maandag 20 oktober 2008

SOSSEN ZIJN NU 'SOCIAAL DEMOCRATEN' GEWORDEN

SOSSEN ZIJN NU ‘SOCIAAL DEMOCRATEN’ GEWORDEN
In het verwachtingsvolle vooruitzicht van een d e m o c r a t i s c h e overwinning van de Heilige Barack Obama in de USA heeft de Zot van Antwerpen, althans voor intern gebruik, in ‘De Keien v/d Wetstraat’ niet meer gesproken van ‘links’ of van de SP-A, maar van de Sociaal Democraten….Als de Amerikanen nu maar slim genoeg zijn om de goede keuzes te maken! Laat me zeggen, dat de linkse vreugde van harte gegund is. Zo lang het nog kan. Want het zou wel eens kunnen, dat ‘ze’ van een kale reis thuiskomen, onze diepbeminde link ie-winkies, als de Zwarte Parel de machtigste man ter wereld moest worden, wat God verhoede!
O die Nieuwe Orde van de Sociaal-Democraten! Zou het kunnen, dat terwijl iedereen kijkt naar de eventuele ‘kartelvorming’ van rechts: VB/LDD/NV-A, naar de lang verwachte Forza Flandria, de Grote Strateeg binnenskamers bezig is met een ‘democratisch front’ te vormen tussen de sociaal- en de christendemocraten SP-A & Cd & V???? Het woordgebruik wijst anders wel in een bepaalde richting. Hebben wij bij de Zot van Glorie de eerste signalen mogen opvangen? Gaan we naar de verkiezingen met de nieuwe partij CSD? De Christen Sociaal Democraten?
Terwijl ik de video aan het herbekijken was (dank aan Aanklacht…)
http://blog.seniorennet.be/aanklacht/
zat ik mij te verkneukelen in de o zo doorzichtige haatproza van de linkse hogepriester van de Linkse Kerk. Yveke Desmet van de De Morgen….Van een ‘Oud-Strijder gesproken! Ik overloop zijn verheven tekst even met U, om samen met U Karel Marx , Friedrich Engels en Vladimir Lenin te herontdekken, schampere scheldtoon inbegrepen.

De rommelkredieten, waarvan bankiers hadden kunnen weten dat ze een dodelijk giftige invloed zouden hebben op hun positie, waren desondanks te aanlokkelijk, omdat ze grote winsten op korte termijn beloofden, en daardoor gigantische bonussen voor alle betrokken CEO's. Het was een verleiding waaraan niemand kon weerstaan, zeker omdat er geen regels waren die het verboden.
Is niet anders dan woorden, woorden, woorden. De Community Reinvest Act in de USA? De niet-nageleefde controlemaatregelen door de verzamelde politieke maffia? Worden gemakshalve, maar betekenisvol, verzwegen. Het leedvermaak druipt er zó van af! Omdat de val van het kapitalisme er zit aan te komen….
Sindsdien zoeken nationale overheden koortsachtig naar een middel om de paniek op de beurzen wereldwijd te keren. De euforie van de hebzucht is omgeslagen in de nachtmerrie van het doemscenario, en ook al is die even irrationeel, ze blijkt ook even ontembaar. Een reeks internationale topontmoetingen moet nu leiden tot een 'nieuwe globale financiële orde'. Dat hebben de Amerikaanse president Bush, zijn Franse ambtgenoot Sarkozy en de voorzitter van de Europese Commissie Barroso samen aangekondigd. De eerste wereldtop strijkt kort na de Amerikaanse presidentsverkiezingen symbolisch neer in New York, waar alle miserie begon
De euforie van de hebzucht….Blijkbaar weet de Heer Hoofdredacteur waar Abraham de mosterd haalt. Vrije markt? Heeft hij nog nooit van gehoord. Concurrentie in het voordeel van de consument? Totaal onbekend. Noch de USA, noch Napoléon Sarkozy noch Europa kunnen goed doen: er is paniekvoetbal, want Big Brother, de Staat, het socialistisch ideaal, zal uiteindelijk eindelijk door alles te nationaliseren, de situatie moeten redden.
.
De hoogdringendheid van de bijeenkomst zijn Bush, Sarkozy en Barroso het eens. Er is nood aan samenwerking, zo heet het, om ervoor te zorgen dat een dergelijke crisis nooit meer opnieuw voorkomt. Maar dat is voorlopig ongeveer alles waarover de heren het eens zijn. Aan Amerikaanse kant blijft het geloof in de onzichtbare hand van de markt nog steeds een onaantastbaar ideologisch geloofspunt, waaraan eigenlijk niet mag worden geraakt. De enige rol van de overheid is daar, zoals het plan-Paulson bewees, dat de belastingbetaler de factuur mag oppikken voor de losgeslagen speculatie.

Sarkozy, die deze kans benut om zich te profileren als internationaal staatsman, durft een hardere analyse te stellen: we mogen niet hervallen in de verderfelijke gewoontes uit het verleden en vrijheid werkt alleen als er ook verantwoordelijkheid is. Het wordt vermoedelijk wachten op Obama vooraleer het water tussen die twee stellingen minder diep wordt. Als het natuurlijk Obama wordt.
Voilà: wat we moesten bewijzen: wwmb: de verfoeilijke Bush zal op de oude manier voortwerken, zodat de gewone man, de belastingsbetaler, de volgende keer, die zeker komt, nog eens zal kunnen betalen… en Sarkozy die wil zich alleen op het voorplan hijsen door…te wijzen op verantwoordelijkheidszin (leeg begrip zonder de maatregelen!), maar de Messias (Obama) zal de redding brengen,om water met vuur te verzoenen. Als het natuurlijk AUB Obama maar mag worden.
Met een venijnig staartje besluit ons Yveke: alles valt natuurlijk in het water, mocht het, wat God verhoede, Obama niet zijn die verkozen wordt….

Geen opmerkingen: