donderdag 16 januari 2020

38 VTIMMEKE SLIMMMEKE * AFREKENING MET HET HOERNALMISME

1844
38 VTIMMEKE SLIMMMEKE
*
AFREKENING MET HET HOERNALMISME
**
Donderdag 16 Januari 2020
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
De Laatste Tsaar
*-*-*
Daar kondigde president Poetin aan dat de Grondwet zal worden ‘aangepast’.
**

O Mein Gott…
Wat kan het leven toch simpel zijn. Hopen maar dat de uitkippende allereerste Vlaamse President ook Guvaal leest. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Dat is natuurlijk voorwaarde één: alles wordt geregeld uitsluitend in de Vlaamse Taal. Tolken gaan overboord. Is al de eerste besparing.
*
’Medved’ is Russisch voor ‘beer’ en ‘Medvedev’ is daar het verkleinwoord van, ‘beertje’, dus.
**
*
En dan… de rest…
*
 KlaRa (06u- 6u30-07u -, enz, enz)
Kan er geen Wet gemaakt worden die eenieder verplicht op hetzelfde uur wakker te worden? Zodat er maar één (kosten besparende) Nieuwsuitzending nodig is? Hallo, Franken Theo: werk aan de winkel! De morgenstond heeft goud in de mond. Maar veel werkende Vlamingen zijn dat spijtig genoeg vergeten. ’t Syndicaat immers zorgt voor hen.
*
- Materniteiten worden duurder. Maggie wil centraliseren: alles uit één buik en allen samen in één keer op hetzelfde uur op de verlostafels. Besparen, besparen, is de regel… Maar ‘t zijn weeral vooral de Westflutenaars die het kind van de rekening dreigen te worden…
*-*-*
- Hasselt Univ taalproblemen voor het op stap gaan naar da arbeidsmarkt
*-*-*
- Gouden Schoenen zijn binnen. Wie het schoentje past, trekke het aan. Maar primo: eerst passeren langs de kassa. Vele warme kusjes van alle beeldschone aanwezige hostesskens.
O Suzanna, Was ist das Leben wunderschön.
.

*
Nu iets totaal nieuws Vandaag Donderdag in ’t Waregemse.

T.A.V. ergens ’n soort Parlementair die nog altijd Grote Baas schijnt te zijn in ’t Stadhuis. Gegroet. ‘Heil Phlippus’.
*
De buurt rond de wijk ‘De Groene Wandeling’ bestaat uit allemaal stille straatjes. In geen veertig (40) jaar ooit ook maar één hapering genoteerd. U bekend? Onlangs allemaal ‘Fietsstraten’ geworden. Met overal Spionnen-Flikken verdekt opgesteld achter hoeken en kanten. Proficiat. Veel aan verdiend?
*
’n Doodlopend zijstraatje daar dichtbij (en trouwens daar niet alleen) snelheid beperking tot 70 Km/u. In de Roterijstraat, afwisselend om de 50 meter plakkaten van 50 & 70 Km. Om zot van te worden.
Goed, hé. Wat zijn de mensen blij met zo’n vooruitziend goed Bestuur.
De politie? Kan nie kom nie. Nulder ‘boom’ was nog niet uit. En ’t was juiste Peikens troef!!! Wel controle van achter een hoekske als de school uit is, om bestuurders te betrappen die toch nog eventueel een fietserke à 10 km/u zouden oversteken..
*
Drie feiten van gisteren of van deze morgen vroeg.
Op den Expressweg, in een tunnel onderdoor dat viaduct, privé-eigendom van een elektr. maatschappij die daar onder een elektriciteitscabine heeft: een wied-plantage ontdekt met 500 cannabisplanten. Onder het oog van alle voorbijrazend verkeer. Ni vu ni connu. Toegang tot die crypte schijnt alleen mogelijk te zijn met speciale sleutels van die maatschappij. ’t Spel is uitgekomen door dat de Pompiers op zoek moesten naar het ondergronds stroomverlies daar in de omgeving…
Al iets van gehoord, daar op ’t Stadhuis?
*
Gisteren bij volle daglicht, op de tweevaks-baan Waregem-Deerlijk, een oud moedertje (84j) onderweg met de auto, blauw geslagen door ’n jonge automobilist die vond dat ze veel te traag reed. Mag daar meestal maar 50 km/u gereden worden.
Werd vermeld op WTV. Met een afgewend gelaat in ‘t ziekenhuis…
Al iets van gehoord op ’t Stadhuis?
Zou het niet beter zijn om alle drugverslaafden midden op het voorhoofd te tatoueren met bv. het woord ‘HIGH‘. De Socialisten in Duitsland in de jaren ’33-’45 deden dat ook, maar dan veel bescheidener, op de linker bovenarm. Met ’n cijfercode… 1 stond voor ‘Jood’, 2 zou in Coburgia voorbehouden worden voor VBers, 3 voor de Gilde der Wevers; enz…
Ja, zult U zeggen: maar dat waren daar aan de Overkant der Rhein, dan ook van de slechte soort. Et alors? Ze hadden wel het voordeel dat hun gemarkeerden allemaal achter prikkeldraad vast zaten. Die ‘druggers’ van ons zijn, zonder die tatoeëring, niet van gewone normale burgers te onderscheiden.
Zou werken als verwittiging & waarschuwing. Zou meteen de Politie veel kostelijk speurwerk besparen in het volgen van sporen.
*
Tot slot: de ‘Nieuwjaars-Receptie’ van ’t stad voor zijn ambtenaren in den Expo. Op wiens kosten? Aantal aanwezige ongeveer duizend (1.000).
Na afloop was er BOB-Controle, bij ’t verlaten van de Expo, op minder dan 100 m afstand.
Goed, hé!!
Vraag: is dat met de voeten (en andere lichaamsdelen) spelen? Wordt dat misschien aangeleerd in ’t Parlement?
Dan weten de Waregemnaren nu meteen voor wie ze voortaan moeten stemmen.
Zonder dank en …
Arrividerci Roma.
**
Laat-avond-journaal van de dag voordien
Woe 15 Jan (19o)
*
*
-     Brusselse politie pakt een 16j Françaiseke op die door 7 piepjonge Brusselaarse vogelaars, waaronder ‘wrappers’, misbruikt is. ‘Haar vriend’ verkocht het kind voor € 2000. Ze werd opgesloten in een kelder of in een hotel. Diende de clientèle tot 17 ‘beurten’ per dag te geven.
Ja, op de progressiviteit staat geen rem noch maat. Maar, Eerwaarde Biechtvader, ze zullen het nooit meer doen. Tenminste, zodra ze op vrije voeten zijn….
-     Antwerpen.: rond 10u deze morgen is er een roofmoord op een agent van een wisselkantoor gepleegd met messteken. De dader? Die is foetsie. Maar de Politie volgt een spoor.
-     Russische Regering neemt voltallig ontslag. Zo kan de Poet een referendum houden ivm een nieuwe Grondwet. Hij wil het nieuwe Parement meer macht geven en de President minder. Uitleg van die Hoernalist in kwestie: zo kan hij later als Eerste Minister toch de macht blijven behouden.
Dimitri Medvedev die nu een tandem met hem vormt, wordt dan vice-president van de Russische Nationale Veiligheid.
In de loop v/d dag had ’n collega Hoernalist via Klara reeds medegedeeld dat Poetin de hele Regering had afgezet en gevangen genomen. Ik zweer het: dat was hun eerste nogal vooringenomen versie.
Diene Poet, dat is toch gezworen den Trump. Die twee samen gaan er nog voor zorgen, dat alles beter gaat in de wereld en dat de Slinxsen totaal en absoluut in de vergetelheid geraken… Zo kan de in de vestingmuren van het Kremlin opgebaarde Lening eindelijk aan de aarde worden toevertrouwd. En krijgt Het rode Plein, ontdaan van zijn rode bij-klank, eindelijk de oude voorvaderlijke naam van Het Rode Plein, terug. Het Rood dat staat voor de oude Russische glorie. Zonder al die stromen mensenbloed die tot op de huidige dag afdruipen van bepaalde delen van de nog altijd in armoede levende wereld.
-        Kimmetije Clijsters zal proberen een tweede carrière op te bouwen. Wie of wat zou haar dat kunnen beletten?
Limburg, Limburg allein, da geht nichts boven. Daar rijdt er zelfs geen enen trein.
Dat andere Francofone trutteke (Justine: K Moe geen ên) die van zichzelf na elke match altijd getuigde dat ‘elle avait bien joué’ zal nu zeker mieren pissen van jalouzie? Of, wie weet, zelfs in ’n Franse Colère schieten.
-     Steden en Gemeenten maken het ruimen van huishoudvuil (als Nieuwjaars Cadeau?) weer nog eens duurder. De afhaling van het restafval wordt duurder en/of met zakken die 20% kleiner zijn.
De vooruitgang gaat, tot elke prijs dapper voort. The sky is the limit.
Maarrrre…. Hoe ging dat vroeger, zoals bvb in de dagen dat wij nog kind waren?
Er bestond toen zelfs zo goed als geen vuilkarren…
-     Er is een onderzoek gestart naar de strandbars aan de Vlaamse Kust, die onderlinge afspraken zouden gemaakt hebben.
Polletiekers mogen ‘afspraken’ maken, zoveel ze willen, de gewone Middenstander mag dat nie. Ist gesetzlich VERBOTEN.
-     Z-Afrika: 83-jarige Missionaris werd, na de Zondagsmis, als ’n beest afgeslacht in zijn eigen huis. Die was waarschijnlijk schatrijk. Aan Zwarte Armoede. Zijn grote fout? De mensen daar te hebben leren lezen en schrijven. Zo maar. Om de Liefde Gods en niet om later een groot pensioen te trekken…
-     Dendermonde: de jonge man die 2 maanden geleden ‘overleed’ in een politiecel is de normale dood van een uitgeteerde drugs-verslaafde gestorven. Hartfalen wegens stress en woede-aanvallen op de mensen die hem wilden helpen. Overdreven druggebruik + stress? Toch blijven ‘ze’ onderzoeken of de politiemannen goed gehandeld hebben.
Dat die getekend zijn voor de rest van hun leven? Who cares?
-     Weer in Antw. (heb ik al gezegd, maar zoals alle beroeps-hoernalisten, hou ik van herhalen wat al tien keer herhaald geweest is): vanaf nu interventies van de politie met body-cams. Liefst geen PV’s meer. Besparen moeten ze daar. Altijd al dat klasseerwerk en die overvolle archief-kasten. We leven nu al bijna in de 22ste Eeuw zulle.
-     De rookpluimen uit Australië gaan zich verspreiden over gans ‘t zuidelijk halfrond.

De reportage van ons aller opgetutte Julieke Colpaert bij VTM was net dezelfde als gisteren. Wat zei ik? Besparen. En herhalen van herhalingen. Dat vult de zendtijd en verhoogt de dividenden van de aandeelhouders. De Kijker? Die kan de pot op.
Is goed voor het milieu; al die stront.
-     De Grote Trump en het kleine China: ze hebben een nieuw handelsakkoord gesloten: ze willen de balans meer in evenwicht. Doch China is ‘de fabriek van de wereld’, en zo is de uitvoer van China nog veel groter dan de invoer van Amerika. En WIJ? We staan erbij en kijken er naar.

-    In de Filipijnen zijn reeds 50.000 mensen geëvacueerd voor de gevreesde uitbarsting van de vulkaan Paal die zou kunnen gevolgd worden door een tsunami. Het is alle hens aan dek!

-     Alle vliegende vogels, groot en klein, krimpen! Is wetenschappelijk bewezen. Animal Life krimpt mee. Hun lijf (lijfje) is kleiner, maar de vleugels zijn groter. Milieu de oorzaak?. Mensen zijn anders. Naarmate ze krimpen, zijn ze moeilijker te been.

-     De wind-energie uit de Noordzee is nog nooit zo hoog geweest.
En als U dat niet gelooft, dan maken ze U wel wat anders wijs. Als die verdomde kerncentrales nu eindelijk maar een stoppen met die massa goedkope en zeer goedkope productie. Want, niet te vergeten: al die molentjes gaan maar een zeer beperkte tijd mee. Maximum 10 jaar. Anders worden ze veel te kostelijk in het onderhoud en is er geen subsidie meer.
Maar ja, de milieutroepen willen dat anders. Anders en slechter. Maar ondertussen worden de zakken van ‘de vriendjes’ goed gevuld.

-     Toekomst: telescopische bril = een bril met een ingeslepen telescoop. In Nederland werkt men er reeds mee. Klaar zien… Dat staat iedere Noorderbuur à la Geert Wilders, op het lijf geschreven…

-     In Brugge is er een website gemaakt over Guido Gezelle nl. GEZELLE.be. Men vindt er alles terug ivm zijn leven, werken, en ook over de mysterieuze Lily Smith…
Zich wenden: gezelle.be…. Wordt binnenkort gewijzigd in gezelle.vl
***
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Te onthouden: ‚Es geht Alles vorüber, es geht Alles vorbei. Doch Zwei die sich lieben, die bleiben sich trau‘…
Dat, en die gezelle.be: die gehen nimmer vorüber, they never pass over. Not in Vitam Eternam. Prego.


Geen opmerkingen: