vrijdag 19 augustus 2022

 

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2022

*

680 – RIJDT JUSTITIE WAALIJK NOG MET DE TRAM OF IS DIE DIGITALISERING OOK MAAR ’N FABETLJE?

*

I N H O U D

De werking van Het Mysterie van Just-is-Just valt inderdaad het best te vergelijken met ons Openbaar Vervoer dat al even zeer rammelt als rijdt. Beiden, zowel Justitie als het Openbaar Vervoer, zijn hopeloos ouderwets, zijn overbemand ùet lucratieve jobkens en draaien bergafwaaerds in hun opgang. Op z’n Belgisch dus, maar brstuurrd door ijk betaalde ‘geliojkgezinden’  

En de dag dat daar verandering komt ( 20224?), breekt de Revolitie uit.

En zoals naar gewoonte, zal die in de schoenen geschoven worden vcan Exreem Rechts, die inderdaad staat voor verandering.

In Franstalig België zullen de trams vanzelf rijoden met het geld van de Vlaamse Boerkens. Terwijl de Paleizen van Justitie half-om-hald zullen opgebouwd worden tot Detentie Huizen en/pf Asielcentra.

Want zo zal de Europese Unie er boi,enkort uitzien= een en al gastvrij voor al wie leeft van de criminamogie. Door ofwel die te bedrijfen, of precies dor die te bestrijden.

Tenzij 2024 en de Vrioje Verkizeingen daar anders over besclisse,.

17-08-2022

IS JUST NOG JUSt?

*

Een klein berichtje in onze media: Het parket van Brugge vraagt de doorwijzing van advocaat Walter Van Steenbrugge naar de correctionele rechtbank. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie i.v.m. de ontdekking van een groot drugslab in Lendelede, waarin hij advocaat was van een der verdachten.

Nu is het af te wachten of het allemaal zo ver zal lopen, maar zolang iemand niet veroordeeld is, gaat hij vrij uit en dat geldt ook voor advocaten. Feit is wel dat het advocatenkantoor van Walter Van Steenbrugge, waar tegenwoordig ook Johan Vande Lanotte* werkt, bekend staat om risicovolle zaken aan te pakken en het niet de eerste keer zou zijn dat hij een proces verliest. Volgens Kaaiman was hij de advocaat met de meeste verloren zaken in België.

*Vande Lanotte presenteerde zichzelf als de advocaat van El Kaouakibi in de ‘Keuken ribbedebie’ zaak. In hoever het advocatenbureau van Walter Van Steenbrugge daarin betrokken is, hebben we het raden naar. Daarover horen we niets meer. Het lijkt eerder een doofpotoperatie te worden, die voor Open VLD wel eens slecht zou kunnen uitvallen in een volgende peiling of verkiezingscampagne.

---

En dan nog dit: ons mateke dreigde ermee zijn schepenen terug te trekken uit de meerderheid die Ieper bestuurt, als er een toelating zou gegeven worden voor het Vlaamsnationalistisch Frontnacht festival op 27 dezer. Feitelijk een logische beslissing voor belgicist ‘King Conna’, die ooit gezegd heeft van België, niét van Vlaanderen, het beste land ter wereld te maken!

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

     De Korrtrijkse Quickie die nu al lang stinkend rijk moet zijn geboerd, laar er, met meer dan 50 jaar vertraging, geen gras over groeien. Niks geen papieren justitie meer, maar gecomputuriseerde rechtspraak.

Niemand is dus schuldig tot het op computer staat!

Erg, zeer erg voor de adcocatenwereld. Geen (dure) dikke dossiers meer om overal mee naartoe te slepen.’n mini laptop van € 650 kan duizenden dossiers van cliënten bevatten die ze gratis en voor niks bij de Griffie hebben overgetapt. Zelfs zonder ze eerst te lezen….

Maar ’t een gezegd lijk het andere: voor criminelen breken er droeve dagen aan, gezien -Justitie nu eindelijk à jour is om hen op de hielen te zitten….

Column

*

 JE VINDT TEGENWOORDIG SNELLER GOUD IN DE SCHELDE DAN DIENSTVERLENING IN VLAANDEREN.

17 augustus 2022 Mo Vanelders

*

Om humanitaire redenen schaft De Lijn zichzelf gedeeltelijk af. Tijdens de hittegolven vallen de oude PCC-trams in Antwerpen na 12u ’s middags gewoon weg. Omdat die beestjes niet tegen de temperatuur bestand zijn mogen ze op non-actief. Begrijpelijk, ware het niet dat men dit euvel vermomt als een sympathieke geste die de passagiers moet beschermen tegen het zompige klimaat. De antieke trams beschikken namelijk niet over airco. Intussen staan de reizigers wel te vergaan van ellende op al die plaatsen waar geen wachthokje en bijgevolg geen schaduw is. En vooral omdat die ritten niet worden vervangen. Koppel dit aan de lijnen die maanden niet rijden door spoorwerken en je ziet zo De Lijn alweer uitblinken in de topservice die we met z’n allen zo waarderen.

Trouwens, meer en meer ritten verdampen omdat er gewoon geen chauffeur kwam opdagen. Ach, dat personeel van tegenwoordig, hè. Wanneer wordt eindelijk die augiasstal bij De Lijn eens grondig uitgemest? Toch geen onmogelijkheid om openbaar vervoer te runnen, want in andere landen kan het wel. Het publieke transport is bij ons een zoals Russische roulette: het is inderdaad een vorm van gokken geworden of de bus-tram-trein opdaagt. Bovendien bevind je je op het stedelijk vervoer vaak te midden een roedel onmensen die elke fatsoensnorm ontberen. Dat is dan één iets waaraan de Lijn onschuldig pleit. Het is overigens zeldzaam geworden dat een normale Vlaming zich tegen abnormaal gedrag op het openbaar vervoer verzet. De kranten staan al jaren vol van de geweldplegingen door ‘jongeren’. Maar goed, daarmee heeft de klimaatopwarming niet noodzakelijk te maken.

Ziekenhuis

‘Sinds die corona zijn we nog niet helemaal weer opgeschaald, meneer’, luidt geheid het hapklare excuus. Van vakbonden tot banken, van providers tot ziekenhuizen: minder openingsuren, minder mensen van vlees en bloed om je bij te staan, minder verantwoorde dienstverlening. Recent nog hoorden we hoe een bejaarde dame met een acute blaasontsteking uren in de ambulance aan de ingang van een kliniek lag omdat men wel een kamer maar geen voldoende verpleegkundigen had om haar te helpen. Uiteindelijk werd ze naar een ander ziekenhuis vervoerd. Een ander voorbeeld is van een dame die tien uur in akelige pijnen door een schouder uit de kom op de Spoed moest doorbrengen. Niet door personeelsgebrek maar door een overvloed aan ambetante (meestal geen blanken) zeurpieten met een banaal doch gedramatiseerd akkefietje die de Spoed als dokterskabinet gebruiken.

Proximus

Een laatste voorbeeld is van iemand die dertien dagen zonder internet of televisie zat omdat de provider (u raadt het: Proximus) het euvel niet opgelost kreeg. Tot zeven technici waren nodig om te ontdekken dat de glasvezel verfrommeld in het kelderkastje zat met daardoor een verbuiging die het signaal afknelde. De klant die ettelijke dagen thuis wachtte (‘tussen 8 en 17u komen ze langs’) kreeg tijdens zijn telefonische knopjesmarathon (‘druk dan vier, druk dan twee, druk dan zes’) doodleuk van de hulpbalie te horen kreeg dat hij maar van provider moest veranderen mochten ze het niet opgelost krijgen. Het werd wel opgelost door een ervaren (Vlaamse) technicus die niet zoals de voorgaande ‘collega’s tot een onder-aanneming behoorde. Echt bespaard werd wellicht niet, als je alle interventies optelt.

Dienstverlening wordt in onze contreien een avontuur. Je verveelt je als klant/patiënt geen moment.

 *

*

Allemaal de schuld van Dries van Langenhove die er met kop en schouders boven uit steekt. Het zou dus nog maar logisch zijn dat de revolutie verloopt volgens de instructies van de vroegere Hitler Junge André Leysen van De Schandaard. En dat die dus gelijk krijgft daar waar er weer zoals voorheen geschreven staat, dat de Vlaams Nationalissten het einde van dit Apenland betekenen.

Logischer wijze, als de Heren Leysen verder nog rijker willen worden, zullen ze verplicht zijn hun vroeger emlbleem AVV-VVK te hernemen.

Zals al moesten tegen die tijd mijn dagen

geteld ziuden zijn, ik zuu recht springen om de Vlaamse Groet te brengen aan De Standaard.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: