zaterdag 28 mei 2022

599 – VOORTAANDE OP WAT IN D PERS VERTELD WORDT BEREIDEN WE BEST ALLEMAAL ONZE EIGEN JEMEMVAART VOOR….

 

.

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


*DONDERDAG 26 MEI 2022*

*

*

     599 – VOORTAANDE OP WAT IN D  PERS VERTELD WORDT BEREIDEN WE BEST ALLEMAAL ONZE EIGEN JEMEMVAART VOOR….

*

I N H O U D

Dat de ‘Vooruigang’ in deze waaelijk progressieve tijden, nu eenmaal niet valt terug te draaien, daar mag niet aan getwijfeld worden. want dan vliefgen alle twijfelaarss bij Wet in het cordonn als zijnde besmet met de varkenspest.

In ‘tSCHELDT verscheen gisteren een stukje – wat niet al lachende kan gezegd worden is de waaerheid niet – getiteld hoe men van een Kathdraal een Rovershol maakt.

Dat is voor morgen, van zodra mijn maag hersteld is van de braaknegingen.

En jawel hoor, het stuk gaat wel degelijk over Antwerpen, De waterige koekegoede texielstad waar niet één weefgetouw nog normaal functionneert. Teveel Vlamas Blokjes in de wielen? Of de roep naar de Oude Glorie; die komaf maakt met al dat woke islam-gedoe?

26-5-2022

DIE ANDERE VLUCHTELINGEN

**

De oorlog in Oekraïne zorgt niet alleen voor miljoenen vluchtelingen uit dat land, naar schatting voorlopig zo’n 6,5 miljoen, ook uit Rusland zelf hebben er alleen al dit jaar zo’n kleine 4 miljoen het land verlaten. Met een bevolking die driemaal groter is dan die van Oekraïne valt dat niet zo meteen op, maar degenen die nu uit Rusland vertrekken zijn meestal goed opgeleide, vrij bemiddelde jonge mensen. Het merendeel van hen komt uit de IT-wereld en vindt gemakkelijk werk in het buitenland. Dat is voorlopig vooral in de Baltische buurlanden en in Kazakstan en Armenië. Men schat dat er 10% van de mensen in Rusland uit de techsector vertrokken zijn. Dat dit juist in die sector gebeurt is waarschijnlijk omdat zij beter dan de Rus in de straat op de hoogte zijn van wat Poetins trollenleger er in Oekraïne van bakt en laten zich daarom niets wijsmaken door de officiële media. En de Russische overheid wéét het. In maart werden de lonen in de sector nog opgetrokken, de belastingen verlaagd en daar bovenop werden de meeste IT’ers vrijgesteld van militaire dienstplicht.

Heel wat van de mensen die Rusland nu verlaten zijn niet persé tegenstanders van Poetin. Zij zien het alleen niet meer zitten dat het land een economische paria is geworden door die oorlog te starten tegen een buur- en broederland dat hen niet eens bedreigde, maar zijn eigen koers wou varen, zien ook hoe de meeste multi-nationals het land verlaten en kunnen soms voor diezelfde firma’s blijven werken in het buitenland. Er is niets mis met het Russische volk zelf, wel met de leiding van het land.

De nog enigszins beschaafde Westerse wereld reageert geschrokken - voor de vorm? - op de zoveelste schietpartij in de Verenigde Staten. Daar is de Mensheid zo ver gevorderd, dar er daar pas vanf 21 jaar alcohol mag geschonken wiirden aan jiongeren, maar dat deze vanaf hun 18de zoveel schiettuigligen mogen kopen als ze maar willen.

Kunnen wij in ons altijd al achterlopende Avondland nkg veel van leren!

In het land van Poetin

daarentegen… moeten de mensn wel enigszins op hun woorden letten, maar de pang-pang is er grotendeels vervangen door de ping-ping om zoveel mogelijk vodka door de keel te krijgen.

Liever ’n goed glas zo maar op straat, dan overal in de muren kleine ronde gaatjes!

Beneiuwd wat Zuster Ursula hierover zou vertellen in Davos, tussen al dat inhalig rijk volk dat leeft van de winst op de verkoop van zoveel mogelijk wapentuig en/of van verdovende middelen.

(Get) Digitalia

*

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

*

  

*

Terwijl de Regeime Media ons zo onderhoudend mogelijk voorbereiden op een volgedne wereld-catastrofe, zijn dezer dagen in de Westhoek

 

de mensen vvn           DOVO dag en nacht bnezig met heet opriumen vanvergeten oorlogstuig uit WO I van meer dan 100 jaar gekeden. Zoals ieder jaar rn in dze prille lentedagen, donderen de luchtan tweemaal daags van de daverende (gecontroleerde) ontploffiingen.

Twee mogeliojkeden.

Ofwel laat men die gevaarlijke tuigen verder sluimeren, gesorteerd soort per soort en per nationaliteit, tot ‘Meeder Nood’ komt en die dingen dan maar zo voor het grijpen liggen voor een tweede bestemming.

Beter echter ware geweest, en vooral veel profijtiger, had men al die jaren die dingen bijeen gescharreld en, op kosten van de Bestemmeling, terug gestuurd naar het land van herkomst: Duitlsnad, Engeannd Frankrijk, Amerika. Had ons niet aleen veel geld uitgespaard, maar zo zeker als 2 xx2 4 is, nog ’n lekkere stuiver doen aan verdienen.

*

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Nu zondag komt @FDW_VB

naar Denderleeuw om zijn nieuw boek Omvolking voor te stellen. Denderleeuw is een gemeente waar de ‘omvolking’ en ‘ontVlaamsing’ keihard toeslaat. En dat gaat steeds sneller… Inschrijven via 0476/22.64.97.

*

Zuhal Demir

komt uit de kast

**

HET PROBLEEM GENAAMD URSULA

**

Commissievoorzitter von der Leyen gaat over haar grens

Column - 26/05/2022 Alain Grootaers

-

Terwijl de oorlog in Oekraïne zich voortsleept met een afschuwelijke kost aan mensenlevens langs beiden zijden, nestelen in Davos de rijken en machtigen der aarden zich in comfortabel pluche en kloppen ze elkaar op recepties complimenterend op de schouder voor hun – naar eigen zeggen – vredevolle globalistische agenda.

Achter de retoriek van het privé-clubje dat World Economic Forum heet, gaat een cynische realiteit schuil die helemaal niet op vrede is gericht, maar blijkbaar tot doel heeft om de Russen definitief op de knieën te krijgen. Het einddoel is niet Kiev maar wel degelijk Moskou, dat lijkt stilaan duidelijk uit de politiek van zowel de VS als de EU. In de maanden dat deze oorlog aansleept is er noch vanuit de Verenigde Staten noch vanuit de EU een openlijke poging geweest tot vredesgesprekken of mediatie met de Russen.

De enige die tegenover Poetin ging zitten aan een vergadertafel die voor beiden veel te groot bleek, was de Franse president Macron, die dat eerder deed om zich met de presidentsverkiezingen in zicht wat in het publieke oog te manoeuvreren, dan dat hij daadwerkelijk in zijn gefabuleerde ‘splendeur’ dacht dat hij iets aan de situatie kon veranderen. Het was als de muis die tegen een olifant piepte.

Diplomatieke oplossing?

Bij die andere olifanten aan gene en deze kant van de Atlantische Oceaan, Biden en tante Ursula, blijft het, sinds Poetin Oekraïne binnen donderde met zijn tanks, oorverdovend stil op het diplomatisch vlak. Had Poetin het recht om Oekraïne binnen te vallen? Nee, dat had hij natuurlijk niet. Dat hadden de Russen ook al niet in Afghanistan en de Amerikanen daarna ook niet. Dat hadden de Chinezen niet in Tibet, de Russen niet in Zuid-Ossetië en de Amerikanen niet in Irak. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Het is wat men whataboutism noemt: een redeneringsfout waarbij je om het eigen falen te verdoezelen naar een ander falen wijst. Two wrongs don’t make a right.

Sinds het begin van de oorlog gooiden zowel de VS als de EU echter geen olie op de golven om ze te kalmeren, maar eerder olie op het vuur om de vlammen aan te wakkeren

Is Poetin een gestoorde mens? Ik geloof van wel. Is er in de Donbas een Russische sprekende meerderheid die liever bij de Russen aanleunt omdat ze gediscrimineerd werden door Kiev? Daar zijn zeker aanwijzingen voor. Was er dus een diplomatieke oplossing mogelijk om dit conflict te ontmijnen? Ik vermoed dat dat zeker tot de mogelijkheden behoorde en nog steeds behoort. Sinds het begin van de oorlog gooiden zowel de VS als de EU echter geen olie op de golven om ze te kalmeren, maar eerder olie op het vuur om de vlammen aan te wakkeren.

Niet verkozen

De speech die Ursula von der Leyen voor het World Economic Forum in Davos deze week hield, vergrendelt die diplomatieke uitweg nog meer. De vanzelfsprekendheid waarmee dit privé clubje door de voorzitter van de Europese Commissie betrokken wordt in Europese aangelegenheden is schokkend te noemen. De eigengereide uitspraken die tante Ursula in naam van de EU in Davos doet zijn een voorbeeld van de totale loskoppeling van de EU van de verkozen parlementen van haar lidstaten.

Dat mevrouw von der Leyen nota bene de privé club in Davos uitkoos voor haar uitspraken over Rusland en niet – stel je voor! – het Europees parlement spreekt boekdelen. Het is alvast een voorafschaduwing van wat we ook van de World Health Organization mogen verwachten, dat gezondheidsvehikel van de VN waar ook niet verkozen NGO’s van privé-personen en vertegenwoordigers van totalitaire staten binnenkort gaan beslissen wanneer u – ja u daar, in Genoelseldereren of Zwevezele – in een volgende lockdown moet gaan.

De onzichtbare machten die ooit door de Amerikaanse socioloog Charles Wright Mills in zijn boek ‘The power elite’, het militair-industrieel complex werden genoemd en waarvoor president (en oud-generaal) Dwight Eisenhower waarschuwde in zijn afscheidsspeech voor het Congres, zijn inmiddels zo machtig dat ze zich niet langer hoeven te verbergen, maar openlijk hun lobby en hobby beoefenen via het WEF, aangevuld met Big Media en Big Tech.

Kanonnenvlees

In haar toespraak voor het WEF zei tante Ursula letterlijk: ‘We doen er alles aan om Oekraïne aan een overwinning te helpen. Voor de eerste keer geeft de EU militaire hulp aan een land dat wordt aangevallen en dat niet tot de EU behoort.’ Gevolgd door nog meer aanvallen aan het adres van Poetin. Dat is allemaal geweldig stoer, maar het is erg gemakkelijk gezegd vanuit de veilige hoofdkwartieren in Brussel of Washington en nog eenvoudiger vanop een podium in het Zwitserse Davos voor een publiek van hoofdzakelijk niet-verkozen globale VIP’s, terwijl 2000 kilometer verder aan beide zijden van de oorlog tienduizenden onschuldigen sneuvelen. Kanonnenvlees langs twee kanten om het eigen gelijk te krijgen.

De idee-fixe van de EU en de VS om Rusland op de knieën te krijgen is een fata morgana die aan talloze mensen het leven kost en nog zal kosten

 

Het probleem is dat de Russen met meer zijn en hun hand er niet voor omdraaien om hun eigen volk massaal op te offeren om hun grenzen (en Moskou) te beschermen. Dat was zo toen Napoleon voor de deur stond, dat was zeker zo tijdens de tweede wereldoorlog en dat zal nu niet anders zijn. Telt u voor WOII even de slachtoffers mee en kijk vooral naar de verhoudingen: Rusland 23,6 miljoen doden. De VS: 418 500, het VK 450 400, Frankrijk 562 000, België 86 100. De idee-fixe van de EU en de VS om Rusland op de knieën te krijgen is een fata morgana die aan talloze mensen het leven kost en nog zal kosten. Dat is geen apologie voor het afschuwelijke beleid van Rusland maar een nuchtere vaststelling.

‘Bouw voor de terugtocht van je tegenstander een gouden brug’ schreef de legendarische Chinese militaire strateeg, generaal en filosoof Sun Tzu 2500 jaar geleden. Het is een diplomatieke wijsheid die niet alleen gezichtsverlies vermijdt, maar die ook en vooral vele mensenlevens kan redden.


 *

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Om nog even kort terug te keren - en voorgoed af te sluiten – dus nog kort terugkomen op het prestigieuze Davos-gedoe waarvoor zowel de Regime Media als de meest bevlogen wereldverbeteraars op de knieën gaan – Davos: helemaal niets te maken met Geld

of Macht, noch met de fameuze 3 G’s – komt het mlij voor alsof Zuster Ursula het hier helemaal niet meer ziet zitten en dat ze, zoals in het liedeke, naar Amerika wil.

Om eindelijk plaats te maken voor onze bloedeigen, nou ja, Big Marrakech Brother Louis Michel, die al maanden staat te trappelen van ongeduld om eindelijk de hem toekomende plaats in te nemen tussen de Groten der Aarde.

Laat hem doen, laat hel doen, zou Ben Crabé zeggen in het Rad der Fortuin Nieuwe Stijl!

Straks staat, ùet dze maan aan het joofd, de Unesco in persoon voor de poorten van het Kremlin en dan zal de Poet wel een toontje latger moeten gaan zingen.

**

Want wie anders dan de Aartsengel Michaël staat er, met het Zwaard der Gerechtighed boven zijn hoofd geheven boven op de Engelen Burcht in Rome, als bedwinger van de Dodelijkse Pest aller Tijden in het begin van de voorbije eeuw?

Dat werk is trouwens van de hahd van een authentieke Bruggeling.

Als dat alles geen reden is, om fier te zijn over het Mrrackech Pact? Zelfs al behooert dat ding straks tot de Gedchiedenis…

Cher Lowie Premier de la Belgique à Papa, waar wachte gij nog op? Want zo gauw deze Nep Regering valt, zijn Uw kansen definitief verkeken…Want dan valt zowel dit Kloteland als deze totaal uit de hand gelopen Euopese Unie….

*

 Digithalys

Geen opmerkingen: