donderdag 2 januari 2020

21 VTIMMEKE SLIMMEKE

 *
*
21VTIMMEKE SLIMMMEKE
**
02/01/2020
**
*
Het Nagelmannetje.
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
**
“…..”
Tijdens de overgang van Oud ’19 naar Nieuw ‘20 zijn er in Broexellabad toch weer méér dan 200 relschoppers opgepakt, maar het bleef in de stad relatief rustig, in verhouding tot vorig jaar.
*
Why not? Hoop doet leven.
Gemaskerd, zegt U? Meestal alleen maar ‘jongens’ en ‘mannen’. De kleur doet er niet toe. Allemaak des bons Belges. Zij het met wat vreemde roots…
Meisjes gezien? Onder al die vodden?
Mannen zijn het. Met of zonder baarden. Kunde ne zien, want incognito. Schuw tuig. Maar katterap en altijd klaar om er vandoor te gaan.
Tuig van de richel? Of uit de vele bekend maar in dat ‘Zele’ waar er later een ‘Broek’ (=’moeras) werd aan gezet. Vandaar al die vele beeknamen.
‘Beekselder’, dat was toch het beeld dat Grootmeester Gezelle dichtte, als ie het had over straatventers die in de steden en om den brode leurden met het groen van ‘Paardeblommen’ die ze gratis en voor niks oogsten langs de vele (toen nog) propere waterkanten. Paardenbloemen, eten in ons dialect “Pissebloem’n” omdat die water-afdrijvend zouden zijn. Goed zijn dus voor de Warme Pis.
Gezelle schreef ‘Beek-sla’, maar hij bedoelde… zeek-sla.
En ha, zo is Broekzele ontstaan. Getogen door nog altijd de vele –beken. Etterbeek. Schaarbeek. Molenbeek, enz, enz, enz.
En het vuil van al die ‘beken’ vloeit als een open riool, zomaar naar de Zenne…
Die stroomt dan gewoon-verloren verder, en bevuilt het milieu van hartje Broekzele helemaal naar de Schelde en naar de Noordzee.
Waaruit wij, Vlamingen, dan geld slaan, om er de smakeljke verse VIS uit te peuren..
*
Molenbeek, het Rijk van Flup Moustache, de jihadi hoofdstad van de EUSSR…
**
Nee hoor, zo erg stond er nu ook weer niet.
Maar dat van die Moustache is goed nieuws. Den diene is nog altijd nie naar Allah, om daar voor de rest van de Eeuwigheid intens te genieten van elk zijn eigen privé 72 dag-verse maagden. Vraag: is er iemand die weet of die daar al-dan-niet van kop tot teen gesluierd rondlopen? Allemaal zo maar dooreen? Hoe identificeert iedereen zijn eigen eigendom?
Kan maar daar heeft De Profeet niet in voorzien. Goed, hé.
D’er is voor elk wat wils…
Wete nog, dat Flippe op latere leeftijd getrouwd is met ’n (diep verscholen) Marokkaanse Schoonheid? Die heeft hem a.h.w. weer leren vliegen. Vogelen, dat kon die al. Van vroeger.
*
Ach die hare mannelijke jeugd, met de roots van elders. Geen dandy. Bijlage niet. Bloot bovenlijf. Neen, niet de maskes.
En dat ze in de mode zijn! Broeken tot ver beneden de navel, achteraan half met de bil-spleet bloot. Met half de ontblote borsten, zoals onze maskes die, bij nachte en in den donkeren, van de mode willen zijn... Maar die dragen die dingen langs voor. Dichter bij hun verstand.
Mannen daarentegen, zijn voor de meer praktische kant van de zaak. De onderkant.
*
Minister Crembo
Weer Minister en weer de Crembo van weleer! Niet op het mondje gevallen, dat is ‘m wel.
*
Persoonlijk heb ik de indruk van de uitdruk dat die bezig is zich te bekeren tot het Vlaams Belang.
Komt dat door hoe die zich tegenwoordig gedraag? Niet als de Tseef, die hij eertijds geweest is : enerzijds, maar ok anderzijds… Ge weet maar nooit wat het meest opbrengt voor de eigen portemonnee.

Onder andere, goed in beeld, in de Brusselse nachtelijke straten. Op een uur waar elk normaal mens in bed dient te liggen.
Ach, zo’n eengemaakt Brussel is een natte droom voor iedere Vlaming. Om er misschien ooit terug zijn eigen Hoofdstad in te ontdekken…
Die volle negentien Gemeenten (19): één Burgemeester, één Politie Zone, één en al geschoeid (en niet langer gesjoemeld) op authentieke Vlaamse leest…
Gedaan dus met de ambulances die elk politie-optreden moeten begeleiden. Maar ook gedaan met de politie-voertuigen die elk ambulante-voertuig dienen te vergezellen.
Tu sais, Cher Monsieur Tante Moustache : “Gouverner c’est prévoir”….

Net als in Oostenrijk (zoals zopas gehoord op Radio Klara). Daar komt seffens ’n nieuwe RECHTSE Regering. Met hier en daar wat Rood-Groene franjes. Om wat leven in de brouwerij te krijgen?
Zie ’t Oosten bloost…
Maar ja, dit gaat dan ook over OOSTENRIJK.
Broeit er dar misschien entwadde raors, een soort her-uitgave van de Jaren ’33, met de opkomst van de NSDAP van een zekere A.H., die ons enorm veel kommer en kwel heeft gekost tijdens en voor de Flaminganten vooral nà WO 2…

Tweede keer, goede keer? Ist dadde?
*
Er werden ‘maar’ zo’n 20 auto’s in brand gestoken.
*
Da valt nog mee. Al zit er daar o.a. nen dikken PORCHE onder. Toch nooit de eigendom van een of andere drugsdealer, die net goede zaken had gedaan?
À bas le Capitalisme. TouT court. Et après moi, le déluge !!
*
**
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien 28/12/2019

Ma 30/12/19
•       Brux: voor oudejaarsavond: 1 korpschef met 1 centrale commando-post
•       Molenbeek leeft in angst. Apotheker die zwaar getroffen werd vorig jaar, wilt niet in beeld komen: enkel zijn hand!
•       ANTW.: patrouille op motors, zelfs in burger. Bang voor granaat-aanvallen. 350€ boete voor… zelfs een voetzoeker!
•       Australië: evacuatie in staat VICTORIA zeer gevaarlijk. Blijf beter thuis! Er gaat een petitie rond tégen het vuurwerk in Sidney dat € 300.000.000 heeft gekost.
•       8500 ‘physhing’ in amper1 maand tijd (normaal 4000).
Vooral B-Post komt erin voor.
*
De oplichting vooral bij BPost… Is volgens mij, normaal. Soort zoekt soort. Hoe geraken die oplichters anders aan al die adressen?
*
Raadgeving via de autocue: niet betalen, want is nep, anders… hebben ze je rekeningnummer en zo gaat het verder…
•       Oostakker: dood lijk gevonden langs de drukke Antwerpse Stwg. Deze is afgesloten gemoeten geweest geworden. Urenlang afgesloten! En dat voor maar één dode. Iemand die er al die tijd zelf onwetend van was.
•       2 mannen filmen de kelder van Dutroux: de beelden moeten levendig gehouden worden, zodat hij niet vrij kan komen! Waren die niet langs de voordeur gekomen, maar via de lege woning ernaast. Rare manier van doen, denkt U ook niet?
*
How they dare.
*-*-*
•     Gent: 2 man in elkaar geslagen. Homohaat??? Of homo smart?
•       ‘Autisme’: nu €40.000 per jaar (ongeveer €3.330 per maand), vanaf volgend jaar €30.000 per jaar (€2.500 per maand). Iemand die volledig blind geworden is na zijn 65j krijgt NIKS, NUL komma NUL voor zijn invaliditeit en moet alle hulpmiddelen zelf betalen!
Besluit: van in de wieg autistisch zijn, brengt meer op dan op Uw 65ste een minimum-pensioentje (lager dan het leefloon!) gestort te krijgen als zelfstandige!
•       De ziekte van kleuter Pia wordt in Wallonië wél terugbetaald!
Het juiste verbeterde resultaat dringt zich op. Met z’n allen op weg naar beneden de Taal- en Profitariaat grens.
•       Werklozen 2.6% gedaald in 2019. Toch nog 364.000 mensen werkloos. Werkloos of werk-weigerachtig? De groep van deze die 1 à 2 jaar werkloos zijn, stijgt. Normaal toch!? Ze krijgen een leefloon van 1300€, een huis/appartement gratis daarbij alle nutsvoorzieningen, + gratis luxe voedselpakket iedere week + gratis tandverzorging, zelfs “blokjes” voor hen zijn gratis, zelfs bij volwassenen! Zo’n sukkelaar rekende om: “komt neer op 3000€/m, en dat zonder/laag diploma. Kan ik nooit verdienen met werken - en wie gaat er dan voor mijnen kleinen zorgen? Alhoewel deze sukkelaars maar 1€ moeten betalen in de Crèche. De vader is de pijpen uit. Want de jacht is nog altijd open..
•       53 doden in 2019 door branden in ons land. Vandaar vanaf 2020 brandmelders verplicht, maar er komt geen controle, zelfs de Verzekeringen laat het koud.
•       Elke dag worden dure rashonden gestolen. Gisteren nog 3 in dezelfde woning : vrouw bedreigd!
Kostprijs voor zo’n hebbedingetje: €2.000 voor ’n vrouwtje, Ventjes zijn veel goedkoper…
Hallo, Mr Controleur van Belastingen…Are you listening?
•       Nederlandse schipper redt 21 levens. Voor de kust van Duinkerke. In 2019 waren er dat in totaal 1800.
  • Texas: ‘man’ begint te schieten tijdens ‘een kerkdienst’. 2 doden. Het veiligheidskorps van de kerk heeft de dader gedood. Erg hé.. Maar op die manier heeft iedereen zich ervan kunnen/willen overtuigen dat het een MAN was, en geen dame.. Over diens ‘religie’ is niets bekend gegeven.
•       In Cyprus is de vrouw opgepakt die een aanklacht indiende voor meerdere verkrachtingen. Was fake!
  • China: wetenschapper heeft genetische manipulatie toegepast op 2 kinderen, waarvan de vader besmet was met HIV-virus. Hij wordt gestraft. De wetenschapper. Niet de vader. En al zekerlijk niet de dader…
•       15 april 2019 om 18u: Notre-Dame in Parijs staat in vuur en vlam! Om 20u valt de torenspits! Dan besluit de brandweer + president Macron om 27 brandweerlieden in de klokkentorens te zenden om deze te redden op risico van hun leven! Operatie slaagde! Oef…
  • Brugge : geen vuurwerk, wel een wervelende lichtshow!
Hebben die van Brugge dan weer eens het Groot Licht uitgevonden?
-*-*-*-*
Di 31/12/19

·       De beurs heeft het in 2019 nog nooit zo goed gedaan: Barco (Kortrijk) stijgt 120 %; Bel 20 stijgt 22 %, …
En dat allemaal omdat Slinxs, Schots en Scheef er overal uitligt… Who ‘nows?

·       De VTM reporter van dienst, was piekfijn uitgedost in avondkledij: Prins Braeckman is de naam. En neen, hij droeg geen kruisje op de revèers…

·       Australië: vuurwerk van 4 miljoen €, terwijl in staat Victoria in Mallacoota de mensen moeten vluchten voor het vuur op hun bootjes. Er heerst een micro-klimaat.

·       1/3 negeert het vuurwerk verbod. IOn een bananen-republiek zijn er twee ‘wetten’ . De ene soort om te worden gerespecteerd, de tweede soort om er het gat aan te vegen.
Als ge maar wegblijft met joen smerigen Diesel uit onze nu al smerige steden…

·       Voor traiteurs de drukste dag van het jaar!

·       Ook de notarissen hebben ook de drukste dag achter de rug: daar de ‘woonbonus’ vervalt in 2020. Van okt à dec 30% meer akten.
Die ‘woonbonus: daar wordt later nog op teruggekomen…

·       In het Forensisch Psychiatrisch Centrum werken de elektronisch beveiligingen van de deuren niet meer; gehackt door de gevangenen. Zo zot zijn ze nu ook weer niet!

·       Morgen start op vele plaatsen de lage emissie-zone: mooi inkomen voor de steden! 180€ per overtreding.

·       Tanken wordt weer duurder: voor een tank Diesel +2€; voor Benzine +2.5€!   Waarom niet vroeger de mensen op de hoogte brengen, dan kunnen ze nog gaan bijtanken voor Halle 2020 begint!

·       25j na de brand in Switel-Hotel Antwerpen: 25 doden en 164 zwaar gewonden. Vooral de luchtwegen waren verbrand

  • China: terug personen besmet met het Sars-virus!!
En dat zonder ze het wisten?

  • Napoli: 54 ton vuurwerk in beslag genomen.

  • Griekenland kreunt onder… de sneeuw

·       Nieuwe wolvin Noëlla (naar Kerstmis genoemd!) gespot in Limburg. Site geopend voor haar:
welkomwolf.be
*
*
NASCHRIFT
*
Als dat zo voortgaat, kan iedereen straks zijn gat en/of zak, of haar Teevee zenders opzeggen. Op dit ‘medium’ krijgt U alles te lezen wat Uw hartje begeert.
Met een lach en een traan.
Alleen is de smaalgevende mayonnaise hier, niet ROOD, maar GEEL. Veel geel, met een klein randeke ZWART . Als omlijsting….
**






Geen opmerkingen: