donderdag 16 juni 2022

616 – IN EELKE FAILLIETE BOEL GEBEUREN ER MEESTAL KORT DAARNA OOK ONMENSENSELIJKE MALHEUREN

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


WOENSDAG 15 JUNI 2022

*

*

De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

Georg Dertinger

CDU ex DDR

(1904-1963)

*

      616 – IN EELKE FAILLIETE BOEL GEBEUREN ER MEESTAL KORT DAARNA OOK ONMENSENSELIJKE MALHEUREN

*

I N H O U D

Ons Zulalleke mocht het als eerste onvinden: politik zijn ze onscendbaar, dat wel, maar lichamelijk?! Bij de Noorderburen was het, identiek om dezelfde redenen, haast nog een stukje erger.

En dat allemaaal omdat men, d.i. de Superstaat Europa, achter de rug van die mensen, zogezegd ‘terug naar de pure natuur’ wil…. Geen gaangewassen meer, geen diren meer, maar wildernis zoals eeuwen geleden in onze weelderige streken. Met als resultaat: alles moet ingevoerd worden. En IMPORT staat gelijk met OVERHEIDSBESLAG via de jo-jo van verhoogde of verlaage invoerrechten….

Boeren zijn natuurmensen, en die voelen als eersten als vanzelf de leiband knellen….

Niet dat de strop meteen hret aangewezen middlel zoui zijn om daar ’n einde aan te stellen, maar een verwittigde pmitiusa is er twre waard. Misschien wel, voor goede vestaanders, voor het hele Halfrond in alle Hoofdsteden. Er hoeft zelfs niet eens ’n verrtaling bij te eojn, niet in ‘t Fransoos, en al zeker nit in het Atabiers. Wznt dat soort dingen is schering en inslag in de landen van derrwaarts.

Of politie-bescherming veel zal helpen? Me dunkt juiist integendeel. Al die getrokken vuurwarpens om Wettenmkers te beschermen tegen hun eigen volk, zijn het duidelijkste bewijs dat er iets ‘rotten’ is in all thus States Iets dat zekrlijk gheen nblijspel is….

De Boerenkrijg uit de jaren stilleyjes tgege de Franse tyrannie moet ook zo begonnen zijn. Maar deze keer gaat het om een Europese tyranie, de gekte om een vermoedelijke indruk van teveel stikstof waarvan er geen kat weet van heeft

De EU-potentaten daar in hun eigen Olympus in Straatsburg selectereen geherspelde pseudo-opgemeiden uit de eigen vriendenkring tot speialisten in een bepaalde materie die proberen de opgelegde denkbeelden ’n wetenschappelijke ondergrond te geven. Eenmaal zover, (zie Van Rasnt) worden die als experten ter zake, door de respectievelijke Regeringen voorgesteld als hun raadgevers die ze dus onvoorwaardelijk dienen in te volgen. Han ja, zij zijn slechts politiekers, en die mensen zijn specialisten terzake. Als paraplu kan dat tellenà

En klaar is Kees: de kat kan in de horloge, klaar voor de volgende stap. Allah Akbar.

Enne o ja, dat asbest-schandaal, dat al aansleept iot de tijd van het Gentse Liegebeest, die TEFOS 3M-vervuiling, tja, spijttig, hé. Maar, wij de hedendaagse politici, hebben daar een flink pak kosten aan. Maar

Dat de waterlopen onvoldoende onderhouden worden, ja, en dan? Dat de Openbare Diensten plat vallen, treinen, vliegtuigen, schepen, ja, en dan?

Beter alles zelf doen, zegt U. Ja, en wij dan? Vervroegd pensioen? Jullie weten zeker niet wat dàt gaat kosten?

 15-06-2022

HET GELD IS OP

*

Naar aanleiding van de halfjaarlijkse voorstelling van de economische vooruitzichten, heeft Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) erop gewezen dat de diverse prijsstijgingen deze zomer nog wel zouden kunnen aanhouden, maar dat hij verwacht dat ze na de zomer zullen dalen. Om e.e.a. waar te maken, zegt hij dat de overheid echter moet ophouden met Sinterklaas te spelen en op elke klacht maar geld blijft uitdelen. De reden daarvoor is ‘simple comme bonjour’, om het in Wunsch’s moedertaal te zeggen: ‘Het geld is op’, zegt hij zelf.

Wunsch wijst er ook op dat de koopkracht in België beter beschermd is dan in de meeste andere landen – het gevolg van de automatische indexering die nergens anders bestaat – maar dat onze bedrijven daar de dupe van zijn door de hier veel sneller stijgende loonkosten. Iets wat ik hier al enkele jaren schrijf en voor de lezers dus geen nieuws meer is.

De Belgische overheid heeft geen enkele financiële buffer meer om een eventuele volgende schok – een recessie bv – op te vangen. Er moet dan ook dringend een einde komen aan de periode van het zgz ‘gratis geld’.

Onze bedrijven en ondernemingen dreigen ondertussen het grote slachtoffer te worden van de automatische koppeling van de lonen aan de levensduurte. Dat komt omdat zij de meeste kosten van de energieschok opvangen, wat voor België een verarming van 2 tot 3% betekent. Dat is zowat het aandeel dat onze bedrijven verliezen aan verhoogde loonkosten tegenover de buitenlandse concurrentie.

‘Ja, misschien wordt het morgen beter, maar het wordt nooit meer goed’, zoals Urbanus het vroeger reeds zong.

WE STAAN VOOR EEN HETE BOERENZOMER

Boeren protesteren voor de woning van minister Van der Wal.

Komt er een stikstof revolutie?

-

Bij onze noorderburen is het hommeles. De autocorrector van mijn computerprogramma maakte daar trouwens net het Engelse homeless van en dat zou best wel eens het lot kunnen zijn van heel veel boeren aan gene zijde van Maas en Waal, als het plan van de Nederlandse minister Christiane van der Wal (VVD) doorgang vindt.

Officieel is ze minister van Natuur en Stikstof en die titel zegt genoeg over de doelstelling die ze moet behalen. De minister heeft een verregaand plan op de tafel gelegd en heeft duidelijk gemaakt dat daar niet over te onderhandelen valt. ‘Ik sta altijd open voor goede ideeën’, zei ze vorige week op tv. ‘Maar de doelen zijn klip en klaar.’ Leuke uitdrukking die ‘klip en klaar’, maar vertaald uit het politicolees wil dat gewoon zeggen: ‘Vergeet het maar dat dit nog gaat veranderen’.

‘Wat is stikstof nu ook al weer?’ Ik hoor het u al vragen, want u dacht natuurlijk jaren geleden, toen u nog op de middelbare schoolbanken zat, dat u dat niet voor de examens moest kennen. En is er dan een verschil met CO2? Ja, dat is er.

Stikstof is een scheikundig element en CO2 een scheikundige verbinding. Een scheikundig element is niet meer splitsbaar. Dat is anders met CO2, wat een verbinding is van het element koolstof (C) met twee elementen zuurstof (O). O2 betekent dus twee elementen zuurstof. Vandaar de naam koolstof dioxide. Zo, nu bent u weer even bij de les.

Op zich is er niks mis met stikstof. Het zit in natuurlijke vorm in de lucht en planten hebben het nodig om te groeien. Maar trop is te veel. Door bemesting verdampt een deel van de mest tot ammoniak, een zware stikstofsoort die neerslaat in de natuur. Dan krijg je verzuring van de grond. Heerlijk als je houdt van een landschap vol bramen en netels want die houden van zure grond, maar minder goed nieuws voor bloemen en bomen, en dus ook voor insecten die daar hun voedsel halen. Kortom, gejuich op alle banken voor dit plan. Of toch niet?

Kunstmest

Nu valt er veel af te dingen op de intensieve (melk)-veehouderij en de intensieve landbouw. Het is dieronvriendelijk, er wordt te veel kunstmest gegooid, de aarde raakt uitgeput. Ik heb zelf op mijn Andalusische finca tien jaar aan kleinschalige bio-landbouw gedaan en ik ken maar al te goed de nadelen van chemische pesticiden en het loopje dat de boeren nemen met reglementen inzake het besproeien van hun -in mijn geval - olijven. Ik zag het met eigen ogen bij mijn buren gebeuren, waar ze nog rustig hun oogst met insecticiden besproeien, amper enkele dagen voor de oogst. Verboden, maar dat kon buurman niet deren. En stikstof en ammoniakverbindingen - wat we kunstmest noemen - werden gretig op het land gegooid.

Door de plannen van de minister van Stikstof gaan er veel boeren bloeden en in een intensief landbouwland als Nederland, het land van melk en groenten, komt dat hard aan

Ook in de veehouderij zijn er een hoop onethische praktijken. Maar dit debat gaat niet om dierenleed of om gifspuiterij. Het gaat om het produceren van stikstof. Wat het mest actie plan was voor nitraten, is dit stikstofplan voor stikstof. Door de plannen van de minister van Stikstof gaan er veel boeren bloeden en in een intensief landbouwland als Nederland, het land van melk en groenten, komt dat hard aan.

Concreet betekenen de nieuwe stikstofkaarten van Nederland dat bij sommigen de stikstofuitstoot met 70% naar beneden moet. Dat wil concreet zeggen dat vele landbouwers hun overall aan de wilgen moeten hangen, ook al hebben ze nog maar net zwaar geïnvesteerd. De menselijke drama’s zijn niet te overzien en de onderdaan wordt nog maar eens vermorzeld door de Europese raderen. Want vergis u niet: de bevoegde ministers in alle EU-landen voeren gewoon uit wat al langer op Europees niveau is beslist.

Boerenprotest

Op 22 juni is er een groot georganiseerd boerenprotest in Nederland. Vorig weekend kregen we daar al een voorproefje van toen een colonne boeren met tractors langs het huis van minister Van der Wal denderden. Die meteen naar buiten stormde en de boeren verweet dat haar bloedjes van kinderen schrik kregen van al dat zware boerenmateriaal.

Politiek Den Haag stond meteen op de achterste poten, want ‘voor de deur van een politicus protesteren, dat doe je niet’. Wat meteen aangeeft waar politici echt schrik van hebben: van hun eigen leden in elk geval niet, want terwijl een meerderheid van de VVD-leden tégen dit verregaande stikstofplan stemde, wuifde premier Rutte dat resultaat van zijn eigen partij weg. Ze zouden hier gewoon mee doorgaan. Coalitiepartner D66, de links-liberalen zeg maar, pleitte er al voor om het boerenprotest van volgende week de kop in te drukken met politiegeweld. Niet meer of minder.

Probleem met de aanpak van dit soort van problemen is dat er nooit goed en lang over de zij-effecten en hun oplossingen is nagedacht.

Het doet me denken aan het Gentse circulatieplan, waarbij de impact op de leefbaarheid van zelfstandige ondernemers, winkels en de echte leefbaarheid van de stad nooit goed in kaart werd gebracht. Dat krijg je met ambtenaren die nooit een halve dag in de schoenen van een zelfstandig ondernemer hebben gestaan.

 

Als het in Den Haag regent, dan druppelt het in Brussel, want ook hier moet er minder stikstof vallen. Vorige maandag protesteerden boeren al in Merksplas waar de bevoegde minister Zuhal Demir (N-VA) in dialoog probeerde gaan met de boeren. Het zou wel eens een heel hete boerenzomer kun

Alain Grootaers

 


LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Na het tijdverdrijvend oologje van de Poet in het Oosten – dus ver van huis - staan onze Regime Media nog veel heerlijker tijden te wachten: een bloedige boerenoorlog over heel Europa, zo ver het oog reikt.

De persen staan er nu al roodgloeid van.

Blut und Bodem. Letterlijk deze keer

U las het al in de intenties van de D-66 Linxen bij de Noorderburen:       is aan te voelen aan ieders linker elleboog: durven de boeren roeren op 22 Juni gaan die allemaal den bak in. Of, gezien de grote massa, haast 80£ van de Nederlaz,dse Bevolking, achter prikkeldraad. Met, op z’n Stalins, verbanning naar de Goelags aan de Noordpool.

Wie dan de keien zal melken, het werk op het land doen, tja, daar zal dan ter gelegenertijd even over moeten gedebarteerd worden, hé. Met wat gode wil trekken die beesten wel hun plan. Is voorzien in de EU-streng beveiligde exectue bevelen. Die zitten bij de Rutte in de ondersta la van zijn luxe schrijftafel gekocht op afbetaling.

Toeval of niet: na 21 Juni korten de dagen en gaan we – traag maar zeker - de winter in. Zodat we kunnen stellen, dat de EU gered wordt door de gong: de lange hete zomer is dan voorbij….

Tenzij, overheen alle bestaande grenzen, de trommen blijven roffelen.

Tromgrtoffel en uitvaarten van raddraaiers: kan het nog luguuberder?

*

Digithalys

Geen opmerkingen: