zondag 19 januari 2020

- 41- VTIMMMEKE SLIMMEKE De brrekte brak en is nu los

1724
-    41- VTIMMMEKE SLIMMEKE
De brrekte wrong is los
Zondag 19 Januari 2020
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
**
Grondwet & Transitie
*
… het hoofdartikel van de weekeindeditie van De Standaard zo ongeveer hetzelfde standpunt huldigen.
*
De Standaard, zegt U? U bedoelde dus de vroegere AVV-VVK papier-chands? Zeker weten?!! Die zijn al heel, heel lang geen DS meer, maar De Schandaard.
Hun ‘oplage’ wordt met de dag… lager. Wat nog maar goed is ook. Eerst naar de Biechtstoel. Dan zien we wel. Misschien. Heer misschien.
In Vlaanderen Vlaams. Ook in de leefkamers. En op Sint-Anneke mosselen!
*-*-*
Het was geschreven door Bart Brinkman
*
Het staat er inderdaad zo: geen Blinckman geen Wrinxckman maar Vrinckman.
How he dares! Wat zou dat lieve Gretchen daar wel van zeggen….
**-*
… ook politici mogen zetelen,
*
Ja dat ‘Grondwettelijk Hof’: het kan niet grondwettelijk genoeg zijn. Maar als de fiere Gentsche Stede de UNIV-reglementen ‘aan de tijd kan aanpassen’, waarom is men in Broeksallabad dan zo achterlijk om ook daar niet op de zaak vooruit te lopen?
Maar zwijg, want daar komt (hieronder) nog iets meer over… Over achterlijk zijn, en zo. Als dat nu maar niet op dikke nekkerij begint gaan te lijken ….
*-**
Dat vermogen verhogen - van 230/240 naar 400 Volt - is wel mogelijk, maar zal voor een hele grootstad veel geld én tijd kosten en ook dat zal dus ook nog niet voor morgen zijn.
*-*-*
Datzelfde verhaal geldt in Brussel trouwens ook voor het installeren van het supersnelle G5-netwerk, dat er straks wel zal zijn in de luchthaven van Zaventem, maar niet in de zg hoofdstad van Europa
*
Jan dat Broekxellabad van ons, de vroegere o zo mooie Hoofdstad van de Verenigde Lage Nederlanden (De Gouden Eeuw), is thans teruggezakt tot een veelkoppig Diep-Rood monster. Met Babylonische spraakverwarring.
Niet één groot en nobel Bestuur, maar liefst een stuk of wat (17?19?) dictatoriale ‘Baronniën’ met aan het Hoofd telkens (en de voeten) evenvele pretentieuze schatrijk betaalde alles-branders.
Aan mijn beste Vl/Fr mede-burgers, ‘t es tied dat’ut is. End dat men daar eindelijk ‘de Midi’ ‘Het Zuid’ gaat gaan noemen. Want die Dikke Nekken schijnen nog het verschil niet te hebben ontdekt tussen ‘Le Milieu’ en ‘Le Sud’…
En vooral, Messieurs, Mesdames, leer ’n beetje de tering naar de nering te zetten. Les Flamands, ils en ont assez, tu-sais?
En dan… de rest… Eerst om het geheugen wat op te frissen, het overschotje van vorige dag
*
Kla Ra Ra (18u)
*
Milieu activisten: protest in ‘t autosalon – willen promo voor electr auto’s 1ste Lezing.. Zie avondjournaal van morgenavond.
*-*-*
Parijse metro ontwaken uit winterslaap. 1ste Lezing.. Zie avondjournaal van morgen avond.
**-*-
*
Airbag fietsers – Kortrijkse uitvinding? - 1ste Lezing.. Zie avondjournaal van morgenavond. Wordt daar doodgezwogen….
*-*-*
Extreem R Turks extremisme St. Josse-te-Node… Plotsklaps en heel onverwachts veel interesse voor Saint-Josse en Détresse.
1ste Lezing.. Zie avondjournaal van deze & vooral morgen avond
*-*-*
Almacy – voormiddag-partij receptie - op plat water? - wil vooruit - maar mét Ecolo
1ste Lezing.. Zie avondjournaal van deze avond
*-*-*
 Vandaag, Zondag, nog vòór de Vroegmis van vroeger…
06u
Tremelo slachtoffer bekend voor ‘t gerecht
steekpartij dader? Geen onbekende voor Just-is-Just. Wordt verder doodgezwogen.
*-*-
CO vergift? Defecte verwarmingsketel –
Wordt verder doodgezwogen.
*-*-
AfzettingsProcedure Trump is in strijd met de Grondwet, strijd tegen het al volk. Dixit de Advocaat van den Trump.
Wordt verder doodgezwogen.
*-*-
Candadees Leger naar Oost-Canada wegens sneeuwval 40 cm - maar wind +100 Km/u
Wordt verder doodgezwogen.
*-*-
Prins Harry werkloos in Kon Fam – is zoon van Diana. Reeds vergeten? Die dodelijke paparazzi in de Parijse avondlijke binnenstad? Geen titels meer voor Harry. No pay. No money.
*-*-*
KV Kortrok verloren St Truiden - laatste plaats
*-*-**
Weer: zon & buiten, afhankelijk van Uw humeur
*
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien
 Zat 18 jan. 20
**
*
-     Autosalon krijgt onverwacht ‘bezoek’ van (wordt overvallen door)
‘EXTINCTION REBELLION’.
Zo’n 200 meestal gemaskerde personen maken kabaal, overgieten zich met olie en ander vuil. Ze bekladden auto’s met ketchup.… Kruipen in een auto, sluiten zich op en beschrijven de voorruit met lippenstift. Allemaal vriendelijk bedoeld, hoor.
De meer milieu-vervuilende SUV’s en PickUps worden meer en meer verkocht, nl. 4 op 10 auto’s die nu verkocht worden. De verkoop van PickUps steeg in 10 jaar x3. De gunstige overheidstarieven spelen daarbij een grote rol bv. inschrijvingstaks €140 ipv €4108, en dan zwijgen we nog over de belastingen. Want dat gaat om ‘Lichte Vrachtvoertuigen’. Zijn tot 2.52m breed zodat ze niet in de parkeerstroken passen, zodat de andere bestuurders zich doodergeren aan deze mastodonten die meestal bestuurd worden door stoere bebaarde mannen. Is handig als ‘Familiewagen’ voor het vervoer als vee van al die eigen vrouwen met hun vele nageboorten. Een normaal gezien: Vader, Moeder, Kinderen, komt toe met een Cliootje. Grote koffer, kleine motor…
 -     ‘Kom op tegen Kanker’: €36 miljoen zoveel heeft de actie opgebracht. Dit is 26% méér dan 2j terug. Allemaal kapitaal die de Overheid nu naar hartenlust kan uitgeven…
-     Op de ietwat laattijdige nieuwjaarsreceptie van (zo weinig mogelijk) GROEN heeft Almaci uitzonderlijk fel maar vriendelijk uitgehaald naar zowat iedereen. En neen, Ecolo schitterde daar door afwezigheid. Regering met Groen én Ecolo MOET, anders kan Niks werken. Klein dik, maar moedig gezegd. Zonder de Groenen gaan we steeds verder vooruit, maar dan achteruit. En wat Jambon ooit tegen haar zei: ‘Gij gaat dat niet bepalen’, wel zij zegt nu: “O jawel!”. Yes, we can, om het met de woorden van Moh-Bama te zeggen.
*
Maar wat ’n tegenslag voor dat mensje! Die vrijdagavond was er immers nog niets uitgelekt over de PS-schandalen in het Hoofdstedelijk Brusselse Gewest in St. Josse en Dértresse ivm met de Frans-Turkse ondermijning van het Gezag van Mag Mafniëtte, de onlangs weer mislukte allernieuwste Redder van de Francofionia Belglicania Super Supérieure Dictatuur….
*-*-*-*
-     Emir Kir, de gelukkige drager van een dubbele nationaliteit, en Edelachtbare Burgemeester van St. Joost-ten-Node, die maar liefst 48% voor de Parti Socialiste haalde bij de laatste verkiezingen wordt nu door Le Conseil Supérieur uit de partij gezet. Hij had een tijdje geleden een (veel betekenende) foto op de Sociale Media (bestemd voor wie? Hier? Of in Trurkystan?) gepost waarop hij te zien was met een 8-tal Turkse burgemeesters (in Turkije). Nu blijkt dat 2 ervan behoren tot de PKK, de extreem rechtse partij van Turkije.
**
Pé Pé Kakka doen?
*
Maar door dat manoeuvre komt de vorming van een paars-groene regering nu op de helling, want nu hebben ze geen meerderheid meer voor het Parlement, slechts 75 op 150 zetels.
*
BYe Bye Myriammeke, zwaar geliefd Turkq matroneke. En tot nooit meer.
**
*
De breeke wrong is los.
*
Het Engelse Genie Breektespiere lei het vroeger al vast voor de Eeuwigheid: de kwestie is: zijn… of niet zijn…
Maar daar wordt subiet op teruggekomen in een oproep naar de gewone Waalse mede-mensen…
***-*
 -     Alle Chinezen (en ook den dezen?) in de VS worden gescreend op het gevaarlijk virus die de Spleetogen in eigen land al teistert. De vrees heerst een beetje overal ter wereld, daar het Chinees Nieuwjaar er aan komt, en er dan veel gereisd wordt.
-     In Parijs, La Ville Lumière pour le monde entier. Maandag a.s. stopt daar de belangrijkste pakbond met staken. PLUS JAMAIS DE GRÈVE. Nous en crèvons, tu-sais?!!!! Zo gaat Le Transport en Commun in de Lichtstad eindelijk weer aan het werk. ’t Is om er het hoofd bij neer teleggen. Dedjù.
-     Boris Johnson, de Goddelijke, zegt dat 2 Februari de ‘Brexit-day’ wordt. Dan zal er van alles georganiseerd worden. Later meer daar over.
*
Die Britten toch. Altijd alles op hun manier willen vastleggen. Het ‘Vaarwel’ is afgesproken per 31 Januari. Om Middernacht. Niet vroeger
Niet later. Is de wens van onze bloedeigen Sjarel Premier, President van de EUSSR. Maar neen, hoor. Niet dus op 31/01 om 00.00 uur, het Uur der Spoken, maar op 01/02, of 11.01. Das dan weer ‘English Spoken’ of not ‘English Spoken‘
*-*-*-
-     The Scottisch zouden willen dat het ‘koppen’ voor voetballertjes onder de 12j verboden wordt. In de VS is dit reeds zo. Specialisten Neurologen hebben vastgesteld dat bij profvoetballers later (niet voor doelwachters), er veel meer dementie en Alzheimer voorkomt.
-     ‘Citrix’, het programma dat gebruikt wordt als beveiliging, heeft een ‘lek’. Dit programma wordt internationaal gebruikt bij bedrijven, ziekenhuizen, banken, thuiswerkers…
*
’t Is van de pas op. Het vermelde systeem heeft niets te zien met ’n bepaald vrouwelijk intiem lichaamsdeel, dat niet vernoemd wordt in het bijzijn van kinderen. Enfin, toch niet in de tijd dat iedereen zich nog ‘beschaafd’ uitdrukte. Wat ik maar wil zeggen, is dat, samen met de onmisbare zo geprezen digitalisering van de hele Schepping, ook de Duivel zijn intrede heeft gedaan.
Het zou dus tóch kunnen waar zijn, dat zowel de Engelen als de Duivels boven de Mens (en onze zieltjes) staan.
*-*-*-*
-     17 jarig KIND v/h mannelijk geslacht, een jongen dus, (Getint? Verslaafd? Autistich? Toch nooit niet de zoon van een VBër?, want dat laatste zou zekerlijk niet vergeten geweest zijn te vermelden) opgepakt voor het neersteken van een buschauffeur van De Lijn vorige week. Het slachtoffer heeft de aanval nauwelijks overgeleefd.
*
Sorry, Beste Lezer, maar af en toe wordt hier gewoon de taalvaardigheid van de (getinte?) radiostem bij de radio en den TV gewoon overgenomen… Aan alles moet gewend worden. Vooral aan die vele rrrrolende RRRR’s.
*-****
 -     Op de Balearen zal men strenger zijn op het gebruik van alcohol en drugs. Men wil dat soort toerisme in de weekends een halt toeroepen.
 -     Oei, oei, oei… Koentje (Ka-Wauters) is niet meer bij zijn lief schattig Valerietje. En dat na 17 j lief en leed. Maar de kiendjes zitten toch al veilig in de showwereld en dus in…media…
*
… ‘Daar gaat ze’… en HIJ? Hij heeft het nakijken…
Toch maar voor even, hoop ik? Want het spreekwoord zegt, (iets dat die toch zeker moet kennen) zegt dat men nooit moet wachten op een vrouw of een tram. Want om de 5 minuten komt er een andere…
*

DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
*
Na de HOOGMIS DE 7de Dag, met voor de elfendertigste keer op rij weer aangebrande wijn uit dezelfde tot op en draad versleten oude baalzakken. Wijd, groot en diep. Vooral diep. Bijna ondoorgrondelijk diep.

Nieuwjaars receptie der Rode Mal Contenten.
Lang en breed uitgesponnen, met veel nostalgische tremelo’s voorgelezen door de Hoernaliste van dienst. In één adem. Ademloos saai.

Idem dito, zelfde tijd, zelfde gelegenheid, andere plaats, andere genodigden.

Namelijk de overal sinds het ontstaan der Partij (2004) schandelijk achter prikkeldraad gezet en overal uitgesloten. Maar wat iedereen, die niet blind is, ziet aankomen, de Winnaars van morgen: de gewone eigen Vlaamse mensen. Die voortrekkers van Het Volksbelang. Met aan de micro als woordvoerder, de kalme bezadigde TVG.

Duur van de autocue-lezeres: minder dan 30 seconden.

Bijna niet te geloven, maar VRT-waar!!!!

*

Geen opmerkingen: