woensdag 10 november 2021

LANGER WAG. DE VOLGENDE DAG WAS DIE KAT WEER DAAR…..

 

.

Woensdag 10 November 2021

    *

REGIME, PULP-PRS EN JANK-TEEVEE, TROUWE VOLGEMIGEN VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE VERNIETIGONG…..

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500721 – MAAR DIE KAT KOM WEER, ZE KON NIE LANGER WAG. DE VOLGENDE DAG WAS DIE KAT WEER DAAR…..

*

I N H O U D

Een kleine 14 dagen geleden, ergens eind Oktober, van BDW (Boven De Wolken, uit ‘the cloouds’ dus), schot voor de boeg gehad: digitaal compleet uitgeschakeld en dagen vol kommr en kwel.

Maar is het niet zo, dat alles wat ons niet KAPOt krijgt, ons alleen maar sterker maakt?

De Planeet Aarde onderusseen is grwoon verder haar rondjes blijven draaien om ons gewoon verder in de drek te doen blubbrren van dat vervelende ‘Chinees Grieke’ waar de politiekers te laf voor zijn om het terug - met dank voor de gedane moeite -   naar afzzender te verjagen. Door aldus NIETS te doen, is hun rijkelijke broodwinning verder verzekerd gebleven. Alhoweel het overal in de wereld broedt en gonst van de revolte die ons zoveel mogelijk verzwegen wordt.

Maar dedjun dat Internet toch! Allemaal verzonnen, nauurlijk want aleen Het Regime zelf hheft de Waarheid zoals zij die zou willen.

Ook gelet op weeral de recente gebeurtenissen in Polen? Van waar komen al die horden ‘ransmigranten’ ineens vandaan? Want neen, de Verenogde Staten van Europa, wij dus, die doen niks, buiten het promoten van de voorgeschreven globalisatie. Alle Menschnen werden Brüder, da’s toch ons Europees Vollkslied?

En waar wij, als Volk dan zillen uithangen?

De vraag stellen = ze beantwoorden. Maar normaliter kan er verwacht worden dat het in een soort reservaat zal zijn, tot de laatste herinnering met de jaren zal vervagen. Denk aan de Indianen in Amerika…..

 

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

VLAANDERENS ONAFHANKELIJKHEID

*

Het zal velen niet zijn opgevallen, ook al omdat de traditionele media er weinig of geen lucht aan gaven, maar vorige week was er in Antwerpen een ideologisch congres van de jongerenafdeling van de N-VA. Op het programma stonden Justitie en Veiligheid, Welzijn, Europa, Economie en – last but not least: de Vlaamse onafhankelijkheid. Nu staat dat laatste ook in de partijstatuten en zelfs in de beginselverklaring van de N-VA, maar het is daarover eerder stil geworden. Het lijkt wel of ze bij de leiding schrik hebben gekregen van hun eigen schaduw.

In tegenstelling tot die partijleiding kiest de jongerenafdeling echter resoluut voor Vlaamse republikeinse onafhankelijkheid met een rechtstreeks verkozen president. Men is bereid ook over confederalisme te blijven praten – het stokpaardje van Bart De Wever - maar dan alleen als een tussenstap in de goede richting. De N-VA jongeren zien de Vlaamse onafhankelijkheid als het resultaat van een voortgezette democratische evolutie en vinden dat dat kan door een Grondwetswijziging of een onafhankelijkheidsverklaring vanuit het Vlaamse parlement.

Dat laatste is exact wat ik hier al jaren schrijf en wat zou kunnen als alle Vlaamsnationalisten samen in 2024 de meerderheid zouden halen in het eigen parlement. De zgz ‘Senelle doctrine’, zeg maar.

Nu nog Bart De Wever overtuigen.

 

MORAAL VAN HET VERHAAL*

*

Het bloed kruipt dus nog maar eens waar het niet gaan kan. Zelfs al stond ikzelf persoonlijk al die tijd als een blinde waakhond aan de ketting.

Alleen is het spijtig dat er zoveel tijd – en geld - verloren gaat. Dubbel spijtig omdat de profiteurs-tegenhangers ondertussen samenzweerderig ook niet stil zitten. Het duurt allemaal veel te lang. En wat zou het? Niet iedereen heeft de vereiste Corono Pas om in beweging te komen!!!!

De Verkiezingen, Europese, Federale en Vlaamse van Mei 2024, als die er ooit nog zullen komen, liggen nog utopisch ver in de toekomst. HIER & NU zijn de tijden er rijp voor, zonder dat het tot moord en doodslag moet komen….

Vijf minuten politieike moed in de Vlaamse Praatbarak, de stemmen tellen, en overgaan tot de Orde van der Dag.

 (Get) Digitalia

 

VIVALDI GAAT NIET VOOR EXTRA EUROPESE SCHULDEN

De regering volgt PS-staatssecretaris Thomas Dermine niet in zijn pleidooi om bijkomende Europese schulden aan te gaan. ©JC Guillaume

*

Vandaag om 01:00

*

In het debat over de herziening van de Europese begrotingsregels pleit België voor een uitzondering voor groene investeringen. De vraag van de PS om de klimaattransitie met bijkomende Europese schulden te lijf te gaan, neemt Vivaldi niet over.

 

Terwijl de Belgische ‘deelstaten’ op de klimaattop in Glasgow bikkelden over de verdeling van de klimaat inspanningen, werd in eigen land nog eens duidelijk hoe weinig frivool ????? hun financiële vooruitzichten ogen na twee jaar corona. Dat de Vlaamse overheidsschuld tegen 2026 naar 51 miljard of 94 procent van de jaarlijkse ontvangsten stijgt, is zelden gezien, maar het minst problematisch. Door de lage rentes wegen de aflossingen niet zwaar op de begroting.

De essentie

In het Europese debat over de herziening van de begrotingsregels pleit België voor het behoud van de Maastrichtnormen, met een uitzondering voor groene investeringen.

Het pleidooi van de PS om Europese schulden aan te gaan voor de klimaat-transitie wordt niet gevolgd, wegens onhaalbaar.

In Wallonië en Brussel wordt de hoge schuld op lange termijn onhoudbaar.

De situatie wordt vooral in Wallonië en Brussel precair. In het Brussels Gewest bedraagt de schuld 180 procent van de ontvangsten. Volgens een inschatting van de universiteit van Namen kan dat in 2025 in het slechtste geval 200 procent worden. Zonder ingrepen stijgt de Waalse schuld van 28 naar 48 miljard tegen 2030. De schuld zou dan bijna drie keer de ontvangsten van het gewest bedragen. Behalve corona en de relance-investeringen doet ook de heropbouw na de overstromingen de Waalse schuld stijgen. 

Dieter Dujardin

 

MORAAL VAN HET VERHAAL*

*

 

De ‘Matekes’ van ’t Sloefke van beneden de Taal- Armoe- en Pretentie

Gens zitten dus officieel, zoals altijd, nog maar eens door de mand. Dat, niettegenstaande de jaarlijkse ‘transfers’ van Vlaanderen ten bedrage van 15 à 18 miljard Euro, wie zal het zeggen?

Is dat Christelijke Naastenliefde, klottzakkerij of volksmisleiding grenzend aan volkerenmoord op een hardwerkend en vriendelijk volk?

-

Moet in Vlaanderen de brave burger dan eeuwigdurend dezelfde meute Frans taterende luiaards blijven de mond openhouden? Een mond die driftig bijt in de hand die hem voedt en waarover die zelfs,   als op basis van een soort erfrecht, probeert de baas over hem te spelen?

  (Get) Digitalia

 

*

EN GOEDE GEWOONTE: HET DOORBRAAK-SPONSOR DINER!

*

10/11/2021, 05:00

*

Na een jaar verplichte onderbreking knoopt Doorbraak opnieuw aan met een traditie: het jaarlijkse sponsor diner. Dit jaar op woensdag 24 november om 19.30 in Hotel Serwir in Sint-Niklaas.

Na eerdere edities met Hendrik Vuye en Veerle Wouters, Thierry Baudet, Theo Francken en Jan Jambon is de gastspreker dit jaar Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. Ondertussen is het de traditie om met uitspraken op het Doorbraak-sponsordiner het nieuws te halen, dus we kijken uit naar wat hij te vertellen heeft.

Naast de gastspreker zijn er natuurlijk ook de vele Doorbraakauteurs en de vele Doorbraak lezers die u die avond kan ontmoeten of terugzien. Ons sponsordiner is een jaarlijks terugkerend evenement met de fijnste mensen van Vlaanderen en omstreken.

 MORAAL VAN HET VERHAAL

*

*

Er roert dus wel degelijk iets en bij DOORBRAAK staan we inderdaad op de voorste rij.

Benieuwd naar de reactie van de overige Vlaamse Grpte Pieten, want in de Regime Pers zullen we niet veel meer horen dan een oorverdovende stilte, aabgevuld met wat gezwans over ‘Extreem Rechts’…

Maar het ogenblik der Waarheid nadert snel….

(Get) Digitalia

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Ziezo, dat was dan dat weer. Tot zover, na dagen, deze eerste bijdrage. Met daank aan de lezers die mij ondertussen niet vergeten waren.

Noodgedwongen werden de voorbije dagen opgevuld met het inhalen van de less-achterstand in mijn Braille Bibiliotheek. Is bijgewerkt: spijt-kinderen van de o zo goed bedoelde ollaboratie, vier jaar loopgraven-ervaring aan de IJzer in ’14-’18, terugtocht van een Wehrmacht-restant begin 1945, de Boerenkrijg, de Brabantse Omwenteling 1830, de jaren net voor de Eerste Kruistocht, beleefd aan de voet van de Mont Ventoux.

Stuk voor stuk adembenemende realiteiten die, mits een beetje verbeelding, in niets verschillen van de meeste TV-beelden die we dagelijks op onze schermen te verwerken krijgen…

>ie zei daar ooit weer, dat de Geschiedenis één grote herhaling is van altijd hetzelfde. Vallen, overeind komen en herbeginnen.

Het enige opvallend verschil is, dat ondertussen de Eeuwige Zaligheid is afgeschaft. Zoals Dante Allighieri al zei ‘Wie hier binnen gaat, laat alle hoop varen’ …

**

 Digithalys


 

Breaking News

*

Illustratie: Egbert Lachaert Knock Out, cartoon van Stes

*

Als de Regimepers niet meldt dat Egbert Lachaert een peremptoir proces verliest, wat verbergt ze dan nog voor U? (2)

30 oktober 2021 De Ziel

 

Op donderdagnamiddag 28 oktober 2021 liep een gecodeerd bericht binnen bij de top van Roularta, Mediahuis, DPG Media en VRT, de 4 grootste mediagroepen van Vlaanderen.

 

Het bericht las:

“Blauwvogel verloor. Smeerpijp won. GPT.”

 

De vier ontvangers van het bericht, alle vier vertegenwoordigers van de overheid in de top van de 4 mediamogols, sisten tussen hun tanden, dan wel vloekten binnensmonds, dan wel krabden in hun haar, dan wel moesten even lachen.

 

In de vier mediagroepen werden vervolgens via beveiligde lijnen de hoofdredacteurs van nagenoeg alle kranten, radio- en TV-stations in Vlaanderen geïnformeerd.

 

De 4 mediagroepen stonden vroeger apart en beconcurreerden elkaar. Vandaag zijn ze onderling uitwisselbaar. Er is één constante die hen verbindt. Ze staan alle 4 op de loonlijst van de overheid. Dat wil zeggen, ze krijgen elk jaar honderden miljoenen euro’s toegeschoven om de overheidsc ommunicatie gestroomlijnd door te sturen naar hun onderscheiden lezersgroepen.

 

In het geval van de boodschap van 28 oktober 2021 was het marsorder om juist iets NIET te delen met het publiek.

 

Wat mocht niet gedeeld worden?

 

Zie hier de gedecodeerde boodschap:

**

Blauwvogel: Egbert Lachaert

 

Smeerpijp: Satirische website ‘tScheldt

 

GPT: Geen Publicatie Toestemming

**

We keren exact één week terug in de tijd.

 

Exact één week geleden, op donderdag 21 oktober 2021 ontvingen 3 Meesters aan de zijde van de verweerder, een striemende regen van aanklachten. Zij vertegenwoordigden een medium onder vuur, het satirische blad ‘tScheldt. Vanuit de zaal gezien stond de verdediging rechts voor de rechter.

 

De aanklachten werden afgevuurd door eveneens 3 Meesters die vanuit de zaal gezien links voor de rechter stonden. Zij vertegenwoordigden de eiser, in dit geval de politicus Egbert Lachaert, een notoir liberaal. Al zijn de meningen daarover erg verdeeld. In ultrarechtse kringen wordt Lachaert vandaag op handen gedragen wegens zijn voornemen om in Vlaanderen een coronadictatuur te installeren.

De rechtszaak die zich die dag ontspon was één van de strategische vervolgstappen in het bovenstaande plan, namelijk het monddood maken van een onafhankelijk medium dat als een niet gesubsidieerde meteoor ongecontroleerd doorheen het heelal van de vrije meningsuiting schiet.

Un assaut

 

Lachaert had zich daarvoor advocaten van het kantoor Demos Public and European Law ingehuurd. Wat zeggen we? Hij had àlle advocaten van het kantoor ingehuurd. Elke Cloots, Joos Roets én Stefan Sottiaux stonden parmantig voor de rechter. Hun toga’s stonden stijf van Het Grote Gelijk van hun Grote Klant. Hun woorden strak en afgemeten. Hun woede ingehouden scherp. Hun haat als fijne druppels op de bovenlip. In wel meer dan 7 ondergeschikte ordes fileerden ze ‘tScheldt.

 

De aanslagen op het Gezond Verstand en de als harpoenen verpakte haat werden met zwier en gepaste hartstocht voor het Vrije Woord gepareerd door de 3 Meesters ter rechterzijde. Meester Frank Scheerlinck, Meester Pieterjan Van Muysen, allebei van het advocatenkantoor Piet Van Eeckhaut en Meester Luc Deceuninck van het kantoor Luc Deceuninck lieten zich de slagen van de Lachaert-zijde welgevallen.

 

Moest deze rechtszaak een Olympisch gevecht zijn in het schermen, un assaut zoals men zegt, dan waren de aanvallen van de zijde van Lachaert bruut, onhandig en vooral onzuiver. De verdediging van Scheerlinck, Van Muysen en Deceuninck daartegenover was gracieus, sierlijk en elegant.

 

Scheerlinck bediende zich al lachend van feintes (schijnsteken), Van Muysen bediende zich van fentes (uitvallen) en Deceuninck kwam slechts kort aan het woord, maar wat hij zei voelde als één gestileerde flèche (pijlaanval).

Lien Boven

 

De floretten van beide partijen tikten tegen elkaar in cadans, maar iedereen voelde dat alvast het technisch en morele overwicht doorwoog bij de meesters van ‘tScheldt.

 

De enige onzekere factor in het spel was Mevrouw Lien Boven, de Rechter in de zaak.

 

Zij was onleesbaar.

 

In een met vele koffies doorgespoeld evaluatiegesprek na de zitting was alleen Meester Frank Scheerlinck in zekere mate overtuigd van het feit dat de overwinning de kant van ‘tScheldt zou uitkomen. De andere Meesters en aanwezigen in de zaal meenden aan het gezicht van de rechter te hebben kunnen aflezen dat de overwinning waarschijnlijk zou gegund worden aan het team van Lachaert.

 

Op donderdag 28 oktober 2021 kwam het digitale vonnis als een mes door boter het ‘tScheldt kamp binnen.

 

Rechter Lien Boven veegde met één pennentrek het aanvalsplan van Lachaert van tafel.

 

Ze concentreerde zich in haar vonnis op slechts één argument van alle aangebrachte argumenten en oordeelde dat er geen urgentie in het spel was geweest om via kortgeding artikels van ‘tScheldt te willen verwijderen.

 

‘tScheldt mocht de artikels laten staan.

 

En Egbert Lachaert werd veroordeeld tot alle kosten.

Une riposte (nastoot)

 

Maar hier eindigt het gevecht niet.

 

In de meer dan 50 bladzijden tellende dagvaarding van Lachaert put Lachaert uit een zaak uit het verleden. Lachaert was ooit advocaat van The Wall Street Journal (Europe) met zetel te Brussel. De geïntimeerde werkte ooit 9 jaar voor The Wall Street Journal. Na 9 jaar was er een arbeidsconflict. In een ongemeen leugenachtige verklaring voor de rechtbank poneerde Lachaert dat hij het proces voorvloeiende uit dat conflict gewonnen had. In werkelijkheid verloor Lachaert het proces voor zijn klant The Wall Street Journal en moest The Wall Street Journal tienduizenden euro’s betalen aan geïntimeerde. Bart De Wever staat dus niet alleen met zijn stelling dat Lachaert een leugenaar is.

 

Meer nog, er was in bovenstaande rechtszaak ter verwijdering van 2 artikels op ‘tScheldt geen enkele reden om een arbeidsconflict van 11 jaar geleden (!) tussen werkgever en werknemer boven te halen. Door dit te doen schond Lachaert zijn beroepsgeheim als advocaat.

 

De Meesters van ‘tScheldt vonden een lacune in de wet die maakte dat dit jaar alle parlementariërs, zoals Lachaert, 24 uur niet-onschendbaar waren. Tijdens deze 24 uur werd Lachaert gedagvaard voor de correctionele rechtbank voor het schenden van zijn beroepsgeheim.

 

Aangezien de advocaten van Demos Public Law eerder geneigd zijn om processen te verliezen, nam Lachaert een nieuwe advocaat onder de arm om hem te verdedigen in de correctionele rechtbank. Lachaert nam Paul Bekaert onder de arm, de krasse advocaat die ook de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont verdedigde.

 

Het beste is duidelijk niet goed genoeg voor ‘tScheldt.

 

Indien de Meesters van ‘tScheldt hun punt in de correctionele rechtbank kunnen maken heeft niet alleen Egbert Lachaert een probleem, maar samen met hem een heel pak parlementariërs die dan niet zo onschendbaar zijn als ze zelf denken.

De Morgen

Terwijl alle media door de overheidsvazallen van Lachaert een omerta kregen opgelegd om niets te schrijven over het verlies van Lachaert, belde een ‘journalist’ van De Morgen met zijn hoofdredacteur. De ‘journalist’ was Bruno Struys.

 

Bruno: “Hey Bart, ik zou een stuk over ‘tScheldt willen publiceren…”

 

Bart: “Nee, Bruno dat gaat niet, orders van bovenaf”

 

Bruno: “Weeral? Allé jong, dat is toch niet meer normaal. Over Alexander De Croo en zijn Eveline mochten we ook al niets schrijven…”

 

Bart: “Sorry, de Blauwvogel wil er niets van weten. Hij heeft verloren…..” Eeckhaut slikte nog snel de laatste woorden in, maar het was te laat. Hij had zich zoals wel eens vaker gebeurd weer versproken.

 

Bruno: “Ziet het, ik had het wel gedacht. Die advocaten van ‘tScheldt zijn gewoon top…”

 

Bart: “Bruno, riskeer het niet hé, we gaan er niets over schijven..”

 

Bruno: “Ja maar Bart, Lachaert had mij vorige keer beloofd dat ik business class tickets zou krijgen om samen met Heidi De Pauw naar Syrië te vliegen om die IS-kindjes te gaan halen. Ik heb dus wel in economy moeten zitten, hé….”

 

Bart: “Echt, is die Lachaert zo’n leugenaar?”

 

Bruno: “Heu…. gij hebt het gezegd hé Bart, niet ik…”

 

Bart: “Awel doe maar, schrijf dat artikel maar. Economy class verdomme…. Ik bel wel met de assistente van de Blauwvogel.”

* 


BREAKING NEWS II

 

Egbertus Lachaertius verliest slag tegen Parthische

 

We nemen U mee naar 53 voor Christus. Naar een plek die toen Carrhae heette. Vandaag heet het plaatsje Harran, wat ‘weg’ betekent in het Accadisch. Harran ligt in het Zuiden van Turkije buiten de toeristische routes.

 

Teletransporteer Uw brein naar 53 voor Christus.

 

Links van U staat een troepenmacht van 50.000 tot de tanden gewapende Romeinen klaar. Zij staan onder leiding van Marcus Licinius Lachaertius Crassus. Klinkt U niet bekend? Toch kent U hem. Hij was het die 20 jaar eerder het slavenleger van Spartacus versloeg. Omdat Crassus zich verveelde besloot hij in een uithoek van het Romeinse Rijk het Parthische Rijk aan te vallen. Volgens Crassus en zijn consultants waren de Parthen een vies vuil volkje van overwegend satiristen die er dubieuze mysterieuze riten op na hielden, zoals het onbedaarlijk lachen met de excessen van de Romeinen, het tegen de schenen stampen van Bartus Somerius de Omvolker, het bloed onder de nagels halen van Alexandrius De Crootius Europeandis Vulgaris en het aan de galg praten van Sihamia El Kawakibikuskus Erikanda.

 

Een overwinning op de Parthen zou Crassus recht geven op een liberaal orgie in Rome waarbij satiristen geketend en gekooid in een overwinningsoptocht konden geëtaleerd worden aan het joelende volk, vooraleer in de arena gevoed te worden aan de leeuwen van de Regimepers.

De Parthen waren nauwelijks met 9000 en de meesten onder hen vochten onder schuilnaam. Een consultant van Crassus, de genaamde Natalius Naaimenogeenssnel Dyckius tekende in haar dagboek op dat de Parthen ‘synoniemen’ waren. Een kleine 2000 jaar later zou een ijverige doctoraatstudente aan de stoffige archeologische DPGMedia faculteit er achter komen dat Dyckius door een teveel sniffen aan belladonna ‘pseudoniemen’ bedoelde in plaats van ‘synoniemen’.

Katafrakten

Crassus die door de Parthische satiristen ook “Lachaertius de Leugenaar, Crassus voor de Vrienden” werd genoemd, dacht dat het een ‘walk over’ ging worden voor zijn goedgetrainde leger, met in hun banier de woorden ‘Demos Publicos Lawos’.

 

Crassus stuurde eerst zijn cavalerie uit. De hengstige Romeinen met hun witte bef en zwarte toga’s werden opgewacht door een nieuwigheid in de satirische geschiedenis, met name katafrakten. De Parthen hadden er namelijk niets beter opgevonden dan hun paarden en hun ruiters te voorzien van een schubbenkleed van ijzeren lamellen.

 

Geschiedschrijfster Lienus Bovenius, een blond gelokte chroniqueur van haar tijd, schreef dat de Parthen vriend en vijand verrasten met de onverwachte aanwezigheid van katafrakten op het slagveld. De modale gepantserde ruiter werd Clibanarius genoemd. De zwaarste vorm van gepantserde ruiter werd afhankelijk van de bron een Scheerlinckius of een Deceuninckius genoemd. Ruiters met een aluminium bescherming noemde men doorgaans een VanMuysenius.

Het Parthische Schot

 

Ondanks grote verliezen dacht Lachaertius de Leugenaar niet aan opgeven. Hij zette het resterende deel van zijn troepenmacht in om de Parthen onder de voet te lopen. Hij viel daarbij eerst de Parthische cavalerie aan. Toen het leger van Crassus te voet en te paard kwam aangestoven, deden de Parthische ruiters alsof ze wegliepen, maar net niet snel genoeg, zodat de Romeinen steeds dichter konden komen. Van zodra de Romeinen tot op 90 meter genaderd waren draaiden de Parthische ruiters zich plots om. Ze liepen recht op de Romeinen af terwijl ze een nieuwe pijl-en-boog techniek gebruikten, met name het Parthische Schot.

 

Het was tijdens een erg geanimeerde Parthische discussie tussen de militaire wijsgeren Scheerlinckius, Deceuninckius, VanMuysenius en Noenius dat ze het Parthische Schot bedachten als antwoord op het Romeinse geweld.

 

In essentie komt dat erop neer dat elke Parthische ruiter op korte tijd 3 pijlen afvuurde waarbij ze telkens het paard met de knieën een andere wending gaven, de laatste pijl achterwaarts afvurend terwijl ze weer wegliepen van de Romeinen.

 

In de memoires van Lienus Bovenius lezen we dat het Parthische Schot voldoende was om het leger van Crassus te verslaan.

 

Marcus Licinius Lachaertius Crassus werd daarop in een poging tot onderhandeling in de val gelokt, gevangengenomen en gedood. 20.000 Romeinse legionairs lieten het leven, 10.000 werden gevangengenomen en 4.000 raakten gewond.

 

Aan de zijde van de Parthische satiristen vielen nauwelijks slachtoffers te betreuren.


Geen opmerkingen: