vrijdag 3 juni 2022

KLOTELAND VIA DE PAKBONDEN VERDER AANMODDERT, MOBILISEERT ZICH DE HELE WERELD RONDOM ONS, KLAAR VOOR DE ONDERGANG.

 

.

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


DONDERDAG 2 JUNI 2022

*

Die verdwijnende staarttster?!

Dat was ooit ONZE Blauwe Planeet waarop er echte mensen leefden…

*

    605 – TERWIJL DIT KLOTELAND VIA DE PAKBONDEN VERDER AANMODDERT, MOBILISEERT ZICH DE HELE WERELD RONDOM ONS, KLAAR VOOR DE ONDERGANG.

*

I N H O U D

Francken Theo als Chef d’Equpe bij de Navo. Wie had dat ooit kunnen denken?! Al legt het natuurlijk heel wat uit waarom het da    ar zo verrekt moeilijk aan toe gaat. ’n Seieuze vent tussen al dat ratatoellie!

Enfin, U leest maar.

In ieder geval is het besluit duidelijk: na Hitler zijn er 3 wereldrijken: Rusland, China en Het Westen, twee gezonde sterke beren en het zwakkere afgeleefde Westen, het kleiene broertje dat wij zijn, haast onder voeten gelopen door een horde Mekkaraarsgewapend met kromzwaarden.

Van het Rijk der Tsaren weet ik dat het in Warterloo naast ons stond om Europa te redden, en van China onthou ik, samen met Conficius, dat het een Beschaving heeft van drie keer zo oud als de onze.

Verder heb ik onlangs, op hoge leeftijd dus, en al een hele tijd tot de jaren van verstand gekomen, dat de Chinese vlag ROOD is, met een aantal GELE sterren als Leitmotiv. Maar dat wordt zoveel mogelijk door de Regime Media in de doofpot gehouden.Ofwel omdat die het niet berriijpen of integendeel, omdat ze het maar al te goed begrijpen.

Rood, tot daar nog aan toe (hier is men dat ook zo goed als), maar GEEL: dat is verddorie nog aan toe, de Vlaamse kleur.

Meteen komt me dan Pater Ferdinand Verbiest (Pittem) terug voor de geest die ooit daar in Peking Onderkoning is geweest. En die daar tot op de hudige dag als ‘n soort Heilige wordt veereerd….

Van de Chinezen hioeven we dus als Vlaming gene bang te hebben, net zo min trouwens als van de Russen. Met deze laatsten delen we immers ons voorvaerlijk Christelijk Geloof dat gerust niet zal moeten onderdoen voor de moordzucht Mekkaraars…

02-06-2022

DE OVERHEIDS DIENSTEN STAKING

*

En dan was er dinsdag die volkomen nutteloze staking van de overheids diensten, uitgerekend een sector die het laatste jaar heeft mee kunnen profiteren van vier automatische loons-verhogingen, iets wat nergens anders nog op die manier gebeurt. En dan weten dat er in dit land reeds een overheidsbeslag is van meer dan 50%*, dat er zowat overal een tekort is aan medewerkers, enerzijds door de grote vergrijzingsgolf (die men had moeten zien aankomen) en het feit dat dit land een klein miljoen mensen heeft tussen 25 en 60 jaar, die helemaal niét werken. In Vlaanderen zijn dat vooral de langdurige zieken, waar nog iets voor te zeggen valt, in Wallonië echter de generaties werklozen die nooit echt gewerkt hebben. En dat in een land waarin er geen gebrek aan werk is, wel aan mensen die het kunnen of willen doen. En dan durfde de Waalse minister van Begroting, Adrien Dolimont (MR), in een interview vorige week nog zeggen dat Vlaanderen zijn model niet is en hij vindt dat er na de overstromingen in de Vesdervallei te weinig federale solidariteit was, terwijl alle berichtgeving daarover vermeldde dat er daar meer Vlaamse dan Waalse vrijwilligers ter hulp kwamen.

*   Momenteel gaat in België 7,4% van het bruto binnenlands product (bbp) naar publieke dienstverlening – er daar is politie, justitie en leger nog niét eens meegeteld. In Nederland is dat 4,1%, in Frankrijk 5,8% en in Duitsland 6,1%. En daar wordt er niét tegen gestaakt.

---

Tenslotte nog een quote voor de liefhebbers:

   ‘België moddert niet aan. België moddert voort’

(Koen Geens)

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

 Ramp in Zwevezele.

Daar is de nacht voordien de wereldberoemde pannekoekfabriek totaal uitgebrand. Rruin 60 jaar ouid familebedrijfje met een 40-tal werknemers. De Directie zegt alles binnen en paar maand te heben heropgebouwd met als doelstelliing een ververvoudiging van de productie.

Nog in de Westhoekn en dat nog wel opnieuw in Quiockie Stad. Dat kan er vanaf vandaag gepeddeld worden op de Leie in drinkbakken voor koeien. Als dat gee vooruitgang is in de zorg voor het Milieu. Te meer daar die dingen rechtsreeks uit Amerika zijn ingevoerd, een lznd dat via de daar levend e woboysn gespecialieerd is in koendrinkbakken.

De Brugse Reien? Da’s ouderwetse brol, dat wete toch?


‘TOETREDING VAN ZWEDEN EN FINLAND IS STRATEGISCH EEN GOEDE ZET VOOR DE NAVO’

*

Sinds de Russische inval in Oekraïne is de NAVO niet meer weg te denken uit de actualiteit. Nu ook Finland en Zweden willen toetreden lijkt Poetin het omgekeerde te realiseren van wat hij beoogde. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Theo Francken, N-VA kamerlid en Belgische delegatie leider van het NAVO-parlement, meer uitleg.

Officiële aanvraag

Een historisch moment in de defensie geschiedenis: Finland en Zweden hebben officieel hun aanvraag ingediend om lid te worden van de NAVO. Beide landen zetten deze stap omdat ze zich bedreigd voelen door Rusland sinds de inval in Oekraïne. De volgende stap is de goedkeuring van het lidmaatschap door alle dertig NAVO-lidstaten.

Vooral omwille van de ligging van Zweden en Finland is hun NAVO-lidmaatschap strategisch een goede zaak

Francken is verheugd door de mogelijke toetreding van twee nieuwe landen. Vooral omwille van de ligging van Zweden en Finland is hun NAVO-lidmaatschap strategisch een goede zaak. Door het smelten van de ijskappen zullen de noordelijke vaarroutes steeds belangrijker worden voor het transport en de exploitatie van grondstoffen. ‘Ook Rusland en China azen op deze vaarroutes en grondstoffen.’ Bovendien hebben Zweden en Finland een sterke defensie-industrie, wat interessant is binnen de NAVO.’ Er zijn dus heel wat voordelen aan een toetreding van Zweden en Finland, benadrukt Francken.

Is de toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap provocatie ten aanzien van Rusland? Francken benadrukt dat het Rusland is die Oekraïne is binnengevallen, en niet de NAVO die Rusland heeft aangevallen. ‘Wat is de dreiging naar Rusland toe die uitgaat van de NAVO?’ Er is nooit enige intentie geweest om Rusland aan te vallen.

De weg naar een toetreding

Om officieel lid te worden moeten beide landen een toetredingsverklaring ondertekenen. Dit zou in principe voor 15 juni moeten gebeuren, zodat ze als waarnemer kunnen optreden tijdens de NAVO-top in Madrid eind juni. Tijdens deze NAVO-top wordt het nieuwe strategische concept vastgelegd voor de komende tien tot vijftien jaar.

Het oude concept dateert van 2010 waarin er met geen woord gerept wordt over China, en Rusland nog wordt omschreven als een partner. Naar de huidige omstandigheden is dat duidelijk achterhaald. Naast een Oekraïense delegatie is het dus wenselijk dat er ook een Zweedse en Finse delegatie aanwezig zijn op deze top, volgens Francken.

Verder zal Zweden ook het defensie budget moeten opdrijven om lid te worden. 2% van het BBP is het absolute minimum. Het is bovendien ook noodzakelijk dat België eindelijk naar deze 2% toewerkt. Daarnaast zullen er ook een aantal militair-technische afspraken gemaakt worden met zowel Finland als Zweden. Dat neemt tijd, maar het gaat niet over jaren, benadrukt Francken.

Het probleem Turkije

Momenteel staat er één lidstaat Zweden en Finland in de weg om lid te worden, Turkije. Turkije is niet happig op een toetreding van de twee lidstaten en houdt vast aan zijn vetorecht. Volgens Francken spelen er twee zaken. Erdogan beweert dat Finland en Zweden steun bieden aan ’terroristische organisaties’, zoals Turkije de Koerdische Arbeidspartij (PKK) noemt. Daarnaast noemt Erdogan ook de Gülen-beweging, die volgens hem allemaal uitgeleverd en gearresteerd moeten worden wegens terrorisme. ‘Dit ligt moeilijk voor Zweden en Finland omwille van de bescherming van mensenrechten.’

Een tweede nog belangrijkere reden voor Turkije om Zweden en Finland uit het bondgenootschap te weren is de Turkse aankoop van de Russische S400-luchtafweer rakketten, waar de Amerikanen razend over zijn. Bijgevolg zit er een serieuze haar in de boter tussen de Amerikanen en de Turken, maar op zich is dat een bilateraal conflict en geen zaak van de NAVO. Het moet dus haalbaar zijn om dat te deblokkeren, denkt Francken. ‘De Verenigde Staten en de Turken zullen wel op één lijn moeten komen.’

Ik deel alle bezorgdheden als het gaat over een mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie, maar wat de NAVO betreft zijn ze een betrouwbare partner

Zou het zover kunnen komen dat Turkije uit de NAVO wordt gegooid? Francken denkt van niet en is hier ook geen voorstander van. ‘Ik deel alle bezorgdheden als het gaat over een mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie, maar wat de NAVO betreft zijn ze een betrouwbare partner.’

Oekraïne en de NAVO

In tegenstelling tot Finland en Zweden ligt een toetreding van Oekraïne niet op tafel. Bosnië, Georgië en Oekraïne zaten reeds lang voor Zweden en Finland in een soort van toetredingsprocedure, maar dat staat nu op een laag pitje. Het feit dat deze landen nog steeds in de wachtkamer zitten, in tegenstelling tot Finland en Zweden, valt mogelijk niet in goede aarde maar het is nu eenmaal de NAVO die beslist.

Rani De Leeneer

*

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Om 17 uur op Dondderdag 2 Juni 2022 op Radio Klara (die mij in Huize WIELANT Ingooigem in het Streuvelsland, als in een kloostercel van de vroege morgen tot de late avond verblljdt met lichte klassieke muziek) gehoord (niet herhaal op de TV) dat de hongaarse President, weeral diene Victor Orban, die dwarsligger, zij, veto had gesteld in de Europese Commissie, die overal in Europa de Kerkelijke Erdiensten betoelaagt; tegen het schrarppings-voorstel van de steun aan de Russicihe Orthodoxe Kerk. Die stonden namelijk op de Eiropese Zwarte Lijst, omdat hun Leiders zofvel we Poet als de Russchiche Legers in Oekraïne hadden gezegend met wijwater.

God moet namelijk geen partij kiezen voor zij die de EU liever geen baas zien spelen in Oekraïne.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: