zondag 8 mei 2022

543 – ALS TUSSENTIJDSE POLITIEKE ‘PEILINGEN’ TREFZEKERE PIJLEN RECHT IN DE ROOS BLIJKEN TE ZIJN: BOER LET DAN OP UW GANZEN….

 

.

ZATERDAG 7 MEI 2022

DE PEILINGEN

TREFZEKERE PIJLEN recht in de roos

*

      543 – ALS TUSSENTIJDSE POLITIEKE ‘PEILINGEN’ TREFZEKERE PIJLEN RECHT IN DE ROOS BLIJKEN TE ZIJN: BOER LET DAN OP UW GANZEN….

*

I N H O U D

Voor de woke POCO wereld rondom ons die nu al meer dan 50 jaar dit Klotelandnd - wegens onbekwaamheid & geldzucht - in de vernieling aan het rijden is, moeten dit halluciante dag-dagelijkse nachtmerrie-dagen zijn. Niet alleen is hun samenzweerderderige corrupte sacrosante ‘cordon sanitaire’, zeg maar de schutkring die de Vlaamse Zelfstandigheid, als tegen de varkenspest vervangt, naar de vaantjes, ze staan op het punt – als de oolrog in ‘Die Joekrien’ nog lang aansleept, zelf, inclusief al hun pretentie en hun waanvoorstellingen, te verdwijnen tussen de horror-bladzijden van de geschidenisboeken.

Ach, ja, Ma, Uw wijze grootmoederlijk spreekwoord staat eindelmijk op het punt om bewaarheid te worden…

GO BORGT

MAAR IE EN SCHELDT NIE KWIETE.

 

En er is daar bij ùij mokl bij de meeste mensen, meteen dat dubbele gevoel: de gewoe Jan Modaal en zijn Lisa, maar ook de Ondernemers en de zakenwerld, ja zelfs de ‘Ontspanningdwereld’ zijn eindelijk bewust geworden van het al jaren op scherp gezette gevaar der zogezegde Poltieke Corretheid – die nota bene rechsrteeks naar de totale vernietiging leidt van onze Joods-Chistelijke Beschaving – de dreigende afgrond van de totale anarchie dus.

Het tweede gevoel bij deze niet een zó verrassende peilingen, is er een van opluchting. Want inderdaad, zoals het spreekwoord zegt, als het gevaar het grootst is, is de redding nabij. Onder de vorm van het herpakken van wat respect, en eindelijk het algemeen aanvaard worden van een eigen identitieit, los van het opgeedrongen ‘Staatzsburgerchap’, dat het eigen Volk Eerst komt.

Onze voorvaderen hadddn er bloed en leven veil voor over, om in volle Vrijheid over hun einge Lot & La    nd te beslissen. Net     als bij De Brugse Metten (18

Mei 1302, kort daarop gevolgd door de Gulden Sporenslag,

dulden wij geen Vrremde Meesters meer in het Land. Vandaag heet dat: gen Magniettes meer, geen Olio Di Poeppo’s meer, geen Coburgers meer, geen Turken of Marokanen meer.

En zeggen, dat de Tsjeven, na het vernemen van de slechtst mogemijke peiligen ooit (nog Amer Zand, namelijk 8.7%), terwijl de huidige voorzitter nog ontsslag en – en vergiffenis - moet worden geschonken, reeds ene Sammy Mahdi reeds als Nieuwe Engel Bewaarder van Allah heeft aangesteld. Wat wil zeggen, in tegenstelling tot de schijnvoordterlling, neerkomt op een uitgestelde politieke zelfmoord.

En dan rest er nog de harde realiteit. De ooit zo bloeiende texitel en weefnijverheid ten spijt, lopen de Wevers-kiezers ‘in blok’ over naar Het Vlaams Belang. Gewoon omdat er nu eenmaal geen andere keuze meer is.

Doen ze het uit opportuniteit of uit voertugijng, komt daar altijd bij, dat omwille van het ssmeer, likt de kat de kandeleer.

-

 Beste Vrienden, wat hadden jullie dan gewild? De Ierse Vrijheids Partij SINN FEIN heeft het gehaald in Noord-Ierland, zodat, voor het eerst sinds hun Onafhankelijkheid (reeds in 1917) het Land EIRE weer zou kunnen herenigd worden. Met als neven-effect, dat de Noord Ieren, na de Brexit hun HEIM IN S REICH der….. EU zullen kunnen vieren. Trammelant dus in het vooruitzicht.

Tenzij, na de Brexit, ook nu de Eirexit en ja, zelfs de Vlamxit volgt.

Tiendubble tramelant dus.

Reden tot zelfmoord voor Louis Michel & Zuster Ursula?

Maar alles is beter dan nog vrder in dit Kloteland de Francofonie verder te pamperen. Die als dakbetuiging daarvoor, deken dat zij de Vlamingen verder als lastdieren mogen gebriilen.

-

En dan rijst aa de opmars (zie l     ater) in de Nieuwe Wereld van den Donald, een a,dere Nieiwe Wereld.

Een Nieuwe Wereld die even zo goed vertrouwd overkomt als Eigen Haard is Goud Waarrd.

En o God ja, daar is ook nog zoiets als de Vergane Grootheid, het Land van de Taal van Marianne. Maar ook het land waar Macron, de zichzelf opvogende President, onlangs verkozen door ampr 12% der stemgerechterde kiezers, in Juli geplaagd zal worden door een door het Volk neiuwe nog te verkiezen Parlement. Waar de overige 88% der Fransen hun stem zullen kunhnen laten horen.

Wat zei ik hier al twee keer. Tramelant.? Wat zullen we straks moeten zeggen als de bliklsel valt in Parijs?

Dat dan in Broesalabad het Licht ook uit gaat?

 

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

07-05-2022

  .EEN AS N-VA - VOORUIT ?

*

Terwijl het veel logischer zou zijn dat er bij een eventuele Vlaamsnationale overwinning na de verkiezingen in 2024 een Vlaamse regering zou komen met VB en N-VA, lijkt het er steeds meer op dat we te maken zouden kunnen krijgen met een tripartite N-VA, Vooruit en waarschijnlijk CD&V. Raar maar waar.

E.e.a. heeft te maken met het feit dat het in de huidige Antwerpse stadcoalitie vrij goed klikt tussen de eerste twee, dit nadat een kartel Spa en Groen daar mislukte, evenals de gok van CD&V met Chris Peeters. Bijkomende reden is dat de samenwerking tussen de Antwerpse N-VA en de partij van Jinnih Beels en Tom Meeus rimpelloos lijkt te verlopen. Dat laatste is echter geen garantie dat de Antwerpse N-VA van Bart De Wever straks even goed zal werken met de rest van die partij, ons ‘mateke’ op kop.

Een Vlaamse regering in 2024 met N-VA, Vooruit en eventueel CD&V zal daarna trouwens moeten onderhandelen over een federale regering, waarbij men de PS van Magnette weer zal tegenkomen. Een partij die eerder aanleunt bij het linkse Waalse Ecolo, opgejaagd wordt door de nog linksere communisten van de PTB en die, samen met Vooruit, wel weer de grootste politieke familie binnen die regering zou kunnen worden en dus de lakens weer zal kunnen uitdelen. Tegelijkertijd zal het cordon sanitair blijven bestaan, evenals het Belgique à papa.

Als De Wever zijn veto tegen het VB niet intrekt, wordt dit voor Vlaanderen een doemscenario en het enige wat men daartegen kan doen, is de N-VA-kiezers ervan overtuigen om in 2024 voor het VB te stemmen en die partij zo groot te maken, dat men niet meer zonder zal kunnen in Vlaanderen. De N-VA is al enkele keren door de PS en de Vlaamse traditionele partijen voor het blok gezet na Marrakech en zou beter moeten weten, anders wordt ze een zoveelste Belgische recuperatie.

---

En dan nog dit voor de Poetin-knuffelaars:

 

Miljoenen vluchtelingen, tienduizenden doden, honderden dorpen en steden met de grond gelijk gebombardeerd, honderden burgers die werden gemarteld en vermoord, voor zover ze al niet stierven onder het puin van hun ingestorte huizen. De oppositie in Rusland én hun media monddood gemaakt.

En dat allemaal omdat die man in het Kremlin zich aan zijn lange lege tafel bedreigd voelde door een buurland dat hem helemaal niet bedreigde, maar alleen uit de Russische invloedsfeer wilde stappen. Dit nadat hij zelf al een deel van dat land had afgepakt en in een ander deel een opstand militair steunde, die sinds 2014 ook al meer dan 13.000 levens had gekost.


OP WEG NAAR DE AMERIKAANSE MIDTERMS DICTEERT DONALD TRUMP DE REPUBLIKEINSE KANDIDATENLIJST.

**

Techmiljardair Peter Thiel ontpopt tot hardrechtse kingmaker in de VS

Peter Thiel is al jaren een bondgenoot van Donald Trump. ©AFP

Vandaag om 02:30

*

 Op weg naar de Amerikaanse midterms dicteert Donald Trump de Republikeinse kandidatenlijst. Discreet ontpopt ook PayPal-oprichter en Facebook-ontdekker Peter Thiel zich steeds meer als hardrechtse kingmaker. ‘Ik geloof niet langer dat vrijheid en democratie verenigbaar zijn.’

Toen J.D. Vance, een ervaringsdeskundige van de sociale ravage in wat ooit het industriële hart van de Verenigde Staten was, zich dinsdag verzekerd wist van de Republikeinse nominatie voor de Senaatszetel in Ohio, dankte hij uitvoerig een resem medestanders. Zeker oud-president Donald Trump, die Vances populariteit deed verdrievoudigen toen hij zich onlangs achter hem schaarde. Marjorie Taylor Greene ook, het Congreslid dat de extreemrechtse QAnon-complottheorie aanhangt en campagne voerde met Vance. En Tucker Carlson, de populairste talkshowhost op Fox News bij wie Vance veelvuldig te gast was.

J.D. Vance bedankt zijn medestanders, zoals Donald Trump en Marjorie Taylor Greene.

De ‘thank yous’ boden een inzicht in het ecosysteem van ultranationalistische trumpiaanse ‘MAGA’-adepten dat de Grand Old Party steeds meer domineert. Wie Vance niet vernoemde, maar zich wel degelijk als hardrechtse kingmaker ontpopt, is zijn oude baas, belangrijkste donor en al ruim twee decennia een van de invloedrijkste investeerders in Silicon Valley: Peter Thiel. 15 miljoen dollar van zijn fortuin, geschat op 5 miljard, pompte Thiel al in Vance, een ex-directeur van zijn durffonds Mithril.

" We leven in een ontspoorde samenleving, gecreëerd door een totaal ontspoorde overheid. Mijn tegelijk apocalyptische en hoopvolle gedachte is dat we eindelijk voor een breekpunt staan. "

Peter Thiel

Techinvesteerder

Ook Blake Masters, tot voor kort het hoofd van Thiels familiestichting, kreeg 10 miljoen om in Arizona de Senaatszetel te veroveren. 14 andere kandidaten - het aantal loopt ongetwijfeld nog op - ontvingen een kleinere cheque voor de midterms, waar de Republikeinen in november de Democratische parlementaire meerderheid willen overnemen. Om hen bij te staan, nam Thiel alvast ontslag uit de raad van bestuur van Facebook.

Wat de ‘Thielisten’ bindt, is een onvoorwaardelijke trouw aan Trump. Aan zijn valse claim dat Joe Biden hem in 2020 frauduleus uit het Witte Huis duwde. En aan het verzet tegen China, migratie en alles wat woke is. ‘Dit is een gevecht tegen het linkse establishment, dat de jobs, waarden en waardigheid van ons volk niets waard vindt’, zei Vance dinsdag

Jan van Hessche

*

VLAAMS BELANG DE GROOTSTE PARTIJ IN VLAANDEREN!

**

Vlaams Belang Nieuwsbrief

*

Vr 6-5-2022 18:21

Bekijk deze e-mail in uw browser

*

Een ander beleid is echt mogelijk

Beste Lezer,

Wij zijn de grootste partij van Vlaanderen. Dat toont de nieuwste politieke peiling van de VRT en De Standaard, waarin we met een score van 22,9% alle andere partijen voorbijsteken. Van harte bedankt dat we steeds opnieuw op uw massale steun kunnen rekenen. We hebben werkelijk de beste sympathisanten van heel Vlaanderen. Nu moeten we blijven doorzetten. Dan is het in 2024 gedaan met dat geld verspillend paars-groen beleid en krijgt de Vlaming eindelijk waar hij ook de vorige verkiezingen voor stemde: een zwart-geel beleid. Vlaanderen behoort aan de Vlamingen toe. En enkel het Vlaams Belang zal dat waarmaken!

*

VBTV: Het stikstofdecreet, de onveiligheid op het openbaar vervoer en onze 1 mei-manifestatie in beeld

-

In de nieuwe aflevering van VBTV ontvingen we deze week Vlaams parlementsleden Stefaan Sintobin en Carmen Ryheul. We bespraken het stikstofakkoord dat nadelig is voor onze Vlaamse landbouw en hadden het over de onveiligheid op het openbaar vervoer. In onze reportage krijgt u een blik op onze geslaagde en druk bijgewoonde 1 mei-viering. Veel kijkplezier!

-

Herbekijk en deel de uitzending.

Meester Damen in de nieuwste uitzending van ToogPraat!

In de zevende aflevering van ToogPraat ontvangt Tom Van Grieken topstrafpleiter Walter Damen. Meester Damen figureert al jaren in televisieprogramma's, zoals recent nog in de VTM-reeks De Verraders. Zijn liefde voor voetbal kan hij kwijt als commentator voor de Gazet van Antwerpen, maar ook als bestuurder van Beerschot. Toch verwierf hij zijn pluimen en bekendheid vooral als uitmuntend jurist.

-

Van Grieken en Damen laten heel wat pittige thema's de revue passeren: straffeloosheid, IS-terrorisme, hervormingen bij justitie, maar ook traditievoetbal. De aflevering kan beluisterd worden via het YouTube-kanaal. Op ToogPraat.org vindt u alle podcastkanalen. Veel luisterplezier!

RECHTSE PARTIJEN VERSCHILLEN TE VEEL OM HEN ALLEMAAL EXTREMISTISCH TE NOEMEN’

Benjamin Biard

Politoloog (Crisp)

foto: ©Foto BB

*

‘Rechtse partijen verschillen te veel om hen allemaal extremistisch te noemen’

Over het vernieuwde Cordon Sanitaire

*

Interview - 07/05/2022

*

Benjamin Biard is politicoloog en onderzoeker aan het bekende Franstalig-Brusselse Centre de Recherche et d’Information Socio-Politiques (CRISP). Biard is gespecialiseerd in politieke ideologieën in België en Europa. Voor Doorbraak laat hij zijn licht schijnen op de recente vernieuwing van het cordon sanitaire in Franstalig België. Opnieuw weigeren de Franstalige politieke partijen met ‘extreemrechts’ te besturen of zelfs maar in debat te gaan. Dit nadat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de VRT met Vlaams-Belang-voorzitter Tom Van Grieken in debat ging. Bouchez wilde dat er ook een schutskring rond PVDA werd gelegd, maar kreeg nul op het rekest.

Wat denkt u van het vernieuwde cordon sanitaire in Franstalig België?

 

Benjamin Biard: ‘Er zijn verschillende invalshoeken. Het principe van het cordon sanitaire gaat al een tijdje mee in Franstalig België. In 1993 werd het cordon van kracht, in 1998 en 2002 werd het herbevestigd. In 2002 werd er de fameuze ‘code van goed gedrag’ toegevoegd aan de afspraken rond de schutskring, en ondertekend door alle voorzitters van de grootste politieke partijen. Vooral die code is de voorbije weken opnieuw erg in de belangstelling komen te staan door het debat tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en VB-voorzitter Tom Van Grieken. Die code schrijft voor hoe de houding van de traditionele Franstalige partijen ten opzichte van het Vlaams Belang hoort te zijn.’

‘Het was al een tijdje geleden dat deze code opnieuw werd aangepast, en dat is bij deze dan gebeurd. Het debat tussen Van Grieken en Bouchez bood voor de andere Franstalige partijen de ideale gelegenheid om de schutskring rond Vlaams Belang te vernieuwen. Maar een grote vernieuwing is het niet. De teksten zijn bijna krak dezelfde als in 2002. Er zijn enkele passages toegevoegd die ook debatten op sociale media verbieden.’

‘Is het cordon efficiënt? Daarop is het antwoord genuanceerd. Vlaams Belang is er in Vlaanderen steevast electoraal op vooruit gegaan, ondanks de politieke schutskring. Ook heeft die schutskring in Vlaanderen er niet toe geleid dat het VB geen invloed kon uitoefenen op de politieke debatten in Vlaanderen, of op het federale niveau.’

‘Anderzijds: in Franstalig België heeft het stug volgehouden cordon – ook in de media – er wél toe geleid dat extreemrechts niet kon groeien, of dat er veel sympathie was voor die politieke richting. Voor de Franstalige partijen is het na het debat tussen Bouchez en Van Grieken bijgevolg niet heel moeilijk om de schutskring aan te houden. Het debat vond ook niet in Franstalig België plaats. Vanuit Franstalig oogpunt vond het in de marge van de partijpolitiek plaats. Daardoor kan de schutskring nu niet fundamenteel ter discussie staan.’

Wat was eigenlijk de doelstelling van Bouchez? Hij verkoopt zichzelf als iemand die het debat wil aangaan en het Vlaams Belang inhoudelijk wil aanpakken. Toch moet hij nu opnieuw toegeven aan een herbevestigde schutskring. Heeft hij dit verkeerd ingeschat?

‘Bouchez zijn strategie om overal en met iedereen in debat te gaan heeft alleszins een flinke deuk gekregen. Bouchez is een communicator die alomtegenwoordig wil zijn. Hij houdt van debat. Tijdens het debat met Van Grieken heeft hij er ook nooit blijk van gegeven sympathie te hebben voor de standpunten van Van Grieken, wel integendeel. Hij heeft gepoogd het VB-discours te doorprikken. Dat is goed om in herinnering te brengen: het was geen debat dat naar een consensus probeerde te streven, maar echte politieke oppositie.’

‘Bouchez bijt nu ook niet zo erg in het stof. Zijn strategie om in Franstalig België alomtegenwoordig te zijn heeft geen schade opgelopen. Essentiëler voor Bouchez was dat er in Franstalig België mee gedreigd werd om de MR uit alle regeringen te gooien ter promotie van Les Engagés, het voormalige CDH. Uiteindelijk lag daar de politieke schade voor Bouchez in Franstalig België. Bouchez heeft zijn politieke prioriteiten niet naar voor kunnen schuiven, ook niet in de hernieuwing van de schutskring zoals hij die zag, met inbegrip van de PVDA en andere populistische politieke stromingen.’

Geen baat bij cordon

Heeft Bouchez niet geprobeerd om op deze manier de andere linkse partijen in Franstalig België tot een standpunt te dwingen: ‘Willen jullie op termijn de PVDA uitsluiten van regeringsdeelname, of willen jullie dat niet?’

‘Dat denk ik niet. Dat zou erg ver vooruitdenken zijn. Bouchez riskeerde door zijn debat extreemrechts te normaliseren. Tegelijkertijd heeft hij – misschien ongewild – het cordon net versterkt en geactualiseerd. De MR wilde het cordon al langer uitbreiden naar PVDA.’

‘De Franstalige partijen zijn natuurlijk wel gedwongen geweest om een standpunt in te nemen over hun verhouding tot de PVDA. De hele door MR voorgestelde versietekst viseerde de PVDA indirect doorheen het hele document, door steevast te verwijzen naar ‘alle populistische of extremistische stromingen’. MR wilde het cordon uitbreiden tot iedereen die de extreem, populistisch of niet echt 100% democratisch is. Dat is niet gebeurd, omdat de overige partijen dat niet wilden.’

 

‘De andere politieke partijen zouden geen baat hebben bij een cordon rond de PVDA. De PS meent al enkele jaren dat zij wel met de PVDA willen regeren, maar dat de PVDA zelf te weinig bereid is tot compromissen, zoals in Charleroi, Molenbeek of Seraing in 2018 is gebeurd. Mocht een schutskring de PVDA uitsluiten, dan zou dat hoofdargument komen te vervallen. De PVDA zou dan makkelijk kunnen zeggen dat de PS hen er nooit bij wil, terwijl ze toch zo bereid zijn tot regeren.’

 

Raoul Hedebouw wil niet meedoen met de vernieuwde schutskring rond het Vlaams Belang. Hij beroept zich op een opmerkelijk argument: als unitaire partij die ook in Vlaanderen verkozenen heeft, wil hij dat PVDA’ers met het VB in debat kunnen gaan om de ideeën van het VB te kunnen weerleggen…

‘Dat is inderdaad merkwaardig, ja, zelfs enigszins gewaagd. Binnen de PVDA hechten vele militanten van het eerste uur nog aan een radicaal antifascisme. Hedebouw zal het niet makkelijk hebben om zijn standpunt tegenover hen te verdedigen. Hij neemt daar een risico.’

‘Bovendien zijn er in het verleden vaak gewelddadige clashes geweest tussen antifascisten en extreemrechts, zoals tussen de PVDA en Hervé Van Laethem, de voorzitter van de rechtse partij Nation en dito beweging L’Assault begin jaren ’90. Van Laethem is daarvoor veroordeeld. Ik wil maar zeggen: vroeger liepen de emoties tussen extreemlinks en extreemrechts snel op.’

PVDA zegt dan wel inhoudelijk akkoord te gaan met het doel van het cordon, maar in de praktijk steunen ze het cordon niet in Vlaanderen

‘De PVDA heeft natuurlijk al met het VB gedebatteerd in Vlaanderen, zoals in het interview tussen Peter Mertens en Tom Van Grieken in De Zondag in 2019. De PVDA heeft zich toen al verdedigd tegen aantijgingen dat ze het cordon gebroken hebben, want in de Vlaamse media bestaat er immers geen cordon. PVDA zegt dan wel inhoudelijk akkoord te gaan met het doel van het cordon, maar in de praktijk steunen ze het cordon niet in Vlaanderen.’

Vernieuwd charter

Raoul Hedebouw zegt natuurlijk met een zeker leedvermaak in Le Soir dat hij zich afvraagt wat Ecolo-Groen gaat doen, een partij die ook unitair wil zijn…

‘Die situatie is toch enigszins anders, want Ecolo en Groen zijn nog altijd twee afzonderlijke partijen die intens samenwerken. Groen heeft het vernieuwde charter ook niet ondertekend omdat het een Franstalige aangelegenheid is.’

Vindt u eigenlijk dat het predikaat ‘extreemrechts’ en ‘extreemlinks’ nog opgaat voor VB en PVDA? Historisch gezien mogen er dan wel banden of sympathieën geweest zijn met of voor respectievelijk het fascisme dan wel het communisme van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Maar als we partijprogramma’s en gedrag van VB en PVDA nu bekijken, dan hanteren zij die standpunten niet meer en schrijven zij zich officieel in in de democratie.

‘Het label ‘extreem’ wordt dan ook gebruikt door de traditionele politieke families om bepaalde partijen te diskwalificeren of te delegitimeren. Extreemrechts noemt zichzelf nooit extreemrechts, zelfs Karel Dillen deed dat niet. Het label is dus per definitie subjectief en omgekeerd vergeleken met socialisten die zichzelf socialistisch noemen, en liberalen liberaal.’

VB en Rassemblement National van Marine Le Pen zijn extreemrechts in die zin dat zij populistisch-nationalistisch zijn. Maar zij respecteren wel de regels van de democratie

‘Wetenschappelijk gezien valt de claim over extremisme te objectiveren, maar met die belangrijke opmerking dat rechtse partijen afzonderlijk te veel verschillen om hen allemaal fascistoïde of extremistisch te noemen. Vlaams Belang wordt door de Belgische veiligheidsdiensten niet als een gevaar voor de democratie beschouwd. VB en Rassemblement National van Marine Le Pen zijn extreemrechts in die zin dat zij populistisch-nationalistisch zijn. Maar zij respecteren wel de regels van de democratie. Zij willen de staat niet omverwerpen of een revolutie ontketenen. Het zijn geen neonazi’s.’

‘Natuurlijk kunnen andere aspecten van die partijen wel in vraag gesteld worden, zoals hun respect voor democratische waarden, hun dubbelzinnige omgang met de bescherming van minderheden of met de scheiding der machten. Persoonlijk vind ik de Engelse tweedeling tussen far right en extreme right interessanter.’

‘Extreemrechts zijn wel Génération Identitaire in Frankrijk – in 2021 ontbonden, of Gouden Dageraad in Griekenland. Dat zijn rechtsextremisten die bereid zijn om met geweld de democratische orde omver te werpen of de rechtsregels te tarten. Ook Schild en Vrienden geeft er in Vlaanderen blijk van dat te willen doen.’

‘Bij extreemlinks geldt dezelfde logica. Met betrekking tot de PVDA hanteer ik liever het label ‘radicaal-links’. Extreemlinks, dat waren de CCC in de jaren ’80: zij gebruikten geweld en wilden buiten de democratie treden.’

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Falling into pieces….

Ha dat is zowat het enige mogelijke besluit, na kennisname van de arrogante Waalse mening over ons, Vlamingen..

Laat het ons geen tweemaal gezegd moeten worden. %aar, nu het VB toch wordt toegegeven een’democratische visue’ te hebben: voorlopiog geen Yweede Versie van 1302. We wachten verdulidg onze beurt af. Pùdan dubbl-el zo hard toe te slaan?

Maar jet is en blijft ’n feit, dat ‘ùen’ ons ondeertussr, zal probereb ’n loer te draaien. Wabnt het is algemeen bekend: als er iet de Fraz,ncofonie niert bebalt, zelfs al hebben die zelf jelpen de Xet in elkaarte frutselen, dan vegen ze vierkant hun voeten daaraan…. En alles blijff boj hetzelfde, zelfs met de volle instemming ja zelfs ùedewerking van De bonte Weversbende….

Uiteindelijk zal er ons, Vlamingen, niets anders overbljven, dan het land te velmaten om (grapje) naar….. Moeskroen te verhuizen…

*

Digithalys

Geen opmerkingen: