maandag 2 mei 2022

538 - HET RAD DER GESCHUEDENIS WORDT VOOR VLAANDEREN OPNIEUW HET RAD VAN FORTUIN

 



MAANDAG 2 MEI 2022

Met de V van Vooruit….

*

 

2 MEI. NAAMDAG ST OMER, WAAEVAN DE OORSPRONKELIJKE naam   AUDOMARUS was….

Sint Odomar???? Wie zou daar nu nog van wakker liggen, van al wie daar woont?

Maar verdorie, toen leefden daar onze verre vooorouders en die spraaken toen zeker geen Frans. Want Frankrijk, dfat was al eeuwenlandg hun aartsvijand…

Zou een goed onderwserp van gesprek kunnen zijn tussen Marine Le Pen en Tom van Grieken, waar de Belgische Francofonie ingeruild wordt voor Fnans- Vlaanderen, als vorm van restitutie voor de Koninklijke diefstal uit 1713 bij de zogenaamde Vrede van Utrecht.

Misschien met als toegifte van onzentwege, ’t tCommèke die daar beter op z’n plaats zou zitten

     538 - HET RAD DER GESCHUEDENIS WORDT VOOR VLAANDEREN OPNIEUW HET RAD VAN FORTUIN

*

I N H O U D

Ja, ’t zijn droeve tijden

als het oorlog wordt.

Als men mensen slacht lijk dieren

Als het mensenbloed bij beken stroomt….

Dit is een kinderversje uit mijn prilste jeugd, die teruggaat tot Maart 1943, het jaar waarin onze Pa (39 jaar oud), in volle oolrogstijd, overleed. Fleuritis. Paaard & wagen moeten inleveren door de Bezetter. Die Zaterdag, van vóór dag en dauw, bij regen en ontij de ganse dag in groep moeten staan wachten. Thuis gekomen met een zware hoest en de volgende zaterdag reeds gestorven. Bij gebrek aan de minste medicatie….Ons Ma bleef alleen achter op de wereld met 5 kleine kinderen…. En neen, toen bestonden er nog geen Sociale Zekerheden. En op de Duitsers hoefden we toch niet te rekenen…. Due hadden, na Stalingrad, adere dingen aan het hofd dan de sociale Vooruitgang. Alhoewel ze zichzelf de Nationaal Socialisten noemden die coor eens en voor altijd met het Kapitalisme zouden afrekenen.

Deze versjes schoten me te binnen, toen ik gisteren ‘t Sloefke bezig hoorde te keer gaan tegen het Vlaams Belang. ’t Ventje kan het naelijk niet aan, dat ie de kleinste heeft, en dat er aan Zijn Rijk ’n einde dreigt aan te komen. Dat zijn portemonnee-Kameraden moeten plaats ruimen voor anderen en beteren…..

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

02-05-2022

VB IN DE 1 MEI KIJKER

*

Eén mei was dit jaar, ondanks de opheffingen van de meeste coronaverplichtingen, een mager beestje in Vlaanderen. Er was meer volk op de bedevaarten naar Scherpenheuvel dan in de optochten van wat er overblijft van links. Opvallend daarbij was de uitval van ons zingend konijn naar het Vlaams Belang dat hij verweet nog nooit iets verwezenlijkt te hebben. Dat is niet moeilijk, als men weet dat de partij van Tom Van Grieken nooit een kans heeft gekregen mee te kunnen spelen. Wie niets mag doen, zal ook niets verkeerd doen. We kunnen alleen maar hopen dat hier na de volgende verkiezingen, zeker de regionale in 2024, verandering in komt.

In Wallonië was het wel iets spannender, sinds de communisten van de PTB er op vooruit blijven gaan ten koste van de socialisten van Magnette. Die laatste verwijt dan weer niet die communisten, maar de liberale MR van alle zonden tegen de zgz democratie, terwijl beide partijen coalitiepartners zijn binnen de Paarsgroen+ regering. Niet alleen de PS, maar ook Ecolo en ‘Les Dégagés’ hebben het nog altijd niet verteerd dat baardman Bouchez het heeft aangedurfd op Tv in debat te gaan met Tom Van Grieken. Ze verkiezen nog altijd hun eigen DDR. Mocht het VB straks deel uitmaken ven de nieuwe Vlaamse regering en de francofonen consequent blijven weigeren ermee te praten, dan praten ze ook niet meer met Vlaanderen en zou dit België wel eens eerder dan verwacht aan zijn einde kunnen komen!

*

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

HARELBEKE. 1 MEI 2022.

De geboortestad van Peter Benoit, ooit het middenpunt van de vlasindustrie en dus ook vanaf de opkomst van de Rooien, het cenrtrum van de Socialisistische meeëters (met de handen in de broekzekkken) van de ganse streek – niettegestaande het een Dekenij was in de Kerkelijke Hiërarchie – vierde gisteren inderdaad weer mee. Zij het in mineur. Volgens WTV, die het toch wel met andere woorden zei, met een deelname van amper een paar honderd meelopers. Graris ‘n paar biertjes, achteraf, ziet U… In feite de kortste 1 Mei-stoet sedert jaren….

En pertang, de zon scheen voldoende…. Aan het weer lag het dys niet. Waaraan dan wel?

ZALIG DE ARMEN VAN GEEST, WANT TOT HEN BEHOORT 1 MEI

BELGIË

**

**

Bananenrepubliek

Column - 01/05/2022

-

De charlatanerie van poppemie Verlinden scheert nieuwe kerktorens. Ze heeft met haar burgerbevraging over de staatshervorming nog maar eens bewezen dat ze een politiek analfabeet is.

Moeder Annelies leeft op een elitaire wolk waar ze laatdunkend Latijn tot sibillijns vertaalt. Met de dedain van een wijsneuzige professor presenteerde ze maandag, geflankeerd door minister David Clarinval en staatssecretaris Mathieu Michel, haar frankenstein bevraging. Geen referendum of een advies van de burger. Neen, een brainstorming met de Vlaming. Kostprijs: 2,1 miljoen euro voor ontwikkeling + 1,3 miljoen euro voor promotie. Een wereldvreemd experten-team van drie professoren ontwierp dit gedrocht. Je moet een raket-geleerde met engelengeduld zijn, en zeeën van tijd hebben om de brainstorm te bezeilen, laat staan de haven te bereiken. Door de scrol-marathon van de bevraging steeg vorige week woensdag het aantal patiënten carpal tunnel exponentieel. Frank Vandenbroucke riep eigenaardig genoeg niet op tot een lockdown van de bevraging.

-

1 mei: groeps-masturbatie voor schatkist-altruïsten

 

Wat Sinterklaas is voor kinderen, is 1 mei voor socialisten. De cadeaus voor kameraden vallen uit de lucht en rode kopstukken wekken orgasmes van schatkist-altruïsme op.

Wat de naïeve, rode slogan krijsende kuddedieren in de sikkel-optochten niet beseffen, is dat ze cadeaus aan zichzelf uitdelen.

Rode ridders Rousseau en Magnette zoeken door zelfaanbidding en zelfverwenning naar zelfbevestiging

Ofwel worden de cadeaus betaald met onze belastingen ofwel door de rijken die de brandschatting doorrekenen aan de consument. Rode ridders Rousseau en Magnette zoeken door zelfaanbidding en zelfverwenning naar zelfbevestiging. Anders gezegd organiseren socialisten op 1 mei groeps-masturbaties waarbij ze klaarkomen door cadeaus aan zichzelf te geven. Zalig de armen van geest, want tot hen behoort 1 mei.

Rijkentaks

Vandaag loopt iedereen de communisten van PVDA/PTB achterna. Hun waanzinnig dwaas idee van een rijkentaks wordt gekopieerd door Vooruit, PS, Groen, Ecolo en CD&V. Hun steekvlammen zijn in de praktijk niet realiseerbaar omdat er geen vermogenskadaster bestaat, omdat er juridische bezwaren zijn of omdat ze simpel te ontwijken zijn. Maar met 1 mei in zicht toeteren ze er op los.

Bovendien worden ze allemaal teruggefloten door minister van Financiën Vincent Van Peteghem die zegt dat er geen ruimte is voor ‘spielerei’ tot hij in het najaar zijn voorstel voor fiscale hervorming op tafel legt. De Vivaldi-partijen doen nog maar één iets gezamenlijk. Ze verkopen samen praat voor de vaak en dommelen vervolgens weer in slaap.

Mes in de rug

In een interview in Humo haalt Connerie Rousseau zwaar uit naar de Brusselse socialisten. Sinds het ontstaan van de Brusselse gewestregering (1989) zetelen de socialisten er onafgebroken in de meerderheid en tussen 1989 en 1999 en vervolgens sinds 2004 leveren ze de Brusselse minister-president. Socialisten fourneren de burgemeester in Brussel, Anderlecht, Evere, Koekelberg, Sint Gillis, Molenbeek, en Sint-Joost-ten-Node. Daarnaast zetelen ze in de meerderheid van Elsene, Etterbeek, Sint-Agatha-Berchem en Vorst.

 

Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten in Brussel een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn

 

Rousseau klaagt het falen van het onderwijs en de povere taalkennis aan. De kinder armoede is er zo erg dat de brooddozen niet deftig gevuld geraken. De kinderopvang moet beter. Met andere woorden: het sociale beleid in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest is huilen met de rode pet op. Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten in Brussel een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn. Het moet hard aankomen voor socialistische patroonheiligen zoals Pascal Smet, Rudi Vervoort, Catherine Moreau, Ahmed Laaouej en andere rode ridders van het zevende knoopsgat. Luister naar mijn woorden! In de Brusselse kolchozen worden momenteel de lemmeten gewet om snotneus Rousseau te onthalzen.

Omvolking in Molenbeek

In hetzelfde interview klaagt playboy-bunny Rousseau de omvolking in Molenbeek aan. Hij wil dat oplossen door de Molenbekenaren Nederlands te leren, zodat ze de gebruiksaanwijzing van condooms kunnen lezen. Nobel flinks idee. Alleen is de reden waarom we ons niet thuis voelen als we door Molenbeek rijden, niet zozeer de taal, maar de woestijn-cultuur en de sandaal-religie van zandstuiver profeten.

De getaande sjakosdragers die samenhokken bij straatmeubilair en intolerant iedereen die anders is dan hen, racistisch, misogyn of homofoob schofferen, geeft mij geen thuisgevoel. De wandelende pyama’s geven mij geen thuisgevoel. De maghrebijnse klaagliederen die overal weerklinken, geven mij geen thuisgevoel. De straten die meer op soeks beginnen te lijken, geven mij geen thuisgevoel. De shiskabars geven mij geen thuisgevoel. Ik ben multicultureel en aanvaard het multiculturele beeld van België. Maar wanneer één cultuurbeeld overheerst in een bepaalde stad, gemeente of wijk, dan voel ik mij daar niet meer thuis. Is het nu zo fucking verkeerd om dat te zeggen?

Dit was niet op de afbraak:

De Vlaamse regering Jambon I wil de fraude van contacttracing-bedrijfjes niet traceren. Aan de christelijke zuilen van roomse schatkistrovers raken is ‘godverdomme’ blasfemie in de Vlaamse doofpotkerk. Liever snel naar de hel (zakkenvullen), dan traag naar de hemel (goed bestuur)

De beeldenstorm op kunstwerken van Jan fabre stuit op verzet van N-VA. Zou de debatfiche opgemaakt zijn door communicatieadviseur Pol – ik kan mijn pollen niet thuishouden – Van den Driessche?

Jasmijn Walldorf

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Hier spreekt op deze blog geen Partij Leider. Gelukkig nog maar ook, want anders zouden de scherven al lang in ’t rond vliegen. Ondergetekende is alleen maar ’n simpele piot die uit noodzakzlijkhed des gebods terugvecht vanuit de loopgraven. Loopgraven zijn de landschappen uit WO I rond het Iepeerse waarin die is opgegroeid. Met praten alleen komt men er nooit! Ni Dieu ni Maître. Maar dan in het meest authentiekeVlaams en lijk ’n ‘Brigand’ uit de Boerenkrijg. Met ’n Kruiske van Vader en Moeder. Een Kruiske zoals Guido Gezelle over schreef, dat het het eerste was dat men hem vragen leerde…

-

Waarom deze hoogdravende woorden?

Wel, omdat ik al ’n heel tijdeke aan m’n rechter kleine teen voel, dat de veerliezende zakkenvullende Kleurpartijen zullen proberen te redden wat er nog te reden valt. Door met de moed der wanhoop een soort Nieuwe Vederlands Reddende Partij uit de grond te stampen. Ge kent dat soort volk toch!!!!!!

Anders gaan ze er aan: weg de mandaten, wèg de poen en dus onderweg naar den Dop….

Zelfs bij Het Leger des Heils geraken die niet meer binnen.

Hoe dat proberen te voorkomen of te beletten? Gewoon door alles op zijn beloop te laten. De Kiezer, die al la,g overtuigd is, heeft het laatste word en dat Woord is Heilig.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: