dinsdag 21 juni 2022

621 – NA DE VERKIEZINFEEN KOMT HET EERSTE VLAAMS PARLEMENT SAMEN IN OPEN LUCHT ONDER DE IJZERTOREN *

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

 

MAANDAG 20 JUNI 2022

*

De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

Georg Dertinger

CDU ex DDR

(1904-1963)

*

   621 – NA DE VERKIEZINFEEN KOMT HET EERSTE VLAAMS PARLEMENT SAMEN IN OPEN LUCHT ONDER DE IJZERTOREN

*

I N H O U D

Het resultaat van deze eerste bijeenkomst, wordt gezegd, is nog maar het begin van de Vlaamse Wedergeboorte. De eerste weeën, zeg maar.

Gezien het succes van de resultaten, wotdt er kordaat van wal gestoken. Zelfs verrassend doorslaggevend, zls U het mij vraagt, gezien het gedwongen pensioen van BDW. Er is nu, na meer dan 100 jaar, eindelijk weer de Godsvrede in Eigen Kamp.

Alle vroeger gewezen snipperpartijtjes zijn, hoe minimaal ook, vertegenwoordigd in de Nieuwe Assemblé, maar de eensgezinde meerdereie van 80% deelt wel niet alleen de lakens uit, maar ook de bedden.

Bijzonderste doelstellingen.

De omvolking 180° omdraaien.

Met; zoals HUN grote voordbeeld in China: overal camera-bewaking met gezichtsherkenning. Omgekeerde ‘repressie’ maar deze keer op een menswaaarige manier.

Werk- en weddeloos geworden plitiekers && staatsambtena    ren werden herschoold bij de Reinigingsdiesnten. De werkloosheidsvergoedingen worden beperklt tot 30 dagen. De looninex wordt vervangen door een prestatie-barometer overeen te komen tussen partijen.

In het Openbaar Leven primeert de Discipline en het Gezag, zodat Politie-optreden haast overbodig wordt.

De Pensioenleeftijd wordt een vrije persoonlijke keuze maar de vergoeding blijft beperlt tot een levernsminimum.

De Cultuur der Voorvaderen, aangepast aan deze digitale tijden. wordt zoveel mogelijk in ere hersteld. En alle afgoferij wordt ten sterenfste verboden.

Vreemdelingn die om hzt even op welk terrein, een verrijking zijn, bliojven welkom. Maar dit is ONS land en hier gelden ONZE wetten!

Vanzelfsprekend is op Hoger Niveau herzelfde gebeeurd met Chrstine Lagarde van de ECB en Consoorten, want de Europese Unie zoewel als de Navo staan nu onder Leiding en Toezicht van, op gelijk niveu, het Driemanschap Marine Le Pen, Geert Wilders en Filips DeWinter.

De onderhandelingen, onder Leiding van Donald Trump, om Rusland Lid van zowel de Navo als van de EU te maken, staan op het punt om tot een goed einde te komen.

20-06-2022

 

.DE POLITIEKE VERRECHTSING

*

In de weekeindeditie van De Standaard stond een opinieartikel van Filip Rogiers, een redacteur van dezelfde krant, waarin die zich zorgen maakt over wat hij ‘de politieke verrechtsing’ in Vlaanderen’ noemt. Op zich niets opzienbarends, daar we weten dat onze media doorgaans linksgezind zijn. Wat ik wel gemeen vond, was een tekening bij dat artikel van het jaartal 2024, met daarachter de schaduw van het jaartal 1939. Een verwijzing dus naar het nazisme. Poetin zou het niet beter bedacht kunnen hebben. Nog een geluk dat dit land (nog) geen buurland is van Rusland, anders had die gestoorde in het Kremlin een voorwendsel te meer om ons te komen ‘bevrijden’ van de neonazi’s, die er de peilingen leiden. Een triestige zaak, als een redacteur van een zelfverklaarde kwaliteitskrant geen betere argumenten meer heeft.

---

I.v.m. de reacties op het wegstemmen van het onverdoofd slachtverbod in Brussel, heb ik nergens gezegd of geschreven dat men de islam moet verbieden. Dat is gewoon onmogelijk. Wat men wel kan, is vragen dat wie hier komt wonen, zich aanpast en leeft naar de hier bestaande regels die, bij betwisting, voorrang moeten krijgen op alle religies en doctrines. Wie dat niet kan, hoort hier m.i. niet thuis.

Persoonlijk vind ik de islam geen religie, maar eerder een doctrine die haat en wraak predikt, dit in tegenstelling tot bv ons Christelijk geloof dat voor liefde en vergiffenis gaat. Een systeem zoals de islam dat het liquideren van andersgeaarden en wat zij ongelovigen vindt goedkeurt, kan ik geen godsdienst noemen.

 

WANNEER GAAN MENSEN TOCH EENS LEREN CHECKEN OF DIE MICRO UIT STAAT

Herman Van Goethem, of de woke-knieval van een rector

**

 Toen ik in december 2019 de verdediging opnam van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, die na een hilarische lezing aan de UGent een veroordeling opliep wegens discriminatie en ‘aanzetten tot haat’, werden hier en daar de wenkbrauwen gefronst. Komaan zeg, zo’n scheldtirade vanwege een misogyne brulboei, dat kon toch niet door de beugel?

Ik heb toen benadrukt dat men niet akkoord moet gaan met iemand om hem het spreekrecht te waarborgen. En dat er in een cultuur van de vrije meningsuiting ook plaats moet zijn voor niet-mainstream ideeën en zelfs ronduit van de pot gerukte denkbeelden. En dat het vervolgen van Hoeyberghs, louter om het uiten van een opinie, een opstap is naar het censureren van andere, meer ernstige afwijkende meningen, allemaal onder de noemer van non-discriminatie en het verbod op beledigingen of ‘haattaal’.

Remediëren

 

Urbanus: op zijn oude dag gecanceld na één openhartig VRT-interview.

Sindsdien is de zaak Eddy Demarrez gepasseerd, de VRT-sportjournalist die na wat geinigheden rond de Belgian Cats een remediëringstraject moest volgen wegens niet op de microknop gelet. Tussendoor werd de ‘blanke cisgender’ Urbanus ongeschikt bevonden om een mening te hebben over racisme, nadat hij in De Afspraak het n-woordje had gebruikt en had geopperd dat allochtonen ook wel positief gediscrimineerd worden en dat weten uit te buiten.

Het werd wat serieuzer, toen VRT-journalist Lieven Verstraete een maand geleden in nauwe schoentjes kwam te staan, omdat hij aan de twee kersverse Groen-voorzitters een kritische vraag had gesteld rond Molenbeek en de integratieproblematiek. In de sociale media werd Verstraete verketterd als racist, de mainstream media sloten zich daarbij aan. De journalist haastte zich om zich door het stof te wentelen.

Uitspraken worden door trollenlegers in de sociale media uitvergroot tot ‘haattaal’ waarbij de termen seksisme en racisme de vaste knuppels zijn. De bedoeling is, de persoon in kwestie sociaal en professioneel te isoleren, en een angstklimaat te creëren

Deze voorvallen volgen een vast patroon. Uitspraken worden door trollenlegers in de sociale media uitvergroot tot ‘haattaal’ waarbij de termen seksisme en racisme de vaste knuppels zijn. De bedoeling is, de persoon in kwestie sociaal en professioneel te isoleren, en een angstklimaat te creëren. UNIA of een andere inquisitie-instelling worden ingeschakeld. Heksenjagers zoals het Anti-Fascistisch Front doen ook hun duit in het zakje. De media nemen finaal het discours over, waarna de ‘dader’ de keuze heeft tussen volharden en met pek en veren beladen worden, of tot excuses overgaan, eventueel zich laten ‘remediëren’. Meestal het laatste dus. Telkens is de moraal van het verhaal: let op de microknop, of beter nog, let gewoon op uw woorden, dat is het veiligste. In China weet iedereen de camera’s hangen, namelijk overal, en dat geeft zekerheid.

Privacy schending

Dat we op de academische wereld niet moeten rekenen om hier enige waakzaamheid aan de dag te leggen, weten we ondertussen: de woke-ideologie heeft zich in de universiteiten genesteld, zowel onder studenten als onder academisch personeel.

Het is op eieren lopen, want één verkeerd woord en je belandt aan de schandpaal. De studenten organiseren de vervolging zelf, de academische overheid neemt ‘maatregelen’

Het is op eieren lopen, want één verkeerd woord en je belandt aan de schandpaal. De studenten organiseren de vervolging zelf, de academische overheid neemt ‘maatregelen’.

Een maand geleden deed zich weer zo’n ‘incident’ voor met twee vrouwelijke docenten aan de UAntwerpen, die off the record een gesprek begonnen over de taalproblematiek bij studenten met allochtone roots. Er wordt geopperd dat een andere thuistaal dan het Nederlands een handicap kan betekenen, en dat de gehanteerde tussentaal van Marokkaanse en Turkse jongeren deze van een subcultuur is van mensen die zich niet echt willen integreren.

Helaas deden de twee een Eddyke, want om een onduidelijke reden stonden in die lege aula micro en camera aan, en kwam heel hun gesprek online, waarna weer het geijkte patroon opdook: een Twitterstorm, beschuldigingen van racisme, echo’s in de mainstream media, en het instituut in kwestie dat aankondigt ‘maatregelen te zullen nemen’. Waartegen? Tegen twee mensen die in een privégesprek beschouwingen uitwisselen over hun werkervaring?

Negatieve spiraal

Ja dus. Als ik in de plaats van de twee docenten was, ik diende klacht in wegens schending van de privacy. De woorden vielen immers niet eens tijdens een cursus, een debat of een online-meeting, in feite heeft niemand er dus zaken mee. Ten tweede echter, raakten de twee een probleem aan dat niemand kan ontkennen, namelijk dat de taalachterstand van jongeren met een migratie-achtergrond een pedagogisch obstakel vormt.

Net nu we volop aan het piekeren zijn over de lamentabele toestand van het Vlaamse onderwijs, worden we ook weer met de neus op de feiten gedrukt. Uitgerekend in Antwerpen gebruikt volgens recent onderzoek 46,2 procent van de kinderen in het basisonderwijs en 36,8 procent van de leerlingen in het secundair onderwijs een andere thuistaal dan het Nederlands. Dat schept pedagogische problemen en leidt tot leerachterstand. De klas wordt opgedeeld in ‘hoekjes’. Het hoger onderwijs kan niet anders dan de negatieve spiraal volgen die zich in het lager en middelbaar onderwijs doorzet.

Die twee stonden dus niet zomaar wat te zwetsen: er ís gewoon een verband tussen allochtone taalachterstand en pedagogisch kwaliteitsverlies, geen enkele zinnige onderwijsexpert die dat nog ontkent

Niettemin houdt ook rector Herman Van Goethem zich aan het verdict van de hysterische twitteraars: ‘structureel racisme’.

Woke-fascisme

Misschien moet historicus Van Goethem eens een bezoekje brengen aan zijn eigen Dossinkazerne.

In VRT-Terzake geeft Van Goethem een onvervalste, haast onderdanige woke-lectuur van het ‘incident’ ten beste. Het heet dat ook in privé-gesprekken ‘ons taalgebruik altijd correct en voorzichtig moet zijn’. Voorzichtig? Voor wie, waarvoor? Het is nodig, gaat hij verder, ‘dat we continu aan onszelf werken’, ten einde dit soort politiek incorrecte glijpartijen te vermijden. De rector besluit met nogmaals zijn spijt te betuigen, en te verzekeren dat de camera’s nuttig werk doen (‘We zijn oprecht goed bezig’).

Er kan maar één conclusie zijn na dit spijtige voorval: er moeten nóg meer camera’s komen, om toe te zien op correcte conversaties, ook op de universiteiten

Herman Van Goethem, die twee jaar geleden nog een door mij opgestelde open brief ondertekende tegen de cancel culture en de verwoking van de academische wereld, lijkt zich ondertussen helemaal bekeerd te hebben tot het systeem van censuur en zelfcensuur binnen zijn eigen universiteit. Mogelijk werd hij na de ondertekening geïntimideerd. Zijn volgzaamheid herinnert aan deze van de nazi-rectoren die na 1933 in Duitsland de dienst uitmaakten, iets wat bij een historicus en kenner van de Holocaust toch een belletje zou moeten doen rinkelen.

De angst om voor racist door te gaan is de nieuwe trigger voor mensen om in hun schulp te kruipen. Vooral net in de academische wereld

 

Het fascisme wisselt nogal eens van uitzicht. Vandaag is het de neo-Maoistische hysterie van de wokes. De angst om voor racist door te gaan is de nieuwe trigger voor mensen om in hun schulp te kruipen. Vooral net in de academische wereld. Dus loopt er iets grondig fout in het maatschappelijk debat, sterker, het wordt geannuleerd en vervangen door een akelig consensusdenken. De schrik om buitengesloten te worden zit er bij journalisten én academici goed in. Zou humor soelaas bieden? Vraag het Urbanus, of lees ‘Terug naar Malpertuus – Over humor en satire in woketijden’.

Johan Sanctorum

 

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Ja, ik weet het: dromen zijn bedrog. Teznij ze een soort toekkostbeeld zijn, die met de dag steeds realistischer blijkt te zijn.

Bewijs van deze stelling is DE SCHANDAARD, het vroegere AVV-VVK dagblad, ooit eigendom van André Leysen, Hitler Junge in zijn jeugd, waar er nu al paniek heerst dat de woke-tijden al voorbij zijn voor ze goed en wel bgonnen zijn.

Ieder redelijk schepsel Gods voelt aan zijn ellebogen dat alles in het honderd loopt. Daarom ook is het te laat, als de zieke reeds koud ligt te worden, om nog kosten op het sterfhuis te maken.

-

En toen de koord in d’hoogte ging

In emle lus ’n Rechter hing..

 

Dit is een flard uit een gedicht dat vroeger ooit in onze Zuid & Noord stond, kort na de Represssie. We kregen er weinig uitleg over, want veel te explosief?

Aan die versregels dacht ik, toen de Regeime Media met veel tam-tam er rond, de procesvoering ter sprake bracht tegen Schild & Vriend, de studentenvereniging uit Gent van Dries van Langnhove.

U las het hierboven toch ook?

 

en een angstklimaat te creëren….

-

Het is m.i. beter de dingen te durven onder ogen zien. Net als alle criminelen, is de huidige Overheid tot alles in staat om niet eelf aan de galg te eindigen die ze zelf aan het ineen timmeren zijn….

 *

Digithalys





Geen opmerkingen: