donderdag 25 augustus 2022

 

  DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

WOENSDAG 24 AUGUSTUS 2022

*

866– - ‘STILLE VOORTDOEN’ HEEFT VAN ’N WEST-VLAAMSE VLASBOER EEN DER GROOTSTE TEXTIEL-FABRIKANTEN TER WEELD GEMAAKT

*

I N H O U D

*

Toekomst Visioenen? Dromen? Of hoor ik daar, nu ik kla   ar wakker ben, kloppen op de deur?

Het gaat met de Vlaamse Ontvoogding in dit Kloteland inderdaad zo’n bdeetje lijk met de IJzerwake. Jarenlang slaagt het zelfingenomen Establishment er in om alle Vlaamse verzuchringen onder de mat te foeefelen, tot er plots zelfs toestanden opduiken waarbij de Vlamingen bdroep moeten doen op de Belgicistische Raad van State om gelijk te krijgen tegen het schorremorrie die deze ker zelfs de Wet met de voeten treeedt.

Lees: hoe

Klein Dumpke beroep doet op de struiikrovers om hem Goliath van heet lijf te houden. Later zal Klein Duimke met een perfect gemikte kei ook Goliath uitschakelen. Kan niet anders, want het staat zo in de Bijbel.

Wat het in de huidige Titatenstrijd wordt, srtaat niet in de steren gessheven, maar is te bleluisteren in de fuistergesprekken achter de scherlmen van de Vlaams hatende Machtstructuren die dit land overeind houden.. Eveen in die slangenkuil naar de juiste woorden zoeken om deze dan op het gepaste momennt, dus nà de feiten, in de lege arena te gooien.

Wat de Vlamingen dus nodig heeben, is – net op tijd - à la Van Langenhove, meer opvllender in de Media te komen. Baat het niet, zo schaadt het ook niet. Want zo voelt een levend lichaam zich.


 








24-08-2022

T.I.N.A.

*

n zijn  reactie op het voorstel van onze vriend Walter om voor de Vlaamse Zaak op straat te komen, heeft lezer Ropie wel gelijk. Op straat komen haalt niets uit. De enige manier om een begin van Vlaamse onafhankelijkheid te bereiken, is wat ik hier al meerdere keren heb geschreven en wat ook al vier keer werd vermeld in de brievenrubriek van ‘t Pallieterke, nl bij de volgende gewestelijke verkiezingen een meerderheid van Vlaamsnationalisten bereiken in het eigen Vlaamse parlement. VB én N-VA, waarbij ik die laatsten zelfs de kans wil geven nationaal N-V A te blijven stemmen, maar regionaal voor het VB, gewoon omdat we niet meer kunnen rekenen op de medewerking van het N-VA bestuur.

Regionaal moeten nl we aan één zeel trekken en dat kunnen we niet eerder dan bij de gewestelijke verkiezingen van 2024, omdat de Vlaamse deelregering nu eenmaal een legislatuurregering is die men wel kan laten vallen, maar waarbij men daarna niet meteen verkiezingen kan uitschrijven, wat bij een federale regering wél kan.

Alleen met een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement kunnen we de zgz ‘Senelle doctrine’ uitvoeren, waarbij het Vlaams parlement Vlaanderen uitroept tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Een eerste noodzakelijke stap richting onafhankelijkheid. Met het VB erbij zou dat wel eens kunnen betekenen dat de francofonen dan zelfs niet eens meer met die regering – en dus ook niet met ons – willen praten en dat België dan nog wel geen verleden tijd is, maar het wel zal worden.

We zullen dus toch nog even geduld moeten hebben tot die verkiezingen van 2024.

*   T.I.N.A. : ‘There Is No Alternative’.

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

Tot zondag? Op de IJzerwake!

*

Tot zondag op de IJzerwake: voor ons volk, ons recht – en onze vrijheid van meningsuiting!

Zelden is er een IJzerwake geweest die van ‘onze’ pers zoveel aandacht heeft gekregen. Waar ze anders geen enkele aandacht hebben voor Vlaamsgezinde manifestaties konden de titels nu niet vet en groot genoeg zijn, de leugens en overdrijvingen niet scherp genoeg zijn.

Onze lijn is steeds dezelfde gebleven: wij zijn radicale Vlaamsnationalisten, geen ‘neonazis’. De realiteit is dat na een hysterische hetze de vrije meningsuiting brutaal de nek is omgedraaid.

Met deze hetze heeft links misschien een veldslag gewonnen, maar niet de cultuuroorlog die in West-Europa aan de gang is tussen globalisten en nationalisten, tussen chaos en identiteit.

Na de IJzerwake volgt dan ook een procedure ten gronde bij de Raad van State om fundamenteel onze vrije meningsuiting te vrijwaren en duidelijk te maken dat censuur niet kan.

En ook al wil links ook deJzerwake zélf verbieden, de IJzerwake gaat zondag gewoon door.

Maar uw aanwezigheid is van het grootste belang. Want de pers zal ook koppen tellen. We kunnen en mogen hen niet het plezier gunnen dat er minder mensen aanwezig zouden zijn.

Laten we er dus samen eendrachtig opnieuw een fijne manifestatie van maken voor Vlaams zelfbestuur, voor ons volk, voor ons recht - en ook voor ons recht op vrije meningsuiting.

Elke Vlaming die voor vrijheid en tegen censuur is moet op 28 augustus om 11 uur in Steenstrate bij Ieper zijn! Tot dan!

oPROEP dOOR lUC vERMEULEN

Vlaamse vrienden,

We staan vandaag kort voor de IJzerwake. De voorbije weken waren voor het bestuur van IJzerwake bijzonder turbulent met alles wat zich afspeelde rond de organisatie van Frontnacht en het optreden van een aantal identitaire groepen.

Na eerst toelating te hebben gekregen voor de organisatie van dit evenement op de vooravond van IJzerwake werd die toelating achteraf onder druk van heel de linkse kerk gesteund door de media terug ingetrokken. Er werd met drek gesmeten en met hele en halve leugens werd het stadsbestuur van Ieper onder druk gezet. ‘Vooruit’ deed er nog een schep bovenop door te verklaren dat ze uit het stadsbestuur zouden stappen indien de toegekende goedkeuring niet zou ingetrokken worden. En zoals u hebt kunnen volgen in de media: het stadsbestuur ging door de knieën en de vergunning werd ingetrokken. In de persmededeling van IJzerwake kon u lezen dat wij klacht zullen neerleggen bij de Raad van State.

Wij hebben een veldslag verloren en ik hoor nog een van de jongste bestuursleden tijdens de laatste bestuursvergadering van IJzerwake ontgoocheld zeggen ‘maar ik verlies niet graag’.

Niemand verliest graag, wij dus ook niet. Dat wil zeggen, beste Vlaamse vrienden, dat wij er nu moeten voor zorgen dat we de oorlog winnen. Zeer concreet er voor zorgen dat we de Ijzerwake behouden. Want het is duidelijk, en links steekt het ook niet onder stoelen of banken, de aanval op de IJzerwake is ingezet. De IJzerwake moet verdwijnen zoals alles wat nationalistisch en identitair is en opkomt voor ons eigen volk, opkomt voor dat Vlaanderen waarvan we houden.

Heel het bestuur van IJzerwake, dat een weerspiegeling is van ons volk, jong en minder jong, mannen en vrouwen, arbeiders en academici staat eendrachtig klaar om weerwerk te bieden aan de aanval op de IJzerwake. Wel, wij rekenen ook op u. Ons antwoord op de verloren veldslag moet een geslaagde IJzerwake zijn. En ik hoop dat er zondag velen zullen reageren zoals die Vlaming van 80 jaar die me enkele dagen geleden, na de intrekking van de toelating voor Frontnacht, een mail stuurde met de korte boodschap: ‘Ik ben tachtig jaar, ik ben nog nooit naar de IJzerwake geweest maar nu zal ik er staan!’

Wij hebben een veldslag verloren of we de oorlog gaan winnen hangt mee van u af!

Er staat u ook een verrassing te wachten, onze gastspreker is een jongeling van…98 jaar! U zal verbaasd zijn over de kracht van zijn stem en de inhoud van zijn toespraak.

Met ongebroken moed en strijdvaardiger dan ooit: tot zondag op Ijzerwake!

Luc Vermeulen

Steun IJzerwake op sociale media

IJzerwake is ook terug te vinden op sociale media als Facebook, YouTube of Twitter.

Nodig alvast uw facebookvrienden uit!


GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Filip Dewinter

@FDW_VB

Herinnert u zich deze beelden nog? Het leger en massa’s politie werden ingezet om #JurgenConinckx te vinden… zonder dat de man ooit een schot had gelost. Vandaag vindt in #Antwerpen dagelijks een aanslag plaats… maar extra maatregele

DE ONTMASKERING VAN DE DESINFORMATIE

*

Al vijftig jaar komen de doemscenario’s – dat de mens en onze planeet ten dode opgeschreven zijn – niet uit. Patrick Moore is als doorgewinterde wetenschapper en levenslange milieuactivist de aangewezen persoon om de leugens van de media, de politiek en de pseudo-wetenschap te ontmaskeren.

Dat doet hij in dit boek, in klare taal en met niet mis te verstane feiten.Toch is Moore een milieu-activist in hart en nieren.

Begin zeventiger jaren was Patrick Moore een van de sleutelfiguren van Greenpeace. En dit op basis van zijn wetenschappelijke achtergrond, zijn reputatie (als milieuactivist) en zijn vermogen om praktische, no-onzin inzichten in de discussies. Zo zegden medewerkers van Greenpeace zelf.

No-nonsens

Moore: ‘Op een dag besefte ik dat de meeste angstaanjagende verhalen in de media op onzichtbare zaken gebaseerd zijn, zoals CO2, of over dingen gaan die heel ver weg zijn, zoals ijsberen en koraalriffen.

De gemiddelde persoon kan dat niet zelf waarnemen en dus het waarheidsgehalte van die beweringen niet verifiëren. Hij moet erop vertrouwen dat de activisten, de media, de politici en de wetenschappers – die allemaal enorme financiële en/of politieke belangen hebben bij het onderwerp – de waarheid vertellen.’ Dat blijkt niet altijd zo te zijn.

Na vijftig jaar onderzoek als onafhankelijk wetenschapper en milieuactivist is dit boek Onzichtbare nep rampen en verzonnen onheil een ontmaskering van de desinformatie en de leugens. Zo toont hij aan dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de mensheid een wereldwijde klimaatverandering veroorzaakt.

Omgekeerd

‘Wij mensen zijn inderdaad verantwoordelijk voor de recente stijging van het CO2-gehalte op aarde’, schrijft Moore. ‘Dat maakt ons (onbedoeld) de hoeders van het leven op aarde in plaats van de vernietigers ervan, omdat het CO2-gehalte rond 1900 nog op een historisch en gevaarlijk laag niveau was.’

De werkelijkheid is ook hier precies omgekeerd van wat men ons probeert wijs te maken.

De huidige stijging van het CO2-gehalte is bijzonder goed nieuws voor planten en dieren en zorgt al tientallen jaren voor een wereldwijde vergroening. ‘CO2 moet gevierd worden, niet gevreesd.’

Je steelt van de armen en geeft het aan de rijken.”

Moore bewijst in zijn boek dat de zogenaamde ‘Groene stroom’ helemaal niet groen is, maar juist een enorme belasting vormt voor het milieu. De Amerikaanse natuurkundige William Happer, emeritus hoogleraar aan Princeton University zegt dat het klimaat beleid een omgekeerde Robin Hood-strategie hanteert: “Je steelt van de armen en geeft het aan de rijken.”

Moore plaatst de huidige klimaatveranderingen in een historisch en wetenschappelijk perspectief dat duidelijk laat zien dat het klimaat van angst en schuld waarin we nu zitten, volstrekt onnodig is.

Onzichtbare neprampen en verzonnen onheil is deze week ons boek van de week, in klare taal en niet mis te verstane feiten. Verkrijgbaar in onze Doorbraak boekenwinkel tegen een tijdelijke voordelige prijs..

N-VA- En VB-Jongeren Samen Op Vakantie: Het Weer Was Prima

*

Alleen achteraf wat donderwolkjes

Acta Sanctorum - 24/08/2022 Johan Sanctorum

*

Er is wat ophef geweest over de gezamenlijke aanwezigheid van jongeren van Vlaams Belang en van N-VA op een zomercampus voor jonge politici over Vrijheid en Soevereiniteit in Polen, in het weekend van 15 augustus.

Allemaal fascisten’

De campus was een initiatief van New Direction, een rechts-conservatieve Europese denktank die in 2009 werd opgericht door niemand minder dan Margaret Thatcher. Momenteel wordt deze organisatie gerund door Tomasz Poreba, Europarlementslid voor de Poolse conservatief-nationalistische regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS).

Een en ander bracht met zich mee dat er zowel delegaties waren van de Europese conservatieve ECR-fractie (European Conservatives and Reformists), waartoe N-VA behoort, als van de radicaal-rechtse ID-fractie (Identiteit en Democratie), waartoe Vlaams Belang behoort.

De strategie van links en het traditionele centrum is duidelijk: ten allen tijde beletten dat er een ‘monster-verbond’ tussen N-VA en VB in 2024 zou ontstaan

Jongeren afdelingen van andere partijen waren er als de kippen bij om deze gezamenlijke vakantietrip van N-VA en VB-jongeren te veroordelen. De woorden ‘fascisme’ en ‘neo-nazi’s’ vlogen in het rond, dit als toemaatje ongetwijfeld op de Frontnacht-affaire die door links dankbaar werd benut om radicaal rechts in Vlaanderen te stigmatiseren. De strategie van links en het traditionele centrum is duidelijk: ten allen tijde beletten dat er een ‘monster-verbond’ tussen N-VA en VB in 2024 zou ontstaan. De boodschap is ook duidelijk: dreigen met een vergroting/uitbreiding van het cordon, wat tot de tamelijk absurde situatie zou kunnen leiden dat een meerderheid van de Vlaamse kiezers zich binnen een schutskring bevindt. Maar dat schijnt links niet te deren.

Het Vlaams Belang gaf nogal wat ruchtbaarheid aan het treffen, bij de N-VA bleef het opvallend stil en zat men wat verveeld met de ‘negatieve publiciteit’. Jens D’Hondt, mede-oprichter van de Jong N-VA-afdeling aan de VUB, verklaarde zelfs in De Morgen dat hij, door het samengaan te contesteren, ‘uit de partij werd gezet’. Uit het interview zelf blijkt dat hij minstens voor de helft de eer aan zichzelf hield en verklaarde ‘niet te kunnen leven met de strakke partijtucht’. Terwijl het toch overduidelijk is dat D’Hondt meer op de lijn zat van het partij-establishment.

Knuppels in het hoenderhok

Dries Van Langenhove: magneet voor jonge kiezers

De grond van de zaak is ietwat anders. Dit gaat in feite niet over partijtucht en dissidentie, maar over het feit dat de N-VA-jongeren minder op hebben met het cordon sanitaire dan die partijtop. Het wordt nu voorgesteld alsof de N-VA-jonkies in een ‘val’ zijn gelopen, maar dat is niet zo. Het cordon sanitaire is een constructie uit de vorige eeuw, zoals bekend uitgedacht door de ecofascist Jos Geysels. De millennials hebben daar niks aan, het is voor hen prehistorie.

Geysels trok de andere Vlaamse partijen mee in het bad, veronderstellend dat een uitsluiting van het VB van alle machtsdeelname deze partij zou laten leeglopen en doodbloeden. Het omgekeerde is waar: het VB bleef een aanzuigeffect creëren voor alle middelpuntvliedende rechts-radicale krachten in Vlaanderen, die gaan voor een splitsing van België, zonder confederale tussenoplossing. Dat jongeren als kamerlid Dries Van Langenhove regelmatig keet schoppen en knuppels in het hoenderhok werpen, kan wel voor veel commotie zorgen bij andere partijen en in de mainstream media, maar schaadt het VB zelf niet. Integendeel: hij blijkt een magneet voor jonge kiezers.

Joint-venture

Ook de N-VA-jongeren zijn meer bezig met wat ze gemeen hebben met hun VB-generatie genoten, dan met wat hen scheidt. Of dat strategisch een goede zaak is, is het probleem van de partijtop. Maar op langere termijn, -uiteindelijk zijn dit de politici van morgen en overmorgen,- lijkt het cordon ten dode opgeschreven en is er een ideologische joint-venture in de maak onder een rechts-conservatieve noemer.

Het VB zit in dat opzicht in een luxe-positie: de tijd speelt in hun voordeel, ze hoeven maar te wachten tot de geesten rijpen bij de N-VA-millennials

Daar blijkt ook een publiek voor te zijn bij jongeren. Het VB zit in dat opzicht in een luxe-positie: de tijd speelt in hun voordeel, ze hoeven maar te wachten tot de geesten rijpen bij de N-VA-millennials. De partijtop, Bart De Wever vooraan, kan deze tendens een tijd tegenhouden, en professor Bart Maddens zal wel gelijk hebben dat een opheffing van het cordon in 2024 weinig waarschijnlijk is, maar Maddens is ook bij de pinken genoeg om op te merken dat vele journalisten en politici niet goed beseffen in wat voor een parallelle, imaginaire realiteit ze leven, door hun politiek correcte illusies voor werkelijkheid te nemen.

Andermaal: het VB kan zijn jonge veulens vrij laten experimenteren, de N-VA kan alleen maar perplex de realiteit achterna lopen en kijvende vingertjes opheffen. Een fusie is daarom niet nodig, er kan en mag een verschil zijn tussen conservatief rechts en radicaal rechts, dat geeft de kiezer keuzevrijheid. Maar het uitsluitings-denken handhaven, waarvan men links en het wokisme zo beschuldigt, kan bij rechts geen optie voor de toekomst zijn. Er zullen nog zomers en zomercampussen volgen. De woorden ‘racisme’ en ‘fascisme’, door links altijd opnieuw gebruikt, zullen verdampen in de nieuwe realiteit van wat Bart Maddens een cultuur-oorlog noemt. Ik noem het gewoon een politiek strijdtoneel, dat is al meer dan genoeg. Oorlog is jihad, en dat is iets voor moslims. Geef de democratie eens een kans, de echte dan.

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDS- INMENGING OF APEN POKKEN

Dat inntriestige Van Rarmdock-monumentje aan de IJzer in Steenstraete bij Bikschote, (na de fusie-gekte die vooral bedoeld was om - in het kader van de gglobalisering? -de plaatselijke eigenheid af te breken en om daarbij vooral veel geld te verdienen), allemaal tot de grootstad Ieper moeten behoren, is ondertussen een voldongen feet. Dat daar Jaarlijks s

een (mini) heldenhulde plaats vindt, is er echter teveel aan. Blijft dus nawerken bij de tegendraadse soort als een rode lap op een wilde stier.

Ja, het is inderdaad een oud zeer. Iedereen moet denken zoals zij, of ‘ze sloan up joen muile’…. Een Gents gezegde uit de jaren ’20 van vorige eeuw. Maar nog altijd bandend actueel. Zie ons ‘Mateke’ die ervan haast in zijn broek doet.

-

Even dromen….

Het is dus, na 2024, wachten op een Gerechtelijk Bevel, dat er zeker moet komen, om in alle mrida FR/VL, woordelijk de tekst af te drukken van Wikipedia waar die handelt over de Gebroeders Van Raemdonck. Alleen de Wiki-yekst is weer te geven, zonder ook maar één woord commentaar. Zodat de lezer zelrf kan oordelen en niet moet na
äpen wat Bart Zeeckhodt of Bart Stinckman als onzin hebben overgegeven.


**

Dit broderpaar, (Ward en Frans), amper 22 jaar jong toen ze stierven voor La Patrie bien aiùée, sneuvelden samen na bijna 4 jaar frontdienst in de vuurlinie, in elkaars armen bij de terugtocht na een geslaagde aanval op een Duitse stelling, genaamd het Stampkot. Waar, na de oorlog, van deze betonblokken door vrijwilligers het gekende monument, waar zoveel om te doen is, werden gebruikt.

Te saam vereen in vreuigd en nood,

Als d’een sterft is de ander ooki dood….

De Franstalige Belgische legeroverheden weigerden toendertijd de dode lichamen 19 dagen en nachten lang deftig te begraven. Want zeggen de archieven, het waren toch maar Flaminganten. En dat ene dode Waals korporaaltje miek toch geen verschil.

Hoe beiden dan sedert het begin van de oorlog, sergeanten zijn kunnen worden, bewjst vooral dat ze hun plicht tot het uiterste hebben volbracht.

Ondertussen gingen langs beide kantten de beschietingen tter plaatse gewoon verder, en werden de in een granaat-trechter gedumpte lijken herleid tot gemalen menselijke botten.

Ziezo, dat was even de sfeer oproepen van een echte frontnacht. Hopelijk blijft deze Ijzewake, niettegenstaande de provocaties, vredig. Want de échte confrontatie gebeurt heden ten dage nieet meer aan het Stampkot, maar in het kieshokje en daar is geen ontkomen aan.

En zelfs al is er wat tumult de dag zelf, of de avond voordien, dat neemt niet weg dat de roddelpers met gespitste oren rondsnuffelt. Op zoek naar geënsceneerde ‘toevallige’ bewijzen dat Flaminganten best in Uitroeiïngskampen mogen terecht komen….

*

Digithalys


Geen opmerkingen: