorde vertellen over mijn al-oude sympathie voor haar vaderland. Wij, op 4/9/44 in hartje West-

Vlaanderen namelijk, werden bevvrijd door Poolse militairen. Niet te geloven. Er waren zelfs 2 gesneivelden, Tadeus Säro en Tadeus Majnikokvski, wist ik mij nog te herinneren. Omdat die namen jarenlang weerklonken vanaf de preekstoel bij Het Gebed voor de Overleden Parochianen. Waarop dat koket jong ding mij sôntaan ’n kus op de wang gaf…. Ik, die haar over-grootvader had kunnen zijn…

Raar toch, hoe het verleden en het heden soms samenvallen!

-

Waarom bespeur ik weeral – weer dat gevoel van associatie, doorheen dat bos van die vele bedenkingen over de Poolse oorlogsdreiging zoals Doorbraak hierboven samenvat. Wereldleiders die op het punt staan elkaar naar de keel te vliegen…. Met misschien op de achtergrond, ook voor hen, de naam van die ene onmetelijk rijke Poolse Jood, die in de USA leeft als de Goddelijke Drievuldigheid in Frankrijk in één en dezelfde persoon.

Georges soros

**

Ik meen mij te herinneren dat deze persoon enkele jaren terug op zijn persoonlijke kosten, een legertje aanhangers naar Polen, zijn land van oorsprong, had gestuurd, om daar de bel op stelten te zetten via een zogenaamde ‘volksopstand’. Wat dus met klank niet slaagde.

**

Deze man had vooral fortuin gemaakt door toevallig de juiste speculaties te doen bij de laatste beurscrash van 2008….

Raar, hé.

Maar nu heeft die misschien eindelijk de juiste manier gevonden om het kapitalisme recht iin het hart te treffen. Door, via de wilde immigratie, de Grootmachten tegen elkaar op te ztten.

Echt een duivels plan, ware daar niet dat de Poet in het Kremlin al lang geen Commuinistische ambities meer koestert. Die heeft eigenlijk al zorgen genoeg rond zijn hoofd met Wit-Rusland.

*

   (Get) Digitalia)

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Er zijn – en gelukkig maar ook: zie hoger - geen zekerheden meer in het leven. Vooral niet op een dag lijk vandaag, die, naar ik net hoor op Radio Klara, het de Dag is van de Verdraagzaamleied.

Benieuwd welke sadist dat nu weer heeft uitgevonden, net nu het aan de Poolse grens hard tegen onzacht gaat…

*

 

Digithalys

Geen opmerkingen: