woensdag 15 januari 2020

37 VTIMMEKE SLIMMMEKE De Rode Garde ruikt haar kans…

2052
*
37 VTIMMEKE SLIMMMEKE
De Rode Garde ruikt haar kans…
 **
Woensdag 15 Januari 2020
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
**
Van Uni(zus en)zo naar play-off
*-*-*
Anderlecht een soort paleis revolutie…
*-*
… en Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel, toetreden….
*-*
… Daarin maakte hij ook zijn beklag over het feit dat de mening van 800.000 VB-kiezers straal genegeerd wordt door de andere partijen….
*-*
… voor de afschaffing van het ‘cordon sanitaire’, iets wat ook Karl Van Camp, hoofdredacteur van ’t Pallieterke niet ontgaan was….
**
*

Wel, wie we daar hebben, m’n Eerste Grote Jeugd Liefde. Tientallen jaren lang, zelfs digitaal, tot alles voor mij ogen wazig werd. Verloren geld, dus. En met zo’n afgrijselijk hoog pensioentje valt er niets anders te doen, dan krebbebijten.
Slechts één anekdote. Werd als KRO-Reserve-Luitenant (1955) bij Inspectie betrapt met ‘n Pallieterke dat in ‘t kastje boven ieders bed. Rapport van de Korpsoverste in Heverlee. Gedegradeerd. Wegens ‘insubordinatie’. ’t Werd de ‘Gerbe de Blé’ in Leuven, en dan… naar Duitsland. GVD. Maar toen herinnerde ik mij, ‘kostwinnende zoon’ te zijn en mocht voor de rest van de termijn (24 maand) naar Sijsele bij Bruges La Morte… Ieder weekend thuis bij ons Ma van de Vrijdagavond tot de dinsdagmorgen. Omdat ik nachtwerk leverde. Wegens overlast in het drukken van de dubbele metalen plaatjes die het ABL aan ’n kettingske om de hals droeg. Bestond uit twee delen. En deel voor de levenden en een deel voor de doden..
O Zaligheid op no-o-oten, we staan op eigen po-oo-ten…
*
Ja, en hoe gaat het dan verder bij Guvaal, over die Amerikaanse brol van den Anderslecht. Couckske, Couckske toch. Gij, nen fermen succesvolle hardwerkende Vlaming die zich in Broekselse slangenkuil te hebben gewaagd: ik denk dat dat deze keer ’n brug te ver zal zijn. Neen, ’n Geluks-Brug over The River Kwai wordt het niet. “k Hee mee joen te doene!”
Och, ne mens kan niet altijd prijs hebben. Pairi Daisa, Durbuy: het kan niet alle dagen Zondag zijn. Den Duivels zak moet toch eenmaal vol geraken…
*
En dan… de rest…
*
Klara (06,30u)
*
De poletiek heeft (ten einde raad?) de pakjeswereld ontdekt
*-*-*
Boeing 737 : er waren, zo blijkt nu ineens, niet één, maar twee raketten… Allemaal van Russische makelij. Diene Poet, dat is me toch ne smeerkap!
*-*-*
07u
Succes in Bx: in 10 jaar tijd 50% toegenomen Openbaar Vervoer. 6.2 miljard investeringen op 10 jaar. Het hellhole van de Wereld jihad Hoofdstad floreert als een zaagmachinetje. Op kap van een ander.
*-*-*
Lubeek op E313 zinkgat in de beton.
Slecht voorteken?
*-*-*
Update BELNET is voorbij . Verouderd materiaal en 2de hands handvaren?
**-*
364 bank-automaten blijven gesloten. Ad vitam erernam. Gedaan met ploffen en kraken.
*-*-
**
*
Ohio: de Democ Rats: 1ste kiesvergadering. Punt 1: Teheran. Allemaal de schuld van diene Trump die al lang moeten afgezet geweest geworden zijn. Joe Baaaiden is uitgeblust.
The Clinton Wife? O, daar hoort U alles over. Zeer uitgebreid zelfs. Op TV, in de ‘Boekskens en om mekaar de komaf te bijten, in de Hoernalistiek Vl/Fr , Marokkaans en Turks.
***
*
Klara (22u)
Drie man 17 ??? NIET Mechelen 1 jaar. Slechte notitie.       
*-*-
Body Cam’s in A’pen: om dieven op heterdaad te betrappen? Om de gang van de 2de man te volgen? Dergelijke Flikken flikkeren bij Wet altijd met z’n tweeën.
*-*-*
Bende (getinte? werd er niet bij gezegd) seks-maniakken op de zwier met 16-jonge Jongedames, goed in ’t Fransoos en zo. Ze werden onderling ‘uitgeleend’. ‘En noir’, ça se voit à plus de cent mètres. Spagaten à volonté.
En nu is Oom Agent er een stokje komen voor steken…
*-*-*
Na jàààren, opnieuw de Freya uit de Gentse Bossen : ze zegt, LOUD AND CLEAR ronduit dat de Makkers en Makkeressen er best aan doen dienen fel gebekten Antwerps Weverken te volgen. Die is goed voorzien van poten en oren en loopt altijd als ’n blauwenvolbloed Riberaal rond. Daar steekt Rode muziek in. Njam Njam, hogere pensioenen! Echt spek voor haren bek.
*
Kimmeke is echt ’n Slimmke. Kempisch, knappe kop, bijdehands en ze kan er nogal op kloppen. Tennis-Ster van formaat.
Welkom terug in de ring! We love you and your spiel.
*
Klara (16u)
Afrikaanse katten in de Limburg: het bulkt ervan… Gaan ze die nu ook ‘beschermen’? Dienen anderen uit de Bossen, diene met zijn schelen kop, die spreek very well the Fransooz, die doet er toch iets aan? Muizen uitzetten, bijvoorbeeld.
*-*-*
Ramkraak BPost was schot in de roos: €350.000 buit. Tegen kwitantie. Die ligt zo op straat. In scherven. Daders op de vlucht. Hebben, in het belang van het onderzoek, geen sporen nagelaten.
 **
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Dinsdag 14 Januari 2020
*
14 JAN 2020 (19u)

 -     Tinternet valt uit in meer dan 100 scholen, gemeenten en zelf in complete politiezones… Deze zijn allemaal aangesloten bij
een bedrijf van de Overheid. Meer dan 800.000 gedupeerden.
-        Opvallend is wel, dat in Holland tot hiertoe wel bom- of Antrax brieven toekomen. De bestemmelingen bekend zijnde, volgt de Politie ’n spoor naar de daders. Die verder onbekend wensen te blijven. Al zijn die de facto algemeen gekend. Toch in Coburgia, voor wie ogen in hoofd heeft.
Maar wat wilt? Wij herbergen toch in ons Land niet alleen het Grootste Jihad Hoofdkwatier van de wereld, maar via Scharrelroi en Mons (Bergen) houden wij de mond open van alles wat leeft en beweegt beneden de Taal- Armoe- en Pretentie-Grens.
Moge de Goden ons ten dode toe gekwetste mede-bewoners der Lage Landen by der See, genadig zijn.
Niet te vergeten: ook deze kruik gaat maar zo lang te water tot ze breekt.
 -     Karel Van Eetvelt CEO van Anderlecht, Wouter Vandenhautte wordt extern adviseur. Lefevere (van in de koers) zit nu ook in de Raad van Bestuur. Van Eetvelt organiseert alles: op de eerste plaats is hij spelverdeler tussen allen, en vervolgens moet hij ‘de balans’ vinden. Dit is de 3de vernieuwing bij de ploeg!
Kom, zet U bij en neem nog ’n Couckske.
 -   Australian Open: tennissers vallen uit/geven op wegens ademhalingsproblemen. Er hangt een mist van rook boven Melbourne, maar de organisatie denkt er nog niet aan het tornooi stil te leggen.
 -     3 Heren Doktoren staan terecht voor moord, meer bepaald door vergiftiging. De dode, Tine Nys, had al heel lang psychische problemen en autisme. Ze vroeg om euthanasie. Deze had plaats in bijzijn van haar familie. Veertien dagen later klaagde de familie de 3 dokters aan. Adv. Vermassen staat de psychiater bij.
Veel show en glitter, maar vooral Kassa! Kassa! Kassa!
 -     Mensen die gevoelig zijn voor pollen zitten nu reeds met problemen: de hazelaars en elzen staan reeds in bloei!
Echt een vroege Prima Vera. Totaal in tegenstelling met de polletiek in Coburgia. Daar zit alles muurvast vervrozen. Om toch nog maar een volgende 200 jaar de Vlamingen hun welvaart af te romen. Ja Ja, arbeid adelt wel, maar het brengt niets op!!!!!
 -     Picanol ligt nog steeds plat door de cyberaanval, waarschijnlijk voor de ganse week. Op de beurs is het aandeel geschorst.
Iedereen spreekt van Picanol, een in oorsprong Spaanse onderneming tegen de Loskaai te Ieper.
In het Ieperse spreekt men nog altijd van Picaniol, ipv Picanol.
“Oc Hère, Menère, mien enndeke kort zo zèère’…”
Dat waren de laatste woorden van een oud moedertje ten heuren Dokteur in den Hospice, het Stedelijk Gasthuis aan de nu gedempte Vestingsgracht..
-     Economische inspectie brengt ‘groot-keukens-discount’ voor de Rechter. Klanten moeten eerst een voorschot betalen en zelfs later de volledige som voor de levering er is, maar die komt nooit. Zij zijn niet bereikbaar noch telefonisch, noch op het Luxemburgs adres.
De kleinkinderen van JP Van Rossem? Of leerlingen van hem?
 -     PS-hoofdkantoor ontvangt nu ook een brief met een wit poeder!
Ook ooit nog gehoord van ’n bestolen dief? Of is dat nen truc van Luie Sjarel, om de verdenking af te wentelen op die van dat verdomde Vlaams Blok?
In Coburgia wete dat nooit…
 -     Burgemeester van Lokeren ontvangt als eerste een elektronische identiteitskaart met vingerafdrukken. Met het blote oog is er niets te zien. Er komt echter reeds tegenkanting: schending van de privacy…?
Ja, maar ik denk dat iemand die niets te verbergen heeft, daar tegen toch geen bezwaar kan hebben? Of niet soms. Want in Coburgia weet men maar nooit…
 -     Iran: eerste arrestaties waaronder top-militairen. Diene Boeing 737, da was toch echt ’n ongeluks-vliegtuig, hé… Zowel in de lucht als op de begane grond…
 -     Premier Trudeau van Canada zegt dat de VS ook schuldig zijn aan het neerstorten van dat vliegtuig. Door de spanningen die er heersten in de regio.
 -     132 doden bij sneeuwlawines en aardverschuivingen in Pakistan, Afghanistan en India.
Wel Wel Wel, dat zijn daar niets voor niets ‘Ontwikkelings-Landen’…
 -     De Beschermde Diersoort, de wolven Noëlla en August zijn een koppel… Hip hip hoera!
We zijn met z’n allen uitgenodigd voor het Trouwfeest. Elk op z’n eigen kosten. Voor de jonge trouwers brengt men liefst gebraden varkenswangetjes mee in maderasaus.
 -     In Ecuador heeft Diego, een gallapolos-reuze-schildpad (geen familie van Diego Maradonna!) reeds gewonnen-verloren voor 800 nakomelingen gezorgd. Het kweek-programma mag stop gezet worden. De natuur moet nu de rest doen…
 -     KMI :‘Weer-flashes’ geven 1u op voorhand waarschuwingen aan voor heel lokale onweren, regen,…
Laeken en de Zone rond het Parlement blijven Beschermd gebied. Allen daarheen?
 -     De BOB-campagnes leveren minder dronken chauffeurs op, maar wel onzeglijk meer die onder invloed zijn van drugs!
Ach Ja, die jeugd van tegenwoordig. Ze zijn jong en ze willen wat…. Zeg wat ge wilt, maar geen KSA of Scouts. Da’s goed voor kwezels en pasters sleppen.
 -     De jury is gekozen voor het proces van de bankroof bij Paribas in Antw. Maar het roept nu reeds vele vragen op: in de week vooraf ging het alarm veroorzaakt door trillingen in de kluis 18x af; daarop zette men de sensoren uit. Op de dag van de kraak zelf gingen de sensoren af die bewegingen in de kluis waarnemen, daarop werd Securitas verwittigd en na 24 min werd dan de Politie op de hoogte gebracht. Dan moest men nog 1 u wachten op een bewakingsagent die op zijn beurt moest wachten op iemand van de Bank. In die tijd werden 27 kluizen leeggemaakt!
Neen, geen sprake van Pief noch van Paf. Er vielen, dank zij Securitas, noch doden noch gewonden. Na die lege kluizen? Die waren toch verzekerd?
Parisbas? ’t Kan niet ‘bas’ (laag) genoeg zijn.
 -     China: bus valt in ‘zinkgat’ en er volgt een explosie: 6 doden. Ja, die Chinezen. Als ze iets doen, doen ze het goed. Zelfs met zinkgaren… al zijn ze nog zo onverwacht. Ja dat heb je met dat soort gaten. Je zinkt er gewoon in.
 -     In Tarragona (Spanje) is er een ontploffing in een chemisch bedrijf. Weer met pietrol in de buurt, zeker? Waarom ook wordt er daar nog altijd niet met waterstof gewerkt? Dat kost tweemaal niks en geeft geen milieuhinder. Want, samen met zuurstof, is het onontbeerlijkste deel van het milieu…
 -   Korte vluchten zijn volgens 11 Leuvense klimaat-experts niet schadelijker dan hogesnelheidstreinen!
Ge moet er, als aandeelhouder van dat soort vlieg-ondernemingen, maar op komen.
**
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
À la guerre comme à la guerre.
Op ‘t getouw staat er, al is ondergetekende gene Wever, ‘n stukje afgekeken bij Doorbraak. Over het samengaan van de PVDA met onzen TVG van het VB.
Les extrêmes se touchent, of soms nie?
Ja, en moest die romance verder doorgaan, wie zal dan kaartjesknipper spelen als de trein van stapel loopt ?
Dat zou wel eens iets voor ons Freya kunnen zijn. Op hare boezem, vol vuur, enne, uit het goede hout gesneden. ’t Rousseatje, op z’n slieffen, denkt nu al dat zijnen haring zal braden.
**
*
Heel zeker! Zelfs een oude knar van ’n driewieler kan, mits opgeblonken, nog heel goed in de prijzen vallen.
Spreekt de volksmonder dan ergens ook niet over krakende wagens die soms wel heel even nog het langst lopen?
En met zo’n benen, meine joenge; ge gaot toch niet beginnen te neuten, hé?




Geen opmerkingen: