donderdag 12 februari 2009

HIJ BEVINDT ZICH IN ERG GOED GEZELSCHAP



HIJ BEVINDT ZICH IN ERG GOED GEZELSCHAP.

“Er moeten diplomatieke en correcte betrekkingen bestaan, maar er kan nooit vriendschap bestaan tussen de Britse democratie en de nazi-macht; die macht die christelijke ethiek veracht, die de eigen vooruitgang aanmoedigt met een barbaarse goddeloosheid, die opschept over de agressie en overwinning, die kracht en pervers genoegen haalt uit vervolging en, zoals we hebben gezien, met meedogenloze wreedheid de dreiging gebruikt van een moordende strijdkracht. Die macht kan nooit een goede vriend zijn van de Britse democratie.
Wat ik onverdraagzaam vind, is het gevoel dat ons land in de macht komt, binnen de reikwijdte en onder invloed van nazi-Duitsland en dat ons bestaan afhankelijk wordt van hun goede wil of toestemming. Om dit te voorkomen heb ik mijn best gedaan (…) Het is allemaal vergeefs geweest. Elk voorstel werd met succes ondermijnd en afgewezen op grond van misleidende en aannemelijke uitvluchten.
We willen niet binnen de kortste keren een satelliet worden van het Duitse nazi-systeem van Europese overheersing. Over enkele jaren, wellicht enkele maanden, zullen we worden geconfronteerd met de eisen waaraan wij ongetwijfeld zullen worden gevraagd te voldoen. Deze eisen kunnen betrekking hebben op het opgeven van grondgebied of het opgeven van vrijheid. Ik voorzie en voorspel dat het onderdrukkingsbeleid beperkingen met zich mee zal brengen ten aanzien van vrijheid van meningsuiting en debat in het parlement, in openbare gelegenheden en discussies in de pers, want er zal gezegd worden – ik hoor het nu zelfs al zeggen – dat ze niet kunnen toestaan dat het nazi-systeem van dictatorschap wordt bekritiseerd door gewone, alledaagse Engelse politici. Dan zullen we, met de pers gedeeltelijk direct maar meer nog indirect in bedwang en met elke spreekbuis tot berusting verdoofd en in chloroform gedrenkt, verder worden geleid langs de daaropvolgende fasen van onze reis.
Ga er niet van uit dat dit het einde is. Dit is slechts het begin van de afrekening. Dit is slechts de eerste slok, het eerste voorproefje van een bittere kelk die ons jaar na jaar zal worden aangereikt, tenzij wij door een oppermachtig herstel van morele gezondheid en krijgshaftige groeikracht opnieuw opstaan en opkomen voor vrijheid als in vroeger tijden.”
Sir Winston Churchill,
Londen, 5 oktober 1938 (toen de waarheid ook al zo moeizaam gesproken kon worden!)

Bron Het Vrije Volk
We have the letter with which Wilders was denied entry into the UK.

Seventy years ago, the English fought fascism bravely. Now, they have capitulated. They have learned their lesson from the 7/7 terror attack in the London subway, albeit in a perverted way...
The UK governmant has denied Geert Wilders entry with this letter. Why? It would threaten community harmony and therefore public security in the UK.
Never before did we see such a full capitulization to terrorists. February 10th should live on as England’s day of shame.

Het recht om tegen te spreken, te ridiculiseren, uit te lachen en zelfs te beledigen is essentieel voor een samenleving waar slechte ideeën worden overtroffen door betere ideeën. Het is geen taak van de overheid om gevoelens te beschermen.’
Dwaas
Ook betreurt The Times het dat Wilders in Nederland wordt vervolgd.
‘Zijn politieke ijdelheid is zo overduidelijk dwaas dat, als het hem wordt toegestaan om zich vrij uit te spreken, hij zal worden aangeklaagd door de beste rechtbank van het land, het hof van de publieke opinie

Geen opmerkingen: