zondag 15 mei 2022

551 – MENSELIJKE WAARDEN: EIGENDOMSRECHT, VADERLANDSLIEFDE & CULTUUR

 

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*

ZONDAG 15 MEI 2022

*

551 – MENSELIJKE WAARDEN: EIGENDOMSRECHT, VADERLANDSLIEFDE & CULTUUR

*

I N H O U D

De drie hoogste menselijke waarden zijn vplgens mij – maar wie ben ik?- voornamelijk respectievelijk het eigedomsrecht – ùy home is my castle - de liefde voor eifen land en eigen volk, dat alles overkoepeld door spontane cultuur, waarin de religie een der hoofdkenkerken zou moeten zijn. Maar, sedert de Franse Revolutie van 1789, is dat alles al lang niet meer van tel. Ja, het bestaat nog wel, maar is herdiiot tot Broederlijkjeid en Vrijhied. Om nog maar te zwijgen over het ‘Goddeloos Comminisme’, en de zachtere vorm daarvan, het Socialisme.

Al probeert het egocenrisch Establishmet die ‘moderniteit’ nog zoveel te idealiseren, de essentie ervan is en blijft in één woord samen te vatten: egoïsme. Alles voor Alexander en niks voor een ander.

Wat er dan zal overleven, naast de kunsrtmatigr intelligentie, vraagt U zich af?

Iedere Beschaving is indeerdaad een raar beest, altijd volgens Gods wil, aangepast aan de Tijd en aan en de evolutie der Samenleving…

Na de tijd van de Pyramiden, volgt de Ruimtevaart. Als we maar met de twee voeten op de grond blijven, dan kunnen er altijd nog Kathedralen en Belforten gebouwd worden…..

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

   15-05-2022

WERE DI !

Ik kom even terug op mijn blog van gisteren en de laatste zin van de overigens zoals steeds interessante reactie van onze vriend Walter: ‘Wie vrede wil bewerkstelligen doet dat niet met wapens’. Hoe goed ook bedoeld, dat klopt niet.

Julius Caesar*, een van de geniaalste veldheren van het Romeinse Rijk, van wiens naam het woord ‘Keizer’ is afgeleid, zei het reeds: ‘Se vis pacem, para bellum’. Vrij vertaald: ‘Als je vrede wil, moet je de oorlog voorbereiden’

Als het Westen Oekraïne niet bewapend had, was dat land nu al lang onder de voet gelopen door het numeriek veel grotere, maar niet betere Russische leger. Dank zij de bewapening van Oekraïne door het Westen, heeft het land nog kunnen standhouden. Het was natuurlijk veel beter geweest, moest men eerst de diplomatie een kans hebben gegeven, maar dat geldt ook voor Poetin, die de oorlog is begonnen, zoals trouwens terecht werd opgemerkt door de Finse president (‘You started it, look in the miror!’).

---

*van dezelfde Julius Caesar zijn er nog enkele markante uitspraken:

 - ‘Veni, vidi, vinci” (Ik kwam, ik zag, ik overwon).

- ‘Omnium gallorum belgae fortissimi sunt’ (van alle Galliërs zijn de Belgen de dappersten). Dit gaat niet over onze voorouders. De Belgen waarmee Caesar te maken kreeg, waren Kelten, die tenslotte verdreven werden naar Bretagne, Ierland en Wales. In hun plaats kwamen hier de Germaanse Franken. Zo werden de Eburonen (onder Ambiorix), Galliërs die leefden in de streek tussen Rijn en Maas door de Romeinen verdreven en vervangen door de Germaanse Tongeren, die oorspronkelijk ten oosten van de Rijn leefden en hun naam gaven aan de huidige stad Tongeren.

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

*


*

Songfestival: het zat er dik aan te komen. De Regimeërs jad er al dagen lang de mond van vol. Met klank gewonnen door…. Oekraïe. Een magere troost eigenlijk boven op al de menselijke miserie daar in dat land zelve. En misschien nog wel de grootste bedoeling: de Poet in de billen te nijpen. Ach, Mio Navo: daar qrade gij dan. Age mô leut êt, hé!!!

Neemt niet weg dat wij als Vlamingen gemeend meevoelen met dat onderdrukte maar o zo Christelijk gebleven broedervolk daar in het Nabije Oosten. Waar men er net als in Vlaanderen door de eeuwenlange Franse leegmelkerijn maar niet van af geraakt. Zij door de Russen wij door dde verziekte en op sterven na dode Francfonie.


Slechts twee voorbelden.

Toen de Waalse steenkool-en metaal induistrie teloor ging, stelde de Belgisch Staat met vele honderden miljarden ter hulp. Die verdwenen daarna allemaal in de zakken van een zekere ALBERT FRÈRE, PS-gevolmachtigde, die daarna bleek met de Noorderzon maar met de Zuiderzon spoorloos uit het zicht te zijn verdween. Richting Midi.

Tweede voorbeeld Uw eigen gas- e stroom meter waarvoor we ons, na het spran van ons eten uiit onze mond, blauw betalen aan “Electrabel” en Fluxigas, twee ‘dochtr maatschappen de jaarlijks vele miljarden belastingvrije dividenden uitkeren aab hun Parijse ‘Moederbedrijven.

Straks, op 18 Mei, herdenken wij als trouwe honden, de Brugse Metten, waar in 1302 de Brugse Kleine Man bij een nachtelijke slachtpattij de Vreemde ‘Meedsters’ een lesje leerden. Toen werden er dagenalng feesten gehouden waarbij de Voetbal Landstitel van dit dit jaar va  n Club Brugge in het niet verzinken. Die ‘Feesten’ in 1302 gingen zelfs door tot na 11 Juili, tot lang na de Gulden Sporenslag..

Met andere woorden; hoe een Italiaans frivool Zangfeest internationaal   l perspectieven kan openen op de Onafhankelijkheid van zowel Oelraïne als Vlaanderen…

En dan nog even dit. Straks serveer ik U in de ma   rge het feit, dat Geert Wilders bij onze Noorderburen nu al de tweede grootste partij is geworden. Zo gaan we misschien binnenkort; als de Nieuwe Herenigde 17 Provinciën der Lage Landen, een nieuwe schitterende toekomst tegemoet? Graan en gas kopen we dan alleen nog uitsluitend in Kiev….

*

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.vlaamsbelang.vbapp

*

VBTV: Migratie & integratie, verplichte vaccinatie en vandalisme tegen Brusselse kerken

In de nieuwste uitzending van VBTV besprak Kamerlid Dries Van Langenhove hoe Vlamingen de ongebreidelde massamigratie spuugzat zijn. Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse had het over een nieuw wetsvoorstel rond de verplichte vaccinatie van ons zorgpersoneel. Dat dreigt het acuut personeelstekort nog meer te vergroten. De reportage van deze week behandelde het vandalisme van kerken in Brussel.

*

Islamisering mag niet worden vastgesteld

Het Vlaams Belang kan na het politioneel verhinderen van een wandeling door de Brusselse gemeente Molenbeek met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter en Nederlands Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) enkel concluderen dat politici in België zelf geen islamisering meer mogen vaststellen. “Het verbod van burgemeester Catherine Moureaux (PS), waarop de politie zich steunde, is opzettelijk laat uitgesproken omdat men weet dat het verbod onwettelijk is”, aldus Dewinter. “Zo konden we niet tijdig naar de Raad van State, het rechtsorgaan die een exact gelijkaardig verbod eerder reeds vernietigde. De burgemeester toont aan dat de islamisering het beleid dicteert in haar Brusselse omgeving.

*

Ontslag Wouter Beke: “kroniek van een aangekondigd ontslag”

Voor het Vlaams Belang komt het ontslag van minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (cd&v) niet als een verrassing. “Zijn ontslag werd al meermaals gevraagd door de oppositie, ook door onze fractie. Eerst wegens het mismanagement van de coronacrisis in de rusthuizen, nadien ook wegens het manifest falen in de controle op kinderopvang waarbij zelfs crèches waar de veiligheid van kinderen niet gegarandeerd was open konden blijven. Beke liep in tal van dossiers voortdurend achter de feiten aan, met alle gevolgen van dien”, zegt Stefaan Sintobin, voorzitter van de commissie Welzijn in het Vlaams Parlement. Op dit moment loopt er overigens nog een onderzoekscommissie over de falende controle op de kinderopvang.

*

Paars-groen: stop ermee!

Een herschreven regeerakkoord. Dat is het grootse plan van de regering om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Alsof de Vlaming daarop zit te wachten terwijl de facturen zich blijven opstapelen. Kamerlid Barbara Pas weet alvast wat er wél moet gebeuren: de stekker uit paars-groen trekken.

*

Verbod op onverdoofd slachten in Brussel verder op de lange baan geschoven

“De Brusselse meerderheids partijen zetten alles op alles om een verbod op onverdoofd slachten voor zich uit te schuiven”, zegt fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in het Brussels Parlement, Dominiek Lootens-Stael. Hij reageert hiermee op het inplannen van hoorzittingen over de kwestie door de commissie leefmilieu. “De noodzaak van een verbod is in het Vlaams en Waals Parlement reeds uitvoerig doorgelicht. De wetgeving in de rest van het land heeft elke toets doorstaan. Dit is gewoon een goedkope politieke truc om de verdeeldheid van de meerderheid te verdoezelen.”

*

Drietrapsraket tegen “wurgende straffeloosheid en wanbeleid”

“De mis-meestering van ons justitie- en veiligheidsbeleid moet nu stoppen.” Zo reageert Binnenlandse Zaken-commissievoorzitter in de Kamer Ortwin Depoortere op de zoveelste alarmbel die deze keer procureurs-generaal Johan Delmulle en Patrick Vandenbruwaene luid lieten rinkelen deze week. Het Vlaams Belang stelt daarom een drietrapsraket voor van onmiddellijke noodmiddelen, politie werkher-oriëntering van administratie naar veldwerk en “het eindelijk werk maken van een deftig IT-systeem. We moeten onze politie en onze speurders bewapenen, niet alleen met wapens, maar ook met degelijke omkadering. Nu doen we dat net voor de maffia bendes en bandieten. Doe jullie werk of stap op, binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v) en justitieminister Vincent Van Quickenborne

*

Stop arbeidsimmigratie, bescherm onze werknemers

Uit een nieuwe studie van de VUB blijkt zo wat niemand baat te hebben bij arbeidsmigratie. Het zorgt niet alleen voor onwenselijke werkomstandigheden voor de migranten zelf, ook voor onze bevolking zijn de nadelen legio. "We moeten kiezen voor zero-immigratie", zegt Vlaams Parlementslid Filip Dewinte

*

“Van Quickenborne heeft verkeerd gegokt over gokverbod”

Het Vlaams Belang kijkt met grote ogen naar het eigengereide optreden van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in het dossier rond gokreclame, die volgens experts gokverslaafden verder aanzet. “De minister meent niet alleen het parlement buitenspel te kunnen zetten”, zegt Kamerlid Katleen Bury. “Hij ondergraaft daarnaast ook nog eens het principe dat regeringen in consensus beslissen

*

Vincent Van Peteghem ziet btw-verhoging zitten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) denkt na over een btw-verhoging. “Je moet het maar durven in deze tijden waar de helft van de Vlamingen zich zorgen maken over de stijgende levenskosten”, reageert Kamerlid Wouter Vermeersch. “Van Peteghem verkondigt overal dat er ‘géén taboes’ zullen zijn als zijn fiscale hervorming op de regeringstafel komt, maar er is natuurlijk wel één taboe: Paars-groen sluit bij voorbaat uit dat de belastingen gaan dalen, en dat in een van de meest belaste landen ter wereld.”

 

*

Opinie onderzoek: Vlamingen willen baas blijven in eigen land

Uit ‘De Stemming’, het grote opinie onderzoek in opdracht van VRT NWS en De Standaard, blijkt opnieuw dat Vlamingen bezorgd zijn over immigratie. “Meer dan over het klimaat”, stelt Kamerlid Dries Van Langenhove. “En de Vlamingen houden er duidelijk standpunten op na die afwijken van die van de politieke elite.”

*

Amper sancties voor werkonwilligen in Franstalig België

“Een zoveelste reden en bewijs dat we de Sociale Zekerheid moeten splitsen”. Dat vindt het Vlaams Belang over de laatste analyses uit Wallonië en Brussel inzake het Franstalig werkloosheids beleid. Werklozen die in Franstalig België geen inspanningen meer doen om een baan te zoeken, worden sinds het uitbreken van de corona pandemie in de lente 2020 amper nog gesanctioneerd. Dat blijkt uit cijfers van de federale RVA die nagaat in welke mate de regionale arbeids bemiddelings diensten hun taken uitvoeren. “Tijd voor Vlaams geld in Vlaamse handen.”

 

*

Vier op vijf Vlamingen willen behoud kerncentrales

Het Vlaams Belang is absoluut niet verbaasd dat vier op de vijf Vlamingen de kerncentrales langer willen openhouden. “Dit bevestigt de stelling die we steeds consequent hebben verdedigd: kerncentrales langer openhouden”, zegt Kamerlid Reccino Van Lommel. “De burgers, en zelfs de helft van de Groen-kiezers, hebben blijkbaar meer gezond verstand dan de paars-groene partijen. 81 procent is echt wel heel veel, duidelijker kan het signaal haast niet. Kern energie wordt door de burger niet aanzien als een dood lijk dat niet meer te reanimeren valt, eerder kijkt de burger zo naar het paars-groene kernuitstap beleid.”

*

Vlaams Belang houdt studiedag rond (sociale) media: “Menings vrijheid herstellen”

Vrijheid van meningsuiting, eerlijke markt werking en media pluriformiteit waren de drie speerpunten van de studiedag rond media die vandaag door het Vlaams Belang werd georganiseerd. Naast Europees Parlementslid Tom Vandendriessche en Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans kwamen ook drie externe experts aan het woord. “Wat offline legaal is, moet online legaal zijn.” Via onderstaande knop kunt u de digitale brochure aanvragen of gratis een gedrukte versie aanvragen.

 

KWANTITEIT VERSUS KWALITEit: DE ACHILLES HIEL VAN HET EGALITARISME

**Newton formuleerde niet de zwaartekracht omdat hij wilde cashen.

foto: ©Reporters / Lebrecht

*

Maakbaarheids denken steeds verregaander

Commentaar - 14/05/2022 Sid Lukkassen - Leestijd 7 minuten

 

Regelmatig is er discussie over links versus rechts, progressief versus conservatief, socialistisch tegenover liberaal. In feite is dat onzin, zo stel ik nu, en bestaat er slechts een noemenswaardig onderscheidingspunt: de vraag in hoeverre men veronderstelt dat de mens maakbaar is. Zij die geloven dat de mens als een onbeschreven blad ter wereld komt en volledig maakbaar is, komen naar analogie daarvan uit bij de volledige maakbaarheid van de maatschappij. Terwijl in de praktijk steeds maar weer blijkt dat de mensen niet gelijk zijn. Iedereen stelt namelijk zijn eigen prioriteiten en maakt zijn eigen keuzes, maar in de gevolgen van die afwegingen toont zich wel degelijk verschil.

Mobilisering van populair sentiment

 

Nu geldt dit verschil in het politiek-correcte denken als een probleem. Je mag er namelijk niet openlijk voor uitkomen. Aangezien de bevolkingsmeerderheid van iedere maatschappij nooit de middenmaat kan overstijgen, zal dit tot afgunst leiden en de politici daarom stemmen kosten. Zodoende komt men uit op wijdverbreide (maar in feite inhoudsloze) feelgood-clichés als ‘ieder individu is even waardevol’ of ‘we zijn allemaal bijzonder op onze eigen manier’. Als iemand dit egalitaire wereldbeeld openlijk bekritiseert, zullen de media over die persoon heen vallen. Het zal weinig moeite kosten om deze persoon neer te zetten als een ‘regent’. Lees: als een intolerant, hooghartig iemand, die zichzelf verheven acht boven de rest van het volk.

 

De media kunnen een populair sentiment mobiliseren om dergelijke meningen in de kiem te smoren. Dit komt doordat die egalitaire gedachtegang al sinds de Franse Revolutie zo wijdverbreid is. Terwijl men in feite beter weet — een enkele blik in de gevangenissen en afkickcentra bewijst dit. Deze hypocrisie is de oorzaak van de politiek-correcte tweespalt, zoals deze zich bijvoorbeeld laat zien bij de ‘progressieve’ politici die de gymnasia als standensymbolen zien en deze willen afschaffen, maar die ondertussen hun kinderen daar wel naartoe sturen.

Zonder last of ruggespraak

 

Dat sommige mensen meer geschikt zijn dan anderen om te besturen, is overigens wel een aanname die iemand als Thorbecke deelde en die ten grondslag ligt aan de vertegenwoordigende democratie. Namelijk: dat het het beste is om enkele individuen te machtigen die voor ons beslissingen nemen en de voors en tegens afwegen. In diens tijden waren politieke partijen nog niet de machtsblokken die zij nu zijn en verkoos men politici veel meer op basis van hun persoonlijke integriteit. Niet iedereen is even geschikt om te leiden, te reflecteren, en verantwoordelijke beslissingen te nemen. Een individu is beter in staat tot een gedegen oordeel over een kwestie dan een volksmassa, redeneerde Thorbecke. Daarom is een volksvertegenwoordiger binnen het Nederlandse rechtstelsel dan ook een gevolmachtigde. Hierop slaan de woorden ‘zonder last of ruggespraak’.

 

Echter, wie tegenwoordig de nadruk legt op het feit dat sommige mensen meer dan anderen in staat zijn tot het vormen van een gedegen oordeel, begaat natuurlijk een doodzonde tegenover het postmoderne hyper-egalitaire wereldbeeld. In dat wereldbeeld mag immers iedereen zich bij tijd en wijle graag een uniek individu, idool of genie wanen. Dit is een droom die ons bijvoorbeeld verkocht wordt middels de diverse talentenshows.

 

Tegelijkertijd worden we dagelijks met de onjuistheid van dit egalitaire wereldbeeld geconfronteerd, zoals wel blijken mag uit de achterstandswijken, tuchtscholen en schuldsaneringen.

 

Wie publiekelijk tegen dit wereldbeeld ingaat, is zoals reeds gezegd onmiddellijk een makkelijke prooi voor diverse media. Tegelijkertijd worden we dagelijks met de onjuistheid van dit egalitaire wereldbeeld geconfronteerd, zoals wel blijken mag uit de achterstandswijken, tuchtscholen en schuldsaneringen. Op deze manier voelen intellectuelen, politici en debaters zich publiekelijk steeds meer de politieke correctheid ingeduwd.

Ongelijkheid als deel van de oplossing

 

Het denken dat niet uitgaat van de maakbaarheid van de mens ziet de ongelijkheid echter niet als probleem, maar als deel van de oplossing. Immers, als je erkent dat mensen verschillende eigenschappen hebben, en dus ook verschillende vaardigheden en talenten, dan kun je ze taken en rollen gaan toekennen. Rollen en taken die zijn afgesplitst op hun krachten en talenten, waardoor ze zich gaan vereenzelvigen met die rollen en zich er in thuis voelen. Dit begrip staat ook wel bekend als beroepseer. In feite negeert het marktdenken de beroepseer. Het marktdenken veronderstelt immers dat een werknemer zich niet thuis hoeft te voelen in zijn baan, maar louter te stimuleren is door het salaris dat hem voor de arbeidsactiviteiten wordt toegekend.

 

Dit berust echter op een denkfout; een fastfood-restaurant kan efficiënter opereren door mensen een hoger salaris toe te kennen naarmate zij meer ‘burgers flippen’ per minuut. Dit is omdat een toename aan fysieke energie zich hier vertalen laat in een directe toename in de productiviteit. Maar als je grootschalige organisaties efficiënter wilt maken — oftewel als er op micro- en macroniveau denkwerk vereist is — is persoonlijke betrokkenheid bij het werk wel degelijk relevant. Het gaat hier dan om zaken als persoonlijke verantwoordelijkheid durven nemen in kwesties waar het bedrijfsprotocol niet in voorziet, en flexibel denken bij het benaderen van onvoorziene problemen. Om een bedrijf te doen floreren is van hoog tot laag een mentaliteit vereist die niet zozeer redeneert vanuit het directe, individuele belang, maar vanuit het bedrijf als geheel op de lange termijn.

Ik denk, dus ik ben

 

Het moderne denken vat de mens voor alles op als een ‘rechtssubject’; dat wil zeggen als iemand die als ieder ander behandeld moet worden op grond van theoretische rechtsbeginselen, vastgelegd in de grondwet. Hij wordt dus eigenlijk ontdaan van zijn eigenheid; het is niet op grond van zijn eigenheid en zijn kwaliteiten dat hij die rechten geniet. Nee, hij krijgt ze toegewezen op grond van het feit dat hij überhaupt bestaat.

 

Hetzelfde geldt voor het marktdenken, dat de burger opvat als een inwisselbare eenheid van arbeid die je ten koste van een bepaald loon kunt inzetten. Het vat de burger op als consument, als economische eenheid met daaraan gekoppeld een bepaalde koopkracht. Terwijl het gevoel om nuttig en waardevol te zijn binnen een organisatie of samenlevingsverband zich eigenlijk niet laat uitdrukken in geld.

 

Toch is het deze intrinsieke motivatie, die betrokkenheid bij de zaken die ons aan het hart gaan, die de westerse geschiedenis in feite definieert. Zo waren vele van de grootste kunstenaars en schrijvers tijdens hun leven arm en bereikten ze pas na hun dood wereldberoemdheid. Het was niet omdat zij wilden cashen dat Newton de zwaartekracht formuleerde of dat Descartes de beroemde zin ‘Ik denk, dus ik ben’ op schrift stelde.

Maakbaarheidsdenken voor allen

 

Het maakbaarheidsdenken trekt echter aan deze intrinsieke motivatie voorbij, en zo werd het in de jaren zestig gemeengoed dat ook kinderen, die later waarschijnlijk met hun handen gingen werken, onderwijs moesten krijgen in aardrijkskunde en Frans. De vraag of dit de motivatie van zowel de leerlingen als de docenten op lange termijn ten goede kwam, was van ondergeschikt belang — de arbeider moest en zou zich verheffen.

 

De (post)moderne blik op de wereld duidt het menselijk leven dus vooral in kwantiteiten (kiezers, consumenten), waaraan geen nadere eigenheid wordt toegekend. Deze manier van denken staat tegenover de kwalitatieve benadering. Deze laatste benadering is niet politiek-correct, en bewijst dus niet op een standaardmanier lippendienst aan de stelling ‘Ieder leven telt.’ Eerder is zij bereid de vraag te stellen: ‘Zou het niet beter zijn de wereldbevolking terug te dringen, teneinde een meer duurzame wijze van leven mogelijk te maken?’

 

Op deze manier vervalt deze benadering bijvoorbeeld niet — zoals wel bij zelfverklaard ‘progressieve’ bewegingen het geval is — in de tweespalt dat men aan de ene kant de natuur wil sparen en de aarde niet wil uitputten, terwijl men aan de andere kant geen kwaad woord wijden mag aan de toenemende bevolkingsgroei van de derdewereldlanden. Vanuit de ‘progressieve’ invalshoek zou dat namelijk een schending inhouden van het adagium ‘Ieder leven telt.’

Autonomie is een illusie

 

Het (post)moderne denken dat ieder mens als een volledig autonoom subject opvat (oftewel als iemand die volledig bij machte is om zijn eigen keuzes te maken en zijn eigen leven zinvol in te richten), is vanuit de kwalitatieve benadering een illusie. Liever dan naar de nobele intenties kijkt men naar de feiten van de realiteit, waar men bijvoorbeeld constateert dat jongeren in de schulden komen door hoge rekeningen van mobiele telefoons. Of dat mensen massaal spullen via internet bestellen die ze nooit kunnen afbetalen, of bij een bank woekerpolissen aangaan.

*

*

 

Och, U weet hoe dat gaat. Als de verantwoordlijken en daarvoor rijkelijk gesubusudueerden er hetr zwijgen toe doen, brengen de kraaien het uit. Want ibde cfé+-praat gaztten zakl er niets ocver in staan. Want nergens valt er te smullen van grensovercjhriijdend en ander grijpgraag gedrag.

De verdringing van de Vlaamse Meerderhed doet zo’n beetje denken – alle verhoudingen in acht genomen - aan wat den Donald Trump met TWITTER is overkomen. Maar      per slot van rekening weeral ’n spreekwoord is bewaarheid, namelijk dat wie laatst lacht, best lacht.

Zo zou het best eens kunnen dat nà Mei 2024, de TVVB zowel de VRT aks de VTM bij het Klein Gevaarlijk Huisvuil zet…. Omaoende De Stem van Vlaanderen te worden. Desnoods gedeelte lijk in ’t West-Vlaams, zodat men ons tot ver ‘Over de Schreve’ tot in Duinkerkeke en zelfs tot aan de Zoom ‘La Somme) weer begrijpt zoals het altijd geweest is..

(Get) Digitalia

 


 *

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

En om af te sluiten, nog even Alice Nahon met ‘dat het goed is in ’t eigen hart te

 

kijken’ of ik niemand zer heb gedaan. Of ij-k m’n azrmen heb gewonden rondom een hoofd dat eenzaam was….

Maar het zal ook dze keer bij woorden blijven.

To morrow is anothet day en en dan begint de diepzeerduik van een generatie ierpschuimers die jaenlang zichzekf heft vetgevingendn o0a0 via ARCO uit de amzalige spaarrekening van Jan Modaal en zijn Lisa. Onder Turkse Leiding moet dat n fluitje van ’n cent zijn…

*

Digithalys

Geen opmerkingen: