donderdag 2 juni 2022

QUICKIE, ‘DE NIEUWE DETENTIE TEZUIEN’ EN HUN BEGELEIDERS: WEST-VLAANDEREN AAN DE TOP OP KOP

 

.

W DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


WOENSDAG 1 JUNI 2022

*

     604 – DE BLAUWE GESCHERPTE QUICKIE, ‘DE NIEUWE DETENTIE TEZUIEN’ EN HUN BEGELEIDERS: WEST-VLAANDEREN AAN DE TOP OP KOP

*

I N H O U D

Een ongeziene korrrijkse primeur! Is nog niet eens doorgedrongen tot de Regime Media!

Of gebaren die weer eens van krommen aas, omdat er ….. stoelgang aan de knikker hangt? Zou de ‘communicatie’ daarover misschien teveel de aandacht trekken op de ver gevrderde staat van de islamiserintg en van de uitwassen daarvan? Ochn we kennen dat volkjke! Wat biet weet, niet deert en io die manier kunnen hun soitsbroedersd

Vcerder leven lijk God in Franktrijk.

Maar feiten zijn feiten en op ’n rolletje meer of minder toletpapier komt het er nu ook net op aan. Toch net bij de Baluwe Gescherpten. Want die hebben, tegen de volgende verkiezingen, een enorme voorraad daarvan aangelegd. Om hun tranen te drogen.

En nu dus, heet van de naald, de Korrrijkse glorieuze faiten.

Onze gevangenisssen zijn overbevolkkt, dat weet zelfs het jkeinsrte kind, en dat blijft zo maar maar doorgaan. The sky is the limit!

AcChter tralies echter zitten alleen maar de ‘gedetineerden’ die langer dan drie jaar van de Rechter op hun palmares hebben gekregen, de overigen….

Tja, huis-arrest dan maar zeker. Hoogstens met ee enkeleband met camerca-bewaking op veilige afstand. Ongeruste burmeensen? Die verhuizen dan maar best, zeker? Ge weet immers maar nooit hoe idie hervallen nu het gat schoon is.

En dan gaat voor ons het gordijn open en vertoont ziich Quickie, de Blauwe Engel in al zijn hemelse heerlijkjheid.

De Qui!ckie, hijzekf in peroon, zag er brood-met-beleg in. En hij zag het dus breed. In iedere provincie moeten er minstens twee van duie nieuwe dingen komen, met telkens een 100-tal goed opgeleide en vooral goed betaalde ‘begeleiders’ van die detentiehuizen.

Vlaanderen betaalt alles, want Wallonië is failliet.

En voilà, daar is meteen ‘n nieuw paternosterwoord voor de Dikke VanDaele: detentiehuiznziebegeleider’ Liefst vergezeld door ’n teekeningetje. Een genderloos handgeboeid persoontje aan de ketting gehoouden door ’n ander weeral genderloose bewaker.

Maar het wordt ’n verhaal zonder einde.

Eerst Kortrtijk, maar ook in Oostende staat reeeds collega-burgemeester Bart Stommelein te trappelen van ongeduld.

Komen in aanmerking als huisvesting voor dergelijke ‘inrichtingen’: alle soorten afgedankte Oudemannenhuizen, vervallen en uitgewoonde ziekenhuizen, leegstaande nonnenklossters en verlaten abdijen.

In Mechelen der Drittte im Bundevan de 3 gedéseererde Vlaamse Natopnalisten, doet ‚t Somerken, alsof zijn neus bloedt. Gebaren ze daar an aartbischoppen al geneg last van te hebben.

Na een Nieuw Besrtuur, in Mei 2024, gaan al die dingen geledigd worden door terugzeding naar de Landen van Herkiomst. En de vrijgekomen plaatsten die er nu tioch eenmaal zijn, kunnen dan dienen voor de afgedankte zakkenvullers die ons land 50 jaar lang naar de cloten hebben geregeerd.

01-06-2022

ELIO IL MEGLIO

*

Volgens Crootje zou Paarsgroen+ nog vóór het zomerreces, meer bepaald vóór 21 juli, de grote problemen van dit land, zoals de hervorming van de financieringswet, het loonakkoord, het openhouden van de kerncentrales en de pensioenen, aanpakken. Dat aanpakken zou best kunnen, dat afwerken zal een ander paar mouwen zijn.

Mocht bv de volgende staatshervorming, die er hoe dan ook moet komen, uitmonden in vier volwaardige deelstaten – Vlaanderen, Wallonië, Brussel en ‘Oost-België’ (zoals de Oostkantonners het tegenwoordig noemen), dan kan dit alleen nog maar een pril begin zijn. Zoals ik reeds in mijn vorige blogs schreef, is Wallonië nu al virtueel failliet en zeker niet in staat daar bovenop ook nog de Franse Gemeenschap – die zij de ‘Fédération Bruxelles-Wallonie noemen - in stand te houden. Zoals ik ook reeds schreef, kan Brussel dit evenmin. Dat is geen verzinsel van Vlaamsnationalisten. Het werd bevestigd door het ‘Centre de Recherche en Économie Régionale et Politique Économique (CERPE)’ van de ULB en bevestigd door de universiteiten van Namen en Luik. Wat Di Rupo onlangs vertelde over zijn Waalse begrotings controle, kwam in feite hierop neer: ‘Als we de dingen niet kunnen veranderen, dan veranderen we maar de woorden’. ‘If you can’t convince them, confuse them’.

Aan onze Vlaamse partijen om zich weer niet met een kluitje in het riet te laten sturen…..

DWINGT DE OORLOG EUROPA TOT EEN FUNDAMENTELE OMSLAG IN HET ENERGIEBELEID?

**

 De ernst van de inflatiecrisis in Europa is nog toegenomen sinds Poetin zijn invasie is gestart. Los van de oorlog, zijn gelddrukkende centrale banken en bevoorradingsketens die nog steeds onder druk staan als gevolg van de pandemie, de oorzaken van de snel stijgende prijzen. Ook een andere belangrijke factor mag niet over het hoofd worden gezien: Europa’s energie transitie beleid.

Dat beleid heeft geleid tot massale investeringen – met bijhorende subsidies – in hernieuwbare energie, met name wind- en zonne-energie. Al die miljoenen hebben echter nog niets veranderd aan het feit dat hernieuwbare energie niet betrouwbaar genoeg is om de belangrijke rol binnen de energievoorziening op te nemen die politici wensen.

Bindende streefcijfers

Los daarvan heeft de Europese Unie (EU) ook bindende streefcijfers voor hernieuwbare energie opgelegd van minstens 32% in 2030. Het is één ding om de CO2-uitstoot te willen verminderen. Het is iets heel anders om op micro niveau te regelen hoe dat moet gebeuren. De meest voor de hand liggende methode om de CO2-uitstoot te verminderen, is gebruik te maken van kernenergie. Lange tijd was dit niet de voorkeur van de Unie of haar lidstaten, tot voor kort. Dat vooral door lobbywerk van groene groepen, die vaak hun wortels hebben in anti-nucleair activisme.

 

Dit veranderde in 2021, toen Nederland, net als Frankrijk, als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen een positievere houding aannam ten aanzien van kernenergie. Verscheidene Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, hebben sindsdien dit voorbeeld gevolgd.

Al slaagde Duitsland er wel in de Commissie zover te krijgen dat ook aardgas

werd opgenomen, tot woede van milieuactivisten

Op het niveau van de Europese Unie zijn Frankrijk en de landen van Midden- en Oost-Europa erin geslaagd de Europese Commissie ervan te overtuigen te erkennen dat kernenergie kan bijdragen tot het koolstofvrij maken van de Europese economie in het kader van de zogenaamde ’taxonomie-verordeningen’ van de EU, waarbij investeringen worden geclassificeerd volgens hun milieu vriendelijkheid. Dit ondanks het verzet van Duitsland. Al slaagde Duitsland er wel in de Commissie zover te krijgen dat ook aardgas werd opgenomen, tot woede van milieua ctivisten.

Afhankelijk van Rusland

Wat de energie planners van de Unie (althans tot voor kort) niet graag vermelden, is dat de grotere afhankelijkheid van onbetrouwbare wind- en zonne-energie in werkelijkheid ook heeft geleid tot een grotere afhankelijkheid van aardgas, vaak uit Rusland. Vooral wanneer dat samenviel met een beleid om kerncentrales uit te schakelen. Onbetrouwbare energiebronnen hebben nu eenmaal een betrouwbare back-up nodig.

Europese beleidsmakers beweren dat nog meer investeringen in wind- en zonne-energie de Unie onafhankelijker zullen maken van Russisch gas. De realiteit is echter dat deze energiebronnen, ondanks jarenlange subsidies voor wind- en zonne-energie, slechts goed zijn voor ongeveer 10 procent van de wereldwijde energieproductie. En dat is in Europa maar net iets hoger.

Kiezen is verliezen

Opdat wind- of zonne-energie een belangrijke bron van energie voorziening in de Europese Unie kunnen worden, is een betrouwbare reserve-energiebron nodig. Minstens totdat veel betere opslagtechnologie is ontwikkeld. Tot die tijd zullen zowel zonne- als windenergie worden gehinderd door het onveranderlijke feit dat de wind niet altijd waait en de zon niet altijd schijnt. De opties om in die back-up te voorzien komen in essentie neer op of kernenergie, gas, of kolen. Eén van die drie.

Duitsland en de Unie hebben een restrictief beleid gevoerd ten opzichte van kernenergie en steenkool, wat betekent dat ze daarmee indirect gas – Russisch gas – hebben bevoordeeld. De Europese Unie heeft eigenlijk de taak om kernenergie te bevorderen, als gevolg van het Euratom-Verdrag. Met veel enthousiasme heeft ze dit echter niet gedaan, want de supranationale organisatie discrimineert zelfs kernenergie wanneer het op staatssteun aankomt. Daarnaast is Duitsland in de praktijk gewoon doorgegaan met steenkool.

Grote investeringen

Er is op zich niets mis met grotere investeringen in wind- en zonne-energie (mits het back-up-probleem goed wordt aangepakt) – zelfs ondanks de aanzienlijke nadelen voor het milieu – zolang dat maar zonder overheidssubsidies gebeurt. En dat is op dit moment nauwelijks het geval.

Kernenergie is de minst gesubsidieerde energiebron ter wereld. Energiemarkten zijn overal zwaar verstoord door overheidsbemoeienis, subsidies en politieke onzekerheid, maar het aanhoudende belang van kernenergie voor de energiemix van verschillende Europese landen, ondanks het feit dat het de minst gesubsidieerde energiebron is, doet vermoeden dat kernenergie, als er een echt vrije energiemarkt zou zijn, waarschijnlijk zeer succesvol zou zijn.

Taboe op kernenergie

Dat Duitsland zo afhankelijk is geworden van Russische energie-import, is voor een groot deel te danken aan het onverantwoorde besluit van Angela Merkel om de sluiting van Duitse kerncentrales te hervatten en zelfs te versnellen. Dat samen met een weinig doordachte stormloop op hernieuwbare energiebronnen.

Meer bewijs van het taboe op kernenergie komt uit Nederland, waar de regering in 2018 besloot de exploitatie van de aardgasreserve in Groningen – het grootste gasveld in Europa – te beëindigen. Dat terwijl zij echter pas eind 2021 het besluit nam nieuwe kerncentrales te bouwen.

Ook in Polen – dat zich al zo lang hard opstelt tegen Rusland en tegenstander was van het Nord Stream 2-project – werd pas in 2021 besloten twee kerncentrales te bouwen en minder energie-afhankelijk te worden van Rusland. Nochtans is dat vrij evident. Als Europa de energie-onafhankelijkheid van Rusland wil herwinnen en minder CO2 wil uitstoten, dan is kernenergie (gezien de stand van de huidige energie technologie) de enige praktische optie.

Schaliegas

De Europese landen zouden ook serieus moeten onderzoeken of schaliegas werkelijk zo slecht voor het milieu is als nu zo vaak wordt beweerd. In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne zal Europa veel Amerikaans schaliegas importeren – freedom gas, zoals Donald Trump het noemde – om minder afhankelijk van Poetin te worden. Onder deze omstandigheden lijkt het verbod op schalie of fracking in Europa zinloos en hypocriet. De minister-president van Beieren, Markus Söder, heeft al opgeroepen tot een heroverweging van dit verbod.

Bio-brandstoffen

In navolging van de Verenigde Staten zou ook de invoer van Russische olie verboden worden via het meest recente Europese sanctie pakket. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat binnenkort meer taboes moeten worden opgegeven. Neem bijvoorbeeld bio-brandstoffen.

Zoals de zaken er nu voor staan, is de EU van plan die geleidelijk te verbieden. De redenering hierachter is dat ze vaak worden gemaakt van palmolie, iets wat zou bijdragen aan ontbossing. In werkelijkheid hangt dit echter sterk af van waar de palmolie in kwestie vandaan komt. 84 procent van de palmolie die in biobrandstoffen wordt gebruikt, is afkomstig uit Maleisië en Indonesië.

Ontbossing

Volgens de FAO, de Voedsel- en Landbouw organisatie van de Verenigde Naties, is ontbossing in Azië niet zo problematisch als in Afrika en Zuid-Amerika. De organisatie merkt op dat ‘Azië in 2010-2020 de grootste netto toename van bosgebied had’. Volgens het World Resources Institute, een onafhankelijke denktank, gaan in Latijns-Amerikaanse landen zoals Bolivia, Colombia en Peru ‘veel bossen verloren’, waarbij Maleisië en Indonesië specifiek worden genoemd als “lichtpuntjes voor de bossen’, aangezien ‘het verlies aan primaire bossen (…) in Maleisië voor het vierde jaar op rij is gedaald’.

Onlangs heeft Indonesië besloten de export van palmolie te beperken, hoewel Maleisië doorgaat met zijn export. Hierachter schuilt een groeiende bezorgdheid over voedseltekorten, omdat palmolie wordt gebruikt voor voedsel (bakolie, maar nog veel meer). Dat is iets waar groene NGO’s ook al jaren campagne tegen voeren. De realiteit haalt dit nu in. Na de Russische inval in Oekraïne zijn de prijzen van zonnebloem olie, een belangrijk alternatief voor palmolie, de hoogte in geschoten, omdat Rusland en Oekraïne de belangrijkste producenten hiervan zijn.

Vervangen door palmolie

Die prijsstijgingen hebben ertoe geleid dat producenten zonnebloem olie zijn gaan vervangen door palmolie. Het heeft met name ook de Britse supermarktketen Iceland ertoe doen besluiten het verbod op palmolie als ingrediënt voor zaken als diepvriesfrieten of gepaneerde vis op te heffen.

De keten zal alleen gecertificeerde duurzame palmolie gebruiken, wat niet moeilijk zal zijn aangezien het certificeringssysteem al goed ingeburgerd is in deze sector en ook wordt gesteund door organisaties als het Wereld Natuur Fonds (WWF), dat hierover verklaarde: ‘Het beste wat we kunnen doen is duurzame palmolie steunen en boycots vermijden, want we weten dat substitutie door andere plantaardige oliën kan leiden tot nog meer schade aan het milieu en de samenleving’.

De speeltijd is voorbij

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, te midden van mogelijke diesel tekorten, is het game over voor allerlei ongefundeerde en vaak protectionistisch geïnspireerde beperkingen die weinig rekening houden met reële milieuschade. Bedenkelijk en experimenteel beleid krijgt door de oorlog dus te maken met een reality check.

Dat geldt zeker ook voor het Europese energiebeleid, hoewel het tijd zal kosten om de puinhopen op te ruimen van het experimentele beleid van de laatste twintig jaar. Een grote omslag in het energie beleid kan niet van vandaag op morgen gebeuren, maar kan wel tien jaar duren. Nadat Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België hun visie op kernenergie hebben bijgesteld, zijn alle ogen nu gericht op wat Duitsland zal doen. Drie Duitse kerncentrales zijn nog actief. Het is de bedoeling dat die tegen het einde van het jaar worden gesloten. Zelfs indien wordt besloten hun levensduur te verlengen, zullen zij om technische redenen een tijdlang moeten sluiten. Voorlopig verzetten de meeregerende Duitse Groenen zich sterk tegen een verlenging van de levensduur van deze centrales, terwijl zij ook wanhopig zoeken naar alternatieven, zoals de invoer van waterstof of zelfs de heropening van kolencentrales.

Ondertussen wil Europees ‘klimaat-commissaris’ Frans Timmermans, verantwoordelijk voor peperdure isolatie-eisen en steeds onrealistischer klimaat doelstellingen, zoals het betrekken van een onrealistisch hoog percentage energie uit onbetrouwbare hernieuwbare energiebronnen, steeds verder gaan met de uitbreiding van Europese Emissiehandels systeem (EU ETS) – in feite een EU-klimaatbelasting op energie – naar allerlei nieuwe sectoren. Niet bepaald iets wat consumenten die onder inflatie gebukt gaan op prijs zullen stellen. Zeker niet in ons land, waar die nu al tot 9 procent oploopt in vergelijking met een jaar geleden.


**

PETRA LEERT U NOG BETER TE COMMUNICEREN

**

**

Heeft u het gehoord, beste lezer? Federale ambtenaren moeten dringend hun communicatie met de burger aanpassen. Gedaan met onduidelijke woorden als ‘mijnheer’, ‘mevrouw’, ‘directeur’ of uitdrukkingen als ‘op de man af’. Nee, met minister Petra De Sutter wordt het allemaal anders en natuurlijk beter.

**

O, wat zijn de federale ambtenaren blij! Ze krijgen een cadeau van hun minister en dat is niemand minder dan mevrouw Petra De Sutter (Groen), federaal minister voor Ambtenarenzaken. Terecht toch dat al deze hardwerkende en empathische federale civil servants ook eens beloond worden. In hun mailbox vinden ze deze week de digitale folder ‘Tips voor gender-inclusief schrijven’. En u, beste lezer, kent ons. Ook de redactie van ‘tScheldt gunt u dit bijzonder cadeau van harte. Er gaat een hele nieuwe wereld voor u open wanneer u HIER klikt.

Want ja, ook u en wij, kunnen nog heel wat opsteken van deze handige folder, van dit digitale hebbeding.

Zo wordt aan ambtenaren gevraagd om nooit meer ‘Geachte mevrouw’ of ‘Geachte heer’ te schrijven, dat moet van nu af ‘Beste’ zijn. Een woord als ‘secretaresse’ wordt taboe, dat moet zijn: administratief medewerker. Schrijf niet ‘directeurs’, schrijf ‘directie’. Niet ‘ouders’, maar ‘moeders en vaders’. Niet ‘man of echtgenote’, maar ‘partner’.

 

Het woord ‘man’ moet, onder auspiciën van minister Petra, helemaal in de vuilbak. ‘Als één man’ wordt ‘unaniem’, ‘mankracht’ wordt ‘medewerkers’, ‘op de man af’ wordt ‘zonder omwegen’ en ‘verman je’ wordt vervangen door ‘houd moed!’. Man, man, man, toch. Wij kunnen niet wachten op fonkelnieuwe brieven en mails van de federale overheid. Met deze richtlijnen wordt communiceren met de overheid van nu af een feest.

Toch slaat de werkgroep federale diversiteit de bal ook een keer mis. Zo zijn de tips ‘brandweerman/brandweervrouw’, ‘poetsvrouw/poetsman’, ‘raadsman/raadsvrouw’ en ‘cameraman/cameravrouw’ een gemiste kans. Wat is er mis met brandweerindividu, poetsdeskundige, raadsmens of camerapersoon?

 

Tot slot, beste lezer, nog een belangrijke schrijftip. Schrijf niet: zeikwijf, maar schrijf: individu van Groen dat minister is van Ambtenarenzaken. Want in Vlaanderen communiceren wij voortaan zoals het hoort, dankzij Petra.

 Geertje Galle & Marc Slangen

 

 

*

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Och, het zou wel eens kunnen, als de USA zo doorgaat met Poetin tot het uiterste te tergen, dat, kernenergiie of niet, in heel de EU het lucht uitgaat….

Die Joekrien ‘krijgt’ nu raket-automaten toegestopt van de Bidsprinknaan, die salvo’s op luchtdoelen geven die 80 Km ver deagen. Zonder daarbij te vermelden, dat die Oekarainiers zo knap zijn, dat ze, zonder de minste opleiign, die dinfgen kunnen bedienen.

Hoe dat zalaflopen? Niet goed zeker. Voor niemand en al zeker ,oet vppr datOekrainse broedervolk van ons.

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: