maandag 13 januari 2020

34 VTIMMEKE SLIMMMEKE VERLOREN MAANDAG + WEVERSMISDAG

1227
*
34 VTIMMEKE SLIMMMEKE
**
Maandag 13de
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

-     Boeiing per ongeluk vanuit Iran beschoten. Dachten dat het een kruisraket was!
 -     Vivaldi-coalitie (naar de Vier Seizoenen van Vivaldi) in de maak? Paars-groen+CD&V?
 -     NVA: meerderheid van de Vlamingen die hun belangen verdedigen
 -     Sultan van Oman dood: en nu KUL?
 -     Minnelijke schikkingen door afkoping stijgt: 9640 in 2018. €114 miljoen van grote zaken afkomstig = justitie begint te gelijken op Klasse-justitie!
 -     6500 gepersonaliseerde (à €1000 stuk) nummerplaten in 2019; in totaal reeds 30.000.
 -     In Frankrijk zal de pensioenleeftijd toch op 62j blijven en niet gaan naar 64j
 -     Dubai onder water: ze hebben daar een gas boven de wolken verneveld dat regen veroorzaakt.
 **-*
Zon 12 jan 20    
-     Tommelein is de spelletjes beu = precies ‘stratego’ dat ze spelen. De ruzie tussen VLD en NVA moet stoppen. Zo komen we nooit tot een regering.
  de nieuwjaarsreceptie van de NVA zegt Dewever dat Rutte enkel oog heeft om premier te worden.
 Rutte zegt op de nieuwjaarsreceptie van MR dat ze alles doet om ‘een beter België’.
 -     De Australische premier Morissen geeft toe dat hij fout gehandeld heeft.
 -     Gentse burgemeester Declercq wordt uitgejouwd tijdens zijn nieuwjaars-speech voor de Gentenaren.
 -     In Iran is er straatprotest om de regering zolang gewacht heeft om de waarheid te bekennen. Onder de doden zijn er ook Irakezen. De president is een dictator! De Britse ambassadeur in Teheran is een tijdje opgepakt daar hij beschuldigd werd van het volk op te ruien.
 -     Britse Queen start morgen een crisisberaad ivm Harry & C°.
 -     Celine Van Ouytsel nieuwe Miss-België. Tijdens het afdalen van de trap verloor ze een BH: zogezegd zat die in haar mouw van bij de kleding-wissel. Ze is master in de rechten en Feminist. Ze behaalde ook de titel Miss Social Media.
 -     Hevig winterweer in de staten Texas en Michigan.
*
‘Guvaalke’ v/d Dag..
**
Het autosalon
Zijn wel zeer persoonlijke belevenissen over die dingen op vier wielen. Maar AUB ga het lezen teer plaatse… Eenieder kan er enkel ’n groot voordeel uit halen.
*
Skodaatje City-go. 2de hands
E6.000 -23.000Km op de teller – Nieuw kostte dat €23.000. Nu is dat 10.000 meer dan wat toen de mijne bij aankoop als nieuwe auto zou gekost hebben…
*
Guvaal zat aan het stuur vanaf 1963. Ikzelf vanaf 1959. Met een van de beste, handigste en soepelste wagentjes, 4 plaatsen, die ooit gemaakt zouden worden. O, dat ‘Geitje’, ik droom er nog altijd van.
En goedkoop dat dat reed! Per week 100 BF aan nafte en ik legde nogal wat kilometers af.
Na ongeveer 5 à 6 jaar was het beestje op, en werd er overgestapt in n occasie directie wagen Peugeot 403, Christus-oud en vol builen en blutsen. Die werden weggepolierd, en het hele ding werd in het GEEL herspoten. Ik werkte toen inderdaad als bijverdienste, veel in het ZWART..
Ja, die twee kleuren waren van in mijn vroegste jeugd, mijn lievelingskleuren.
*
En dan… de rest…
*
Maandag 13de(06u)
 “Verloren Maandag”….??? Just wait and see!
Wat het wordt in de Coburger Nationale Geschiedenis, staat in de sterren geschreven. Maar die zitten hoog en ver. Ver van ons, maar dicht bij de Eeuwigheid… Op vele duizenden lichtjaren verwijderd en dus buiten bereik… Maar HOOP doet leven.
Ja, zelfs mijne oude vertrouwde Glazen Bol lijkt totaal uitgeput en dodelijk vermoeid. Z’hangt vol wervelende winterse sneeuwvlokken lijk zo’n souvenir uit het verre Lourdes, Zaliger Gedachtenis.
**
*
 ‘Wevers Mesdag’, heet dat in onze West-Vlaamse wevers-wereld. De werkdag waarop niet gewerkt werd, maar gefeest op kosten van Den Baas. Die op dezen dag zeker gene smeerlap was. Want hij vierde mee, en dronk mee…
Het eigenlijke ‘Weven’ en ‘Scheren’ was voor ’n ander dag. Al vrees ik dat de dag van vandaag, veel Kempische Wevers op de nagels zitten te bijten….
*-*-*
Ja en dan is er verder die vuur-en vlam spuwende Vulkaan in Manilla. Erg is dadde. Heel erg. Maar ’t ene heeft wel niets te zien met het andere… Mexico, da’s ver van de Antwerpse havengeul in de Kempen
 *-*-*-
In La Douce France, wereldberoemd vanwege zijn hardnekkige werklust, wil de 2de in rang dat de stakingen stoppen. Ste en Ste, die Stakingen moeten Stoppen. 62 blijft 62 en daarmee doef!
Tot ons 65ste en zelfs 67ste: zijde gij zot? Met alle Chinezen maar niet met de Franzesen.
À Bas les culottes.
.*-*-*
23.000 immigranten in 2019 – in 2013 waren dat er 33.000.
Spijtig, hé. Geen wonder dat de Slinxsen zo geweldig achteruit boeren. Hun eigen kiezers lopen weg en de nieuwe komen maar meer met mondjesmaat binnen.
Wanneer gaat men daarvoor eindelijk gaan staken? Dan moet onze Wever Hoofdman geen verdere reclame meer maken voor die ‘Partij’ om hen in de Regering te trekken…
*-*-*
Drugscontroles moeten 24/24 dagelijks. Ja Ja, eindelijk gaan ze daarmee beginnen. Ze willen ze weg krijgen van de weg.
 *-*-*
Verkeerde video’s oprukkend bij de eigen Douane. 1 man vastbesloten tegen homo’s, transgenders & Zwarten. Diene castaar bleek nog maar pas nieuw aangeworven bij de douane. Werd op staande voet verwijderd en, aan handen en voeten geketend, overgeleverd aan het Parket.
*-*-
Dalende trend in de inzamelingen voor allerlei stompzinnige ‘Goede Doelen’ wegens ‘verzadiging’. Allee, dat zeggen toch ‘de media’.
Elck zegge ’t voort.
 *-*-*
Deze nacht weer een zeker aantal Halal-Raketten van ??? op luchtmachtbasis rond Bagdad. Mag dat? No Yankees harmed.
Morgen of overmorgen volgen de excuses van Teheran. Voor de 1000 en éénste Nacht op rij.
*-*-*
Bij die onvrijwillig neer-raketteren van die Joekreïen 737 zijn o.a. ook 57 Canadezen omgekomen bij het neerkomen. Trudeau eist beter: slaat met de vuisten op tafel, van op een veilige afstand, streng optreden.
*-*-*
08u
Niets nieuws, buiten herhaling van de herhaling van deze morgen vroeg, 05 uur.
Niks nieuws, tenzij dat 3 artsen voor de Jugepee worden gesleept wegens euthanasie op jonge nogal preutse Madam. Ziek en ten dode opgeschreven wegens ondragelijk ‘psychisch lijden’… Advocaten vinden euthanasie zeer verlichtend voor het gehele mensDOM. Het is ’n hele ‘opluchting’ voor de menselijke soort …
Zoude daarvoor niet ergens de kramp in krijgen?
Sorry, beste Lezeres, Beste Lezer, nu moet ik dringend ergens naartoe waar zelfs de Koning te voet naartoe moet.
**
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Zaterdag, Zondag
*
Hiervoor wordt verwezen naar Stukje ‘Bis’ van vandaag….
**
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Ja, ’t Zijn droeve tijden als het oorlog wordt. Als men mensen slacht lijk dieren. Als het mensenbloed bij beken stroomt.
Ja, Hieronymus Van Alphen, zo is ’t genoeg geweest. Vandaag beleven we alleen ‘Wevers Mesdag’, Verzenderkens Dag, dat wel, maar meer is dat niet. Der wordt wel geschoten maar ’t zijn losse flodders.
Pas deze namiddag om 15u, na ’s Konings Siësta en de pot zwarte koffie met de laatste Nieuwjaarswafeltjes, is het de Sire genegen om’s Lands BROL te aanhoren. En weer, na 5 weken prematuren, weer uit te stellen.
Brengt tijd, brengt raad. Toch Raad: gedaan met de Blauwe Wolkjes. De dikke Mandonine wordt gene Premire…Kan niet het door de beugel. Want niet slank genoeg.
’t Kleine Crootje trekt zich terug, en weente bittere tranen.
Jean Jacques Rousseau II, here we come…
**


Geen opmerkingen: