dinsdag 21 januari 2020

43 VTIMMEKE SLIMMEKE L’UNION FAIT LA FARCE BLUE

2328
43 VTIMMEKE SLIMMEKE
L’UNION FAIT LA FARCE BLUE
Dinsdag 21 Januari 2020
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
DE ÉÉNRICHTING solidariteit
*
de voorlopig laatste twee informateurs…
*
Maar de achtbare (Tseef) Coens sprak toch, zij het ‘in de Vloms, dat ‘the proof of the pudding, the eating’ was.
Non ho capito? Anche Io non comprenolio?
**
*
… het blad ‘Meervoud’, nota bene:….
Antoon Roosens (1929-2203)
*
… noemde het een perverse vorm van solidariteit op zijn Belgisch…
**
Antoons vader, Polydore Roosens, was onderwijzer, voormalig burgemeester van Meerbeke en secretaris bij de lokale afdeling van de Christelijke Mutualiteit.

*
Ja beste vrienden van
Het Masereelfonds, daar zijn we dan weer. Samen. Jullie van Slinkxs, ondergetekende, op z’n eentje van GZ, ‘Gezond Rechts’. Maar inderdaad, daar waar we, gelijktijdig met nog vele ‘anderen’ zullen samen aankomen, ttz bij hetzelfde doel, zal de hele wereld opkijken. Want Vrijheid brengt Werk, en Werk brengt Welvaart.
Zo d’Ouden zingen, zo piepen de Jongen’
*
En dan… de rest…
*
RADIA KLARA (06u)
- Vrouwe Justitie moet de slachtoffers van de islam-aanvallen in - - -- -   Zaventem & Maelbeek 3 jaar tijd geven om in aanmerking om terugbetalings-eis in te dienen. Is een dringende oproep om zich te haasten.
*
Voor het telaat is? en de Staatskas leeg is, omdat er geen §Staatskas§ meer is, daar er geen ‘Staat’ meer zal zijn.
Achteraf zal men zich moeten richten naar Mekka. Of, beter gezegd, naar allah zelf.
*-*-*
- St Jossse en Détresse: het Hoog Verheven Turks-Belgs Ex-Bestuurslid van de PS, alias Monsieur Le Bourgemestre, stapt uit ‘de coalitie’. Gaat nu bij de koala’s, want die zijn eveneens een bedreigde… soort.
De weg Oostwaarts, zurück bis Heim?
Herinnert U zich wat er gebeurde met de ‘Verliezer’ van Het Belg van Wenen? Die kreeg van de Opper-Sultan de veel betekende zwarte zijden sjaal. Niet om zich te warmen. Maar onbreekbaar bij het zich verhangen….
*-*-*
- Antw.: 40 Afghanen (en Afhennen?) door Douane onderschept – weer alles in beslag – niemand opgepakt – wilden ‘nach Engeland fahren’ maar dat lukte, net als in Juni-Juli ‘40 deze keer dus ook niet.
Nog ’n kleine 14 dagen, en dan is alles over and out. Maar Dames en Heren Hoernalisten, zeg dat niet te ‘loud’, anders maken die ons nog allemaal koud…
**-*
- Weer zeer spijtige ski-ongevallen: weer te veel buiten de pistes ‘ski gefahren’.
*
De weinige geredden hebben nu beloofd op hunne Zielezaligheid dat nooit meer te zullen doen. Want de reisverzekering betaal zoiets nooit terug.
Een ook, Moeder-de-Vrouw is op dat soort zaken niet zo gesteld. Alle wel zeer dure kledij totaal verkreukeld. Verder onbruikbaar. Tot en met zelfs de onderbroeken…
**-*
China: nieuw slachtoffer door besmetting virus
**-*
…Om af te sluiten. Sport…Meer Sport. Uitgebreid napraatje over SPORT.
Afgesloten met weer nog meer weer…Voor elck wat wils….
Radia Klara Ra Ra (08u)
- (Reeds gezegd) geen 40 Afghanen maar 14. Plaats van vertrek: niet A’pen maar het strand van De Panne. Overtocht naar Engeland belet. Er zijn geredden.
‘’Niet wanhopen, Maria Christina’. Zie Lode Zielens: ‘Moeder waarom leven wij?’
 *-*-*
- GASboetes. van 4 naar 42 mio € opbrengst.
*
Ja, de zaken draaien goed. Net goed gevulde kruiken, net als de wijze Maagden uit het Evangelie, die duizelingwekkende rondjes draaien. Waarbij de raddraaiers echter wel schijnen te zijn vergeten, dat de kruik maar zolang te water gaat, tot ze …KRAK BOEM doet.
**
*-*
- De TUUT TUUT: Brux- Wenen aangekomen 8.27 stipt na 14 u tuffen & puffen – morgen en toute vitesse naar Br en Do weer terug naar Wenen.
*
Is dat niet om erbij te schreien? Kunnen die vervelende treinreizigers dan niet van direct in Bx blijven? ‘t Is toch voor niks de Jihad Hoofdstad van ’t Land.
*-*-**-*-*
- Keulen - bom binnenstad ontruimd - Is een uit het oog en uit de laadruimte van ’n vroegere Amerikaanse Flying fortress gekomen. Nalatenschap? Souvenir? Terugsturen? Of BOEM laten doen in ’t Pentagon.
*
In dat laatste geval behalen de Democ Rats zonder verdere machtsplegingen hun ‘Empeachment’ binnen.
*
Tot slot. Slot. En dan de Sport. Sport. Sport. Afgesloten met we allemaal zelf dagelijks meemaken:
Weer & Meer weer.
                  
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Maandag 20 Januari 2020
**
maandag 20 januari 2020
Een:
     Er wordt topman/(topless?)vrouw gezocht voor de Vlaamse Nationale Zender. Paul Lembrechts, de huidige CEO, wordt op non-actief gezwierd daar er geen vertrouwen meer was (enerzijds) met der Tsjeven Directie en (anderzijds) met Peter Claes.
*
De Minister van Media Dalle zegt dat er geen geloofwaardigheid meer bestond. Dus moeten ze op zoek naar een nieuwe Eerste Piet om het vertrouwen te herstellen. In tussen wordt Leo Hellemans voorlopig de CEO.
De pakbonden zijn verontwaardigd daar dit zonder overleg met hen - de Bazen-Boven-Bazen - gebeurde noch met het Gewone Voetvolk. Daarom is er al een 24u staking gepland op maandag a.s..
*
Bij den TeeVee is men dus rapper met staken dan met werken.
Het personeel denkt dat dit een manoeuvre is om zich meer te mengen vanuit de Directie.
Als dit, na de Verkiezingen die nu uit wel stilaan onafwendbaar zitten aan te komen, geen kansen biedt voor TGV…
-     Volgens ‘Informateur’ Joachim Coens, de gewezen Havenmeester van Zeebrugge, zou er na de ‘konfoelarij’ van zondagavond, enige toenadering gekomen zijn tussen de PS en de NV-A. Er beweegt iets…

Ware het niet, dat Olio di Poeppo even voordien nog maar eens een (keihard) schot had gelost. Gelukkig voor de boeg, en dus zonder doel te treffen. Spijtig.
Maar misschien zullen de bloemetjes die de twee meegebracht hadden voor de verjaardag van Hare Majesteit Van Hoedegem & d’Akkoz de zeden ietwat verzachten…
Alhoewel… Het zogezegde ‘Staatshoofd’ – een haartje naar zijn Grootvader Leopold II, is nen koppigen ezel. Eerst zorgen voor de eigen fret, en dan zien we wel…
-     Prins Harry – hier met veel sympathie omschreven als Rikske de Sussexenaar - heeft voor de 1ste keer gepraat. Al kon hij voor hij praatten al enkele jaren lopen, het stakkertje. Hij zal zich altijd blijven inzetten voor liefdadigheidsdoelen en ook zijn militaire goede doelen… Deed dat niet voor de camera’s (mocht niet!) en zonder warme toejuichingen van de lieve wederhelft. Alles werd met een GSM gefilmd!
-     De CEO van GOOGLE was voor de 2de keer op bezoek in Molenbeek.
Was dat nu Molenbeek, of Molenbeach? Weet niet goed. In ieder geval was iedere aanwezige, bezoeker zowel als de plaatselijken goed voorzien van donkere huidpigmenten.
Wat de pret niet mocht bederven.
Hij had een cheque bij van €200.000 voor de “Molengeet”: deze ondersteunt daar ‘de jongeren’ met belastingsgeld bij ’t programmeren en bij ’t starten van bedrijfjes.
VTM:
-     !!!!???!!! - de mysterieuze man die ‘zogezegd voor Trump zou gespioneerd hebben, Faroek Hoezegenius, de reporter met speciale neus, heeft hem zomaar in Antwerpen, los uit de mouw, op straat ontmoet. Hij is volgens deze begenadigde uithaler-speurneus een fantast, heeft 27j geleden België moeten verlaten en woont sindsdien in Amerika. Waarom jij dan in A’en zomaar met zijn hond losjes op staat liep, werd niet uitgepluisd. Niet nodig. Niet ter zake dienend. Betrokkene doet de hele zaak af als een ‘grap!? Maar hij heeft toch wel relaties tot in de dichtste omgeving van Trump???
Wat er nu van is, van ‘een Hollander’ met op de sociale media exceptioneel veel sympathie voor dienen Trump, werd niet onderzocht. Misschien toch wel, maar dat onderzoek blijft geheim. Dat staat immers in de sterren geschreven en die reiken tot voorbij de Hemel….
-     Uiterste belangrijk Nieuws uit een “terrostaten-wereld”. 4 van de 6 jeugdige kinderen van IS-moeders – zijn dat moeders van toekomstige Jihad-Strijders? -naar ons land teruggehaald overgevlogen. De moeders zitten nog vast in Turkije. Onder de Hoge Bescherming van Erdogan? Voorlopig staan die 4 jonge extremisten-in-wording onder toezicht van de jeugdrechter. Die in staat voor de verhoopte resultaten.
-     Hoofdstedelijk Just-is-Just-Paleis in Bx. In Molenbeek,- weer dat Molen Beach - ‘n Moeder kwam vandaag maandag aangeven dat haar kind van 7 jaar dood werd terug gevonden thuis. De Moeder werd meteen aangehouden.
Is dat geen racisme? Had de moeder de verkeerde huid-pigmenten? Werd dat nagegaan? Vastgelegd in de PV’s?
O, niet nodig zegt U. Ja Ja, we kennen dat. Werk voor Child Focus, de NGO die officieel bevoegd is voor het vermorsen van Overheidsgeld.
Ouders, dat zijn net de bogen waarover Rabindranath Tagore het had. Die schieten gewoon pijlen af. Maar eenmaal de pijl de boog verlaten heeft, gaat doe pijl haar eigen weg. Richting? Snelheid? Ja, dat zit hem dan in de genen, zeker?
-     In vooral Z-Spanje: hevig onweder. Heeft helemaal niks te zien met Catalonia en de herrie aldaar. Calpé heeft heel veel schade na de ravage die een vloedgolf heeft aangericht. Golven tot negen (9) meter hoog. Zo ver het oog kon reiken.
In 30 op de 52 provincies heerst er Code Rood. Sanchez is woedend op ‘’extreeem-rechts’ die hij van revolte beschuldigt. In sommige steden zoals Granada ligt er 30 cm sneeuw!
-     (Reeds gezegd. Is herhaling van herhaling) VRT: CEO Lembrechts door een machtsstrijd (met Peter Claes) die directeur is van media, vandaag aan de deur gezet. Hij was tegen de besparingen die de regering oplegde.
-     Vrijdag start het grootste porno-proces ooit in ons land. 5 mensen (internat.) staan terecht: duizenden slachtoffers. Bij sommigen meer dan 9.000.000 foto’s van kinderen gevonden. Alle ‘daders’ werden vroeger reeds opgepakt en veroordeeld voor dezelfde feiten. Het zijn allen pedo-seksuelen.
Child Focus – omwille van het smeer… - is Burgerlijke Partij daar veel kinderen niet kunnen geïdentificeerd worden.
Goed, hé. Slachtoffers? Niet identificeerbaar. Schadevergoeding? Recht in the pocket.
-     Informateurs: tijd voor … DOORBRAAK. Volgende week zou het moeten lukken de informatie-ronde af te sluiten.
Ze hadden (zoals reeds gezegd hierboven) bloemen mee voor de Koningin, daar ze jarig was.
Welke onbeschofterik vermeldt er nu in het openbaar het geboortejaar van een Dame? Ze konden evengoed de maat van de cups van haar BH aangekondigd hebben. En daar, daar heeft zelfs De Fluppe geen zaken mee. Sakun pour soi et Dieux pour tous.
-     VLD-receptie in de Heizel. Rutten: het werken moet lonen, liberaal zijn is ook sociaal zijn. We passen voor blokkering: L’Union fait la force!
Et pour les Flamands is dadde dat de eenheid de farce maakt.
Doel van The Liberals: eerst en vooral als 1ste doel: uitbreiding van de Euthanasie-Wet (tijd- en geldwinst in de bejaardenzorg), Vlamingen en Walen moeten samenwerken (werd niet vertaald in ’t Fransoos) en er is natuurlijk ‘een click’ met MR, want we zijn van dezelfde familie met dezelfde ideeën.
-     De doodrijder van Merel DePrins (12j), die geen rijbewijs heeft, is op vrije voeten. Hij kreeg 5j, waarvan hij er 2 uitzat en dan 1j met enkelband. Onlangs werd hij betrapt aan de ‘volant’ van een onverzekerde wagen, maar ja, ’t is toch n’en braven tjoolaar, hé. Hij zal dat nooit nie meer doen. Beloofd op zijn Plechtige communie Zieltje? Dan is goe. Ouders hebben er geen vertrouwen in.
Je zou voor minder moorden begaan.
-     Heverlee: bij brand stort een vrouw zich te pletter van de 5de verdieping: dood. Een ander persoon vlucht op het dak en is gered.
-     Vilvoorde: er zullen extra veiligheids-maatregelingen getroffen worden aan ’t Kanaal rond de Kruitfabriek.
Zodat men er veiliger kan blijven rondzwalpen na een avondje ‘verzet’…
Vraag: en hoe verliep dat daar in vroeger dagen, toen iedereen nog, ongeriefd van woorden, beide handjes samen, smeekte ‘Moeder, geef ‘m een kruisje AUB…’
-     Er is terug een nachttrein vanuit Oostenrijk: 14u doet hij erover. Het zou minder vervuilend zijn dan vliegen?! Meer veel duurder in… tijdsgebruik.
-     853 werklozen krijgen, al-dan-niet werkzoekend - een leraren-opleiding in de gewone Hogescholen. Onafgezien hun leeftijd of ‘kunnen’, volgen ze de opleiding tussen de overige ‘jongeren’-studenten of studentinnen. Moet plezant zijn. Ze behouden hun uitkering + een budget voor materiaal die ze nodig hebben zoals laptop, schoolboeken, schrijfmateriaal… Joepie! Gepensioneerden en invaliden zullen er weer moeten bij inboeten!
-     De rijkste vrouw ter wereld, I. Dos Santos, met Afrikaanse roots, die 2 miljard Euro bezit door corruptie. Zij is de dochter van ex-president van Angola. De meeste mensen daar verdienen €1,5 per dag!
-     Vandaag is de hoogste luchtdruk ooit gemeten!
Geen wonder dus dat de Regeringsonderhandelingen niet vlotten.
-     “De Drie Dokters” (vervolgverhaal). Vandaag verschenen die op het euthanasie-proces van Tine. Ze wezen opnieuw naar de negatieve rol die de familie speelde. Bijvoorbeeld gingen ze bij de huisarts een paar dagen erna, en stelden hem allerlei vragen. Waarvan ze de antwoorden stiekem opnamen. Pas op het einde bemerkte de Arts dat ze het hele gesprek opgenomen hadden, zonder te verwittigen.
-     Picanol Ieper: startte vandaag langzaam terug op.
Te beginnen met de ijzergoeterij. Ha, ja, hé. Hoe zouden ze anders dat ijzer hebben kunnen bewerken om er hun wereldberoemde weefgetouwen van te maken?
-     Nieuwe ‘Graduaat Richting’ in Roeselare: nl. productie-industrie – 2j durend. Alles is er op de praktijk gericht.
-     De treinverbinding Kortrijk-Brugge wordt beter, meer treinen.
Als ze maar op tijd rijden. En niet om de haverklap in staking gaan.
-     Rood Kruis: slechts gemiddeld 3% van de mensen geeft bloed.
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Ja, beste Mensen: ik moet toegeven. Veel hoop is er niet meer. Maar tijd brengt raad.
En wete wa¸ voor geval dat die pudding waarover Coens het had bij zijn uittocht uit het Paleis, niet stijft? Dan doen we lijk Moeder-de-Vrouw thuis doet: ze draagt de mislukking van haar ‘kookkunst’ naar de kippen. Hebben die er ook nog wat aan.
Dan wordt er een nieuw mengsel geklopt. Zo geel en zo buigzaam als boter.
En ik kan U vezekeren: als die op tafel komt, opgediend in een fantastische porseleinen kom, Zwart zowel langs binnen als langs buiten, dat… er veel volk naar zal komen kijken…
**
*
 




Geen opmerkingen: