dinsdag 23 augustus 2022

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

MAANDAG 22 AUGUSTUS 2022

**

865– - DE ZIEL VAN DE KIEZER IS, BBUITEN ALLE PARTIJ-PRAATJES OM, KIEZEN VOOR DE VERBODEN VRHCT

*

I N H O U D

*

Voor zover het verbod op ieders Vrije Mening niet op paper gezet staat, blijft alles bij woorden. Waarbij blijkt dat die van Extreem Rechts gewoon tussen de lijntjes vallen. Ze zijn dus zoals de levensnoodzakelijke zuurstof in de atmosfeer. Ze worden en toch zijn even onmisbaar als het zonlicht.

De stap van zuurstof naar STIKSTOF is echter al ingezet en dat is niet louter symbolisch. D nodige decreten & banbliksems zijn in de maak.

Partij-ideologiën die daarenboven zijn nog verwarrender. Ze zijn dooreenlopen, als gietijzeren tralies voor de

ramen van gevangenen. Die kunnen alleen nog de Vrijheid zien van achter glas. Partij-genoten zijn dus lijk blinden die elkaar geleiden. Daar waar dat glas steeds donderder wordt. Prcies alsof de avond in aatocht is.

Geen wonder dus dat ook DE WET  het Noorden kwijt is. De gecompiterde samenleving neemt de betutteling niet meer. Als Hongarije verklaart niet mee te willen doen met de VERBRUINING, dan wordtt dat land lmeteen tot paria iitgeroepen.

Het is n feit, dat klokken die moeten worden terggedraaid, mestal daar niet teten kunnen.

Hoe Dries van Langenhve dat na 2024 zal aanpakken is mij een raadsel. Waar naartoe met zoveel afdankertjes?

 

*

DE ZIEL VAN DE KIEZER

*

In de jaren 50 van de vorige eeuw wonnen de christendemocraten, toen nog onder de naam CVP, glansrijk de verkiezingen nadat ze een campagne hadden gevoerd onder het motto ‘De ziel van het kind’. Iets dergelijks zouden de Vlaamsnationalisten moeten doen naar de volgende verkiezingen toe, maar dan de ziel van de N-VA-kiezer’.

Het is een publiek geheim dat de leiding van de N-VA niet wil weten van een samenwerking met het VB, ook niet mochten beiden partijen straks samen de meerderheid behalen in het Vlaamse parlement. Dat zou voor Vlaanderen een ramp betekenen, zo na bij ’t doel gekomen. Eveneens bekend is echter dat liefst 81% van de N-VA-kiezers zo’n samenwerking wél ziet zitten.

Aan die N-VA- kiezers zou ik de gouden raad geven van hun hart voor één keer een steen te maken en in de regionale verkiezingen te stemmen voor het VB. Ze kunnen dan nationaal nog stemmen voor de N-VA.

Nu zouden De Wever, Demir, Francken & Co straks ook kunnen overwegen de stap naar het VB wél te zetten. Wie garandeert echter dat ze, ná de verkiezingen, geen ‘Lachaertje’ zullen doen en zich, voor de zoveelste keer na Marrakech, in de zak laten zetten door tovenaar Magnette en zijn linkse aanhang?

Als wij aan dit België – een land dat nooit meer zou worden uitgevonden als het niet bestond (dixit The Economist) – een eind willen maken, dan krijgen we daarvoor in 2024 een unieke kans. Ze niet benutten en voortgaan ‘à la belge’ zou een vreselijke vergissing zijn.

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    LISSEWEGE

Het kan bij al de Vlaamsvoelende vrienden nooit genoeg benadrukt worden hoe dit ‘Witte Dorp’ meer en meer zijn gerechte plaats in de Geschiedenis als lichtdorp inneemt. Vooral als er, op loodzware zweole zomeravonden, op geen enkel terrasje nog ook m   aar één zitplaats vrij is.

Lissewege voelt aan als thuiskomen bij de eigen haard.

Op dergelijke momenten lijkt het alsof Lissewege en het historisch Vlaanderen één geworden zijn. Een indruk die zelfs bij vol daglicht uitgaat van die stompe kerktoren, die stoer als een eik, zelfs ’s nachts plaats bood om als vurtoren te dienen bij stormweer.

Als zinnebeeld voor wat er komt nà 2024 kan dat tellen!

OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

@vlbelang·

Aug 22

"Het is compleet absurd dat de auto met een arts onderweg naar een spoedgeval, een thuisverpleger of een dierenambulance géén prioritair voertuig is, maar de wagen-met-chauffeur van pakweg minister Verlinden dat wél is."


WELK BELANG HEBBEN VAKBONDEN, SOCIALISTEN EN GROENEN BIJ HOGE INFLATIE?

*

Stanislas Jourdan heeft de dagelijkse leiding over Positive Money Europe, een activistische vzw die inflatie positief vindt...

**

Ngo blijkt schimmige organisatie om inflatie verder te laten toenemen

Nieuws - 22/08/2022 Lode Goukens

*

Een Brusselse ngo beweerde afgelopen vrijdag dat lage rente herverdelend werkt en in het voordeel is van de lagere inkomens. Achter de ngo blijken socialistische en groene politici te zitten. Het doel is een beleid om inflatie onder controle te krijgen tegen te werken met geld van Soros, groene lobbygroepen en de Europese Unie. Wiens belangen dienen de vakbonden of groene en socialistische partijen hiermee?

**

‘Positive Money Europe’

Op 19 augustus publiceerde een zekere Marc Beckmann, die zich onderzoeker noemt, bij de ngo genaamd ‘Positive Money Europe’ een ‘studie’ over de herverdelende effecten van monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De boodschap is dat lage rente in het voordeel is van de lagere inkomens.

 

De kritiek op de ECB is dat centrale banken geen aandacht zouden hebben voor ongelijkheid.

De man geeft acht lessen gebaseerd op 40 ‘empirische papers’. Les 1: monetair beleid is altijd herverdelend.

Les 2: herverdelende effecten kunnen langdurig zijn. Volgens les 3 doet een rente verhoging de lage inkomens pijn, terwijl een rente verlaging ze net doet stijgen. Les 4: hoge inkomens profiteren ook van lage rente, maar lijden minder als de rente stijgt. Les 5: expansief monetair beleid ‘dopeert’ de rijkdom van de rijken. Volgens les 6 vergroten rente stijgingen de ongelijkheid. Les 7: inflatie-gecentreerd beleid doet de werkmensen pijn en les 8: monetair beleid is minder effectief als de ongelijkheid hoog is.

Speculatief

 

Ingaan op de papers die Beckmann aanhaalt zou te ver leiden. Sommige zijn geschreven door auteurs bij het IMF, de particuliere universiteit LUISS Guido Carli in Rome, het Canadese C.D. HOWE Institute, Banca d’Italia, de Nederlandse Bank, CEIS Tor Vergata, de ECB, …

Al deze papers hebben gemeen dat het essays zijn met een hoog speculatief gehalte en vooral het politieke aspect benaderen in plaats van het economische – of het financiële aspect. Statistische gegevens zijn schaars. De auteur doet vooral aan ‘cherry picking’ in publicaties die soms pertinent zijn voor de gekozen probleem-stelling, maar even vaak over compleet andere zaken blijken te gaan. De meeste auteurs zijn zelfs geen onafhankelijke wetenschappers.

Woorden verdraaien

Als een gerefereerde paper al tot het vakgebied van de politieke economie behoort zoals ‘Did Quantitative Easing Increase Income Inequality?’ door Juan Antonio Montecino en Gerald Epstein van de universiteit van Massachusetts

Dit soort verdraaien van de wetenschappelijke kennis is toch problematisch. Temeer omdat de conclusie exact is wat ondergetekende onmiddellijk dacht na het lezen van de publicatie. Op twitter schreef ik: ‘De logica ontgaat me. Lage intrestvoeten zouden in voordeel zijn van lagere inkomens. Klopt wat betreft tewerkstelling door nieuwe investeringen, maar als inflatie je nog sneller verarmt en je koopkracht opvreet zie ik niets positiefs’.

 

Kortom, de hele uitleg van Beckmann is bullshit. Dat zet een mens aan het denken. Waarom schrijft iemand uit een peperduur kantoor in Brussel op een professioneel ogende website zoiets? En waarom tweet zijn organisatie dat?

Lode Goukens


Digithalys








Geen opmerkingen: