dinsdag 14 januari 2020

36 VTIMMEKE SLIMMMEKE ‘zonder broeken-dag’

2160
*
36 VTIMMEKE SLIMMMEKE
zonder broeken-dag’
*
HET ZINKEND SCHIP VAN STAAT
**
Dindsdag 16 Januari 2020
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
 …. bij de koning geweest en zoals verwacht, hadden ook zij geen oplossing voor de crisis…
*-*-*-
… een minimum-pensioen voor iedereen vanaf €1.500 per maand…
*-*-*-
Waarder Vriend Guvaal: U gelooft toch ook al niet meer in Sinterklaas? Nikke wok nie. Zelfs al even lang niet meer in onze West-Vlaamse Sinte Maarten… En dat waren dan nog twee zeer Heilige Bisschoppen uit verre warme streken. Hoe zouden wij dan nog geloven in die krabbekokers die ons Vlaamse Volk al bijna 200 jaar als het vuil van de straat behandelen?
Mijn rechter (daarvoor uiterst gevoelige) ellenboog geeft mij al ’n heel eindeke door, dat er ofwel helemaal geen Regering meer komt, ofwel (en dat geniet mijn voorkeur) dat er wèl ene komt, de Ultieme, met NVA + VB + CVP (Oude stempel). Met als gevolg, dat dat landsgedeelte van onder de Taal- Armoe en Pretentie grens terugkeert naar La Mère Patrie. Hunkeren ze al jàren naar. Met daar de 4-daagse werkweek en vol pensioen aan 62 jaar. Mo, Dieu, que ça se présente bien. Pas vrai?
Salut en de kost, met de wind van achter. Liefst nen fermen Beaufort van +10….Richting Zuid. Neerwaarts.
Misschien dat dan ook meteen het verraderlijke Verdrag van Utrecht (1713) over de diefte van Franstallig Vlaanderen beneden Les Monts de Flandre zou kunnen moeten worden teruggedraaid ….
*
O spes nostra, hoe geen we dat van z’n leven overleven? Want dat kleine nijvere Le Nord, van aan de Vlaamse bergen tot voorbij Duinkerken brengt op z’n eentje 1/3de op van alles wat de Franse Schatkist per jaar binnenrijft. Nogal duidlelijk waarom Lowie Katorze in 1713 zo likkebaarde. Den smerigen dief!!!
*
 
*
En dan… de rest…
Klara (06u)
*
- Picanol na deze nacht nog altijd stil
*-*-
- Limburg meertalig onderwijs loont
*-*-*
- De Aussi-branden zijn niet te blussen. Moeten de Zonnebekenaars, die van de Broodseinde daar misschien gaan helpen? In ’14-’18 kwamen de Aussi’s daar met vele duizenden om er te liggen sneuvelen. Weg met Willem II en Leve Queen Victoria, Neef en Nicht trouwens… Maar ze konden hen getweeën elkaar niet meer uitleggen. De kanonnen spraken in hun plaats. En ze legden gedurende vier jaar 1/2de van Vlaanderen plat en in gruis geschoten..
Hadden ze echt niet om gedaan. Zo maakten de Geallieerden ons wijs. Achteraf.
Dien Menenpoort in Wypres, ze mogen ze gerust hebben! ’t Is trouwens de hunne. Op onze grond. Als inrijpoort van een Middeleeuwse Stad die compleet in puin werd geschoten…
How they dare!!!!
**-*-
- Voetbal: in Madrid is men daar sterk in. In het eigen Land convenabel regeren gaat iets moeilijker. Yves Courtois getuigt van zichzelf dat hij, alhoewel niet de dikste, de Beste is.
*-*-*
End
**
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Dinsdag 16 Januari 2020
Ma 13 jan. (19u)
- Joachim Coens, Ex Havenmeester van Zeebrugge aan de Noordzee, zegt nadien, als bij de Sire en zijn Sirene (na anderhalf uur de koffie is koud geworden): ‘’t Water staat nu hoog! Maar nu toch nog niet de stekker uittrekken”
De ‘Informateurs’ krijgen nog 2 weken bij. Is in totaal dus 7 weken, bijna 2 maand. Om onderling de Staatsdragende Grabbel Partijen te ‘informeren’ …. naar elkaars gezondheid?

-        Reporter & Hoernalist Dirk Van den Bogaerde : ‘er zijn openingen tussen NVA en PS.’
-        Staan die ‘openingen’ soms ter vergelijking aan de spuigaten op een zinkend schip? Is ’t dadde dat ie bedoelde?
-        “Sloepen af, en vrouwen eerst” gebood de Schipper. En vreselijk kraken d’oude broze wanden ’t allen kante…
-        Bouchez, het blauwe nog altijd vitale beenhouwerszoontje, toch ‘n mindere preformateur dan dine Magniette man uit Scharrelroi, zegt dat er vlug oplossingen moeten worden gevonden.
-        “Ik heb nog nooit een lid van de familie laten vallen!?”
Mandolieentje haar oorkens moeten geflapperd hebben onder die stromijt op haar koppeken. Hoera. Op die manier wordt ze dan toch nog Première en first Lady van de ‘Belgica’?
Zouden de MRrekens dan als loods voor rekening rijden van de SPA-drinkers onderweg naar de Di Poeppo’s?
Je weet maar nooit hoe de koe nen haas vangt…
Maar, in voorkomend geval, is ’t Mandolientje terug naar AF….
-        NVA: houdt voet bij stuk. Vlaamse meerderheid (zonder het VB) is absoluut nodig. BDW: ‘Verloren Maandag’ verder alsof er niets gebeurd is, en hij deelt in ’t Parlement ‘worstenbroodjes uit!’. Is, van de Koekenstad, een specialiteit. Wiste da?
- Picanol ligt stil door cyberaanval. Alle ‘servers van het bedrijf serveren tot niets meer. Ze ‘liggen plat’ zowel in Ieper, China en Roemenië.
Meestal wordt er dan losgeld geëist door de “Ranson-dieven”, en die vragen enorme bedragen (vgl ASCO-bedrijf deze zomer), aldus de woordvoerder van Picanol, Frederik Fryhoel.
Toch gemakkelijk, om ’n woordje Englich zu sprechen.
‘Ransom-Thiefs’, is dat misschien ’n nieuw ‘knelpunt-beroep’ geworden?

- In Fantasialand Wallonia: Afghaanse koppel verlaat zonder ook maar een woord de gezinswoning na veel ruziën (en inbraak) in Scharrelroi. De vader zei eerst nog tegen de oudste dochter dat hij niet weet of ze nog zouden terugkomen. De auto wordt kort daarna aan de Samber teruggevonden. Met draaiende motor. ZES (6) kinderen blijven achter. Nog problem: boven op de zes ‘leeflonen’ zal hun ‘wezengeld’ zal verdubbeld worden. Dat is de Wet in deze Francofone bananen republiek. Aldus mottige Delmote, de breed sprakerige Minister President van dat Linxe Land. ’t Zij toch die sale Flamins die alles (gedwongen) betalen.

- Queen steunt nu toch publiekelijk haren Harry en zijn Madam. Maar er moet (volgens de tabloïd Hoernalisten) nog veel besproken worden: hun dotatie, hun titels, hun veiligheid (Canada, waar het idyllisch jonge koppel gaat huizen, wil die op zich nemen = 1 miljoen €). Welke ‘taken’ ze nog willen doen? Moet U voor het antwoord naar omhoog kijken: ‘t staat in de sterren geschreven.….
- In 2 j tijd zijn de benzine-tweedehandswagens met 22% gestegen in prijs, de Diesel-wagens daarentegen dalen in prijs. ’t Is wel niet wat de Elite gewild heeft, maar wel het Volk.
Teken aan de wand?
- In de Lente komt er binnenkort uit Denemarken aan: het “elektrisch deelwagen-bedrijf”. Eerst naar Antw., nl. ‘Green Mobility’.
Men heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten en, alsmede een intentie verklaring ondertekend om het stads-autoconcept van Green Mobility naar de drie grootste steden van dit Apenland te brengen.
In order to be GREEN, or not to be.
- Reconstructie van 25 jaar oude moord na spontane bekentenissen van glazenwasser en serie-moordenaar Stephaan Du Lion. Het gebeurde in een nagebouwd appartement, daar het oorspronkelijke niet meer bestaat. Hij bekende intussen reeds 4 lustmoorden.
JaJa, agge mô leut êt, zei Godfried Bomans daarover. Maar hij had het over schaatsen. Van het merk ‘Nooit gedaght’
- Eindelijk is het zover. Zwaar maar vooral grondig technisch onderzoek tot in de diepte in de gevangenis van Wortel hoe de gevangen konden ontsnappen via een gat in de muur van hun cel.
- Aan de boeren is tot nu 100 milj.€ terugbetaald voor de schade die ze opgeslopen hebben in de droge zomer van 2018.
- 17jarige sterft aan ‘toxic shock syndrome’ in prov. Namur-de-mon-Amour. Bij de klachten van de tiener werd eerst gedacht aan buikgriep, maar haar toestand verslechterde zo snel, en toen de eigenlijke diagnose gesteld werd, was het te laat. Alle (hoger gelegen) vitale organen waren aangetast door bacteriën. Veroorzaakt door een tampon. Deze bevat dezelfde stof als in PETRI-schaaltjes, die men gebruikt om kweek-bedden te maken voor goedaardige(?) bacteriën.
De bijsuiter niet gelezen, Mademoiselle?
Bij ons, die Sale Flaminns’ bestaat er een spreekwoord dat zegt ‘Bezint eer ge begint’. Enfin, waar U zich thans bevindt, heeft U geen last meer van dat soort zaken….
-        De vulkaan ‘Paal’ bij Manille in de Filipijnen spuugt voort: 45.000 personen geëvacueerd. Reeds 75 vulkanische aardbevingen vastgesteld.
-        Geen lachertjes, die Phlippino’s. En neen, ze zijn geen Familie van onzen Philipe. Da’s er trouwens ene van de Verkeerde Kant
-        Een die maar niet uite kast durft te komen. Pietje-Slim spelen, da’s zijn sterkste kant.
- In Australië rijdt een mobiele dierenkliniek rond om de gewonde dieren te verzorgen. Vooral de koalies hebben het hard te verduren. Onzen Vanden Bossche van Gaia (met AIB op de zeer toepasselijke naam van diene kwiebus: ’t is nen echten bos-neger, diene Vanden Bossche) verzamelt zijn troepen en vooral hunnen portemonnee, om daar ’n handje te gaan toesteken.
Als die maar niet te laat komt. Zoals naar gewoonte….
- In Denemarken (Kopenhagen) is de ‘zeemeermin’ beklad. In hoofdzaak met vervuld Groen. I d’nt snap the whole story. Het vissen-staart kind zit daar nu op haar bikkelharde rots al meer dan 100 jaar te zitten, zo stom als een drogen haring. Geen vin die roert, of ooit al geroerd heeft…
Jaa’t.’t Is erg. Zéééér èèèrg.
En ge ziet er niets aan!
*
- Het was vandaag ‘zonder broeken-dag’ wereldwijd!
- In Alaska is een man na 23 d in de vrieskou gered, overleefde in een geïmproviseerde hut.
**
- Veerle Baetens ‘genomineerd’ voor een Oscar in de kortfilm ‘Une Soeur’. Ze valt dus bijna met haar poep in de geel-zachte boereboter.
Die boter lag al van in de jaren stilletjes de volgende morgen in Londen op tafel Gefabriceerd in het Veurnsche van koetje-boe melk waarvan de uiers de dag voordien nog in de veie Polders rond kwakten.
Neen, geen La Vache Qui Rit. Die Kaas Koe moest toen nog worden uitgevonden.
**

*
 - André Rieu geeft een Nieuwjaarsconcert in ’t Sportpaleis: de keizer van de Wals! Een podium-kunstenaar naar mijn hart. Die uitvoert en speelt wat de toehoorders voelen.
Constant Lievens (1856-1893)
*
-Inleef-reis naar India van het Kl. Seminarie in Roeselare: in ’t spoor van Pater Lievens.
Weer zo nen West-Vlaming die de wereld en surtout de Kerk van Rome ons benijdt.
-Protest in Brugge door de buurtbewoners van het nieuwe Breydel-stadion. Vrees voor geluidsoverlast, wildplassen, vandalisme… Er wordt wel een muur van 10m hoog opgetrokken op zo’n 10m van de tuintjes der bewoners.

- Vlaams cultuurbeleid steunt nog altijd voort initiatieven zoals in Brugge en Oostende. Also sprach nicht Zarastrusta, maar Jan Hesp, de Vlaamse Minister-President. En hij kan het weten. Want die is niet de scharesliep, maar de schare-snijder in de subsidies.
Waar anders zou Vlaanderen de cenzekens halen voor al die aangespelde en nog aan te spoelen getinte Nieuwlichters?

- Een ‘Escape-spel’ werd georganiseerd om niet te blijven piekeren bij de kiendjes van de Lagere Scholen. Deze piekeren vooral ’s avonds en ’s nachts over ruzie in ’t gezin, ziekten, ivm hun studies,…
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Neen, beste lieve lezer, U vergist zich niet. Er staan nog twee inhaal-dagen in de rij te wachten voor publicatie. Maarrre.. First thing first , as you ‘now.
End
*
NASCHRIFT
*
**
*
Hij is weg. Bestaat niet eens meer. Tenzij zijn stam. In rondellekes van 10 cm dik verzaagd… Zijn takken, gekip-kapten in gruizelementen gezaagd en kapot gemalen tot strooisel voor de tuinen.
Het zal er dus nu eng en verlaten uitzien. Ja Ja, zegt Buurman, maar er is nu klaarte in overvloed. Die man heeft dus einde verleden week, eindelijk Het Licht gezien… Mag ik hopen…
Iedereen kan nu dwarsdoor kijken. We horen nu als bij helder zonlicht de vinkskens en de roodborstjes kwinkelieren tot in onze living. Onvergetelijk mooi is dat. Grootmeester en Onderpastoor te Kortrijk wist, op zijn sterfbed, nog te stamelen dat ie zo geirn de veugeltjes hoorde schuffelen..
**
*
Voor mij, hier aan ‘De Groene Wandeling’, zijn het, gezien mijn slechte ogen, allemaal … gewone blinde vinken. ‘k Hore ze wel, maar
‘k en zien ze niet.
Het voordeel van al dat kappen, zagen en snoeien, is wel dat we nu dwarsdoor kunnen kijken, dwars al over ’s Gebuurs tuin, tot in den hof van Numero 7. Da’s den tuin van een voor haar jaren, jonge pronte weduwe. Die is, naar ’t schijnt, ook in de wolken met al die klaarte. En met de vleugeltjes, die ze zij wel kan zien en bewonderen in hun kamerbrede volières.
Kortom, onze blikken dragen nu veel verder dan voorheen.
Onder ons gezegd en gezwegen: wij zwijgen als vermoord tegen de Plaatselijke Groene Huppelpuppers, want anders kunnen die ons verplichten om overal nieuwe kleine boompjes te planten. Zodat de miserie binnen 30 jaar kan herbeginnen. Kortzagen, hakselen en urenlang zelfs de riollratten, beschermde diersoort zeker? te verjagen. Zodat er tallenkante veel vroeggeboortes voorkomen. Zodat de rattenplaag, waarvoor ’t Stad geen enkele verantwoording neemt, alleen maar kan toenemen.
Ah, ze zijn zo lief, Meneer. En al doet onze Koekelureku nog zo zijn best om ze op afstand te kraaien, onze eier-productie lijdt daar even erg onder als Picanol onder die Ransom Rangers.
*




Geen opmerkingen: