maandag 15 augustus 2022

 

     DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

ZATERDAG 13 AUGUSTUS 2022


Filip de Pillecyn

25-3-1891-7-8-1962

**

Filip De Pillecyn (Hamme aan de Durme, was een Vlaams schrijver en actief in de Vlaamse Beweging. Hij was een van de medeoprichters van de IJzerbedevaart en werd vanwege zijn associatie met het VNV en DeVlag na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld wegens collaboratie. Na zijn celstraf werd hij lid van het IJzerbedevaartcomité.

Hij ligt, als bij mirakel, als gewezen VNVër begraven in Gent

op het Campo Santo.

678 – IS HET DE DREIGEBNDE WO III OF EERDER HETGEZOND VEERSTAND DAT DE MEDIA GAAT BEHEERSEN?

*

I N H O U D

u als trouwe leeer, krijgt hierbij de unieke kans om hieronder open en bloot te lezen, wat ondergetejende al een half mensenleven dwars zit.

We worden namelijk door de (afgedwaalde) Overheid en hun slippendragers van de Perts, behandeld als achterlijk vee dat naar de slachtbank wordt geleid. En wie prptesteert of de stem verheft, wordt meteen in het verdomhoekje gezet. Of erger; als Vlaams Extremist vzeweten onmenselijk te worden.

Anders gezegd: dit, ons eeuwenoide Land, moet zo vlug mogelijk een andere meer goddeloze bevolking kijgen.

Maar in Vlaandereren weet men al la,ger dan van vandaag, dt de soep nooit zo wam wordt gegeten, als ze op tafel worrdt geezet…

Die andere, meer behoudsgezinde geluiden die nu beginnen te weerkllnkrn, zouden die soms iets te maken hrbbrn met de eerstvolgende verkiezingen die zò voor de deur staan?

Tot voor kort werd er alom geroeptoeterd, dat 80% van de Vlmingen geen omvolking wil. Maar al vlug werd daar de domper op gezet. Vooral geen slapende honden wakker maken, hé…..

13-08-2022

DIPLOMATIE, ZEGT U ?

*

I.v.m. de oorlog in Oekraïne zijn er nog altijd mensen die het het Westen kwalijk nemen dat ze wapens levert aan dat land. Zonder die leveringen, zeggen ze, was die oorlog misschien al voorbij en door die leveringen neemt dat Westen de facto deel aan die oorlog. Dat laatste klopt niet.

 

Luchtaanvallen uitvoeren of grondtroepen inzetten zijn oorlogsdaden, wapenleveringen zijn dat niet. Oekraïne had zijn reusachtig kernwapenarsenaal, dat het van de Sovjet Unie had geërfd, in 1994 aan Rusland overgedragen in ruil voor de belofte van datzelfde Rusland, maar ook van de Uk en de States, dat de dan bestaande grenzen zouden gerespecteerd blijven. Dat verdrag werd in 1997 én 2003 nog eens bekrachtigd tussen Oekraïne en Rusland in twee zgz vriendschaps- en samenwerkingsakkoorden. In dat laatste akkoord, nota bene mede ondertekend door een zekere Vladimir Poetin in zijn hoedanigheid van nieuwe president, werd ook uitdrukkelijk vermeld dat de Krim beschouwd werd als een ‘onlosmakelijk deel van Oekraïne’.

Het is dus het Rusland van Poetin dat bovenvermelde akkoorden letterlijk aan stukken heeft geschoten en de schuld zal dragen van alles wat er nog van voortkomt. Als het Westen nl Oekraïne opgeeft, zullen straks de Baltische Staten, waar ook Russische minderheden zijn, aan de beurt komen en mogen de andere ex-Oostbloklanden het ergste vrezen.

Dé vraag blijft wel: hoe kan men nog diplomatische akkoorden sluiten met een regime waar de hoofdverantwoordelijke zijn eigen handtekening daarna verloochent?

Eerlijk gezegd, dit is een eerlijk gebracht verhaal. Maar het legt niet uit wat WIJ (de Navo), op aanstoken van de Amerikaanse Democ Rats, onder een dikke Rode onderlaag, Blauw van inborst & hartslag, vuurtje gaan stoken in Kiev, de Hoofdstad van een Russische deelstaat waarmee we verder geen voeling hebben Door, kort geleden bij monde van Zuster Ursula, letterlijk de hoogste Europees Gezagdraagster, openbaar en officieel het Lidmaatschap van zowel de EU aLs van de Navo op een gouden plateau aan te bieden. Waarbij ongenadig en hooghartig weg gekeken wordt van de plaatselijke traditioneel aangeboren Russisch-Orthodoxe volksziel.

De Democ Rats van eigen bodem, onder de persoonlijke leiding van het Gentse Liegebeest, hadden, jaren geleden, zogezegd op eigen initiatief, al hetzelfde wezen doen. Gewoon als persoonlijke mening van de gewone Burger van ons Land, die terzake vol verrassing, bijna van hun stoel vielen. Op regelmatige tijdstippen gingen nadien alle andere Blaiwe Dikke Nekken, als Somers, Quickie ende Oostendse Wonderbare Visser deze uitnodiging ter plaatse in Die JOekrien herhalen. Kwestie van het eigen imago in de VS wat bij te stellen .

Correctie. Die USA-vuurtje-stokers, waren dat nu feitelijk de gezegde Democ Rats, of waren het de Amerikaanse wapen-lobbyisten die dringend verlegen zitten om via de wereldbrand van het wapengelmetter de wereld kond te doen, dat zij het moment rijp achten om veel geld te verdienen?

En weer is daar bij mij het déjà vu gevoel want als kind hebben wij WO II meegemaakt, waarvan wij gedurende de rest van ons leven met de eigenlijke gang van zaken hebben kunnen kennismaken. Gewoon andere namen, maar tot op het zesde ccijfer na de komma, identiek hetzelfde scenario.

Groot verschil, maar net als toen weet men waaraan men begint, maar niet waar het zal eindigen. Gewoon even nadenken over de in te zetten wapens die wel eens het begin der Eeuwigheid zouden kunnen inluiden.

Unbd dass hat mit Ihhren Singen, die Lorelei getan….

*

(Get) Digitalia

 

 

VRT Raad van Bestuur Hekellied komt op 30 binnen met stip

13 augustus 2022 Satierie Sus

Allemaal op weg naar niets

*

Doen we zus of zo maar iets

Soms net echt

Maar meestal Kitsch

Want wie speelt er nog zichzelf

 

Weet je nog wanneer dat was

Toen je nog geen ander was

Niet in harnas of achter glas

Maar je eigenlijke zelf

 

Dikkerdoenerij genoeg

Op kantoor en in de kroeg

Wat moet je met die Januskop

Daar schiet niemand iets mee op

‘t Is een kwestie van een knop

Die moet enkel even om.

De man die op zijn tenen loopt

En alleen zichzelf verkoopt

En nooit iets in zijn oren knoopt

Die gaat nog eens lelijk dood - afgebroken : TWITTER CENSUUR

TELEVISIE: DE KRUISTOCHT TEGEN AL WAT MOOI EN WAARDEVOL IS

**

**

Het is niet fout om kwaliteit te verkiezen boven middelmatigheid .. helaas is the bottom the limit

'Een dorre woestijn, waar middelmaat heerst en debiliteit de hoogste ambitie is'

De treurbuis, zoals televisie al langer genoemd wordt, maakt zich elke dag waar. Met programma’s als Boer zoekt vrouw, Blind gekocht, Blind getrouwd, De Kampioenen (in oneindige herhalingen als was het voor de kijker druppelsgewijs een chinese marteling ) Temptation island, B&B zoekt lief, Saar in het bos, Buurman, wat doet u nu … is de bodem al lang bereikt.

(Een programma als Ik wil een kind werd na vele verbolgen reacties toch maar afgevoerd.)

The bottom is the limit

Columnist Frederik De Backer houdt het voor ons in de gaten in een wekelijkse rubriek met als leidraad ‘VTM voert een kruistocht tegen alles wat mooi en waardevol is'.

‘Een criticus als De Backer’, schrijft onze medewerker Luckas vander Taelen in zijn recensie elders op Doorbraak, ‘durft er ons aan te herinneren dat het niet fout is om kwaliteit te verkiezen boven middelmatigheid. De Backer is onverbiddelijk in het neersabelen van wat niet anders dan slecht gemaakte en voorspelbare programma's genoemd moet worden. Zonder aarzelen beschrijft hij het tv-landschap van vandaag als 'een dorre woestenij' waarbij elke vorm van creativiteit het moet afleggen tegen de zoektocht naar de gunst van het publiek.’

Zijn columns zijn overtuigend en bijzonder goed geschreven in een literaire barokke stijl en zijn niet vies van gewaagde vergelijkingen, maar op geen enkel moment vliegt hij uit de bocht, aldus onze recensent. De literaire lat van De Backer ligt niet bepaald laag. Dat maakt deze columns tot lezenswaardige blijvers, waar geen houdbaarheidsdatum op staat.

Hij mag zich dan wel vrolijk maken over hoe slecht televisie wel kan zijn, aldus vander Taelen, hij ziet er toch een middel in om 'de debiliteit te ontstijgen in plaats van ze te omarmen.' 'Media bepalen de mensen, niet omgekeerd. Geef het volk inhoud, 'hoopt hij 'en wie weet geeft het daar ooit blijk van.'

Ondertussen kijken jongeren al veel langer naar wat het wereldwijde net aan ‘content’ biedt - het saaie menukaartje van de televisieomroepen wordt al langer aan de kant geschoven en genegeerd. Televisie in zijn oude vorm is haast dood en begraven.

Het boek is beter. Het televisielandschap omgespit is deze week ons boek van de week, verkrijgbaar tegen een tijdelijke voordeelprijs.

Bestel hier uw exemplaar.

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Het gaat de supergeile Amerikaanse geld-graaiers & wapenlobbyïsten-grafdelvers diee krom lopen van pretentie en slechte smaak, allemaal

veel te langzaam. Daarom ging Tante Pelozi alas venijnige Kop & Staart van de Democratische VS-Raterslangen vuurtje stoken aan huis, op Taiwan, het buurland dat al vele eeuwen bovenaan prijkt op hrt everlanglijstje van Het Hemelse Rode Rijk. Wat gelijk staat met op supergrvoelige tenen trppen van het supermachtige China.

Och Taiwan: wat kan ons dat stukje rots schelen daar aan de andere kant van de wereld!!!! Tot ’n Verlichte Geest op de VRT er onnadenkend daaaan toevoegt, dat precies door die smalle zeestraat van 180 Km tussen het Chinese vasteland, de enige waterweg is voor alle scheepvaartverkeer op deze Planeet tussen Oost en West. En dat zowel voor het handelsverkeer als voor… de oorlogsvoering.

Ach, die Media. Is dat nu warm of koud blazen. Of is het eerder de adem inhouden?…. Maar wete wa?

Dat onze ‘Media’, al-dan-niet in opdracht, olie op het vuur aan het gieten zijn. En dat ze daarmee zonder dat te beseffen, aan de Verkeerde Kant van de Geschiedenis willen gaan staan.

Want niet Amerika – dat is een wereldmacht van de vergane glorie uit het Verleden, mar China, misschien na de eindstrijd dmet Rusland – dat de beste moge winnen – is bepalend voor de volgende paar duizend jaar….

En wat er dan uiteindelijk toch weer inzit voor Vlaanderen? Voor geval China het haalt en het hier voor het zeggen krijgt, is daar Pater Verbiest uit Pittem die door de Chinezen als een Heilige Onderkoning wordt vereerd. Is het echter Ruisland, dan kunnen we ons verschuilen achter de rug van Peter de Grote, de Stichter van St Petersburg, die nog bij ons in de Lage Landen op kostschool is geweest om er alles te leren over de Zee

Zolas U ziet: (woorden van de Vlaams

 

Verdinaso Stochter Van Severen) La Belgique? Quelle crève’.

Het is dus weeral bewaarheid, het oude gezegde, dat de Geschiedenis zich voortdurend herhaalt. Na de Romienen, de Meden en de Perzern, de Amrtikanen, en na de Amerikanen, de Chinezen?

Moge dfe Hemel ons genadig zijn….

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: