maandag 15 november 2021

500726 – HET IS MILITAIR KWART OVER TWAALF, ’T SLOEFKE LIGT MET KAPOTTE NIEREN IN DE KNINIEK EN TOCH BLIJF DE PLANEET OP KOERS

 

.

     MAANDAG 15 NOVEMBER 2021





PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE hielenlikkers VAN

DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELF-VERNIETIGiNG…..

*

INLEIDING: EIGEN MENING.

OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

INSPIRATIE- BRONNEN

*

500726 – HET IS MILITAIR KWART OVER TWAALF, ’T SLOEFKE LIGT MET KAPOTTE NIEREN IN DE KNINIEK EN TOCH BLIJF DE PLANEET OP KOERS

*

I N H O U D

Raar, hé!!!

De ‘Buitengrenzen’ kraken, voor zover zie al niet gebnarsten zijn, de eigen grenzen zijn er alleen nog pro forma, dus zijn alle kassen door anderen leeg gecvreten, en moeten we zelf dus leven van den dauw en van klaar water. Dat danen we niet de koekoek, maar aan onszelf. Remedie: dringend het juiste bolletke kleuren ergens in Mei 2024.

Tenzij er een nood-scenario zit aan te komen. Dans is het ale hens aan dek en erop en erover, recht naar de Vrijheid die leidt naar de speeekwoordelijke Vlaamse welstand en voorspoed.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

SCHULDIG VERZUIM

*

In de overstroomde straten langs de Vesder zitten de meeste mensen nog altijd zonder gasverwarming, al bijna vier maanden. Ondanks de omvang van de ramp lijkt zoiets toch niet meer normaal. Men kan zich afvragen wat men daar, maar misschien ook straks bij ons, nog gaat meemaken als men ooit zal beginnen met alle gasaansluitingen te sluiten en over te schakelen op ‘iets anders’.

Volgens de Waalse historicus Paul Delforge kende de Vesder vallei tussen 1965 en 2021 liefst twaalf overstromingen, die telkens als ‘uitzonderlijk’ en ‘de ergste ooit’ werden omschreven. Zelfs daarvoor vielen er in Verviers en omstreken al eens vier doden bij overstromingen. De 41 slachtoffers van deze voorlopig laatste overstroming zijn dan ook mede op de rekening te schrijven van de falende Waalse overheden en zeker niet alleen van de klimaat opwarming. Het gaat niet op natuurrampen automatisch te recycleren tot klimaat rampen.

---

En dan nog dit. Het Rekenhof heeft een vernietigend rapport gemaakt over de Brusselse Begroting: vol slordigheden, blunders en zelfs onterechte uitgaven. Klap op de vuurpijl was dat er ergens 777.000 euro was genoteerd, daar waar het in werkelijkheid om 777 miljoen euro ging. Gewoon drie nullen vergeten! Geen wonder dus dat het Rekenhof deze Begroting (voorlopig?) niet valideert.

Ondergetekende heeft altijd een goed gevoel gehad voor associaties. Zonneschijn doet deken aan geluk. Donder- en regenwoken aan tegenslag…. Rood doet denken aan bloed & aan socialisme, die haast altijd synoniem zijn van elkaar….

Waarom gaan deze keer, na deze waterellende, mijn gedachten, bij het lezen van al die ellendige miserie bij de Zuiiderburen, automatisch naar de Hereinging der Lage Landen?

Ze zullen het daar misschien niet graag horen, maar zoiets zou het lot va   n de gewone Waalse man en vrouw daar geweldig kunnen verbeteren. Denk daarbij alleen nog maar aan het Hollands Meesterscahp over alles wat waterbeheersing betreft. Daar behoort het regelmatig uitdiepen van stroombeddingen tot een vaste traditie.

Vraag: kan er achherhaald worden in welk jaar (welke eeuw?) de Vesder bvb het laatst werd uitgebaggerd? En welke Kleur was er al die tijd aan het bewind?

Stromen en rivieren in dicht bevolkte gebieden zijn zo ongeveer gelijk aan beerputten. Daar hoeft zelfs geen tekeningetje bij….

-

En nu het woord ‘beerput’ is gevallen, doe ik er verder het zwijgen toe, over ede srteapatsen in Broeksèl van gewezen Vlaams Nationalist & kazakdraaier N° IV, die luistert naar de naam van Sven… Gats.

(Get) Digitalia

 

 


OVERLEGCOMITÉ VERVROEGD NAAR WOENSDAG

De covid afdeling van het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden. ©BELGA

*

Vandaag om 06:46

*

Het Overlegcomité over strengere coronamaatregelen wordt van vrijdag naar woensdag vervroegd. Op tafel liggen voorstellen over verplicht telewerk, een sluiting van het nachtleven, mondmaskers vanaf negen jaar en de coronapas voorbehouden aan wie genezen of gevaccineerd is.

Het Overlegcomité komt woensdag bijeen om te beslissen of extra maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus. Aanvankelijk gingen de federale regering en de deelstaatregeringen pas vrijdag samenzitten, maar door de snel stijgende coronacijfers is dat overleg vervroegd. Bovendien was de discussie over wat moet worden beslist maandagochtend volop gestart, nadat een voorbereidend advies van de expertengroep GEMS uitgelekt is in Le Soir.

Discotheekverbod voor niet-gevaccineerden

Het GEMS-advies moet gezien worden als een recepten-boek waaruit de regeringen woensdag kunnen kiezen. Het bevat daarom verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en alle meest risicovolle activiteiten waar het dragen van een mondmasker en de veiligheidsafstand niet kunnen gerespecteerd worden.

De lange mars naar een Belgisch coronavaccin

De expertengroep heeft het ook over contact sporten met hoog risico of studentenactiviteiten. Voor die indoor activiteiten, open voor het publiek, stellen de experts een 'opschorting' voor van drie à vier weken.

Bart Haeck

*


Voor een goed veerstaander is een half woord genoeg. We gaan dus richting… OOSTENRIJK, waar er voor iedereen sinds kort een totlae LOCK DOWN bestaat.

Een korte terugblik op onze Vaderlmandsche Geschiedenis leert ons, dat er ooit in de Nederlanden een Oostenrijkse ‘Overheersing’ heeft bestaan. Nadere opzoekingen bewijzen echter, dat het woord (‘Overheersing’ wel degelijk een Napoleontische bijklank heefr gekregen. Keizer-Koster Jozef II heedt zijn reoutatie daaraan te denken…

En plots is daar weer dat gevoel voor associeatie…

Waren we niet beter af geweest met die Oostenrijkers aan het Bestuur, ipv doe Seks en Coburgers, voor wie we trouwens vandaag in het stof zouden moeten kruipen, omdat het’ Koningsdag’ is….

(Get) Digitalia

 


*

MULTICULTUUR & SAMENLEVEN +

MIGRATIE

foto: ©Belga

*

Liegt staatssecretaris Sammy Mahdi zich een reputatie bij elkaar?

Analyse - 15/11/2021 -

-

Aan de Poolse grens met Wit-Rusland troepen duizenden Syrische vluchtelingen samen om de grens naar Polen over te steken. Ze willen asiel in de Europese Unie aanvragen. Rusland geeft het Westen de schuld voor de gespannen situatie aan de Pools-Wit-Russische grens.

‘Westerse staten hebben jarenlang geprobeerd om hun levenswijze op te dringen aan mensen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika’, zei Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken. Terwijl Polen de deur voor een nieuwe instroom van vluchtelingen angstvallig probeert dicht te houden, groeit de vertwijfeling binnen de EU om deze mensen toch maar binnen te laten, om zo een humanitaire catastrofe te vermijden.

De stormloop op Europa

In eerste instantie pleitte staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi in de Afspraak op Vrijdag voor sterkere Europese buitengrenzen. Daar worden vluchtelingen gescreend of ze nood aan bescherming hebben. Vervolgens kunnen ze naar één van de Europese lidstaten worden doorgestuurd. Volgens het Migratie- en Asielpact van 2020 kan je de buitengrenzen versterken als er zich een acute dreiging voordoet.

Even later neemt Sammy Mahdi een bocht en stelt hij dat het gezien de penibele situatie van de vluchtelingen aan de Poolse grens met Wit-Rusland aangewezen is dat de asielaanvraag op Europees grondgebied gebeurt. Waarmee hij de Wit-Russische president in de kaart speelt en de deur openzet voor een stormloop op Europa. Op nog geen vijf minuten tijd blaast de staatssecretaris warm en koud.

Bovendien is een vrij verkeer van mensen in de EU maar mogelijk als er sterke buitengrenzen zijn.

Daarmee strijkt de staatssecretaris de meerderheid van de inwoners van Europa tegen de haren in, die meer dan genoeg hebben van de illegale migratie en de vele problemen die daarmee gepaard gaan. In Polen steunt meer dan 80% van de mensen de pushbacks van de troepenmacht aan de grens met Wit-Rusland. Bovendien is een vrij verkeer van mensen in de EU maar mogelijk als er sterke buitengrenzen zijn, anders komt het Akkoord van Schengen op de helling te staan en dreigen individuele Europese landen hun binnengrenzen te moeten versterken.

De bocht van Mahdi

Eens de vluchtelingen op het Poolse grondgebied worden toegelaten, schiet er een procedure in gang die jaren kan aanslepen. Vluchtelingen kiezen dan voor landen waar de sociale zekerheid de beste kansen bieden, zoals Theo Francken het deze week in De Afspraak aantoonde. ‘We kunnen niet toegeven aan de chantage’, zei Francken. Door een bocht van 180° te nemen bewijst staatssecretaris Mahdi andermaal over onvoldoende ruggengraat te beschikken.

Door zijn standvastige houding t.o.v. de hongerstakers van de Begijnhofkerk genoot staatssecretaris Mahdi enige geloofwaardigheid bij de bevolking. Maar volgens De Morgen deed Freddy Roosemont – topman van de dienst Vreemdelingenzaken – de hongerstakende sans-papiers in Brussel op 17 juli geloven dat 50% van hun aanvragen kon worden geregulariseerd. Op 21 juli bereikte Sammy Mahdi een akkoord, waardoor de hongerstaking eindigde. In de Afspraak op vrijdag ontkent de staatssecretaris de beloftes van Roosemont, maar Mahdi deed zelf graag geloven dat hongerstakers een ernstige kans hadden dat ze voor asiel in aanmerking kwamen. Het aantal positieve beslissingen over regularisatie-aanvragen is van 22,1% in 2017 tot 52,7% in 2020 gestegen. Met deze cijfers wou Mahdi de gemoederen van de hongerstakers sussen. Liegt staatssecretaris Sammy Mahdi zich een reputatie bij elkaar door afwisselen koud en warm te blazen?

Gebakken lucht

Mahdi wil graag doen geloven dat hij voor een krachtdadig migratiebeleid staat, maar intussen verkoopt hij gebakken lucht. Hij staat onder bijzonder grote druk van de PS, Ecolo, de N-VA en Het Vlaams Belang, maar anderzijds is het toch wel opmerkelijk dat hij vanuit zijn eigen partij amper steun krijgt, zoals De Tijd onlangs opmerkte. Voor de CD&V is het niet alleen heel lastig om de juiste houding in de Vivaldi regering te vinden, ook tegenover de soms cassante uitspraken van de staatsecretaris voelt de partij zich ongemakkelijk. ‘Het christelijke middenveld is alleszins kritisch’, gaf De Tijd onlangs mee. Dat leidt tot spanningen omdat Mahdi niet de minste marge heeft om toe te geven.

 

Wie zich wil vergewissen van de losse eindjes van het asiel- en migratiebeleid kan eens een kijkje gaan nemen in de wijk aan het station Brussel-Noord

De PS en Ecolo lijken ver weg, maar in Vlaanderen – waar Mahdi zijn stemmen moet halen – voelt de staatsecretaris de hete adem van Theo Francken in zijn nek. In de regering krijgt hij intussen niets verwezenlijkt. Een evenwichtig migratiebeleid blijft uit, maar ook van de wet op de woonst betreding in het kader van de gedwongen repatriëring komt niets in huis. Ook de uitbreiding van de Turkije-deal blijft bij een aankondiging. Wie zich wil vergewissen van de losse eindjes van het asiel- en migratiebeleid kan eens een kijkje gaan nemen in de wijk aan het station Brussel-Noord, waar honderden mensen zich dagelijks ophouden.

Twintig en tien jaar geleden kregen bij twee collectieve rondes bijna 100.000 mensen verblijfsrecht. Uit Franstalige hoek stijgt de druk om deze stunt nog eens over te doen, terwijl er in Vlaanderen een groot verzet is tegen dergelijke maatregel. Dat dit tot een aanzuigeffect kan leiden van vele duizenden vluchtelingen en asielzoekers, spreekt voor zich.

Out of control

De vraag is of Mahdi met het departement Asiel en Migratie geen vergiftigd geschenk aanvaardde. Binnen de Vivaldi regering krijgt Mahdi geen ruimte, terwijl hij van het Vlaams Belang en de N-VA steeds weer nul op het rekest krijgt. Bij een aantal CD&V-kopstukken breekt stilaan het angstzweet uit. De peilingen zijn zo dramatisch dat het voortbestaan van de partij in het gedrang komt. De onvrede over het gevoerde asiel- en migratie beleid neemt hand over hand toe. Brussel herbergt intussen 100.000 illegalen en 17% van de Europese arbeidsmarkt wordt ingevuld door migranten zonder een verblijfsvergunning.

Steeds meer lijkt ons land een rechtopstaand lijk

Bovendien maakt Sammy Mahdi deel uit van een regering die de controle over het stuur heeft verloren. In de Zondag van vorige week stelt Econoom Ivan Van De Cloot vast dat de overheid ‘out of control’ is. Volgens Van De Cloot heeft de politiek geen controle meer op de machine van 260 miljard euro. ‘We gaan een collectieve verarming tegemoet.’ ‘Steeds meer lijkt ons land een rechtopstaand lijk. Politiek, de kunst van het mogelijke, wordt daarom geregeld ingeruild voor de vaardigheden van de balsemer en de grimeur’, schrijft Mark Elchardus onlangs in één van zijn columns. Er zijn meerdere mogelijkheden voor Sammy Mahdi en de CD&V om zich te conserveren. De partij kan zich laten invriezen, balsemen of mummificeren, want politiek overleven, wordt met de dag moeilijker.

Julien Borremans


Me dunkt hierboven de Klaagmuur van Jeruzalem als in een nachtmerrie te hebben zien voorbijtrekken.

Niet alleen de Tsjeven zijn rijp voor de Laatste Rust op een gezellig kerkhofje vol scheef gezakte half vergane houten kruisjes, maar de hele Natioanle ‘Constrictie’ zoals die de laatste 50 Jaar daar hangt te bengelen als een zak vol lijken aa, de takken van de mast. Wat zeg ik? De Nationale construictie?!

Mis Piet!!!! Er moest gestaan hebben: de gehele Eiropese constrctie!!!!

Want die Russische Hoge Piet die het hierboven had over de consequenties van onze ‘Kolonisatie’ door vorige generaties, heeft goed zeggen. Vegen voor andermans deur is wel zeer eenvoudig maar leidt tot niets.

De klok terugdraaien gaat nu eenmaal ook niet.

Dan maar, met of zonder gezode niieren, zoals ‘ty Sloefke van VOORUIT zou zeggen: kak of geen kak, de pot op.

Aleen zij die lWO IV zullen overleven, zullen het kunnen navertellen.

*

Het is meer dan kwart over twaalf. Het initiatief van de dag dus is aan hert duo BDW-TVG. Maar dan niet Boven De Wolken, maar met beide voeten op de grond… De grond waarop de rails van de TVG ons Vlaamse Volk, net zoals Mozes de Stam van David wegleidde uit Egypte, begeleidt naar betere tijden.

Moge de Heer ons bijstaan.

   (Get) Digitalia)

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*

Na lezing, volhardt en ondertekent….

*

Digithalys

Geen opmerkingen: