dinsdag 14 juni 2022

614 – EN WAT ALS ALLE GEWEZEN BEMEIDSPARTIJEN ER DE BRUI AAN GEVEN?

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


MAANDAG 13 JUNI 2022

*

Daar hangen ze dan

allemaal….

te drogen, klaar voor

hergebruik met betere idealen….

*

De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

Georg Dertinger

CDU ex DDR

(1904-1963)

*

        614 – EN WAT ALS ALLE GEWEZEN BEMEIDSPARTIJEN ER DE BRUI AAN GEVEN?

*

I N H O U D

Het is even schrikken om Rode Kalf-O van Groen bezig te horen. Die doet, precies of voor iedereen de Dag des Oordeels eraan zit te komen… Omdat zij op hu bek gaan, en de Belangrs steeds maar vooruitgaan in de peilingn!

Ja Ja, Sint Augustinus (4de Eeuw) wist het al: het besef te hebben gezodigd, is de eerste stap naar de Zaligheid.

Kortom, het is te laat de put gevuld als… het kalf verdronken is.

Moeten die poenpakkers-adepten van al die mislukte ondergaande partiijen dan bij de brokstukken blijven zitten? Om verder als groepsdoppers door het leven te gaan?

Of broeden ze nu al op het idee van een Tweede Repressie tegen alles wat ‘Zwart’ is, te organuiseren? De doodstraf – de dood met-de-kogel - trug in te voeren omdat men Valming is en er ervoor durfde uit te te kiomen?

Even de feiten op ’n rijtje zetten.

De belse Francofonie, de virtuele minderheid, is virtueel failliet en probeert met loze beloften hun eigen vel te re”dden. Door te zwaaien met niet bestaand staatsgeld, dat ze denken te kunnen stelen bij de Vlaamse boperkens van de meerderheid… Waarom anders denkte dat Bouichez zich durfde te laten firlmen in aanwezigheid van de Duivel-in-Persoon, onze bloedeigen TVG? Het waren en blijven beelden die het Belgiscjh netvlies eeuwigdurend zullen blijven teisteren. Een verlopen edelman wanhopig op zoek naar de beurs vol rinkelende goudstukken van anderen.

Dle potverteerders vechten tegen de bierkaai die ze zelf in leven hebben geroepen.

Het doet me denken aan De Krekel en de Mier en dat hoeft niet eens ’n betoog. En al zekr geen vertaling, want de tekst oorspronkelijk is in het Fransoos gescheven en was dus bedoeld voor…. Francofonen.

Het is nu aan de échte democratie om te bewijzen wat ze waard is. Zkerlijk geen 2de Stomme vn Portici die tijden zijn over and out.

13-06-2022

 

DE VOORZITTERS SAGA

*   Uitgerekend dezelfde avond waarop Groen bekend maakte welke twee van de zes voor het grote publiek nobele onbekende kandidaten het voorzitterschap van Meyrem Almaci zouden overnemen, liet vicevoorzitter van de N-VA, Valerie Van Peel, weten het in september voor bekeken te houden en niet meer op te komen bij de verkiezingen van 2024. Valerie is al de tweede N-VA-vicevoorzitter die dit jaar opstapt, na Lorin Parys die - Godbetert – CEO werd van de Pro League van de ‘Belgische’ voetbalbond. Alsof dat alles nog niet genoeg was, liet de N-VA-partijraad dezelfde avond weten, dat de volgende voorzittersverkiezing van de partij voor twee jaar wordt uitgesteld en over dezelfde verkiezingen van 2024 wordt geheven. M.a.w. Bart De Wever blijft N-VA-voorzitter bij gebrek aan beter (Jambon?, Pasbon!).

Het is een slechte tijd voor Vlaamse partijvoorzitters. Eerder gaf Joachim Coens zijn voorzitterschap bij cd&v al op en wordt die vervangen door Sammy Mahdy, enige kandidaat, die al eens voorzitter was van de cd&v-jongeren. Voeg daarbij nog Raoul Hedebouw die voorzitter werd van zowel de Waalse als de Vlaamse communisten en Egbert Lachaert die door zijn eigen diepblauwe achterban niet meer vertrouwd wordt nadat hij na zijn verkiezing zijn woord niet had gehouden.

En dan is er nog Vooruit, die inderdaad lichtjes vooruitgang maakt, grotendeels dank zij de strapatsen van het Mateke van de Gauche Caviar. Daar vergeet men echter dat het zingend konijn niet van Vlaanderen, maar van België het beste land van de wereld wil maken. Met het failliete Wallonië erbij wordt dat een mission impossible

De enige voorzitter die in dit rijtje stand houdt én zijn partij in de peilingen op de eerste plaats heeft weten te brengen, is Tom Van Grieken. Laat ons hopen dat hij voortdoet zoals hij bezig is en na die voor Vlaanderen zo belangrijke verkiezingen van 2024 een akkoord zal vinden met een dan misschien wel ontslagnemende Bart De Wever, die – als historicus – een historische fout zou maken het niét te doen.

 

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Vlaams Belang

@vlbelang

*

"Het doorschuiven van facturen toont aan dat de verhoudingen tussen de verschillende niveaus in dit land steeds problematischer worden. Het toont nog maar eens aan dat België helemaal niet werkt." Federale overheid en deelstaten schuiven elkaar 3,1 miljard facturen door

"De federale overheid en de deelstaten schuiven elkaar 3,1 miljard aan facturen door", stelt Kamerlid Wouter Vermeersch vast.

GROEN STEVENT AF OP ONDERGANG MET NIEUWE CO-VOORZITTERS

**

Nieuwe co-voorzitters van Groen Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout poseren met Almaci die haast symbolisch achter hen vertrekt.



-Kristof Calvo: ‘De kans is reëel dat we afstevenen op een Zwarte Zondag.’

Groen stevent af op ondergang met nieuwe co-voorzitters

-

 

 Het nieuwe voorzittersduo Nadia Naji (30) en Jeremie Vaneeckhout (36) moet Groen uit het moeras trekken. De partij heeft zich ernstig in het Vivaldi-avontuur verslikt. Groen verliest de pedalen en radicaliseert. Daarmee volgt ze de trend die zich volop in Wallonië en Brussel ontwikkelt. Kristof Calvo ziet de bui al hangen en bereidt zich op de volgende ‘Zwarte Zondag’ voor. ‘Dat zou onze grootste obsessie moeten zijn’, laat hij in het Nieuwsblad optekenen.

Zwijgakkoord

 

Groen ligt in de hoek waar de klappen vallen. Jan Callebaut wees er al op dat Groen helemaal niet geassocieerd wordt met kenmerken die zouden kunnen wijzen op daadkracht. ‘Groen is een partij die een duidelijke droom nastreeft, en die utopie wil realiseren. Alleen gelooft de Vlaming duidelijk niet dat Groen die droom kan realiseren.’ Dit beeld wordt versterkt door de recente miskleunen van Groen en Ecolo. Binnen de Vivaldi-coalitie moesten de ecologisten hun belangrijkste trofee loslaten, de kernuitstap. De drastische verhoging van het defensiebudget speelt ook niet in het voordeel van de ecologische partij.

Bovendien heeft het vroegtijdig ontslag van Meyrem Almaci als voorzitter de partij nog verder in een politiek vacuüm geduwd. Geen van de politieke kopstukken was bereid om de fakkel in deze moeilijke tijden over te nemen, wat wijst op de ernst van de politieke impasse waar de partij momenteel in zit. Of het nieuwe voorzittersduo Nadia Naji (30) en Jeremie Vaneeckhout (36) veel soelaas zullen bieden, is heel twijfelachtig. Vaneeckhout ondertekende het zwijgakkoord om in het openbaar niet in debat te treden met de andere kandidaten, wat haaks staat op de basisdemocratische waarden van de partij. ‘De democratie moet en zal nieuw leven ingeblazen worden’, zei Kristof Calvo ooit. Vooreerst kan hij daarmee binnen zijn eigen partij aan de gang.

Dogmatisch

 

Bovendien verwees het duo bij de lancering van hun campagne naar de uitspraken van Conner Rousseau over Molenbeek: ‘Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België.’ Daarmee is de toon van de politieke agenda gezet die het duo Vaneeckhout en Naji naar voor wil schuiven. Het duo zal zich vast en zeker concentreren op alles wat politiek correct is. Vanuit Molenbeek zal het racismedebat worden aangezwengeld. De partij zal nog meer aanschurken bij het islamo-socialisme en het wokeïsme. ‘De belijdenis van het woke en (non)binair LGBTIQ+ -geloof is er even dogmatisch als die van de klimaatopwarming, en je moet op kousenvoeten over een regenboogpad schrijden om het groene partijsecretariaat te betreden’, schreef Jean-Marie Dedecker. Daarmee tekent de partij ongetwijfeld haar eigen ondergang.

Zowel voor Groen als voor de Bilderbergkapitalisten vormen de landsgrenzen obstakels. De soevereiniteit van een volk is een vloek in de multiculturele, groene kerk

 

Groen spreekt steeds meer de intellectuele middenklasse aan die bulkt van de morele superioriteit, neerkijkt op de Vlaamse identiteit en aanleunt bij het (eco)kapitalisme van de Bilderberggroep. De groene economie vraagt massale investeringen en daar watertanden de grossiers in kapitaal van. Zowel voor Groen als voor de Bilderbergkapitalisten vormen de landsgrenzen obstakels. De soevereiniteit van een volk is een vloek in de multiculturele, groene kerk. Wie zich openlijk uitspreekt voor deze dwaling krijgt het etiket ‘racist’ als ultieme stigmatisering opgekleed, een soort van Jodenster die moet duidelijk maken dat je geïntoxiceerd bent en dat je moet worden gemeden. ‘Wie gelooft dat het paradijs aan de horizon lonkt, heeft een rationeel motief om alles en iedereen uit de weg te ruimen die dat einddoel hindert’, schrijft Maarten Boudry.

Politiek opbod

Maar of iedereen bij Groen daar blij me is, is zeer de vraag. Uit de Stemming 2022 blijkt duidelijk dat de Vlamingen een veel strenger integratiebeleid willen. 75% van de respondenten wil dat migranten maximaal onze cultuur en gewoonten overneemt. Zelf bij Groen is er een meerderheid voor assimilatie. Er is zelfs een meerderheid te vinden die kernenergie als een deel van de oplossing van de klimaatproblemen beschouwd. Als het duo trouw aan het groene authentieke engagement wil zijn, dan lonken na 2024 de catacomben. Kristof Calvo ziet de bui al hangen. ‘Zelfs als we de rit uitdoen, is de kans reëel dat we afstevenen op een Zwarte Zondag. Dat zou onze grootste obsessie moeten zijn’, laat hij in het Nieuwsblad optekenen.

 

De kans is reëel dat Groen zich laat meeslepen in een politiek opbod dat zich momenteel in Wallonië en Brussel aan het voltrekken is. De bedoeling is om de aandacht van de kiezer van de desastreuze budgettaire resultaten af te leiden. Ecolo stelt een ‘universeel solidariteitskapitaal’ voor elke 25-jarige voor. Iedere jongere zou dan €30.000 van de staat cadeau krijgen. Er is nog meer: elke werknemer onder de 50 jaar zou het recht krijgen om één jaar een betaalde sabbatical op te nemen. Het waren maar enkele van de voorstellen die Ecolo op haar ‘sociaal congres’ op tafel legde.

Ook Les Engagés pleiten voor een gegarandeerd inkomen van €600 per maand voor elke Belg. MR vulde met een eigen voorstel het rijtje aan. Onder de noemer ‘jongerenkapitaal’, wil Georges-Louis Bouchez (MR) aan elke jongere tussen de 18 en 25 jaar €25.000 geven. Anders dan Ecolo, verbond hij er wel een paar voorwaarden aan: deze financiële injectie dient enkel om studies, een huis of een eigen zaak te betalen.

Vlaamse Grondstroom

Daarmee onderstreept Ecolo nog eens stevig de sociaaleconomische kloof die gaapt tussen het noorden en het zuiden van België. Terwijl Franstalige partijen met geld willen morsen, hameren de Vlaamse partijen op het verhogen van de werkzaamheidsgraad. België doet het intussen heel slecht. Het land kent de laagste, economische groeiverwachtingen, gecombineerd met de tekorten op de begroting die geschat worden tot de grootste van Europa. Enkel Roemenië doet het slechter.

Groen dreigt zich in de excessen van Ecolo te laten meezuigen.

Groen dreigt zich in de excessen van Ecolo te laten meezuigen. Extreemlinkse recepten leiden tot armoede, sociale uitsluiting en een democratisch deficit. Als de partij haar niet ontdoet van Ecolo en haar profiel niet snijdt op de Vlaamse Grondstroom, dan zal ze verdwijnen.

Julien Borremans

 *

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Er komen dus spannende tijden. Zowel bij de weereldleiderrs (mid-trm -verkiezigen in de VS) als bij hin hielenlikkers (Macron verliest Zondag e.k. zijn meerheid in de Assemblée Natioanle). Het eigen (artificeel) land is op sterven na dood… De Navo, d.i. wij allemaal staan op de dempelm va een Derde Wereldoorlogomwille van een Russische deelstaat, terwijl zowel China als de Islam overal ’n beetje veel veel te dominant worden.

Daartussen in leveen blijven zal voor een volk met een eerder beperkt aantal inwoners, willen zeggen: meegaan met de golven om er het beste uit te halen.

Ooit tijdens WO II waren de Joden de kop van jut, maar na 2.000 jaar hebben die er uiteindelijk opnieuw een eigen onafhanleijk land aan overgehouden.

O Vlaanderen? Jordane vcan mijnherte, zo dichtte Gudo Gezelle ooit. Tamzijk viiruitzinede, als U het mij vraagt.

En dus gaan we ervoor

 

Digithalys

Geen opmerkingen: