zaterdag 18 januari 2020

40 – VTIMMEKE SLIMMEKE ECOLO OP OORLOGSVOET. Allons efants…

2286
- 40 -

Zaterdag 18 Januari 2020
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
**

Opperrechter zonder diploma
**
Zakia Khatabi (°1976)
-    Ecolo – Franstalig –
-    Brussels Hoofdstedelijk Gewest – ongesluierd –weinig respect voor de Wet…
*
In de Senaat werd gisteren voor de 2de keer gestemd om de kandidatuur van Zakia Khatabi om de post van rechter bij het Grondwettelijk Hof te bevestigen.
*
Het werd dus weer nopens. Al kwam in laatste instantie nog het beenhouwerszoontje Bouchez van de MR ter hulp. Maar helaas, die stopte alles af, hij boucheerde het hele geval rotsvast…Spijtig, hé….Hu HI!!!!!
Maar houdt U vast aan de takken van de mast…’t Is nog nie êdaon.
*-*-*-
Meneer Ampe zee al zeeggende, toen hij zijn mond open deed om te spreken, dat het Khatabi-dingetje niet de geschikte kandidate is, omdat ze niet over een diploma Rechten beschikt.
 *
Me dunkt, niet alleen gebuisd inzake RECHTEN, maar volgens mij nog meer inzake de PLICHTEN.
*-*-*-*
En dan… de rest…
*
Maar eerst, als amuse-gueule, nog even verpozen bij gisteren, Vrijdag…
 Klara (16u)
*
- Frans Priester 83 jaar – pedofilie - geschorst door Rome - Aartsbisschop Lyon riskeert gevangenisstraf
*
Ja, we zitten nog altijd als met de ballen vastgevezen op de directie-pluche bij de VRT, weg ermee. Want de gevoelde intense genoegdoennig dat ze dit bericht konden rondstrooien, was zeer goed en intens voelbaar in de radio-golven.
Benieuwd of ze de ‘Vriendjes’ uit de eigen stal op identieke wijze zouden vertroetelen. Echte varkens zijn het bij den TeeVee! Voelt U ook aan dat die van jalousie lekkende bekken haast zelf bijna van high worden?
“Bashen’, waar en hoeveel ze maar kunnen. Alles moet kunnen! Niets moet mogen. Wie de scepter zwaait, zwaait die naar de zwakkeren.
Maar de islammers die duizend keer erger zijn? Ho maar! Ne touche pas à mon pôte’…. Waarom denkte dat hun vrouwen van kop tot teen in patattenzakken moeten rondlopen? Waarom blijven ze dan niet in hun woestijnen? Daar is er toch plaats in overvloed en kunnen ze de handen uit de mouwen steken zoveel ze willen.
*-**
- Haven Antwerpen: 12 aanhoudingen: 2e container met 300 Kgr coke – Douane + Politie volgden hun spoor naar Bornem.
*
Omdat ze geen Lidkaart hadden van het VB, werd er ook geen melding gemaakt van de huidskleur noch van de herkomst-roots. Wel gaan ze rap in vorlopige vrijheid komen. Onder voorwaarden, dat speekt vanzelf. De doos in? Nee hoor. Werkstraf of liefst nog ‘Gemeenschapsdienst’, als ’t maar niet voor al te lang is. Raadslieden? Pro Deo. Wat had U anders gedacht?
*-*-*
 - Picanol start Ma terug op. Alles kits. Ondertussen grote kuis gehouden. Ransom-Boete? Niets over medegedeeld.
*-*-*
- China wordt nog groter. Maar verdorie, was da naa? De moteurkes sputteren…
*
Weeral de schuld van den Trump zeker? ’t Werd wel niet zo uitdrukkelijk vermeld, maar wel luid en klaar te verstaan gegeven…
*-*-*
- Electrische fietsen zitten in de lift - + 300.000 stuks aan de man/de vrouw/ het kind gebracht. Doorstrepen wat niet gewenst wordt
*-*-*
Ichtegem Flik nr kliniek geklopt bij tussenkomst partner geweld
*-*-*
En dan nu over nar de Orde van de Dag….
*
Klara (06u)
- In St Joost ten node Burgemeester uit PS gezet… waar is dat cordon sanitair naartoe
*-*-*
- Herman Van Romp bemoeit zich Groen-SPA + Blauwen: laat ze proberen… Laat ze proberen…
*-*-*
- Boris Johnson heeft zijn plannen loud and clear uitgespreid voor de Britse Natie. Waren reeds Lid sedert 1973.
*
Laat-avond-journaal van de dag voordien, namelijk
van Vrijdag 18 jan 2020

- Assisen Gent verdediging laat vlieger op, het is een klare schande: gaan de Heren Medicijnmannen zich nog ooit riskeren?
*
Me dunkt dat er stront is aan de Gentse knikker. Penisnijd? Broodroof? Tijdverdrijf voor de Jugepee? Er is nooit geen rook zonder vuur..
*-*-**
-     de nabestaanden zeggen datde Wet niet werd nageleefd. Het langharig gluiperige Liegebeest, Meester Walter Van Steenbrugge is snoeihard tegen de familie. Wat hebben jullie gedaan? Jullie waren erbij! Hij verwijt dat zij gefaald en veel fouten gemaakt hebben die ze nu willen projecteren op de Artsen. De loeders. Vooral de Kath. Kerk zou zelf het proces beïnvloeden en sturen, zodat euthanasie terug wordt geschroefd. Ha, die van Steenbrugge toch, en vooral zijn Linker Duim…Die zuigt daar zó maar zonder verpinken het puurste venijn uit.
Meester Vermassen vindt zelf dat Assisen voor moordenaars en criminelen is, niet voor Dokters die een persoon op haar eigen aandringen geholpen hebben.
De adv. Van de familie zegt dat de procedure niet correct is gevolgd. ‘Tinneke’ zou het slachtoffer zijn van een bepaald milieu, meer bepaald beïnvloed door
**
‘VONDEL’ (Centrum LevensEindeVragen Gent).
 //*-/
VONKEL, een luisterend huis - Federatie Palliatieve Zorg  
*
Een instap-huis en ontmoetingsplaats voor ‘omgaan met sterven, dood en rouw’. Zij (NGO? VZW?? SPA???) zouden zachtjes haar naar haar dood geduwd hebben. Een boek over haar zou zijn verschijnen, en zo werd er ook een Fotograaf bij geroepen.
Kassa! Kassa! Kassa!
 *-*-*
-     De Opper-Aytollah leidt zelf ‘Het Vrijdaggebed’ en haalt daarbij fel uit naar … twee keer raden: naar Trump. Die Amerikaanse clowns beweren dat ze aan de kant staan van Iran, maar dat is niet zo.
 -     De uitlaten (van voertuigen!) zijn het laatste jaar vervuilender geworden!!! Van Europa mag er maar 95g/km CO2 meer uitgestoten worden. Daardoor denkt de autovereniging dat op het einde van het jaar op, de elektrische wagens flink veel korting zal gegeven worden om die norm te behalen. Nu pushen ze de elektrisch en hybride wagens om die CO2 naar beneden te krijgen. De laatste drie jaar stijgt CO2 gehalte altijd maar hoger, daar er méér benzine- dan dieselwagens verkocht worden want die zijn vervuilender!
*
Een mens zou zich beginnen afvragen, Wie. of Wat? daar allemaal achter steekt. Misschien de Lange Arm van de EUSSR die, net zoals Hitler in de jaren ’33-’39 ook, tentakels der ‘Onderwwerping’ (= Soumission, Dhimitude) ook zou opleggen. Het is misschien zelf wel de bedoeling dat iedereen terug met paard en kar begint te rijden…. Wij wel, de Nomenclatura natuurlijk niet. Zie Sjarel Premier, die thans beschikt over maar liefst VIJF gepantserde limousines, mèt evenveel chauffeurs. Alhoewel er gewoonlijk gevlogen wordt. Zelfs op korte afstanden. En hij kan toch maar op 1 plaats zitten…
*-*-*-*
-     KPMG (you remember; zij waren de “adviseurs’ van Lernaut & Hauspie, Speach Technology, (toen alles nog koek en ei was…) geeft een soort premie voor hun mensen om die bedrijfswagen meer aan de kant te laten staan, en gebruik te maken van andere vervoermiddelen. Io no capito. I d’nt understand. Ich schnappe das nicht. Graag wat meer uitleg, die deze keer niet in de boekhouding hoeft te komen. En da snappe’k wel.
 -     Een snelle 'laadbeurt’ wordt 5x duurder bij IONITY. Nu voor ongeveer 360 km betaalt men €8, straks €60. Ja Ja, de vooruitgang heeft gene prijs…Een typisch radicaal ROOD uitgangspunt.
 -     Jaarlijks 20 miljard euro illegale dieren wereldwijd verkocht. België is de draaischijf. Eens te meer. Rood paradijs zegt U? Waarom denkt U dat? Maar mens toch, Olio di Poeppo is toch geen normaal liefhebbende vogelaar? Coburgia doorgeefluik zowel voor die dieren als voor ’t smokkelen van illegale planten. Tijd dat de ROOIEN Dolf onderspitten!
Ach die dyslexie van mij!
 -     Begrafenisondernemers op hun beurt slachtoffer van fraude. Men belt om te vragen of ze de begraving van een nabestaande kunnen regelen die gestorven is in New York. Via mail wordt alles BETAALD en geregeld. Daarna vraagt men namelijk vanuit NY die kosten op voorhand te betalen: €7500. Na betaling horen ze niks meer, en contacteren blijkt dan plots onmogelijk!
 -     Federale Politie vindt de 79j Daniel Bordeyne dood in de Nete in Lier die een paar jaar geleden zijn vrouw uit haar lijden (?) verloste.
 -     Een 15 + 17- jarige opgepakt ivm de tienerbende die Tildonk terroriseerde. De jongste moet 1 maand in een instelling en de andere heeft huisarrest.
 -     Mensen die in Genk via een dating-app (abdou?) een afspraakje maken, worden dan aangevallen, beroofd en bestolen (gsm-auto-cards…). Ze hebben 8 jongeren tussen 15 en 23 j oppakt. Er zijn reeds 5 slachtoffers, maar men denkt dat er veel meer zijn.
 -     In totaal op 3 plaatsen 126 miljoen illegale sigaretten door de Douane in beslag genomen. Wist U al. Acht (8) verdachten in de cel, allen Turks. Wist U ook al. De sigaretten komen uit Z-O-Azië en zijn bestemd voor heel Europa. Ze bevatten allerlei schadelijke stoffen zelfs stront, stro…
Ach ja, alles die uit die landen dat naar hier afzakt, is er maar naar…
 -     Maag Njette: de NVA heeft geen enkel voorstel gedaan. (slikt even) De PS & NVA hebben totaal niks gemeen. RIEN EN COMMUN. Zij, de Zwarten, doen alles om geen akkoord te bereiken.
 -     Politiek hoernalist : we zijn geen stap dichter bij een akkoord. De schuld van Magnete? Non, Jamais de la Vie. Il le jure sur la tête de sa mère, qui est morte depuis longtemps.
 -     Op 1 maart organiseert PVDA Mertens een mars in Brussel. Daar zal veel volk komen naar kijken. Liefst gemaskerd en voorzien van kromzwaarden?
 -     Nieuwe elementen tegen Trump? Ze blijven die uit hun duim zuigen. Links zit boordevol apenkloten.
 -     China laagste geboortecijfer sinds 1949, niettegenstaande ze nu 2 kinderen mogen hebben.
Zeg, en hoe zit dat daar met de immigratie? Alle ‘bevolkingen’ worden anders per direct ‘bediend’.
 -     In Italiaanse bergen is een man op nippertje aan de dood ontsnapt: een modderlawine verraste hem.
 -     Restaurant Paul BOCUSE verliest een Michelin-ster. Frankrijk in shock.
 -     JP Gaultier verlaat na 50j de modewereld. Maar de show goes on…
 -     1 uur later beginnen werken in de winter, is beter voor onze biologische klok. Dan is er meer licht. Nu is er veel wintermoeheid door te weinig vitamine D.
Echt niet nog een andere reden voor al die oververmoeidheid? Goed nadenken bitte.
 -     Bezorgd bejaard ’burgermannetje’ ijvert voor het behoud van een zebrapad op de drukke N8 Leupegem-Oudenaarde. Hij gaat meermaals per dag met de fiets aan de hand over dat zebrapad. En laat dit filmen. Door het filmpje op de media te plaatsen, blijft het zebrapad, het heeft het ‘Gewest’ overtuigd van het nut!
 -     Wielsbeke: de kwekers van de wiet waren echte professionelen, maar we hebben nog geen spoor van hen. In de Leiebrug was er een gang van zo’n 300m x 10m van de ene kant naar de andere kant van de brug. De elektriciteit namen ze af van de na-bijstaande cabine, en ze gebruikten de afwatering van de brug als water voor de planten. De burgemeester begrijpt niet hoe dat kon, want al die teelaarde daarbinnen krijgen zonder gezien te worden??? Mysterie…
 -     De 100- dagen in Roeselare lopen uit de hand. Het was verboden voetzoeker of bommetjes te gebruiken, maar de leerlingen lapten dat aan hun schoenzolen. Met als gevolg: 26 personen met brandwonden.
 -     De man die in Adinkerke een baby zo hard en té lang door elkaar schudde, tot het dood was (in 2018), krijgt 15j cel. Nog 3j en hij mag reeds vrijkomen.
Er waren, niettegenstaande zware klappen, verzachtende omstandigheden: de man werd in zijn jeugd gepest, nam drugs en was verslaafd aan alcohol!??
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Het gaat van kwaad naar erger. Maar verliezen we daar de lach bij. Neen, hoor. Alleen hadden we het graag wat minder hoge graad van zuurheid. Maar dat komt.
In ieder geval: in het Waregemse, echt waar, hangt er beterschap in de lucht.
**
*
‘tWaregemnaarke
Op de al bij al niet zo heel Grote Markt van dit pretentieuze Paardenkoerse Steedje, staat, pal in ’t midden, de nogal kolossaal uitgevallen Dekenale Sint-Amanduskerk. Met klokkentoren en al. Maar die zijn bijna nooit meer te horen. Vooral niet op Vrijdagavond met daarrond, zo weinig mogelijk parkeer- gelegenheid. Want je bent jong, progressief maar zeker niet erg spaarzaam, en je kijkt vooral niet op een paar honderd meter lopen. In Waregem namelijk, schijnt des winters als ‘s zomers dag en nacht de ZON. Met ’n lach op ’t gelaat, loopt men er in de maat.
Want ‘het milieu’ heeft ook zijn rechten. Bloembakken verpoos-prieeltjes, zo goed als geen enkel terras. Met vooral ijverig speurende ‘Parkeerwachters’ die continu neuzen en speuren naar ‘overtreders-foutparkeerders’. Precies alsof er nog veel volk geïnteresseerd is om tussen de vele ‘gelukzoekers’ voor zichzelf ook een rustig plekje te zoeken, voor rijwiel, invalidenwagentje, scooter of ‘ped-trotinet’.
Langs de ene kant van de Kerk is het zo goed als VERRBOTEN of onmogelijk, om zelfs maar uit te stappen.
Aan de andere kant, zogezegd ‘achter de kerk’, de meer kalme kant, zijn minstens 15 à 20 betalende uitgetekende parkeerplaatsen voorzien.
So far so good.
 Maar sedert 1 December (verleden jaar, 2019) staat daar nu de IJSPISTE. Een chalet-aandoende bungalow (15m x 50 m?) waarvan de helft bar- en zit-amusement, en waar aan de andere kant, de kleinste helft, tegen mens-onterende woekerprijzen ’n half uurtje of zo de ijspret kan beoefend worden.
 Anders gezegd…. Sedert <14 alles="" als="" bak="" blijft="" daar="" dag="" dagen="" door="" en="" feest="" geheel="" het="" is="" klein="" leeg="" ligt="" luis="" luize="" maar="" n="" nacht:="" over="" pierke="" plat="" pol="" span="" staan="" uit="" verlaten="" verlicht="" vollen="" zo="">
Vraag aan het Stadsbestuur: tot wie kan men, de burger, zich wenden om dat ding daar zo vlug mogelijk te doen weghalen? Enig idee?
Het spreekt vanzelf dat jullie de volgende keer verwonderd zullen opkijken, als die van Het Vlaams Belang ook bij ons gevraagd worden om orde op zaken te komen stellen.
 Een verwittigd man…

PS
O, Excuseer. Is daar soms ’n tweede coca-plantage gekomen? Alles kan. Niets moet.





Geen opmerkingen: