maandag 22 november 2021

500735 – VAN MIJN EIGEN GEBOORTE HERINNER IK ME NIETS MEER MAAR HEB SEDERTDEN_WEL VEEL BIJGELEERD….

 

.

MAANDAG 22 NOVEMBER 2021

PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500735 – VAN MIJN EIGEN GEBOORTE HERINNER IK ME NIETS MEER MAAR HEB SEDERTDEN_WEL VEEL BIJGELEERD….

 

*

I N H O U D

Dus ook lleen vandaag is dat het geval. Zelfs al is mijn individuele bewegingqvriheid beperkt tot 4 muren en wat wandelgangen die allemaal uitgeven op grote ramen met daatachter alleen maar Gods wijde natuur. Maar dank zij die WI-FI op mijn schrijftafelje ligt 24/24 de hele wereld aan mijn voeten. Niet de wereld die ons via radio en TV door Het Regime wordt ingehamerd, maar de wereld zoals die open en bloot ligt voor eenieder die het zelf en uit de eerste hand wil meemaken.

Zachte klassieke sfeermiziek op KLARA, met om het uur een paar in telegramstijl gebrachte nieuswflitsen zijn me voldoende. De daarbij in de vroege morgen gebrachte ‘Kranten Commentarenzijn er haast teveel aan, want weerel overdreven aan het ‘duiden’….

-

Elk menselijK leven op deze Planeet en ver in het rond, is, sedert uiteraard de Schepping, in te delen in twee grote perioden. De eeuwen voor de computer en het Internet, en die van daarna.

**

Dat hierbij Jo Lernaut & Paul Hauspie, die de menselijke stem op die compter hebben gezet, door de Amrikaanse maffia weg geveegd werden, is een bljvende schande voor de gehele mensheid. Flandres Language Valley bestaat niet meer, maar zit all over the world in de geldbeugels van de dieven.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

DE KONGO HOLD-UP

*

Er doen de laatste tijd weer heel wat verhalen de ronde over ‘Onze Kongo’ en het komt er gewoonlijk op neer dat men van België geld eist als schadevergoeding voor al het leed dat wij die mensen ginder zouden hebben aangedaan.

Kongo of wat daarvoor moet doorgaan, moet men zien in drie periodes. De eerste was de Kongo- Vrijstaat (1885-1908) ‘eigendom’ van van Leopold II. Toen zijn er inderdaad daar gruwelijke dingen gebeurd, maar die kan men nu – 100 jaar later – niet in de schoenen van de Belgische staat schuiven. Die Belgische staat beheerde Kongo van 1908 tot 1960 en was een modelkolonie, waarvoor we ons niet moeten schamen, zeker als men ziet hoe zo’n klein landje zo’n enorm gebied leefbaar hield. De ellende die de Kongolezen sindsdien hebben meegemaakt – en nóg steeds meemaken - hebben ze grotendeels te danken aan de eigen leiders, die het land financieel hebben leeggeplunderd, vanaf Mobutu tot en met de familie Kabila. Van die laatste is zeker dat ze zich verrijkt heeft met minstens 120 miljoen euro uit de staatskas, zoals blijkt uit een gegevenslek bij de Afrikaanse BGFI-bank dat De Standaard kon inkijken.

E.e.a. wil niet zeggen dat België daar geen fouten heeft gemaakt. Het heeft bij het tot stand komen van de onafhankelijkheid niet gezorgd voor een degelijk vervangend Kongolees bestuurskader en had het land niet zo overhaast mogen verlaten. Kongo was en is nog steeds te groot om efficiënt bestuurd te worden.

 

 In de marge van bovenstaande herhaal ik nog eens dat ik ‘Kongo ‘ steeds met een ‘K’ schrijf. De naam is afkomstig van een stam die woonde aan de monding van de Kongostroom en wier inwoners de ‘Bakongo’ werden genoemd. ‘Ba’ of ‘Wa’ (dat laatste bv bij ‘Watutsi’) duidt de meervoudsvorm aan. ‘Congo’ met een ‘c’ is een verfransing van de naam. Het oude prentenboek van chocolade Jacques, bij ons nog steeds een familiebezit, was in twee talen, met als titel ‘Notre Congo’/ ‘Onze Kongo’.

 

Ach, ‘het geld halen waar het zit’….. Wat is dat een oud en afgezaagd verhaal. Maar 7/7 weergalmt het nog in de papierwinkel waarmee het publiek om de oren, wordt geslagen. Uiteraard in een nieuw kleedje en meer en meer bestemd voor mensen met een nieuw kleurtje.

Maar dergelijke nonssens zijn wel het uitgangspunt van al onze ‘Vaerlandsche’ kleurpartijen die daaraan hun leven en welzijn te danken hebben. Met ons eigen ‘Koningshuis’ als koplopend schoolvoorbeeld.

Arbeid adelt wel, maar brengt heden ten dage echt niet meer zoveel op. Zelfs met z’n tweeën gaan werken volstaat amper om de eindjes een elkaar te knopen. Wat had U gewild? Als deze Overheid verder het Land wil islamiseren, moeten we daar met z’n allen iets voor over hebben!

Zou dat soms een van de hoofdredenen kunnen zijn waarom al die volksmisleiders zo hartstikke dol zijn op goedkope ingevoerde werkkrachten?

Dat gezegde poen ook met eigen handen kan verdiend worden, is hen te min. ‘Leiders’ moeten vergaderen en leiden, niet werken pù den brode.

Crootje, wat denkte gij daarvan? Met ’n paar gevierde Italiaanse porno-prinsessen op schoot willen zitten: dat moet toch hopen GELD kosten?

Maar niet getreurd: de stijgende levensduurte brengt veel geld in het laatje voor wie zich aan de goede kant van de Geschiedenis bevindt. Dat dit meestal de opbrengst is van dat beetje werklozensteun van de aan den dop staande eigen Vlaamse mensen: wat denkt U, brengt er meer stemmen op? Duizend meer vanwege de contente nieuwbakken vreemdelingen dan van 100 miscontente landgenoten?

Komaan, lieve lezers, het is niet 5 voor 12, maar kwart over…

(Get) Digitalia

 

 

KHATTABI: 'WE GAAN RICHTING SLUITING VAN KERNCENTRALES'

©BELGA

*

21 november 2021 15:22

*

 In een interview op de Franstalige televisie zegt federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi dat alle beschikbare signalen in de richting van een sluiting van de kerncentrales wijzen. 'Het regeerakkoord is helder.'

In het middagjournaal van VTM Nieuws had premier Alexander De Croo nog de boot afgehouden. 'We zullen binnen de regering in alle rust en met alle feiten de juiste beslissing nemen', zo benadrukte hij.

Tegen 2025 sluiten al zeker vijf van de zeven kerncentrales de deuren. De komende weken hakt de federale regering ook de knoop door over het lot van de jongste twee centrales. Die maken op dit moment het voorwerp uit van een studie van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), die moet analyseren of de energiebevoorrading en de betaalbaarheid niet in het gedrang komen bij een volledige sluiting.

*

Haar rapport wordt pas eind november verwacht, maar volgens Ecolo-minister Zakia Khattabi wijst alles in de richting van een sluiting. 'Het is mijn overtuiging dat het regeerakkoord helder is: we hebben de kernuitstap beslist, op voorwaarde dat de bevoorrading niet in het gedrang komt. Van wat we erover horen lijkt het aanbod dat op tafel ligt aan dat criterium te voldoen', klonk het op RTL-TVI.

TOEMAATJE

De Croo: ‘Verplichte vaccinatie is politieke luiheid’

 

Nieuwjaar 2022 staat nog ver voor de deur en reeds worden de messen gescherpt om… het licht te doven. Geen kernenergie meer staat gelijk aan ‘met de kippen op stok gaan’.

Heerlijke klootzakken toch, die Groenen! Lang en vroeg te bed gaan, zal veel koppeltjes een (gratis) groot genoegen zijn. Met onvermijdelijk stijgede geboortecijfers en dus na verloop van tijd stemmenverlies voor de initiatiefnemers van het doven van het licht….

Een ander bijkomend voordeel vppr ons Eigen Volk zou ook de in rook opgaande TV-avonden kunnen zijn, gezien het ontbreken van stroom.

En de Economie, hoor ik U vragen?

**

Tja, dat is toch een probleem voor de werkgevers, en niet voor Ecologisten. Vooral niet als die uit de brousse komen, en Frans spreken…

En neen, de verbauwereerde reactie van Macron op deze uitzending is en blijft gecensureerd. Dat stuk Franse President wil namelijk heel Frankrijk vol zetten met nieuwe moderne kerncentrales. Wat denkt doene onnozelaar wel? Of weet die soms niet, dat de zon, zo goed bij hem als bij ons, helemaal voor niks opgaat?

**

Of dat ’n windje laten voor de inwendige mens zelfs levensreddend kan zijn!!!

*

Aan het Brakelse Toematje De Croo van hierboven, deze vraag: als de Verplichte Inenting het bewijs is van het oorkussen van de Duivel (LUIHEID), wordt daarmee dan bedoeld, dat politici daarna veel te weinig of zelfs helemaal geen problemen meer op tafel zouden hebben om over te zapzeveren? Dat ze derhalve vrezen meteen werkloos te vallen, om aldus plaats te maken voor een beter Bestuur?

Dergelijk POLITIEK TESTAMENT wordt liefst dringend notarieel bevestigd. Pa De Croo Senior heeft dan al wel sinds mensengeheugenis beweerd ’n ORANGIST te zijn in hart en nieren, maar voortgaande op wat zijn kroost uiisteekt, zal dat wel heel die tijd ’n zoethoudertje zijn geweest metde bedoelinh in de luiers van het Eerstgeboren Koningskind de urinewegen te mogen bewonderen.

Ons Betty, thans in Oxford, reeds 20 jaar geleden, met de billen op en bloot…


(Get) Digitalia

VLAEMSCH BELGIË, DE EERSTE NEDERLANDSTALIGE KRANT VAN BELGIË.

**

22 november. Historische dag: eerste Nederlandstalige krant in België stopt

Vandaag: Jack London, Margaret Thatcher en Hector Lebon…

Elk jaar   In Costa Rica Dag van de Leraar. De datum is gekozen ter ere van de geboortedag van de Costa Ricaanse politicus Mauro Fernández Acuña (1843-1905), minister van onderwijs, die een doorslaggevende rol speelde bij de vormgeving van het onderwijs in zijn land. Op de ‘Dag van de Leraar’ feliciteren leerlingen in Costa Rica hun leraren en geven hun bloemen.

1990   Aftreden van Margaret Thatcher (1925-2013) van 1979 tot 1990 de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze behoorde tot de Conservatieve Partij, maar haar sociaaleconomische politiek was in wezen ultra-liberaal.

vandaag

Scarlett Ingrid Johansson (1984)

 

1984   Geboorte in New York van Scarlett Ingrid Johansson, een Amerikaans actrice van Deens-Joodse origine.

 

1980   Overlijden in Hollywood van Mae West, controversiële Amerikaanse actrice, scenariste en toneelschrijfster. Haar dialogen, steeds van eigen hand, zijn vaak op het randje van wat de censuur toestaat. Ze schrijft zelf al haar teksten. Sommige van haar lijfzinnen staan sterk in het Amerikaanse collectieve geheugen geprent, zo o.m. ‘Is that a gun in your pocket, or are you just glad to see me?’


**

1972   Gaston Eyskens biedt het ontslag van de regering Eyskens V aan omdat geen overeenstemming wordt gevonden over het statuut van de Voerstreek.

 

1959   Overlijden van in Wuppertal (Noordrijn-Westfalen) van Dr. Eggert Reeder, jurist en hoog ambtenaar in het Derde Rijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij als hoofd van het Militaire Bestuur in België en Noord-Frankrijk de belangrijkste organisator van de bezetting én van de collaboratie. Als rechterhand van de Duitse militaire bevelhebber Alexander von Falkenhausen is hij bevoegd voor alle burgerlijke aangelegenheden. Op politiek vlak speelt hij een veel gewichtigere rol dan zijn baas. Op 18 april 1945 wordt Reeder door de Amerikanen aangehouden en in 1947 aan België uitgeleverd. Met het proces tegen hem en tegen von Falkenhausen wordt getreuzeld. Op 9 maart 1951 wordt hij door de krijgsraad te Brussel veroordeeld tot twaalf jaar dwangarbeid, maar komt onmiddellijk vrij. Eens terug in Duitsland krijgt hij een directiefunctie bij de Duitse Bond van Belastingbetalers.

 

1940   De Unie van Hand- en Geestesarbeiders (UHGA) gaat van start als Belgische vereniging van vakbonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk gebeurde dit met de steun van de ‘oude’ christelijke, liberale en socialistische syndicaten én met instemming van kardinaal Ernest van Roey. Zij waren ervan overtuigd dat Duitsland de oorlog zou winnen en dat er voor hen een rol was weggelegd in een naoorlogse autoritaire Belgische staat.

1916   Overlijden in Glen Ellen (Californië) van de Amerikaanse auteur Jack London (pseudoniem van John Griffith Chaney). Deze oude zeehondenjager, walvisvaarder, gouddelver en vagebond verwerft een enorme populariteit door zijn vele romans: The Son of the Wolf (1900), The Call of the Wild (1903), The Iron Heel (1908), Martin Eden (1909) en nog twintig andere. Hij verkondigt zijn leven lang een socialisme dat geïnspireerd blijkt door Nietzsche en een verheerlijking is van de eenzame doorzetter van lage komaf.

1892   Overlijden in Rijsel (Frans-Vlaanderen) van de heemkundige en volkszanger Alexandre Desrousseaux, schrijver van vele honderden liedjes, waarvan het bekendste Le P’tit Quinquin, snel het officieuze volkslied van de stad Rijsel werd.

1890   Geboorte in Rijsel (Frans-Vlaanderen) van generaal Charles de Gaulle.

vandaag

 

Hector Lebon (1863-1935)

1863   Geboorte in Zottegem van Hector Lebon, Vlaamsgezind advocaat en politicus. Al in 1885 is hij medestichter en eerste ondervoorzitter van het Vlaams Rechtsgenootschap. Hij vestigde zich als advocaat in Antwerpen. Lebon is bijzonder actief in de Vlaamse Juristenvereniging waarvan hij een tijdlang voorzitter is, naast zijn hoofdredacteurschap van het Rechtskundig Tijdschrift voor Vlaams België. Zijn voornaamste objectief is de vernederlandsing van het gerecht.

 

Verder is hij actief binnen de Nederduitse Bond, waar hij de voorman is van de sociale vleugel die ijvert voor algemeen stemrechten en politieke rechten voor de arbeiders. In 1895 is hij mede-initiatiefnemer bij de oprichting van de Christene Volkspartij in Antwerpen. Hij wordt voorzitter van en schrijft het partijprogramma. Lebon, intussen weg uit de CVP, wordt voorzitter van de Nederduitse Bond en vormt die na de Eerste Wereldoorlog om tot de Antwerpse Volksbond. In 1921 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid. Tot zijn dood in 1935 is hij schepen van Antwerpen en senator.

1856  Geboorte in Amsterdam van Cornelis de Gelder, beter bekend onder zijn bijnaam Had-je-me-maar. Zwerver, muzikant en lijsttrekker van de Rapaille Partij, georganiseerd door Erich Wichman en enkele vrienden. In 1921 neemt die partij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Had-je-me-maar wordt verkozen. Hij heeft nooit zitting gehad, omdat hij vlak na de verkiezingen werd gearresteerd wegens openbare dronkenschap.

 

1844   Het Vlaamse dagblad Vlaemsch België houdt ermee op. Het verscheen voor het eerst op 1 januari 1844 in Brussel en was opgericht door een aantal vooraanstaande letterkundigen. De uitgave van een dagelijks verschijnende Nederlandstalige krant was in 1844 een hoogst gewaagde onderneming. Alleen de gegoede burgerij kon zich toen een krant veroorloven – en die las ook in Vlaanderen uitsluitend Franstalige kranten. De financiering was dus een probleem. Een aantal letterkundigen, onder wie Hendrik Conscience, Jan J. de Laet en Theodoor van Ryswyck, doorkruisten het Vlaamse land, op zoek naar geldschieters en abonnees. Zij konden de helft van het benodigde kapitaal vergaren. De andere helft werd geleverd door de Vlaamsgezinde Waal Lucien Jottrand (1804-1877). De redactie bestond uit Jan J. de Laet, hoofdredacteur, bijgestaan door Domien Sleeckx, Jaak van de Velde, Hendrik Conscience, Theodoor van Ryswyck en Ferdinand A. Snellaert.

 

Vlaemsch België kwam op voor de Vlaamse belangen, tegen het officiële verfransingsbeleid en tegen de sociale achterstand. De krant houdt het echter nog geen jaar uit.

1540   Blijde intrede van keizer Karel V in Betun (Frans-Vlaanderen).

 

1476   De Bourgondische hertog Karel de Stoute start het beleg van Nancy, in een ultieme poging om de Lotharingse hoofdstad te overmeesteren. Zijn strategisch doel is de territoriale verbinding tussen Bourgondië en de Lage Landen. Hiervoor kwam enkel het hertogdom Lotharingen in aanmerking dat precies tussen beide ligt. Op het einde van het beleg, enkele maanden later, sneuvelt Karel, verraden door een van zijn legeraanvoerders.

643   De koning der Longobarden, Rothar ofte ‘de rosse’ (606-652), laat alle mondelinge wetten en gebruiken van zijn volk optekenen en vervolgens in Pavia uitgeven. Dit Edictum Rothari, in het Latijn opgesteld, is het eerste wetboek dat werd uitgegeven na de ondergang van het Romeinse Rijk. In 636 was hij koning Ariovald opgevolgd en met diens weduwe Gundeperg getrouwd. De Longobarden, ‘langbaarden’, waren een Germaans volk dat oorspronkelijk in Scandinavië woonde en met de Volksverhuizingen naar Noord-Italië trok. De regio Lombardije in Italië is naar hen genoemd.

Luc Pauwels

Eten en drinken, zegt U, dergelijk halsbrekende duik in de Geschiedenis?

Zeer specifiek persoonlijk, is bvb de verwijzing naar de verre oorsprong van onze familienaam. Ik ben verheugd met een woordje uitleg over … Lombardijje en de Longobarden. Wat me bij Lombardsijde & Middekerke en JMDD bregt. En dus bij de nabije toekomst van Vlaanderen…

Ook Nancy, Karel de Stoute en Lotharingen doen, bij manier van spreken, nood-sirenen afgaan in mijn hoofd..

Volledig akkoord dus met dergelijke ‘verjaardag- kalenders’, al zouden er eindelijk wat meer opheldering mogen komen over bvb de ware achtergronden van de Duitse zogezegde ‘Miliär Verwaltung’, ook wel tamelijk insinuerend Nazi-Bezetting’ tijdens WO II.

Waarom eigenlijk en welke symboliek stak daar achter, dat Frans-Vlaanderen ineens, van 28 Mei ’40 tot ???? 10 Mei ’45 onieuw deel uitmaakte van de Naderlanden? De Nederlandse Troon immers was vacant sedeert de vlucht van Willemina, Leopold III ’n gezworen Hitler-fan bovendien Volksduitser van geboorte, helemaal uit Beieren, het o zo sympathieke Sissi-land…

Zo lezen we ook dat zelfs Kardinaal Van Roey, overtuigd was van de Nieuwe Orde, want dat (volgens Churchill) Herr Hitler sowieso de oorkog tegen dat vervloekte Bilsjewisme zou winnen…

Na alles, waren die Coburgers van ons toch wel rasechte Deutchen….

Heim ins Reich, of wat had U gedacht?

-

Nu het haast ‘Aan ons is’: eindelijk tijd om onpartijdig het exacte verhaal van de Collaboratie te herschrijven?

I am just awaiting in the rain….

(Get) Digitalia)

 

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

We moeten DE TIJD eeuwig dankbaar zijn, dat er zoveel ruchtbaarheid wordt gegeven aan het feit dat dit Kloteland, dat de facto zich klaar stoomt om in stukken brokken uit elkaar te vallen. Dit zijn artikels met eeuwigheidswaarde.

Gevolgen van dit uiteenvallen? Voor het grootste   en welvarendste want werkzaamste – deel daarvan een hemelse weldaad. Voor de overigen, diegenen met Groen- Rode Lachaeertzelfmoord neigingen, dan maar het beste toegewenst.

Vaert wel, levet scone en tot nooit meer.

*

 

Digithalys









Geen opmerkingen: