zaterdag 20 augustus 2022

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022

**


862– - MET ZIJN ALLEN ZIJN WE HIER HIT VLAAMS BELANG

*

I N H O U D

Er is geen andere keus, omdat wij nu eenmaal op deze plaats, met dank aan onze Ouders, zijn geboren en er alles moeten aan doen om er samen het beste van te maken. Dat de Vlamingen reeds vele eeuwen als Volk door vreemdee hersers als werkwillige slaven worden behanld, danken we alleen aan onszelf en an onze aangebore,n neiging voor orde en regelmaat.

Maar met het Verkiezingsjaar 2024 in aantocht, zijn er precies als uit het niets, andere vooruitziochten gekomen. Die straks al 45 jaar blijken te bestaan, wat leind September ang en luid zal gevierd worden in Bibbejaanland, zoals U weet of minstens toch zou moeten weten…

De oide versleten gewaden worden stilaan door alle Partijen afgelegd worden, waardoor ons Volk dag-na-dag de Oude Glorie die VVlaanderen ooit op kop ztte in de vaart der volkeren., teruig ontdekt wordt.

Als een vrsleten pantoffel, wèg de Fransdolle pretetie van anderen. Eerst nog even tussen gelijkgezinden de violen gelijk stemmen om samen de Macht te delen.

Dit zou het best kunnen door zonder uitstel samen op hetzelfde ogenblik, op de Dodenvelden, bijeen te komen zowel in Steenstreaete als in Kaaskerke. Als bewijs dat we samen aan één en hetzelfde zeil trekken. Dewever woert het woord in Steenstraete en Dewinter doet dat in Kaaskerke. Dit alles onnder de Algemene Leiding van …. Schild & Vriend.

De volgende dag zullen de meeste Regeime Bladn de boeken moeten neerleggen…

Ik zou zelfs voorstellen, dat Vriend Guvaal – als prototype van de goede bedeolingen -instaat voor te te brengen teksten op beide vieringen.

Hij hemmeemt namelijk ‘Vmandeeren de Leeuw’, maar enig gebril zoals bij ondeergetekende is daar niet bij. En dat schept banden die de tand des tijds weerstaan.

19-08-2022

.tIMMEREN AAN DE WEG

*

In ’t Pallieterke van deze week verscheen in de brievenrubriek mijn blog van 12 dezer: ‘Radicaal Jong-N-VA’. Ik weet het: eigen lof stinkt, maar het is dit jaar reeds de vierde keer dat een van mijn blogs die rubriek haalt. Eerder waren dat mijn blogs van 3 mei (‘Aan alle Vlamingen’), die van 18 juni (‘Het heft in eigen handen’) en die van 13 juli (‘Draaiboek voor 2024’).

Het ‘rioolkrantje’, zoals stichter Bruno De Winter zijn blad noemde, mag dan niet het einde van de wereld zijn, het heeft in elk geval een veel ruimer aantal lezers dan mijn bescheiden blog. Het is mijn bedoeling die trend aan te houden om reeds vanaf nu alle Vlaamsgezinden te blijven overtuigen van de belangrijkheid van de volgende verkiezingen, in de eerste plaats die voor het Vlaamse gewest. Met een mogelijke Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement krijgen we een unieke gelegenheid om een eerste échte stap te zetten naar een Vlaamse onafhankelijkheid en daarvoor moeten alle Vlaamsnationalisten bereid zijn daartoe bij te dragen. Daartoe wil ik ook mijn eigen bescheiden stapje zetten onder de noemer van Albrecht Roodenbachs onsterfelijk gedicht::

 

‘Strijden eeuwig, strijden leeuwig.

 Strijden, makkers, ’t is ons lot.

 Strijdt het heden, strijdt ’t verleden.

Strijdt de toekomst, rust bij God’.

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

WAREGEM, DE WEREKDVERMAARDE 175 JAAR BESTAANDE PAARDENKOERS STAD IN GROOT ORNAAT….

*

Eern zijwaartse nevenblik naar mijn eigen verleden in die omgeving.

Ongeveer een halve eeuw geleden werd hde historische Dorpskern tot ieders verwondering tot een puinhoop herschapen. Ee waren historische tijden op komst. Bloeiende handelszaken, horeca   en iuigangwerelden vppr simpele zielen werden gesloopt of na janrenlage gerechtelijke procedures gewoon verboden. Gezegd Centrum moest één immense besloten handelsbuurt worden, liefst zo modern en archtectonisch zo lelijk mogelijk. Tussen 18 uur en 09 uur de volgende morgen, daarentegen, was alles er zo stil, zo akelig en zo verlaten als in een woestijn. Watnt…. Er ws ondertussen Verplichte

Sluitingstijd voor de Middenstand. Ja Ja, de Vooruuigang staat niet stilç Maar de aanvraag was al binnen, om zichzelf tot STAD te mogen bevorderen en om bijgevolg te dienen als ‘Pilootgemeente‘ in de nakende fusiegolven. Van ‘Dorpje’ aan de Gaverbeek, tot ‘Grootstad’. De Bbewoners Statistieken gingen met sprongen de hoogte in.

De plaatselijke politiek is er dus welvarend door geworden en dat is hen aan te zien ook….

En aldus geschiedde naar hun woord. Tot, met de jaren, het hele zaakje leeg bloedde en via leegstand, in verval geraakte.

Maar voor de drugswereldverval werd het intussen wel ongezien voor de buitenwereld, ‘the pace top be’..

Een leeg Centrum parkeerverbod onder zware politie bewaking…. Daar waar integendeel het reusachtige St Amandus kerkgebouw, dat 3/4de van de Openbare Ruimte in beslag neemt al even rap leeg liep als Het Pand zelf. Maar bleeef staan en zwaar onderhoden werd, want Dekenij. Ach, de mensen hebben wel even andere zaken, ja zelfs bourkas of andere kopvodden aan het hoofd.

En nu vandaag is er daar dus feest, want na tweejaar rommelen, is het Nieuwe Pand ’n feit waarvoor er woorden, volgens de op de politeke vlucht slaande Burgermeester, tekort schieten.

-

En straks is er daar dus ook Waregem Koerse, die de eer moet kunnen redden.

Benieuwd hoe de Geschiedenis over dit alles zal oordelen. Mij om het even, als de Economie maar blijft draaien zoals de laatste 50 jaren. Want er zijn nu al handen te kort….

TWEE SCHRIJVERS, TWEE FATWA’S

**

JK Rowling / Salman Rushdie.

foto: ©Wikimedia

Er zijn overeenkomsten tussen de religieuze fatwa van Salman Rushdie - na 33 jaar op een haar na uitgevoerd, en de woke fatwa van Harry Potter schrijfster JK Rowling, uitgevaardigd door de transgenderbeweging…

Commentaar - 18/08/2022 -

 

Eén van de minder prettige ideeën die de woke-ideologie onze samenleving heeft gebracht, is dat woorden en geweld gelijkwaardig zijn. Rechtenstudenten willen niets meer over verkrachtingszaken horen omdat ze daar mogelijk stress van ondervinden. Bibliotheken verwijderen boeken waarin ‘kwetsende’ passages zouden staan. Personeel van uitgeverijen eist dat hun werkgever bepaalde boeken niet meer uitgeeft en dat van Netflix en Amazon wil inspraak in welke films er worden vertoond, respectievelijk welke boeken er worden verkocht. Van het inzetten van politie om online haatspraak op te sporen en de daders te straffen, kijkt niemand nog op. Inmiddels maken overheden het nog bonter door zogeheten ‘misgendering’ strafbaar te stellen: zoals ‘hij’ zeggen tegen een man die zich vrouw voelt.

 

De beruchte Ayatollah Khomeini van Iran was in dat opzicht zijn tijd vooruit toen hij in 1989 een fatwa uitvaardigde tegen auteur Salman Rushdie. Die zou in zijn roman De Duivelsverzen de islam beledigd hebben. Moslims gingen wereldwijd de straat op. Niet omdat ze het boek hadden gelezen, maar omdat hen was wijsgemaakt dat de islam in het geding was. Wat best meeviel. De steen des aanstoots is vooral dat enkele prostituees in de roman namen dragen van vrouwen van de profeet Mohamed.

 

Intussen werd de Japanse vertaler van het boek vermoord, de Italiaanse vertaler neergestoken en de Noorse uitgever voor dood achtergelaten. En vielen er doden bij een anti-Rushdie rel in Mumbai, de geboorteplaats van de auteur. In Turkije werd een hotel in brand gestoken waar de Turkse vertaler verbleef – Aziz Nesin, zelf een bekende schrijver. Hij wist aan de vlammenzee te ontsnappen maar 37 anderen kwamen om…

 

In Londen blies een terrorist zichzelf op met een bom bestemd voor Rushdie. Er staat nu in Teheran een monument voor hem, met: ‘De eerste martelaar die deze missie wilde volbrengen’.

Progressieve liberalen

Minstens zo stuitend als het gedrag van Iran is dat van de zogenaamde progressief liberalen in het Westen, die er altijd begrip voor hebben getoond. Zelfs nu, met Rushdie vechtend voor zijn leven, staan de sociale media vol met de bekende bedenkingen als: ‘Hij had dat boek ook beter niet kunnen schrijven,’ en ‘Je kunt toch niet zomaar alle moslims beledigen…’

 

Rushdie’s collega schrijvers willen hem op een handjevol na niet publiekelijk steunen. Een bekende auteur als de Amerikaanse Joyce Carol Oates zei dat ‘Rushdie beter geen religie had kunnen schofferen’. Je vraagt je af of ze het boek überhaupt heeft gelezen.

Prins Charles, misschien ooit nog koning van Engeland, liet kort na de afkondiging van de fatwa al weten dat hij niet iemand wenste te steunen die ‘de diepste overtuigingen van anderen beledigt’. Die iemand was onderdaan van het Britse rijk, al heeft Rushdie inmiddels de Amerikaanse nationaliteit.

Vrijheid van meningsuiting

 In 2014 verscheen de schrijver na 25 jaar afzondering weer in het openbaar. Hij en zijn adviseurs dachten kennelijk dat het gevaar nu wel was geweken. In een interview met het Franse opinieblad L’Express liet hij weten de tijdgeest aanmerkelijk somberder te vinden dan voor zijn gedwongen isolement. Opmerkelijk, voor iemand die eindelijk weer naar buiten dacht te kunnen. Wat hij bedoelde was dat het Westen aanzienlijk minder belang leek te hechten aan waarden als vrijheid van meningsuiting.

Als die fatwa nu was uitgevaardigd, zou niemand me hebben geholpen. Ik zou alleen van islamofobie zijn beschuldigd

 

voor dit interview had de massamoord door islamisten op de redactie van Charlie Hebdo plaatsgevonden. De Amerikaanse schrijversbond PEN wilde het blad een prijs toekennen om de journalisten postuum te eren, maar een flink aantal bekende Engelstalige schrijvers had hiertegen geprotesteerd. In hun ogen waren de cartoons van Charlie Hebdo ‘aanstootgevend en islamofoob’.

 

Dat terwijl Rushdie destijds al had benadrukt dat het hem niet om moslims of de islam ging, maar om de strijd tegen islamistische fanatici: ‘Ze zijn goed georganiseerd en gefinancierd, en erop uit iedereen te terroriseren en het zwijgen op te leggen. Moslims net zo hard als niet-moslims.’

Doodsbedreiging

Meteen na de aanslag op Salman Rushdie werd Harry Potter schrijver J.K. Rowling per tweet bedreigd door een moslim: ‘Don’t worry you are next’ (Geen zorgen, jij bent de volgende). Op geen stukken na de eerste doodsbedreiging voor deze auteur, maar toch opmerkelijk omdat de overeenkomst tussen een religieuze fatwa en een woke-fatwa zich onvermijdelijk opdringt.

De acteurs uit de Harry Potter films maken Rowling bij iedere gelegenheid voor rotte vis uit en haar naam werd door verschillende Engelse scholen van hun gebouwen afgehaald

 

Rowling durfde ooit te zeggen dat ‘seks tussen man en vrouw echt bestaat’, voor transgenderfanaten en social justice warriors de ultieme blasfemie. Die hadden haar het liefst voorgoed het zwijgen opgelegd of gecanceld, maar daarvoor is ze net iets te beroemd. Niet dat haar volstrekt onschuldige tweets geen gevolgen hadden: op de sociale media wordt ze onafgebroken beschimpt, haar huisadres werd op internet gezet en net als Rushdie kan ze zonder bewaking de deur niet uit. De acteurs uit de Harry Potter films maken Rowling bij iedere gelegenheid voor rotte vis uit en haar naam werd door verschillende Engelse scholen van hun gebouwen afgehaald.

En net als Salman Rushdie lijkt het liberale establishment ook Rowling als een hete aardappel te hebben laten vallen: ze werd bijvoorbeeld niet eens uitgenodigd voor het feestelijke jubileum van de eerste Harry Potter film. De voorzitter van de Engelse schrijversbond, die naar eigen zeggen zelf een transgenderkind heeft, weigert Rowling categorisch te steunen.

 

Overigens bleek deze voorzitter – schrijfster Joanne Harris van de bestseller ‘Chocolat’ – één dag na de aanslag op Rushdie en de doodsbedreiging van Rowling een lollige poll daarover op Twitter te hebben gezet. Ze vroeg collega-auteurs of ze wel eens met de dood waren bedreigd, en gaf vier melige antwoorden als keuze. Het laat goed zien hoe een fors deel van het literaire establishment dit soort geweld niet serieus neemt en kennelijk als uitgelokt beschouwt.

Satansverzen

Rowlings Harry Potter boeken zijn al meer dan eens publiekelijk verbrand. Net als de Satansverzen – dat niet alleen in bijna alle islamitische landen op de brandstapel ging, maar ook in Engeland. In 1989 bijvoorbeeld, waar duizenden moslims bijeenkwamen om te protesteren in Bradford bij Leeds. Hetzelfde stadje dat later als eerste nieuws maakte wegens grooming-schandalen, die zich als een olievlek over Engeland zouden verspreiden. Jarenlange verkrachtingen door Aziatische moslims van autochtone meisjes uit kindertehuizen.

 

Rowling is de Rushdie van de woke-ayatollahs. In de ogen van de transgenderbeweging maakt zij zich schuldig aan blasfemie, net als Rushdie volgens de Iraanse ayatollahs

 

Rowling is de Rushdie van de woke-ayatollahs. In de ogen van de transgenderbeweging maakt zij zich schuldig aan blasfemie, net als Rushdie volgens de Iraanse ayatollahs. Soms lijken social justice warriors nauwelijks te verschillen van deze bloeddorstige geestelijken.

Overigens blijft het verwerpelijk dat een regime met na olie terrorisme als belangrijkste exportproduct altijd maar met alle egards wordt behandeld. Zelfs als het zonder voorbehoud burgers van andere landen ter dood veroordeelt. Of de eigen onderdanen in binnen- en buitenland laat vermoorden. Of bij herhaling laat weten dat een ander land van de aardbodem moet verdwijnen. Zal de bijna-moord op Salman Rushdie ook maar iets veranderen aan de diplomatieke relaties met het Iraanse regime?

Alexander van der Meer

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

U kreeg dus – eerder onverwacht - een blogje met twee uitersten.

Eerst het normale leven, en dan, net als bij Dante, de   afdaling naar het onderste her Hel. Moeten we daarom nu ook de Diviia Comedia gaan vrbranden?

Duidelijker onderscheid tussen Beschaving en Islammerij kan er niet zijn.

Mar, zo sprak Moeder Lisa ooit in “n sylpathieke TV-reeks: ‘we    staan erveur, en we moeten erdeur’….

U vraagt zich daarbij ingetwijfeld af,of al deze dingen gaan gebeuren vóór of nà Het Einde van de Wereld.

Het atwoord is zeer simpel: wie slaagg verwacht verliest best geen tijd meer om als eerste wereldwijd in actie te treden.

Of is het weer wachten op Godot of Trump om nagels met (atoom)koppen te slaan? Toeslaan van uit de ruimte is voor de Mensheid toch maar ’n keine stap?

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: