woensdag 15 juni 2022

615 – ZOEK DE ZONNEKANT IN HET LEVEN. DE SCHADUUW KOMT VANZELF

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


DINSDAG 14 JUNI 2022

*

Een droom wordt werkelijkheid

Waar Rechts nu eindelijk

ook aan het woord komt

**

De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

Georg Dertinger

CDU ex DDR

(1904-1963)

*

   615 – ZOEK DE ZONNEKANT IN HET LEVEN. DE SCHADUUW KOMT VANZELF

*

I N H O U D

De titel hierboven is waarschijnlijk zo oud als de straat, t.t.z. even oud als het klassieK geworden profitariaat in de aan de Macht zijnde Ppolitieke Elite die zich daar zelf aan de Top heft gewrongen.

Luister vooral naar hun woorden maar verwacht niet veel goed voor de gewone Burger die slechts gewone ‘onderdanen aijn. Want zdaar Boven draaien in hoofdzaak alle ‘daden’ rond hun eigen bankreekening. Of erger nog, om die van hun vrouw of hun lief. Desnoods op de Maagdeneilanden….

En dan zijn er hun slippendragers in de gemanipuleerde Openbare Mening.

Maar voor iemand die verslingerd is op de Regime Media – bvb omwille van De Sport - zijn fake-berichten ‘gefundenes Fressen’ om pas…. klaar te zien als het al donker geworden is.

Spijtig voor hen echrteer, is daar sedert enekle jaren het Interneet; waar Pro en co,ntra aan het woord kunnen. Zodat er seeds meer licht in de Linxe duisternis komt.

Die Sttas-mdia namelijk – bioten De Tijd - zijn er niet voor de intellectuele ontwwikkeling van het publiek, wel woor de leegmaking van de portemonnee van dat pubiek. En om daarnaast staats-subsidies op te strijken om te scjhrijven wat de Goden belieft. Liefst zo ver mogelijk nbaast de kwestie. Vooral Mamon, de God van het Geld, is het hoofgddoel. Zie De Schandaard.

En dan is er nog de Linxe Oppergod van de Euiropese Unie. Om zer ziek van te worden. Tot err, weeral via Internet, een bericht binnenkomt dat laat vermoeden dat niet ale hoop is verloren. Dat bericht heb ik eerin extremis nig kunnen bijvoegen… Of U, lezer, dat nu graag hebt of niet. De kwestie is dat U het WEET….

14-06-2022

HET MEESLEEPDIPLOMA

*

Er zijn de laatste jaren nogal wat problemen gerezen in ons Nederlandstalig onderwijs dat op vergelijkend Europees vlak heel wat van zijn pluimen verloren blijkt te hebben. Die problemen werden nog verergerd door de coronacrisis. Ik heb me daar nooit veel van aangetrokken omdat het me eerder een ver van mijn bed show begon te lijken.

De laatste heisa ter zake is de beslissing van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts om een einde te maken aan de mogelijkheid om in het hoge onderwijs voor bepaalde vakken geen examen af te leggen, maar ze mee te nemen naar de volgende jaren. Het blijkt nl dat sommigen in het laatste jaar met een dergelijke achterstand zitten dat ze de perfecte managers zijn geworden, maar dan die van dat mopje dat zegt dat ze eerst weinig wisten van veel en tenslotte niets van alles.

Weyts heeft m.i. gelijk. Studenten zullen voortaan alleen nog zo’n vak mee kunnen nemen van het eerste naar het tweede jaar en dan moeten ze er een examen voor afleggen alvorens verder te kunnen. Dat moesten wij vroeger ook doen en dat vanaf het éérste jaar. Studeren à la carte was er toen niet bij.

*

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

*

WEES ERBIJ OP DE ID-MEETING ‘ONS EUROPA’!

**

Beste Lezer,

Volgende week donderdag spreekt onze voorzitter Tom Van Grieken op de meeting van onze Europese koepelpartij Identiteit en Democratie (ID). Die staat in het teken van Ons Europa. Samen met Gerolf Annemans (voorzitter ID Partij), Geert Wilders (voorzitter PVV), Jordan Bardella (voorzitter Rassemblement National), Judit Varga (Hongaars minister van Justitie voor Fidesz) en tal van andere patriottische sprekers voert hij het woord. We nodigen u van harte uit om samen op te komen voor ons schitterend Europa dat zoveel meer te bieden heeft dan de Europese Unie, die steeds onze vrijheden beknot.

Geniet daarom mee van deze fantastische avond! Afspraak op donderdag 23 juni om 20u in de Antwerpse Handelsbeurs. De ingang vindt u via de Twaalfmaandenstraat, een zijstraat van de Meir. Aansluitend op de toespraken biedt de ID Partij u graag een receptie aan.

Schrijf u vandaag nog in voor het evenement, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is verplicht. U kunt maar één persoon per keer inschrijven.


DE POLITIEKE VERKLEUTERING EN DE WOKE VERKLOTERING

**

 

**

-De koninklijke koekendoosfamilie is op retraite in Congo. Het land waar de betovergrootnonkel van Fluppe I op de rubberplantages, zonder rubbertje, het vrouwelijk schoon royaal in de golf van bengeile rondleidde. Waar nonkel Leopold II de luiwammes’ de handjes afkapte met de koninklijke bijl. Het land waar de Van Saksen-Coburgs hun fortuin bijeen roofden.

Koninklijke spijtoptanten

De Vivaldi-regering heeft de koning opgedragen om, na zijn spijt, nu ook zijn diepste spijt te betuigen. Enkel spijt want bij excuses loopt het land het risico een boete in de vorm van herstelbetalingen te moeten betalen.

Als spijtoptant krijgt Vivaldi geen boete of straf, maar een dansje van schaars geklede vrouwen, mannen – en alle andere genderversies – in stro rokjes.

Ik snap het niet goed. Ik heb een flitsboete gekregen. Ik heb mijn spijt, ja zelfs mijn diepste spijt betuigd en geen, vooral geen excuses aangeboden. Maar Vincent Van Quickenborne kende geen genade, te snel rijden is betalen, spijt of niet, excuses of niet.

Blijf in uw kot

In zijn schoolmeesterlijke speech aan de Congolese natie heeft de koning der Walen en Brusselaars, de Congolezen op een beleefde manier verwijten van corruptie, wanbeleid en wandaden naar het hoofd geslingerd. De Congolezen applaudisseerden lachend als breedsmoelkikkers en slikten de banbliksems door met miljoenen euro’s aan ontwikkelingssteun. Leuke uitstap. Fluppe mocht een rondje paternalistisch humiliëren, betaald met belastinggeld van ons zweet. Blijf de volgende keer in uw kot en geef ons een korting op onze energiefactuur.

Valse empathie

Terwijl wij jaarlijks +/- 100 miljoen euro ontwikkelingssamenwerking storten op de rekening van de Congolezen om te pierewaaien, stal voormalige Congolese president Joseph Kabila, net voor hij vertrok, 120 miljoen euro uit de Congolese staatskas. De Chinezen kochten de kobalt- en goudmijnen op, en lieten hun smeergeld rijkelijk in de zakken van de kroeselite in maatpak vloeien.

Wanneer stoppen wij met dergelijke belachelijk gedrag van valse empathie voor schijndictaturen en hun klootjespolitici.

Naar verluidt betaalden de rijst degusterende amandelogen 27 miljoen euro smeergeld en vullen de communisten hun zakken met roofbouw op ’s lands grondstoffenvoorraad. Wanneer je als land je economische troeven verkoopt voor een appel en een ei, corruptie welig laat tieren en je de ene president na de andere de staatskas laat leegroven, moet je niet komen bedelen naar steun, en mogen wij niet zo dom zijn om ze geld te geven. Wanneer stoppen wij met dergelijke belachelijk gedrag van valse empathie voor schijndictaturen en hun klootjespolitici.

Parlementair snoepreisje

Na de koninklijke meute gevolgd door 400 journalisten wil deze zomer de parlementaire Congocommissie media-aandacht gaan zoeken tijdens een woke snoepreisje naar Congo, Rwanda en Burundi. Op onze kosten uiteraard. Je wil toch niet hebben dat die sukkelaars van parlementsleden dat moeten betalen van het exorbitante vakantiegeld dat net hun spaarrekening deed ontploffen.

Ze zullen daar niet te voet naar toe trekken of met de zeilboot, maar met een verouderd regeringsvliegtuig dat tijdens zijn vlucht heen en terug meer CO2 uitstoot dan de gascentrales van Tinne Van der Straeten. Groene hypocrieten. Wouter Devriendt, de groene voorzitter van de commissie, geilt op Belgische herstelbetalingen voor de drie melanine-staten. De obsessie van groenen om anderskleurigen te pluimstrijken en hen ons zuurverdiend belastinggeld toe te stoppen is mensonterend en zeker al in deze tijden van inflatie, dalende koopkracht en exploderende energieprijzen.

Groene rumspringa

De Waalse Groenen jagen op de stemmen van politiek naïeve jongeren die in 2019 als groene electorale kindsoldaten meeliepen in de spijbelmarsen van Anuna Matata. Ze willen deze inmiddels post-adolescenten, een zuip, spuit en slikpremie van 30.000 euro geven. Ze noemen het eufemistisch ‘universele solidariteitskapitaal.’

Lurkend aan universele wietsaffies, en slurpend aan wijnen en bieren van fairtrade hypocrieten 30.000 euro belastinggeld door de molen draaien.

Daaraan gekoppeld krijgen ze het recht op een sabbatjaar. Een jaartje congés payés om een wereldreis te maken. Lurkend aan universele wietsaffies, en slurpend aan wijnen en bieren van fairtrade hypocrieten 30.000 euro belastinggeld door de molen draaien. Een jaartje Tomorrowland op de kosten van de belastingbetaler. Pfiew. Ik ben te vroeg geboren!

Het voorstel is het ECOLO-equivalent van de rumspringa bij de Amish. Deze orthodoxe sekte ziet het als een overgangsritueel naar volwassenheid, een laatste keer alles losgooien. Een vrijgezellenfeest, maar dan een jaar lang. Logisch eigenlijk dat er gelijkenissen zijn tussen een radicaal pacifistische achterlijke sekte, zoals het Amishgenootschap, en de Belgische kumbayaknuffelaars van de groene klimaatkerk.

De verklotering van de politiek

De groenen zijn niet alleen, want heel politiek Wallonië heeft Sinterklaas de lucht ingestuurd om helikoptergeld uit te strooien. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil een ‘jeugdkapitaal’ van 25.000 euro voor jongeren tussen 18 en 25 jaar. Les Engagés, pleit voor een maandelijks participatie-inkomen van 600 euro voor iedereen boven de 18 jaar. PS-voorzitter Paul Magnette wil alle jongeren een basisinkomen geven. Tenslotte voert de PTB gesprekken met Sinterklaas en de Kerstman om te bekijken hoe ze dit kunnen overtreffen.

Dit is geen verkleutering van de politiek maar de verklotering van België.

Zouden we niet beter stoppen met het geld van de begroting 2030 nu al uit te geven en onze jongeren een stabiele toekomst van lage schuld en begrotingen in evenwicht bezorgen. Zouden we niet beter zorgen voor een stabiel economisch klimaat, dalende inflatie, stijgende koopkracht en gezonde leefomstandigheden i.p.v. stemmen te kopen met de belastingen van onze kleinkinderen. Dit is geen verkleutering van de politiek maar de verklotering van België.

Dit was niet op de afbraak:

   Ben Weyts is op zoek naar leerkrachten wiskunde en Nederlands, want de ministers en partijvoorzitters kunnen niet meer tellen en spreken geen Nederlands meer.

   Verdikkeme, Jenna Boeve heeft het niet gehaald bij de groenen. Daar gaan al mijn lingeriemoppen.

   Professor Frank ‘Zonnebloem’ Vandenbroucke bezorgde ons 400.000 valse coronatests en na de Oekraïners kregen ook de Vietnamezen brolmedicijnen toegestuurd.

   Quikie stickie en De Croo lieten zich omkopen met begrotingszilver door een slinkse linkse zakkenvuller van de Nationale Loterij. Jannie Haek weet als voormalig kabinetschef van begroting hoe hij begrotingssnoep moet uitdelen.

 

Jasmijn Walldorf

*

LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

Er is ‘iets’ mis met de Deense Staat, dat scrheef William Shakespeare al eeuwen geleden. Wat die vandaag als zjn meest beroemde woorden zou schrijven over de Dappersten omder de Galliërs, daar durf ik zelfs niet eens aan denken.

Een neergang die zelfs Julius César, of wat van hem overschiet, in zijn graf, zou doen verbleken van spijt en berouw.

En dat danken we niet eens de spreekwoordelijke koekoek, maar vooral die ene – en dan nogwel Vlaamse – partij, de O zo Christelijke volks Partij. Die niet alleen het eigen land naar de vaantjes regeerde, maar   meteen ook zorgde dat onze Kerken leeg liepen om er ‘Kunsttempels’, AULA’s en danskoten van te maken.

Ach ja, het Gezag, maar vooral de poen, moest gedeeld worden met alle soorten Nieuwlichters. En die stoppen niet met dat Nieuwdenken, dat gaat tot en met de zelfdestructie. Voorbeeld Steve Stevaart, de Hasseltse Kanaladuiker. Via het Marxisme, de Dubbele Moraal en de vrije seks, naar de bodem van Het Kanaal.

En daar staan ze nu, met hun molentjes, zoals een Gents spreekwoord zegt.

Gelukkig zijn daar Nieuwe Mensen met klare kop, die de euvele moed bezitten, om niet bij de pakken te blijven… zitten. Onnder de Gele Vlag met Zwarte Leeuw tracten, zij de Rechten van hun Volk te heroveren op de potverteerders van her en der, die, om hun vel te redden, vandaag beginnen te zwaaien met klinkende munt om kiezers te lokken.

De peilingen, zelfs al zijn die vermoedelijk zoveel mogelijk gemanipuleerd, zijn hoopvol. Maar wat als die ene Vlaams Nationale Partij de absolute meerderheid haalt, wat er dik in zit? De Wevers Bende van Jan de Lichte op haar eigen Schoon Verdiep? U hoedft er niet eens om te vragen.

Wat er aan de top van de NV-A geberut, waar de ene vice-voorzitter na de andere er er de pijp aan Maarten geeft?

Wat met de Blauwe Geschelpten waarvan 90% zich in de zak gezet voelt door de huidige partijleiding Lachtaert-DeCroo?

En dan is er nog het ARCO-spook van die meer dan 800.000 door het ACW bestolen leger van eigen frotsoldaten…De besten hunner Broeders…..

Het zal dan ook niet lang meer duren, of de verlizers zullen een voltooid verleden tijd weer in de schoenen beginnen schuiven van de Overwinnaars. Vermits zij het pleit zullen verloren hebben, zullen ze overal Fascisten en neo-Nazi’s ontdekken, tot zelfs in de nesten der kerkuilen bovenop de belforten en de kathedralen. Overal zillen zij zich voorsteellen niueuwe Duces of Führers te zien opdoemen. Want het zit hen in hun eigen DNA, waarvan zij niet kunnen aanvaarden dat er betere versies van Leiderschap bestaan dan de hunne.

Op hoop van zege!!!!

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: