dinsdag 14 januari 2020

35 VTIMMEKE SLIMMMEKE 1 dag te laat THE DAY AFTER

823
*
35 VTIMMEKE SLIMMMEKE
1 dag te laat
THE DAY AFTER
**
Dindsdag 16 Januari 2020g


Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
Amper twee (2) dagen na Quatorze Juillet Janvier, en de Bruxsselse Bastille is nog altijd niet gevallen.. Nochtans de tijd, hij dringt. De Parijse Fransozen, in 1789, hadden nie zoveel geduld nie, zolas iedereen weet. D’er op en d’er over ging het toen. Wij Vlamingen, zijn van een andere soort. Minder bloeddorstig en heel wat gemanierder...
Enfin, daar in dat vunzend Hellegat doen ze maar. Mij niet gelaten. Vroeg of laat komt Lontje wel om zijn Boontje. Wachten is een mooie Christelijke Deugd, wordt gezegd. Maar Düren is een mooie stad. Te mooi om waar te zijn…
*
 ‘Guvaalke’ v/d Dag..
 Staat al op een ander en beter stukje. Da Dàààà…
*
En dan… de rest…
*
Avondnieuws Klara Maandag 14 Januari (18u)

-Tampons: je kunt ervan doodgaan. Op de verkeerde plaats ingebracht? Te diep of te ondiep in het glas gekeken? Zwijg, mens, waartoe sommige bacteries al niet in staat zijn.
En dan hoor ik, precies op het juiste moment, als door de duivel ingegeven, die zachte bariton-stem zingen:
‘Ein Mâdchen oder Weibchen wünscht Papageno sich‘…
- Ha die luizaard… War zeg ik? Nen luizaard!!! Nen sadist, dat is ie.
Maar zijn naam? Die ben ik vergeten. Maar in dromen zie ik hem steeds weer. Me dunkt dat het Kleine Crootje moet zijn geweest, die me daar weer eens wat uit zijn botten sloeg.
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Dinsdag 16 Januari 2020g
 *
Zat 11/01/20
-Boeiing per ongeluk vanuit Iran geschoten. Dachten dat het een kruisraket was!
- Vivaldi-coalitie (naar De Vier Seizoenen van Vivaldi) in de maak? Paars-groen+CD&V? Hou mij vast of ik doe diene Vivaldi ’n ongeluk!
- NVA: meerderheid van de Vlamingen die hun belangen verdedigen. Goed, hé, de Gilde der Wevers die de Vlaams Belangers verdedigt.
- Sultan van Oman dood: en nu KUL? Jullie reputatie nar de kul?
- Minnelijke schikkingen door afkoping stijgen: €964milj in 2018. €114 miljoen van grote zaken afkomstig = justitie begint te gelijken op Klasse-Justitie! Ja Jan ook den Habchard wist het al. Met geld koopt men de boter.
-   6500 gepersonaliseerde (à €1000/stuk) nummerplaten in 2019; in totaal reeds 30.000 stuks. Allemaal Jan m’n Clooten?
- In Frankrijk zal de pensioenleeftijd toch op 62j blijven en niet gaan naar 64j
- Dubai onder water: ze hebben daar een gas boven de wolken verneveld die echte zondvloeden veroorzaakt heeft.
*-*-*
Zon 12 jan 20 (19u)

-    Stommelein is de spelletjes beu: precies ‘stratego’ dat ze spelen. De ruzie tussen VLD en NVA moet stoppen. Zo komen we nooit tot een Regering.
Goed gezien van den Arbiter. Maar zo stom is men nog net bij de NVA…
-Op de nieuwjaarsreceptie van de NA zegt Dewever dat Rutte enkel oog had/heeft om premier te worden.
- Rutte zegt op de nieuwjaarsreceptie van MR (ja, begot, de MR) dat ze alles doet om mee te werken aan ‘een beter België’.
-   De Australische Premier Morissen geeft toe dat hij fout gehandeld heeft. Dat hij desnoods persoonlijk die branden moest zijn gaan blussen. Met zijn
persoonlijk blaas-plissertje? Lijk die muizze die in de oceaan plaste. Omdat ze dacht, dat alle beetjes hielpen om deze te doen overlopen…
- Gentse burgemeester Declercq wordt uitgejouwd tijdens zijn nieuwjaars-speech voor de Gentenaren. Goed zo. Zich vooral niet inhouden. Wie weet, trekt die zich niet voortijdig terug in de Sinaïwoestijn.
-     In Iran is er straatprotest vanwege de regering zolang gewacht heeft om de waarheid te bekennen. Onder de doden van de vlucht Teheran-Kiev zijn er ook Irakezen. De President is een dictator! Hoe dat daar ineens is uitgekomen, is nog altijd niet opgehelderd.
De Britse Ambassadeur in Teheran is een tijdje opgepakt daar hij beschuldigd werd het volk op te ruien.
-   Britse Queen Grand and Old Mother start morgen een crisisberaad ivm Harry & C°.
- Celine Van Ouytsel nieuwe Miss-België. Tijdens het afdalen van de trap verloor ze een BH: zogezegd dat die in haar mouw van bij de kleding-wissel per vergissing was blijven zitten. Ze is Master in de Rechten en Feministe. Ze behaalde ook de titel Miss ‘Social Media’.
- Hevig winterweer in de staten Texas en Michigan.
**
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Hoe ver kan het gaan, van kwaad naar erger?
Ach, we zien wel. Daar komt juist een bericht binnen van DOORBRAAK dat Peer Dinges van de PVDA zich schrap begint te zetten, om te helpen een Regering op de been te helpen. Een ‘Regering’ naar Vadertje Stalin zijn Super Model?
NASCHRIFT
*
Ben blij dat deze korvee er weer op zit. Jullie lezer waarschijnlijk ook.
Daarom zeg ik met de hand op het hart en in mijn beste Italiano: Buono Sera. A domani.
Bonna Notte….
**


 

Geen opmerkingen: