zondag 29 mei 2022

DOORGEVAN VAN AS MAAR VAN VUUR

 

.

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE


ZONDAG 29 MEI 2022

*

Dankkzij rechtbank Chris Janssens klaar voor Hemelvaarttocht

26 mei 2022

**


**

Cartoon van Knarr Kroniek (geen artikel)

Rechtbank Tongeren besliste Chris Janssens niet te vervolgen wegens racisme. Klacht werd ingediend door een Genkse moskee en Diyanet. U weet wel, het thuisspeelveld van Groen.


*

601 – TRADITIE IS NIET HET DOORGEVAN VAN AS MAAR VAN VUUR

*

I N H O U D

In dit Klotelaned vinden we dus toch nog af en toe ‘n Reachter die zijn leven riskeert door Recht te spreken door in te gaan tegen de opgedrongen ingevoerde Almacht van de Religie der Dood.

Stel U even voor, dat een deftig geklede Vlaams Volksvertegenwoordiger ter verantwoording wordt geroepen omdat die zijn democratische plicht zou gedaan hebben door op te komen voor zijn Eigen Volk.

Dit, niet ONLY IN BELGIUM, maar in de gehele Europese Unie, die nu al en ‘uit vrije wil’ grotendeels schatplichtig is geworden aan deze Religie van de Haat.

Verder zult U in deze bijdrage niet toevallig juist vandaag lezen over dzelfde Relieige van de Dood, die heden ten dage in Kasjmir hele originele bevolkinhdlagen niet alleen verhongert en doodmartelt, maar ook… tot op het bot uitroeit. Omvoling ziet U. En daarom lleest U er niets over inde Regime Media. Deze inlichting, hoe kan het ook anders, komt dus van Filip DeWinter, ook al een persoon die het Establishment liever kwijt wil dan rijk. En nog het liefst aan de galg ziet bengelen… Als hm ondertussen maar niet eenzelfde lot overkomt als wijlen Pin Foruyn!

We worden met de dag ongeduldiger vnawege de datum van Mei 2024, in de vaste overtugiing dat er kort nadien een verolvg komt aan het Proces van Nürnberg, waar indertijd de ergste criminelen van toen terecht stonden.

Kasjmir is niet aleen het land van de beroemde Oosterse tapijten van topkwliteit, maar het is ook het land waar volgens Erich von Däniken, Duits scjrijver uit min jjeugdjaren, na de kriisiging, het stervende lichaaam van de Here Jezus zoi naartoe gesmokkeldzijn en waar Hij op hoge leeftojd zou overeden zijn. Zijn Graf zou tot dan toe een echte toeristische aantrekkingspool geweest zijn….

29-05-2022

DE LOONHANDICAP

*

Zoals vaste lezers van mijn blogs weten, is de Belgische automatische loonindex een van mijn stokpaardjes en de nummer één van mijn lijst ‘Only in Belgium’. In deze tijden van almaar stijgende prijzen lijkt onze index de redder in nood, wat er – volgens, nota bene, de Europese Commissie – zal toe leiden dat het gemiddelde loon per werknemer in België in 2023 liefst 16,4% hoger zal liggen dan in 2020.

De keerzijde van dit goede nieuws is wel, dat de loonindex een loonhandicap is t.o.v. de bedrijven in de buurlanden, waar het verschil maar 10,9% zal bedragen, steeds groter wordt. Sinds begin jaren 1990 verloor onze export 18% aan marktaandeel, terwijl die in Duitsland en Nederland in dezelfde periode respectievelijk met 17 en 13% steeg.

De stijgende prijzen van grondstoffen en energie zullen het probleem – en dus ook het verschil - alleen maar groter maken en er voor zorgen dat de factuur niet zal verdwijnen door ze door te schuiven naar de bedrijven. Het zal tenslotte weer de eindgebruiker zijn die de verhoging zal mogen betalen. Dat laatste blijkt trouwens ook het geval te zijn met de autosnelweg kilometerheffing op vrachtwagens, die de Belgische staat wel extra miljoenen euro opbrengt, maar die de transportfirma’s doorberekenen aan hun klanten

*

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

     *

Nieuws uit de imker wereld….

Dank zij de bloemetjes en de bijtjes kunnen de mensen die in het Waregemsse hun boterham verdienen door honing te winnen uit de brede natuur, weer aan de slag. Eer wordt minder – pf verstandiger? – gespoten en dus zijn de Groe,e, weer ’n argument armer om de Bevolking vana alels wijs te maken..

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

Tom Van Grieken

@tomvangrieken

Za 28/4 (22u)

Het is niet erg speciaal of uniek, ik weet het, maar ook ik ben door @vanranstmarc

eblokkeerd. De reden? Daar heb ik het gissen naar. Maar vooral: Who cares?

Tom Van Grieken

@tomvangrieken

Zo 29-4 (10i30)

Traditie is niet het aanbidden van as, maar het doorgeven van vuur.

Daarom vandaag naar #Dendermonde, op uitnodiging van @Barbara_Pas

, om het Ros Beiaard te bewonderen

 

Reden? Apen Kloten Pokken?

**

 

*

EEN DOODGEZWEGEN OORLOG… OMDAT ER MOSLIMFUNDAMENTALISTEN MEE GEMOEID ZIJN…

*

27 mei 2022

*

In het Vlaams Parlement werd op dinsdag 24 mei jl. een conferentie gehouden over Jammu en Kasjmir, een gebied dat geprangd ligt tussen Pakistan, Indië, China en Afghanistan en dat ruim zeven keer groter is dan België, 16,5 keer groter dan Vlaanderen.

 

Organisator van de conferentie was Filip De Winter (Vlaams Belang) die aandacht vroeg voor de erbarmelijke situatie waarin de Kasjmiri’s (enk. Kasjmiri) al sinds 1947 moeten zien te overleven. Van de reguliere Vlaamse pers: geen kat! En meteen werd duidelijk waarom. Toen de voormannen van de Kasjmirse diaspora in Europa (van Zwitserland tot in ons land) aan het woord kwamen, bleek meteen dat zij al decennialang uitgemoord worden door de Pakistaanse Islamitische staat; en dat potje wordt, met het oog op de zielenrust van de niet meer te tellen Pakistaanse nachtwinkels in ons land, maar beter toe gehouden. Een Engelse journalist, expert in het gebied, was er bijvoorbeeld wel, en nam het zonder al teveel moeite op voor de Kasjmiri’s, maar dat zal weer met het Engelse koloniale verleden te maken hebben. The British Empire zwaaide immers tot 1947 de scepter over het gebied. De situatie is er nadien echter nooit beter op geworden, wel integendeel!

Gelukkig voor de Kasjmiri’s – en voor wie nog een druppel schaamte in het bloed heeft vloeien – was er ook niemand van Groen: de binnenstebuiten gedraaide kandidaat-voorzit(s)ter Jenna Boeve kreeg, na zijn/haar niet al te gesmaakte doortocht op de Brusselse “Gay pride”, de jarretels niet meer los en ook de opgespoten regenboogkleuren wilde maar niet van zijn/haar schaamhaar slijten; de Turkse kobold zag dan weer dat het islamfundamentalisme, en met name de Taliban, in gevaar was en gaf niet thuis, net zomin als alle andere politici van de reguliere partijen wier tater overloopt van “wereld solidariteit”… tot het slachtoffers van de islam betreft.

Een streepje geschiedenis dan. Tot 1947, toen de Engelsen zich terugtrokken, was Jammu en Kasjmir een prinselijke staat met een moslimmeerderheid maar bestuurd door de hindoeïstische maharadja Hari Singh. Het gebied stond nochtans bekend voor zijn pluralisme: moslims van gematigd kaliber vierden er mee de hindoeïstische feesten en vice versa. De Engelse kolonie in Azië werd bij de dekolonisatie opgedeeld in twee delen: enerzijds het islamitische Pakistan, anderzijds het hindoeïstische India. Singh, die noch voor Pakistan, noch voor India wenste te kiezen, keek net iets te lang de kat uit de boom en had een (burger)oorlog aan z’n wijdlopende broek. Moslimtroepen van het fundamentalistische soort, vermomd in krijgers van moslimstammen en gesteund door Pakistan, vielen het gebied binnen. De maharadja vroeg hulp aan India, maar dat wilde slechts tussenkomen als Kasjmir zijn kant koos wat niet geschiedde, waarna India een deel van het gebied manu militari veroverde. Sindsdien is Kasjmir gescheiden in een Pakistaans deel en een Indisch deel.

 Hoewel de grondwet pluralisme garandeert – maar sinds wanneer buigt de Taliban voor een grondwet? – bestookt Pakistan de regio. Administratief werd de constitutie door resoluties tot op het bot uitgehold en militair werden de Kasjmiri’s uit hun huizen gezet, ontvoerd, gefolterd, vermoord, of een combinatie van al dat fraais. Miljoenen slachtoffers later is er nog steeds geen verbetering in zicht. In het Indische deel is de situatie draaglijk; het Pakistaanse deel geldt als schoolvoorbeeld van mensenrechtenschendingen op ongeziene schaal. Dat zou men echter niet zeggen als men de periodieke betogingen in Brussel tegen de Indische bezetting ziet. Volgens de Kasjmirse diaspora worden die betogingen dan ook gesponsord door fundamentalistische Pakistani in Europa. En de wereld kijkt gewillig de andere kant op: veel minder zware conflicten eisen immers de aandacht op: de marionetten-oorlog in Oekraïne, waar we nog lang niet het fijne van weten, en – pak ‘m beet – het Joods-Palestijns conflict. Maar Russen en Joden zijn dan ook geen moslims!

 

Een ander heikel punt zijn de blasfemiewetten die in hun niets ontziende en willekeurige toepassing dagelijks mensenlevens kosten, gezinnen uit elkaar rijt en de toekomst van miljoenen burgers smoort. Er zit zowaar een systeem achter dat klaar staat voor de export. De situatie in, bijvoorbeeld, Nigeria geeft van eenzelfde modus operandi blijk. Daar werd een paar weken geleden een Duitse lerares opgepakt en “kaltgestellt” die het had aangedurfd te vragen om op de sociale media een schoolpagina niet te gebruiken voor islampropaganda. Van haar werd niks meer vernomen. De feiten zijn bekend bij de pers, maar die doet er het zwijgen toe. En Europa dan, immer in de weer om waar ook ter wereld mensenlevens te redden? Dat Europa van ons doet niks, noch voor Kasjmir, noch voor de Duitse lerares in Nigeria. Het lijkt wel of de EU het zelf veel te druk heeft met het eigen volk te knechten in een digitaal keurslijf en de “omvolking” op eigen bodem te organiseren.

 In de Verenigde Staten is de situatie al niet veel beter. De miljoenen en miljoenen militaire hulp aan Pakistan, het land dat trouwens Osama Bin Laden een veilig onderkomen verschafte, worden schaamteloos ingezet tegen de Kasjmiri’s. Aan hun ellende lijkt geen einde te komen, internationaal blijven ze stemloos: te gematigd, zou men nog beginnen denken! “Kunnen Amerika en Europa dan van betekenis zijn?” was een vraag uit het publiek. De Kasjmiri’s – geen pyjamavolkje overigens, maar allemaal intellectuele heren, stijf in het pak en talig onderlegd – beseffen ook wel dat militair ingrijpen uit den boze is en geldelijke steun ook al niet evident; “Maar waarom moeten jullie op internationale fora altijd Pakistan steunen?” wierp een van hen tegen. Wellicht is de overbekende avondlijke overweging van Alice Nahon voor de opgeblazen Brusselse heren een tikkeltje teveel gevraagd. En dat hebben ze in Kasjmir zeer goed begrepen.

 

Interessant initiatief van Filip De Winter, het moet gezegd. Als hij het niet had ingericht, zou het stilzwijgen over deze verre regio nog niet doorbroken zijn geweest. Er zit nochtans een Europese filière aan vast: nu de Islamitische staat heeft opgeroepen om opnieuw aanslagen te plegen op Europese bodem en Pakistan niet alleen Islamitische Staat en de Taliban, maar ook Al Qaida en zovele anderen steunt en herbergt, kunnen we maar beter voorbereid zijn. Inzicht in de blasfemiewetten zou bovendien wel eens een beter inzicht kunnen verschaffen in, pakweg, de rechtspraak van de moslimrechtbanken in het Verenigd Koninkrijk. Meer inzicht hieromtrent zou de Europese leiders niet alleen sieren, maar ook daadwerkelijk helpen om het huidig non-beleid doortastender te maken, zodat ze na de volgende moordaanslag, machetehouw of groepsverkrachting, de nabestaanden gepaster kunnen bijstaan met een klein vleugje meer panache en een streepje minder krokodillentranen en gespeelde verongeving.

Silvius Brabo

*

NA DE GAY PRIDE NU OOK EEN VOIL JEANETTENPARADE VOOR POLITICI

-

De Vlaamse regering Jambon I is met Beke een probleem kwijt, maar kreeg er een nieuwe complicatie bij. Wouter de stoef-kabouter is vervangen door Jo met de klachten stylo. Een minister die rebellie instigeert tegen de regering waar hij deel van uitmaakt is een vandalistische nestbevuiler en een masochistische Judas. Dat je de mensen wijst op de mogelijkheid tot klacht indienen, tot daar nog toe. Maar dat je hen actief oproept om massaal klachten neer te leggen tegen een beslissing die je mee goedkeurde is een minister onwaardig.

Dafalgan dossiers

Na de PFOS-vervuiling, corona rusthuis drama’s, de contact tracingsaga, de kinderopvangdoden, het stikstofdossiers en de Ventilus fabel, krijgt de regering er nog een Dafalgan-dossier bij. Zuhal Demir zwiert een batterij klacht in de schoot van Tinne Van der Straeten. De Vlaamse regering dreigt er mee om klacht neer bij de Raad van State omdat de federale regering en meer bepaald Tinne Van der Straeten haar bevoegdheid heeft overtreden door het voorzien van toekenningen van vergunningen voor batterij projecten binnen de CRM-wetgeving. Overheids oppositie en blokkering door middel van klachten – de favoriete groene modus operandi – is een wurgslang die de keel dichtknijpt als je naar adem hapt. Beste Tinne: ’t is een koekje van eigen groen deeg.

Het recht op ridiculiseren

Wat de ‘voil jeanetten’ in Aalst mogen, dat moet ook toegestaan worden aan de echte jeanetten en andere LGBTQ+ -parafernalia. Zij hebben ook het recht om zich één keer per jaar op te tuigen in jarretellen, bh’s, en andere lingerie en zichzelf vervolgens compleet te ridiculiseren. Het zou belachelijk zijn mochten we hen dat recht ontnemen in deze vrije samenleving.

Dit stuitend abnormaal gedrag van pervers paraderen bij wijze van protest en aandachttrekkerij van de junta van regenboog divergentie, is éénmaal per jaar: compleet normaal

Het zal menig lezer misschien verrassen, maar ik ben het roerend eens met Joël De Ceulaer. Dit stuitend abnormaal gedrag van pervers paraderen bij wijze van protest en aandachttrekkerij van de junta van regenboog divergentie, is éénmaal per jaar: compleet normaal. Neen, ik ben geen puriteinse feministe. Wat mij betreft heeft iedereen het recht om half naakt en met een snoet als een Pollock- of Picassoschilderij zijn mening te uiten.

Voil Jeanetten parade

Ik vind trouwens dat politici daar een voorbeeld moeten aan nemen en onder leiding van Jenna Boeve, Conner Rousseau en Petra De Sutter door de straten van Molenbeek – waar Belgen thuis zijn – een Voil Jeanetten parade voor politici moeten houden. Eénmaal per jaar in Sloggi-outfit of strakke Björn Borg-slip potsierlijk paraderen moet zo de politiek dichter bij de burger brengen.

 

Hopelijk lopen in de parade hunkies als Egbert Lachaert, Dries Van Langenhove, Hannes Anaf, Bjorn Ansseeuw, Filip Brusselmans en Jo Brouns zich het slipje van hun gat. Bretellentrekkers als Jan Jambon, Jean Marie Dedecker, Ahmed Laaouej, Dieter Van Besien, Bart Dochy, Ludwig Vandenhove of Ortwin Depoortere kunnen dan weer met de slogan ‘een maatje meer doet geen zeer’ de reclamewereld sensibiliseren tot meer gewichtsdiversiteit.

Walk off shame

Goedele Liekens zal zich zonder twijfel in haar miss België 1986 -bikini wringen om haar nieuw boek ‘seks in de Wetstraat’ te promoten

Meryem Kitir, Sophie Rohonyi en Yoleen Van Camp kunnen jonge dames wijzen op het feit dat anorexia nervosa ribbentekenend kan zijn. Zuhal Demir kan in originele bijenoutfit haar groen, diervriendelijk imago oppoetsen en wie weet komt Sihame El Kaouakibi wel speciaal uit ziekteverlof om buikdansend of hip-hoppend een nieuw dansproject te promoten. Goedele Liekens zal zich zonder twijfel in haar miss België 1986 -bikini wringen om haar nieuw boek ‘seks in de Wetstraat’ te promoten.

U hoort het: een voil jeanetten parade biedt politici en zeker de toeschouwers een grote maatschappelijke meerwaarde. Ook de handelaren van de soeks en bazaars langs de Gentsesteenweg in Molenbeek zijn in hun nopjes met zo’n commerciële topper. En mocht u eraan twijfelen, dergelijke ‘walk off shame’ eenmaal per jaar organiseren met als doel de kloof tussen politiek en burger te dichten is: volslagen normaal. Nietwaar Joël?

Beleidsbewijs met punten

In navolging van het rijbewijs met punten, moet er dringend een beleidsbewijs met punten komen. Ministers begaan immers te veel overtredingen. En dit vaak met doden tot gevolg. De cijfers spreken voor zich. Vandaar moet er dringend een beleidsbewijs met punten komen. Telkens ze een fout begaan verliezen ze punten. Op nul wordt hun beleidsbewijs ingetrokken en kunnen ze hun ministerportefeuille en dito loon op hun buik schrijven. Alleen via herscholing en examen krijgen ze hun beleidsbewijs terug.

Op het parlement moeten we ook al niet rekenen. Zij slagen er zelfs niet in om na maandenlang onderzoek een olifant in een mierennest te vinden

Het probleem is: wie laten we bepalen wat een fout is en hoeveel punten dit dan wel moet kosten. Ministers geven fouten zelden of nooit simpelweg toe. Ze kappen liever hun neus af dan gezicht te verliezen. Op het parlement moeten we ook al niet rekenen. Zij slagen er zelfs niet in om na maandenlang onderzoek een olifant in een mierennest te vinden. We hebben een raad van wijzen nodig. Een groep van 5.000 bij loting aangeduide Vlamingen die onafhankelijk van elkaar en zonder elkaar resultaten te kennen digitaal hun stem uitbrengen. Een Big Brother-stemming door de kiezer, live en in prime time simultaan uitgezonden door VTM, VRT en VT4.

Helaas. Het komt er nooit. Want geen enkel parlementslid dient dergelijke wetsvoorstel in en geen enkele partij zal het steunen. Maar ons kloten met een rijbewijs met punten, daar staan ze als idioten voor te springen.

Dit was niet op de afbraak:

   Het parket heeft ontdekt dat de needle spiking op een voetbalmatch en tijdens een tienerfestival het werk is van een overijverige werkloze coronavaccineerder die aan het afkicken is.

   Europa buist België door het begrotingstekort, de torenhoge schuld, het fiscaal doolhof, het slabakkend onderwijs, een trage omschakeling naar duurzame energie en de hoge zorg- en pensioenkosten door een vergrijzende bevolking. Intussen zuipen De Croo en Jambon zich een stuk in hun kraag in Davos.

   In de Senaat moeten ze zittingen schrappen omdat er niets op de agenda staat en in het federaal parlement waren de parlementsleden van de meerderheid woensdag al op verlengd weekend vertrokken toen ze moesten stemmen. Zakkenvullende lamzakken, dat zijn het.

Jasmijn Walldorf


*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Opzet of puur toeval, maar op de VRT was daarjuist een hele uiteg over een nieuwe soort ‘bestuiving’ ter bescherming van de Vlaamse honingbij, op last van Zuhal Demir. Die zou dus inderdaad als Werkende Bie onlangs ‘uit de kast’ zijn gekropen.

Amaai, mijnenen frak! In zo’n bijenkorf huizen wel 60 à 80.000 werkbijen, met secjts maar één enkele bijenkonin. Die moet dus nogal kunnen steken, zeg!

**

Hopelijk heeft men daar deze namiddag in Dendermonde niet al te veel ast va gehad. Want zoemende en stekende insecten, al zijn die nog zo nuttig, rondom de oren van een briesend ros…. Daar komen rossigheden van.

Aalst, met Voil Jeanetten II vol blotte polletieke billen, is daar meer geschikt voor, me dunkt.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: