zondag 15 mei 2022

549 – ARTIFICIËLE INTELLIGETIE: DE SPLEETOGEN AVCHTERNA. EINDELIJK IETS POSITIEFS OVER DE EU

 

 

WEETEWATTE VAN DE DAG

 

VRIJDAG 13 MEI 2022

*

        549 – ARTIFICIËLE INTELLIGETIE: DE SPLEETOGEN AVCHTERNA. EINDELIJK IETS POSITIEFS OVER DE EU

*

I N H O U D

We worden allemaal oud om iedere dag bij te leren. Elke dag worden we wel slimmer, maar lopen daarbij altijd voort achter op de Cinezen. Zoals nu met de Artificiële Intelligentie. Hoog tijd dus om voor de zoveelste keer op rij Pater Ferdinand Verbiiest uit Pittem in West-Vlaandeen onder de aandahct te brengen… Van de slaapkoppen der Regime Pers zult U over Parter Verbiest weinig te weten komen. Bah, nen Parer! Hij leefde van 1623 tot 1688 en stierf in

Peking op 28/01/1688 als Onderkoning van China. Waaedoor we dus mogen de conclusie trekken, dat eenmaal de Spleetogen straks de hele Blauwe Planeet zulen beheesen, wij als Vlamingen ’n voetje voor zullen hebben….

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest

Daarom is het meer dan goed, om via Wikiedia de reoutatie van dit geniein de actualiteit te brengen. Zeer tot spijt van wie het benijdt.  


*

EUROPA REGULEERT EN BETEUGELT INZET VAN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Europa-Express

ArtificialIntelligence AI

*

foto: ©Pixabay

Analyse

-In de nieuwe rubriek Europa-Express krijgt u voortaan op vrijdag nieuws, analyses en reportages over en vanuit Europa. Want, of u dat nu leuk vindt of niet, ‘Europa’ heeft wel degelijk een grote impact op ons dagelijks leven.

Meer dan welke andere technologie ook heeft artificiële intelligentie (AI) het potentieel om onze samenleving de komende jaren bijzonder ingrijpend te veranderen. Dat besef is ook doorgedrongen bij het Europees Parlement, dat nu samen met de Europese Raad de schouders zet onder een volledige nieuwe wettelijke basis voor de inzet en het gebruik van AI in de EU.

Gezichts herkenning

Hoe ver kunnen bedrijven en overheden gaan in de inzet en het gebruik van AI? De vraag is minder arbitrair dan ze lijkt. Enkele jaren geleden ontstond er wereldwijd al grote opschudding nadat de New York Times onthulde dat de Chinese autoriteiten een uitgebreid AI-gezichtsherkenningssysteem gebruikten.

Daarmee identificeerden en surveilleerden ze de Oeigoeren in bepaalde regio’s, onder meer in grote steden zoals Hangzhou en Wenzhou. Zo’n vaart loopt het hier nog niet, maar de automatische uitwisseling van onder meer politie-data tussen de EU-lidstaten zet de deur alvast ook op een kier voor gezichtsherkenning door de politie.

Grondrechten en waarden

Om de spelregels rond het gebruik van AI vast te leggen werken het Europees Parlement en de Europese Raad nu samen aan ambitieuze AI-wetgeving. Die moet uitgroeien tot een van de belangrijkste pijlers van de digitale marktstrategie van de EU. Ze moet de regels vastleggen voor de ontwikkeling, de wijziging en het gebruik van alle AI-gestuurde producten, diensten en systemen op het grondgebied van de EU.

Die zullen dan zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven van toepassing zijn. Vorige week werd een eerste belangrijke horde genomen in dat wetgevend proces. Het EP debatteerde en stemde toen over het verslag van de tijdelijke commissie Artificial Intelligence in the Digital Age. In het nu voorliggende ontwerp benadrukken de co-rapporteurs dat in Europa ontwikkelde en gebruikte kunstmatige intelligentie op de mens gericht en betrouwbaar moet zijn, en dat die technologie ten allen tijde de de verdragen verankerde grondrechten en waarden van de EU moet eerbiedigen. Tegelijkertijd mag de regelgeving de technologische innovatie door Europese bedrijven niet belemmeren, maar moet zij die net verder ondersteunen.

Cruciale wetgeving

 

‘Het hele debat rond AI moet voornamelijk gezien worden binnen het Europese voornemen om een breder rechtskader te scheppen dat de verdere digitalisering van onze maatschappij in goede banen kan leiden,’ geeft CD&V- Europarlementslid Tom Vandekendelaere aan. Hij volgt het thema al een hele tijd op. ‘De nieuwe AI-wetgeving waarover we nu discussiëren, is wat mij betreft een van de meest cruciale binnen deze legislatuur met het oog op dat nieuwe wetgevend kader. We moeten op dat vlak echt een inhaalbeweging maken om het innovatie- en concurrentie vermogen van de Europese bedrijven te versterken,’ klinkt het. ‘Maar tegelijk moeten we daarbij dus ook waken over de veiligheid en de grondrechten van de burgers en de consumenten.’

Denk bijvoorbeeld aan AI-toepassingen die menselijk gedrag manipuleren om de vrije wil van gebruikers te omzeilen

Concreet wil het EP de risico’s bij de inzet van AI beoordelen op basis van een zogenaamde risico-analyse methode die door de Commissie werd voorgesteld. AI-systemen met een onaanvaardbaar hoog risico die een duidelijke bedreiging vormen voor de veiligheid, bestaans middelen en rechten van mensen, worden verboden. Denk bijvoorbeeld aan AI-toepassingen die menselijk gedrag manipuleren om de vrije wil van gebruikers te omzeilen, zoals speelgoed met spraak-ondersteuning dat minderjarigen aanspoort tot gevaarlijk gedrag.

Sociale krediet scores

Andere toepassingen worden in functie van hun risico niveau ingeschaald in een bepaalde categorie. Onder meer op basis van de graad van transparantie, het menselijk toezicht en de data kwaliteit. Ook moeten de verantwoordelijkheden duidelijk gedefinieerd worden. Vandekendelaere sluit zich bij die aanpak aan en vindt het een goede zaak dat ook zogenaamde sociale krediet scores door overheden wordt uitgesloten. Die worden vandaag al volop gebruikt in China, en delen burgers op basis van de sociale wenselijkheid van hun gedrag in een bepaalde categorie.

Volgens Amnesty International telde China in 2020 al 600 miljoen (!) camera’s op straat. Zij zijn ook uitgerust met gezichtsherkenning, waarmee mensen ook uit de massa gepikt kunnen worden, gaande van verkeers-overtreders of winkeldieven tot spijbelende studenten of burgers die verdacht worden van politiek ongewenste activiteiten. Ook online-activiteiten worden massaal opgevolgd, zodat de overheid finaal een gedetailleerd beeld krijgt van het gedrag van individuele burgers en hen vervolgens daarvoor beloont of straft.

Chatbots

Europa zou bijvoorbeeld de gezichtsherkenning op luchthavens of andere openbare plaatsen stevig willen beperken, op enkele welomschreven uitzonderingen na. ‘Onder hoog risico-toepassingen zouden bijvoorbeeld de automatische correctie van examens of robot chirurgie kunnen vallen,’ geeft Vandenkendelaere aan. ‘Eerder laag risico is dan weer de inzet van zogenaamde ‘chatbots’ door de overheid in de dienstverlening naar de burger toe. Tegelijk willen we ons in het AI-beleid naar het bedrijfsleven toe dan weer vooral focussen op ‘startups’ en KMO’s. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om data te delen én te anonimiseren. Zo kunnen we een eco systeem scheppen dat technologische innovatie in Europa ten goede zal komen. Daarnaast moet Europa ook geld uittrekken om echte innovatie-hubs te voorzien, wat alweer meer kansen moet bieden aan startups en KMO’s die rond deze technologie werken.’

Het EP heeft nu nog een week de tijd om amendementen aan te brengen bij de voorliggende ontwerptekst. Daarna volgen de debatten, en in het najaar wordt het rapport dan ter stemming voorgelegd in de plenaire vergadering. In de loop van de procedure volgt er ook overleg met de Europese raad, die uiteraard ook zijn zegen moet geven voor de nieuwe aanpak.

Filip Michiels


*

bREAKING nEWS

Onderzoek naar Sihame El Kaouakibi zogenaamd afgerond, toch blijft recherche jagen op ‘tScheldt

14 mei 2022

*

Opnieuw recherche voor medewerkers van ‘tScheldt. Op zoek naar de vermaledijde schrijvers en tekenaars die het lef hadden het verhaal van Sihame El Kaouakibi aan het licht te brengen op satirische wijze.

We weten ondertussen dat het gerecht standpunt heeft ingenomen over wat ‘tScheldt is en wat satire is. Dat weten we niet van de zaak Sihame El Kaouakibi maar van de zaak Zelfa Madhloum. De grootste gemene deler tussen Sihame El Kaouakibi en Zelfa Madhloum is dat het van oorsprong buitenlandse liegende wichten zijn die menen dat blanke mannen de oorzaak zijn van de zondeval.

De laatste rechter die ‘tScheldt veroordeelde heette S GRANATA. Hij deed zijn naam alle eer en liet die ontploffen in het aangezicht van alle ‘tScheldt medewerkers door te stellen dat ‘tScheldt een nieuwsmedium is. In een zelden geziene bevlogenheid oordeelde hij dat nieuwsmedia zich moeten houden aan een ‘zorgvuldigheids norm‘. Het gebruik van satire doorkruist volgens Hem de ‘zorgvuldigheidsnorm’ waardoor satire ‘beledigend’ wordt. En dat blijkt strafbaar te zijn. Met dit arrest is het mogelijk alle satire in Vlaanderen te stoppen. Dat deed hij dan ook en hij legde een dwangsom op van 500 euro per dag dat ‘tScheldt het zou aandurven om de satirische artikels over Zelfa Madhloum terug te plaatsen. Het hoeft niet te verwonderen dat België op de lijst voor persvrijheid nu achter… Namibië staat.

We zijn trouwens nog steeds op zoek naar geld om te trachten in cassatie te gaan.

STEUN ‘tSCHELDT

De SOUIDI-maffia

Het naar Italiaanse maffia gemodelleerde SOUIDI advocatenkantoor van de gebroeders SOUIDI trad op voor de gevallen Marokkaanse engel Sihame El Kaouakibi. ‘tScheldt was het eerste medium dat in december 2021 reeds cartoons publiceerde over “Prinses Profiteur Sihame El Kaouakibi”, maanden voordat de Regimepers wakker werd en besefte dat Sihame El Kaoukibi samen met haar bedpartner Erika de boel aan het rollen was.

De Souidi’s hebben ondertussen hun handen afgetrokken van Sihame. Maar hun acties blijven nazinderen want de klacht met burgerlijke partijstelling tegen ‘tScheldt werd door hen met plezier uitgeschreven, niet in het minst gedreven door hun grote sponsor Erik Van der Paal die besloot dat ook hij een ei te pellen had met ‘tScheldt.

De grootste gemene deler tussen de SOUIDI’s en Erik Van der Paal? Hun beider hang naar de Italiaanse maffia. De ene richt zijn advocatenkantoor in als maffia rovershol, de ander gebruikt foto’s van Italiaanse maffia-acteurs op zijn Twitter-account.

Justitie en Sihame El Kaouakibi

Er hangen twee molenstenen rond de nek van Sihame El Kaouakibi en haar vriendin.

De eerste steen is het strafonderzoek. De onderzoeksrechter heeft zijn taak afgerond en de zaak naar de Raadkamer gestuurd. Die moet nu beslissen of er al dan niet verdere vervolging komt. Eerste punt dat opvalt. In gelijkaardige zaken van financiële malversaties duurt het gemiddeld een jaar of 4 vooraleer het gerecht bovenkomt met vervolgstappen na een initiële klacht. Niet zo bij El Kaouakibi. Het onderzoek duurde iets meer dan een jaar en de koek blijkt al gebakken. Dat belooft.

Het is pas nu dat El Kaouakibi zal vernemen waarvan ze beschuldigd wordt. Het zal vermoedelijk gaan over valsheid in geschrifte, subsidiefraude, misbruik van vertrouwen, hacking, misbruik van vennootschapsgoederen of het bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding.

De Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en de Federal Computer Crime Unit organiseerden hiervoor enkele huiszoekingen bij het Parlementslid.

De tweede molensteen rond de ranke nek van El Kaouakibi is een rechtszaak voor de ondernemingsrechtbank. De curator van het evenementenhuis JJ HOUSE vraagt 1 miljoen euro van het olijke koppel en stelt dat zij als bestuurders oorzaak zijn van het faillissement.

VTM

Ondertussen blijft VTM claimen dat zij de kat de bel aanbonden middels het ‘onderzoekswerk’ van Faroek Özgünes. Sta ons toe de puntjes op de i te blijven zetten. De bewijzen van valse facturen die VTM toonde in haar nieuwsuitzendingen kwamen niet van Özgünes maar van ‘tScheldt. Özgünes kreeg de valse facturen van Bart De Wever. Die kreeg ze van Erik Van der Paal. En die haalde ze bij ‘tScheldt. Soms kan het leven simpel zijn.

*

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Ach, met die Marokkaans-Anntwerpse lesbische sdloerie en zakkenvulster, die alhoewel gesteund door zowel BDW als door klein dik Bartje Nasmers uit Mechelen: het wijf is niet waard erbij even stil te staan. Tenzij als MIJLPLAAL in de Vlaamse Reconquista van ons Eigen Land.

Binnen geloodst louter met de bijbedoeling om de Islamisering vooruit te helpen ‘n versneling hoger te gaan, werden deze vrouwen de speelbal van de teelballen van de op alle gebieden profiterende mannelijke politiee zakkenvullers van formaat. Want met doppers papten die niet aan..

Maar die valse kat is ‘onschendbaar’ als Volksvertegenwooridger. Is al maanden ‘ongesteld’, ziek dus, en thuiszittend, samen met haaar ‘boezemvriendin’ en secretaresse, daar waar ze nog altijd 80% van haar parmelentare wedde trekt. En uitgeeft…..

Ik denk dat Allah ’n tansje eal moeten bijsteken, om de Jugepee te bePinvloeden opmzowel zijn poten als zijn vonnis binnenskamers te houden.

Benieuwd of de Nieuwe Vlaamse Arrogantie met BDW op kop; hieraan geen buite, zal overhouden…

*

Digithalys

Geen opmerkingen: