maandag 6 juni 2022

KOMT ONS DE OREN UIT. MAAR WAT FIMIP DEWINTER ZEGT, GAAT DE DOOFPOT IN

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

ZONDAG 5 JUNI 2022

*

Hoogdag van Pinksteren

Jaren lang in de Vroegmis: zIELEMIS vvan onzze veel te vroeg overleden Pa

*

608 – DE POET IS ERGER DAN DE BAARLIJKE DUIVEL: HET KOMT ONS DE OREN UIT. MAAR WAT FIMIP DEWINTER ZEGT, GAAT DE DOOFPOT IN

*

I N H O U D

SINXEN. Deze herdenkingsmis sedert 1943 was ooit een soort van familie-traditie zolang ons Ma er nog was. Toen zaten in de kerk de vrouwen nog links van de middengang, de manne rechts. Want de tussensoort moest toen nog worden uitgevonden en het bleef dus langs beide kanten bij lonken naar de overkant. In die jaren bestobnd er nog resoect en discioline, zelfs in de kerk.

Het was deze herinnering die me tott bij de actualiteit van de voorbije Corona-misereie bracht. In gedachten, onverwacht, terug in de Parochie Kerk mijner kinderjaren… Ik ben namelijk geboren en getogen in St Jan-bij-Ieper, beter spreekwoordelijk gekend als St Jan-Hoge-Zieken. Wat ons terugbregt naar de Middeleeuwen, waar in geval van pest of andere kwalijke zaken in de stad, de zieken, lees de stervenden, werden overgebra ht aar een afgelegen pldk ergens tevelde, liefst verborgen tussen het groen der bomen… Nonnen en pastoors zorgden daar voor de rest. Simpel, maar doeltreffend.

Maar voor de Verlichte Geesten van tegenwoordig is dat larre en apekool. Valt ook niet veel aan te verdienen.Larrie & apekool. Precies wat er nodig is om… apen pokken op te lopen…

De zieken hielden toen uit eigen beweging de ziekte op een afstand…. Maar dat ‘het’ in de lucht hing, maakte men dudelijk door de ingewikkelde utruisting van de verzorgers.

Niet slim van de Chinezen dat ze dat niet wisten…

Wij, de kleuters in het Eerste Bwaar van St Jan-Hoge-Zieken, waren daarvan al op de hoogte.

Maar ja, sedert Den Groten Oorlog die tot meters diep in de grond alles overhoop had gegooid, was zowel de pest, de pokken;de melaatscheid als de cholera naar de achtergron verwezen en vervangen door de Spaanse Griep. Die was nog het ddelijkst maar stierf vanzzelf ut…

5-06-2022

OP NAAR 21 JULI !

*

Zoals ik in deze rubriek al eens aanhaalde, wordt van deze federale regering veel verwacht tegen 21 juli, de nationale feestdag. Het belangrijkste daarbij is dat ze er in elk geval mee bezig is en dat is niet niks: de koopkracht, de pensioenen, de financiële hervorming, de arbeidsdeal, het defensiebudgetten de kerncentrales. Wat dat laatste betreft was ik blij verrast in de weekeindeditie van De Tijd dezelfde titel terug te vinden die ikzelf voor mijn blog van zaterdag gevonden had, nl dat het geen kernuitstap, maar een kernINstap wordt. Het is niet altijd gemakkelijk een juiste titel te vinden, maar deze van Wim Van de Velden, toch redacteur Politiek & Economie van wat ik het meest objectieve dagblad van Vlaanderen vind, was bijna identiek dezelfde.

 

Of tegen 21 juli inderdaad enige doorbraak zou komen, blijft twijfelachtig voor het land met zowat de grootste schuld en het hoogste begrotingstekort van de hele EU.

---

Wat de mogelijke kern-instap zou betekenen heeft niet alleen te maken met verliezen, maar ook met de overwinsten die Engie al jaren heeft gemaakt en die ze dus straks zal moeten delen. En zelfs als het duurder wordt, blijft er nog de zekerheid van de stroombevoorrading als alternatief voor géén bevoorrading.

---

En tenslotte nog dit over het duurder worden van alles en nog wat. Dat klopt, maar is niet de schuld van het Westen, maar van Poetin die de absurde en onnodige oorlog begon. Als het Rusland van Poetin Oekraïne niet was binnen gevallen, dan hadden we al die miserie niet gehad. Ik sta, wat dat betreft, 100% achter de verklaring van de Finse president die Poetin zei: ‘You started it. Look in the mirror’. Zweden en Finland zijn bereid hun respectievelijke niet-gebondenheid van liefst 200 en 80 jaar daarvoor op te geven. Om even stil bij te staan, want dat is geen lichtzinnigheid..

PLAATSELIJKE NIEUWTJES


Om nog even terug te komen op de modieuze verlaagde Leietrappen in wat vroeger de Kortrijkse vlasstrreek was: zoëven het bezoek gehad van een ouwe kameraad, die me vertelde over de HOOGBOUW ’t allenkante la,gs de boorden van wat eens De Glden River werd genoemd. Weg de vlasgaarden, de vlasroterijen her en der, weg de rootweiden, de vele lieve boerderijtjes met de duizenden reuzengrote vlasschuren. Alles, zi ver et oog reikt, alles hemelhoog volgebouwd met extreem luxueuze appartementen. Zelfs het zonlicht knippert met de ogen iedere morgen, want het landschap met de vle vlaskapelltjes is vernaderd in een stenen woestijn.

Als getroffen door een mokerslag, herinnerde ik mij ineens ruim 20 jaar uit de streek te zijn verdwenen. Om als quasi blinde moll uiteindelijk in dit oudemannenhuis te zijn terecht gekomen.

Correctie, zegt mijn vriend nog rap voor hij via de GSM weggeroepen wordt: Het Open Landdcjap id well bewaard gebleven, want er mocht slechts, afwisselend, lnahs één kant van het watr woden gebouwd.

Heel zeker afhankelijk, van de steekpenningen die ieder plaatselijk politirker herrvoor in de wacht kon slepen vanwege de op puur goud beluste grondaanbieder….

Op mijn kamer krijgt dat ene schilderij met de vlaskapelletjes dus bijna een historische waarde…

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Filip Dewinter

@FDW_VB

*

*Om het Europees jaar van de jeugd te promoten, gebruikt de Europese Unie #EU een jonge vrouw met hoofddoek. De jeugd moet mondig zijn, zegt de #EU maar islamitische vrouwen moeten vooral hun mond houden… De #hijab als Europese waarde? Nooit

**

 

De Kak Van Jo(Ke), De Woke Van Alexander. En De Gender- Fobo Manen

**

 

Bij de CD&V zijn de ridders van de hypocritijnzers op hun veldtocht tegen stikstof pezewevers gestrand op een mesthoop van corrumperende geitenwollensokkenambtenaren en Boerenbondvazallen. Jo Brouns – aka het schijnheilig paterke van Kinrooi – roerde in de stikstofstront, maar de stank kwam uit eigen broek. Jo(ke) toch. Zuhal Demir liet met plezier de walmende boemerang in zijn aangezicht ontploffen.

Zuhal de onverbiddelijke

De plotwendingen in het stikstofdossier kunnen stilaan als inspiratie dienen voor tien seizoenen van Thuis, Familie en Wittekerke. Het gejengel van boeren met lange CD&V-armen kittelt zelfs de muggenzifters van onze groene citroenkwekers bij het Agentschap Natuur en Bos. Maar… als de boer vloekt in de klimaatkerk wordt het zuurdesembrood gebroken en verslikken groene pastoors zich in hun Oxfam soya-shake. Deze groene taliban is de nieuwe landadel. Laat je niet misleiden door hun sjofele kringloopwinkelkloffie of woke-decorum. Het zijn géén nobele edellieden. Net als de taliban zijn het dictators, maar dan met een klimaatbijbel van groene idiotismen als zweep en dwangbuis. Deze week is gebleken dat corrumperende vriendjespolitiek hen niet vreemd is.

Zuhal de onverbiddelijk rijgt de ene politieke scalp na de andere aan haar zwaard van gerechtigheid.

Het is duidelijk: waar men kakt in Vlaamse weiden zien we mierenneukende klimaatkevers van het Agentschap Natuur en Bos zuigen aan de stront van pennenlikkers van de Boerenbond. Hun biotoop werd verstoord door onze Vlaams/Koerdische Warrior Princess Zuhal Demir. Zuhal de onverbiddelijk rijgt de ene politieke scalp na de andere aan haar zwaard van gerechtigheid. Voor haar is enkel ‘correct’, juist. En zo hoort het ook.

Een voor allen, allen voor woke

De hoge heren van de raad van Europese afgedankte politici hebben aan hun ronde tafel van onbekwaamheid beslist om Poetin een lesje te leren. Een embargo van Russische olie. Poetin schudt van het lachen terwijl hij onverstoord Stratego speelt op zijn Oekraïens oorlogsbord. Het enige wat de Europese afdankertjes bereikt hebben is dat onze benzine en diesel duurder werd, de inflatie versnelde en het einde-van-de-maand-stresspeil aangevuld werd met een deurwaardersfobie.

 

Het klootjesvolk is de kop van Jut van de valse noten van onze schuinsmarcherende Vivaldi-dirigent.

Het olie-embargo is niets minder dan een laffe hypocriete daad van wapenschaamte en een gatlikkende sollicitatiebrief van Alexander De Croo, die wij betalen aan de pomp. Het klootjesvolk is de kop van Jut van de valse noten van onze schuinsmarcherende Vivaldi-dirigent. De manier waarop saletjonker De Croo, Ursula von der Leyen en Margrethe Vestager achterna trippelt neemt pathetische vormen aan en wijst erop dat hij in de voetsporen van Charles Michel, na België, nu ook Europa wil versjteren. De drie Belgische blauwe musketiers Verhofstadt, Michel en De Croo zullen in Europa hun afbraak van het liberalisme voortzetten. Hun strijdkreet luidt: ‘een voor allen, allen voor woke’

Brief aan de politiek correcte genderfobomanen

 

Beste M/V/X zurkeltrutte/lul/X,

 

Ik ben het obsessief dwangvoederen van uw woke-geweten meer dan beu. Ik heb intussen een kater/kat/X van uw toxisch gezaag dat ik mijn poesje/katertje/X veeg aan uw macho/macha/X politieke correctheid. Ik zeg het u zonder omwegen, op de man/vrouw/X af. Ik kan heus wel mijn mannetje/vrouwtje/x-je staan zonder uw betuttelend gelul/gekut/ge-X. Of ik nu de juiste man/vrouw/x ben om uw ouwegehoer/ouwegegigelo/ouwege-X-elo te bekritiseren zal mij worst/pruim/X wezen.

 

Maar geloof me. Er is heus geen man/vrouw/X over boord. Ons Nederlands schip zal niet met man/vrouw/x en muis vergaan, als ik de kuisvrouw en de secretaresse naar de geneesheer of bouwheer stuur. Mag de gynaecoloog straks nog melden dat het een jongen of een meisje is? Had koning Filip moeten zeggen: ‘het is een mensje ‘? Mogen we het eigenlijk nog over Marsmannetjes en Venusvrouwtjes hebben? Zijn de Amazonen nu ook M/V/X? Krijgen we ook helden van de planeet Genderia een SuperX, een BatX, een SpiderX, een WonderX en een Iron X?

 

Ik weet dat we de wokies niet als abnormalen mogen bestempelen. Maar alsjeblief laat mij gerust, doe normaal, en laat wat normaal is normaal, want anders is straks alles abnormaal, en is abnormaal het nieuwe normaal. Normaal gezien kan zoiets toch nooit normaal zijn?

Dit was niet op de afbraak:

 

   Breaking News! Het Koninklijk paleis krijgt dubbel glas. Hoera! Het was nodig want het Vlaamse volk kan de energiefactuur van de koninklijke schatkistrenteniers niet meer betalen.

   Ik duim dat Jenna Boeve voorzit(s)ter wordt van Groen. Ik wil haar zo graag in debat zien gaan met Bart De Wever en Dries Van Langenhove. Go Jenna, go Jenna…

   Hoe is de VRT er in godsnaam in geslaagd een volledig blanke klas te filmen om aan te tonen dat de kennis van de Vlaamse student achteruitgaat. Wit-woke-activisme.

   Zes blanke hetero autochtone mannen verdienen bij de VRT meer dan 300.000 euro per jaar. De VRT is dus een racistische, homofobe, seksistische, kapitalistische tv- en radiozender. Nochtans loopt het er zwart van de M/V/X woke-journalisten.

   Quikie stickie wil het onderwaterleven beschermen. Vissen die sneller zwemmen dat 120 km/u krijgen een boete en moeten hun zwembewijs inleveren. Oesters die parels witwassen vliegen de gevangenis in. Octopussen met lange vingers krijgen een enkelband rond de arm

Jasmijn Walldorf

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Gisteren had ik het in deze bijdrage er over dat het ogenbblik der vergelding er liefst zo snel mogelijk zou moeten komen. Vandaag volhard iik niet alleen in deze stelling, ik schreeuw het van de daken.

Laat hierwoor de boodschap van de EU even goed doordringen. En jawel, U zult het moeten toegeven: het staat er ng even niet in het Arabiers…

Om toch nog even terug te komen op mijn vriend van de Verlaagde Leieboorden: realist zijnde kon hij niet anders dan die miljoen vreemde gelukzoekers gelijk geven. Hou zoude zelf zijn, was de rdenering.

De ware schuldigen voor de islamitische omvoliongs explosie lgt net eens bij deze sukkelaars, maart bij onze eigen Verlichte Grote Verstanden op elk niveau, zowel nationaal als Europees en zelfs Internationaal.

**

Anders gezegd: ze zijn de wolven in schaapsvacht die als de Rattenvanger van Hameln zijn volgelingen meelokt naar de afgrond.

POST SCRIPTUM

Mocht U bij toeval in deze laatste afbeelding gelijkenissen ontdekken tdeekken met o.a. gunne DoorluchtigeHoogeden Louiis Michel,

Lekkie DeCroo of Bart Dewever, dan is dat louter toeval.

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: