woensdag 17 november 2021

500728 – FIER OM VLALING TE ZIJN, IN AFWACHTING VAN DE TOTLE ISLAMISERIG.

 



    WOENSDAG 17 NOVEMBER 2021

PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

*

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500728 – FIER OM VLALING TE ZIJN, IN AFWACHTING VAN DE TOTLE ISLAMISERIG.

 *

I N H O U D

Vandaag eerst ’n flinke onderdompeling in de Vlaamse begripswerd. Uiterst posotief voor wat betreft de kunstwereld, maar eerder twijfelacttig voor wat betreft onze gezondheidszorg.

Lees verder en huiver vervolgens mee met wat ons allemaal nog te wachten staat, als de islamisering, via de aan de gang zijnde wilde immigratie, onbeperkt haar gang kan gaan.

 

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

BEETHOVEN WAS VLAMING

*

Het Noord-Brabantse museum van ’s-Hertogenbosch krijgt een ‘doorlopende bruikleen’ van de JK Art Foundation. Een Brabantse verzamelaar, die onbekend wenst te blijven, gaat er een topcollectie van zo’n 500 ‘Belgische’ werken plaatsen. Het museum wordt daardoor, volgens onze media, het meest ‘Belgische’ museum van Nederland.

In bovenstaande persmededeling komt het woord Vlaams of Vlaanderen niet eens voor. En dat terwijl onze schilders ooit – op de Italianen na – de besten ter wereld waren. Bijna alle grote schilders tot 1830 in dit land – Rubens, Van Eyck, Van Dijck, Memling, Brueghel en ga zo maar door - waren Vlamingen, geen Belgen want die waren er niet meer sinds het einde van het Romeinse Rijk. De enige grote Waalse schilder uit die tijd die ik me herinner was Rogier de le Pasture (geen taalfout!), geboren in Mons/Bergen, maar die zijn naam vervlaamste toen hij naar Brussel verhuisde – toen nog een overwegend Vlaamse stad – en zich daar Rogier van der Weyden liet noemen. Om maar te zeggen hoezeer Vlaming zijn toen nog overtuiging en fierheid uitstraalde.

---

Waar ik me ook regelmatig over erger, is dat men Ludwig van Beethoven een Duits componist noemt. Toen die geboren werd, in 1770, bestond de Duitse natie en dus ook de Duitse nationaliteit nog niet en was het Duitse taalgebied grotendeels verdeeld tussen de Pruisische Hohenzollern en de Oostenrijkse Habsburgers. Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn en zijn moeder was een Duitstalige, maar zijn vader was een Vlaming, wiens ouders beiden uit de regio Haacht kwamen. Zijn grootvader studeerde muziek aan het conservatorium van Mechelen en was zanger, evenals Ludwigs vader. Van zijn vader en grootvader erfde Ludwig zijn musicaliteit en men kan dus rustig stellen dat hij wel degelijk van Vlaamse afkomst was en geen Duitser. Dan zou hij trouwens geen ‘van’ Beethoven geheten hebben, maar ‘von’ Beethoven. De oorsprong van de naam ‘van Beethoven’ blijkt te komen van mensen die afkomstig waren van Betho, een landgoed bij Tongeren. De naam evolueerde later naar Beethoven. Ludwig van Beethoven is, samen met Mozart en Bach, een van de allergrootste componisten van klassieke muziek, dit ondanks het feit dat hij vroeg doof werd. Met zijn ingebouwde Vlaamse koppigheid wilde hij dat niet aanvaarden en componeerde hij verder een muziek die door niemand nog beïnvloed kon worden.

Het is hedentendage echt een soort

uitzichtloze bezetenheid om met leugens en bedrog de vergane ‘Belgische Illisusie’ nieuw leven in te blazen. Waarbij Het Regime zich in de ogen van elk weldenkend Burger voor de elfendertigste keer onsterfelijk belachelijk maakt. Omdat zoiets alleen de massa gebakken lucht verder aanvult.

Overal wordt ‘Prinses’ Delphine ten tonele gevoerd. Vroeger was dat altijd toen ze druk bezig was met papier mâché, maar dat is nu voorbij, nu de geldzorgen ook voorbij zijn.

Na, jaren procederen tegen haar overspelige vorstelijke vader, waarover er nochtans zedig gezwegen wordt. Want volgens de Grondwet staan er zware gevangenisstraffen op, op het beledigen van des Konings goede reputatie.

Maar, die Bel0lscije Grondwet, nietwaar, wie heeft daar ooit, tenzij tijdens de Repressie, om gemaald?

Er werd op Koningsdag 15 November zelfs quasi de” hele dag door uitgebreid verslag gedaan hoe voorbeeldig ons huidig Koningshuis wel was. Voor het eerst in 175 jaar, naar buiten uit toch, geen wijventoekers meer. Een voorbeeldig gezinnetje. Met een lieve Maman, en vooral een lieve meerderjarige reeeds 20-jarige en

3-talige erfprinses, die klaar gestoomd wordt om eerstdaags de Troon te bestijgen.

Het is een vrouwtje’ zoals kort na de geboorte door de Vader voor de TV eigenhandig op de wastafel vastgestteld….

**

Geen woord over K.I. en kunstmatig verwekt nageslacht, geen woord over de aan de kant geschoven Salische Wet’ en Tante Astrid. Integendeel, naar het schijnt is het nu al bekend, dat ons Betty de jongste ooit in functie zijnde Koningin wordt….

Juicht, Belgen, juicht!.... als het ooit zover komt…

(Get) Digitalia

*

VLAANDEREN LOOPT ACHTER MET DERDE PRIK

©Photo News

*

Vandaag om 01:00

*

In Vlaanderen heeft 28 procent van de 65-plussers een boostershot gekregen. Het loopt daarmee achter op Brussel en Wallonië, die respectievelijk 32 en 37 procent derde prikken bij 65-plussers gezet hebben. Met de huidige vaccinatie snelheid lukt het Vlaanderen nooit alle 65-plussers voor het einde van het jaar een boostershot te geven.

Op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad werd eind september beslist elke 65-plusser een boostervaccin aan te bieden. Dat is nodig omdat uit studies blijkt dat de werkzaamheid van de coronavaccins er na enkele maanden op achteruitgaat.

Het plan van de ministers van Volksgezondheid was alle 65-plussers tegen het einde van het jaar een derde keer te vaccineren. In het huidige tempo lukt dat Vlaanderen nooit.

'Het huidige tempo is geen referentie voor de toekomstige snelheid', zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. 'De komende weken halen we dat in. Het blijft de ambitie voor 31 december de grootste groep 65-plussers te vaccineren.'

Sarah Lamote

 

Is dit artikel niet àl te toevallig de bevestiging van de persoonlijke commentaar van juist hierboven? Vlamingen moeten zoveel mogelijk weggedrukt worden, zodat la Belgiique à Papa weer kan schitteren even voor het te laat is…

Waar moet trouwens ons Betty dan wel carrière maken?

Komt daarbij, dat bvb West-Vlaanderen de door Corona meest getroffen regio schijnt te zijn.

Dames en Heren van de Regime Leugen-Media: neem ’n voorbeeld aan De Tijd, en ga op een eerlijke manier voor de Waarheid.

Finito la Comedia, anders vallen er doden….

Dat vandaag precies om 9 uur de radio rondstrooit dat er o.a. in Zulte militairen ingezet worden om bij te springen bij het toedienen van de ‘shots’ is een deugddeoende maar magere troost.

(Get) Digitalia

 

*


AFGHANISTAN

foto: ©AFP

**

Taliban onthoofdt volleybalster want sport verboden voor vrouwen

Nog zo'n 700 sporters in gevaar

Nieuws - 17/11/2021

*

Vrouwenrechten hebben in Afghanistan momenteel enorm te lijden. Geen verrassing natuurlijk, gelet op de val van Kabul in augustus en het overnemen van Afghanistan door de Taliban.


Onder het bewind van de terroristen zijn vrouwen die niet gehoorzamen in levensgevaar. Dat is reeds pijnlijk duidelijk geworden de voorbije maanden.

Dat uit zich zelfs op gebieden die niet door iedereen op het eerste zicht meteen bovenaan het prioriteitenlijstje van de Taliban verwacht zouden worden. Sport, bijvoorbeeld. In september riep de Taliban een verbod op sport uit. Het eisen van zedig gedrag van vrouwen, inclusief het volledig bedekken van het lichaam, drukken de terroristen ook op dat vlak door.

Klederdracht is het probleem

Hoewel sowieso al weinig Afghaanse vrouwen aan sport doen, besloot de Taliban hier toch een punt van te maken. En dat vanwege de klederdracht. Zo doekten zij onder andere het nationale cricketteam voor vrouwen op. ‘Het is niet nodig dat vrouwen cricket spelen. Bij cricket kunnen ze een situatie tegenkomen waarin hun gezicht en lichaam niet bedekt worden. De islam staat niet toe dat vrouwen zo worden gezien’, vertelde Ahmadullah Wasiq van de culturele commissie van de Taliban aan SBS.

**

Wie een band heeft met enerzijds sport en anderzijds maar al te goed de filosofie achter de islam kent, is Darya Safai. Zij is kamerlid voor N-VA. Als activiste ging Safai enkele jaren geleden wereldwijd aan sportstadions aanklagen dat Iraanse vrouwen niet eens sportwedstrijden mogen bijwonen. Dat was niet zonder risico en wekte ook media-aandacht. ‘Ik wilde de media laten zien dat de sportwereld ook medeverantwoordelijk is wanneer er geen kritiek komt op de islam’, klinkt het.

Sport als symbool

Doorbraak sprak met haar om inzicht te krijgen in de recente acties van de Taliban. Safai tilt zwaar aan het feit dat dames ook in de sport uitgesloten worden. ‘De sportwereld is niet minder belangrijk, ze staat symbool voor de rest van de maatschappij. Als vrouwen al geen toeschouwer mogen zijn in sportstadions, zijn ze in het hele land afwezig’, koppelt ze terug naar haar eigen activistische campagne.

In oktober bereikte via de getuigenis van een Afghaanse coach in de Persian Independent dan het bericht de buitenwereld over de onthoofding van Mahjabin Hakimi, een jonge volleybalspeelster die bij de jeugd deel uitmaakte van het nationale team van Afghanistan. ‘Het is een afschrikkingsmiddel van extremisten om met één of ander slachtoffer de rest het zwijgen op te leggen. Toen ik in 1999 in de gevangenis zat na een studenten manifestatie, vreesde ik ook voor mijn leven en om als voorbeeld geëxecuteerd te worden. Dat is hun manier om alles onder controle te houden.’

Druk op familie

De familie van Hakimi wijst de Taliban niet openlijk als schuldige aan en dat is ook geen toeval. ‘Ik las een bericht waaruit bleek dat de familie zei dat ze verdwenen was, maar dat de Taliban er niets mee te maken had. Natuurlijk wordt er druk uitgeoefend op de familieleden om te zwijgen. Ze krijgen dan dreigementen te horen als: ‘We gaan uw zoon ook vermoorden of in de gevangenis te steken.’ Zo worden moeders van vermoorde mensen onder druk gezet om te zwijgen, zeker tegen de westerse media.’

Afghanistan was geen democratie, maar dat mag je ook niet verwachten, je kunt geen democratie opleggen.

De huidige, weinig benijdenswaardige toestand van rechten voor sportende vrouwen in het Aziatische land is onlosmakelijk verbonden met de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. ‘Je zou kunnen denken dat er tijdens al die jaren in Afghanistan niets veranderd is, maar dat is niet juist. Als je denkt dat je een democratie kan exporteren, ben je mis. Het Westen is daar twintig jaar geweest, met succes in die periode. Afghanistan was geen democratie, maar dat mag je ook niet verwachten, je kunt geen democratie opleggen.‘

Amerika en de NAVO geven op

Tot die conclusie is de politiek nu wel moeten komen. Dat betekent dus niet noodzakelijk dat het werk tijdens al die jaren nergens toe leidde. ‘De aanwezigheid van het Westen zorgde wel voor een bepaalde orde. De Taliban heeft heel slim kunnen afwachten en de NAVO en het Westen zijn vermoeid geraakt. Amerika en de NAVO hebben het opgegeven. Dit sterkt ook het zelfvertrouwen van islamisten’, stelt Safai.

Meisjes die uitgehuwelijkt worden of niet meer naar school kunnen gaan: het is de trieste realiteit. En inzake de veiligheid in de wereld is het balanceren op een slappe koord. ‘De situatie is nu zo explosief, zo onstabiel. Afghanistan is nu een bron voor jihadisten, die ook nog actief uitgestuurd zullen worden. Of het nu via militaire steun is of via ngo’s, je kan die dingen wel onder controle krijgen.’

Achteraf meer betalen

Militaire aanwezigheid blijven aanhouden strookte echter niet langer met de nationalistische kijk op de oorlog en het draagvlak in de Verenigde Staten. ‘Natuurlijk moeten landen denken aan hun eigen belangen, maar je moet ook denken aan het nageslacht. Veel westerse politici beseffen niet dat het ook beter is voor het Westen om Afghanistan centraal te plaatsen. Je kan denken dat het te veel kost, het was logisch om te vertrekken, maar we gaan achteraf zo veel meer betalen dan we nu deden om ons te verdedigen tegen het terroristisch islamisme.’

De mensen daar vragen geen militaire steun, maar morele steun, maar zelfs dat krijgen ze niet.

De desastreuze wijze waarop de terugtrekking van de VS uit Afghanistan verlopen is, heeft nefaste gevolgen, die zich voorlopig vooral ter plekke laten voelen. Amerikaans president Joe Biden krijgt dan ook de wind van voren. ‘De mensen daar vragen geen militaire steun, maar morele steun, maar zelfs dat krijgen ze niet. Biden is een heel slechte president, hij heeft het niet kunnen inzien.’

700 sporters in gevaar

Ook de sportgemeenschap ontsnapt dus niet aan die verregaande consequenties. Er werden reeds topsporters met humanitaire visa naar het buitenland overgebracht, maar er zouden nog zo’n 700 sporters in gevaar verkeren, meldt het Internationaal Olympisch Comité. ‘Door het achterlaten van bepaalde mensen moet je nu mensen met vluchten overbrengen naar een ander land, maar het is heel moeilijk’, vreest Safai.

Kevin Vanbuggenhout

*

Geen commentaar. Dit is inderdaad een onderwerp voor alleen Europese Verlichte Grote Verstaden. Die moeten zelfs niet eens meer rekenen op Uncle Joe, want die is na 20 jaar met de staart tussen de poten er van onder getrokken.

Onze vrouwen en meisjes kennen nu dus voortaan voor hun zielezaligheid en Eeuwige Rust de oplossing raden: Corona of Afhakkerstan…

*  

(Get) Digitalia)

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Doet DOORBRAAK er wel goed aan om zaken te publiceren die de Regime Media liever diep tot zeer diep onder de mat houden?

Anders gezegd: is het goed een dokter in huis te halen die U waarschuwt voor het dreigend onheil aan Uw voordeur?

Zou een Pastoor niet beter zijn geweest?

Dokters namelijk genezen misschien wel, maar geven de moordenaars in geen enkel geval de absolutie…

*

 

Digithalys





Geen opmerkingen: