woensdag 25 mei 2022

, 568 - WAAROM DEKEN JULLIE DAT DE REGIIME-MEDIA ZO ANGSTVALLIG DE KOMENDE VERKIEZINGEN VAN MEI 2024UIT BEELD HOUUDEN?

 

.

DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

*



INSDAG 24 MEI 2022

*

De Blauwe Liegebeesten?

Of toch liever Pinocchio…

*

 

21 Mei 1933

dood Alice Nahon

**

Alice Nahon (Antwerpen, 16 augustus 1896 - aldaar, 21 mei 1933) was een Antwerpse dichteres.

In Vlaanderen is Nahon wellicht het meest bekend van de versregels van haar Avondliedeke III:

 

't is goed in 't eigen hert te kijken, nog even vóór het slapengaan,

of ik van dageraad tot avond, geen enkel hert heb zeer gedaan, ...

*

568 - WAAROM DEKEN JULLIE DAT DE REGIIME-MEDIA ZO ANGSTVALLIG DE KOMENDE VERKIEZINGEN VAN MEI 2024UIT BEELD HOUUDEN?

*

I N H O U D

De Waalse Begroting voor slechts één enkel (volgend) jaar loopt op – of liever ze loopt naar beneden naar de afgrnd - tot minstens 4 miljard. De zoveelste ‘Begrotoing’ op rij, zo afgrijselijk diep in de rode cijfers. Dat mag toch niemand verwonderen? Rood is nu eenmaal de favotoete kleur van de Rode Leefwereld. En als ik U wat meer mag zeggen: als naar eeuwenoude gewoonte, zuillen de Vlaamse boerkens wel biojleggen. Want die kunnen niet anders. Want het risico bestaat, dat Zuster urtsula de Gewapende Arm van de Frontrex op ons afstuurt! Die sacrosante Unité sacré toch!

Maar deze al lang gebatsten tricolore kruik gaat slechts zo lang te water tot breekt. Of tot de Vlamigen ze in Mei 2024 op democratiscjhe manier zelf in stuuken gooien.

Stem per stem in het juiiste valkje: daar komt nirt eens bloedvergieten van. Of niet soms? Want, zo bewijst het de Geschiedenis, Francofonen zijn slechte ja zelfs valse oneerlijke verlieeers.

Let op mijn woorden en zorg dat DeWintr verder goede maatjes blijft met zowel den Donald als met de Vlad. Anders komen daar vodden van.


*

Vlaamms Belang Antwerpen

@VBAntwerpen

Zo 22/5/22 (19 u)

‘Soms heb ik de indruk dat het schepencollege bestaat uit aannemers, projectontwikkelaars en architecten… De stad dreigt één grote on-gecoördineerde bouwwerf te worden. Deze chaos zorgt ervoor dat #Antwerpen onbereikbaar wordt en ondernemers en #horeca onze stad verlaten!’ @atvbe

Filip Dewinrer.

De mensen van het VB zijn per definitie allemaal - zonder ook maar één uitzondering - deftig geklede, beleefde en welopgevoede vechters voor het goede doel. Namelijk het welzijn van het gewone Eigen Volk die hen trouwens daarvoor – in bescheiden mate - heeft aangesteld bij deze tot hiertoe voorlopige? Vrije Verkiezingen. Dat het Vlaams Belang ondertussen de grootste politieke partij is geworden, is dan ook net meer dan logich. Met de dag worden de rangen steviger gevuld, waarschijnlijk nog het meest door overlopers-tot inzicht komers van de verklote Nieuwe Vlaamse Arrogantie van BDW….

Dat, naast de kazakdraaiers van ‘Ons Mateke’ en vooral die van de Blauwe diepzee duikers onder leding van de Twee Gentse Liegebeesten. Om nog maar te zwijgen van de 800.000 ARCO-bestolenen, ide nui kans zien om weerwraak te nemen op wat nog overschiet van de Tsjeven….

De Heer DeWinter, dat is algemeen geweten, is een sympathieke jongen, die nooit ook maar ’n millimeter te ver zou gaan. Daarom doe ik het in zijn plaats, en stel de vraag naar al die ‘drinkgelden’, faveurkens en commissietjes die in de zakken terecht komen van al die ‘sradsverneuwers’ die naar hartenlust smijten met ojs belastinggeld… De grootste rprofiteur zal wel de

Burgemeeter zelf zijn, die naast een super pot aan stroop, daar bovenop de publieke eer geniet van “zjn’ Stad op kop te houden in de vaart der Volkeren…

Heren belastingscontroleurs en Magistraten, waarop wachten jullie om deze mesthoop om te keren?

(Get) Digitalia

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

22-05-2022

Défi / Méfi

*

De partij ‘Démocrate Fédéralist Indépendant‘, kortweg ‘Défi’ genoemd is de opvolger van de ‘Fédéralistes Democrates Francofones, kortweg FDF, in Vlaanderen beter bekend als ‘Front Des Francofones’.

‘Défi” klinkt zo’n beetje als ‘Uitdagend’, maar – zoals ik al eens schreef – zou men die partij beter ‘Méfi’ noemen, wat meer staat voor ‘Onbetrouwbaar’. Ze mag dan van naam veranderd zijn, van politiek helemaal niet. Als partijvoorzitter werd Vlaminghater Olivier Maingain opgevolgd door een zekere François de Smet, die ondanks zijn Vlaams klinkende achternaam al even anti-Vlaams is.

Défi heeft haar nieuw programma voorgesteld en dat lijkt als twee druppels water op het oude van FDF, hier en daar zelfs wat aangescherpt en met als dé uitschieter dat ze niet alleen het cordon sanitair t.o.v. het Vlaams Belang wil behouden, maar het zelfs uitbreiden met de N-VA. ‘Samen gevangen, samen gehangen’, om het te zeggen met de gevleugelde woorden van Josse Van Eynden zaliger, ex-hoofdredacteur van de ter ziele gegane Volksgazet, in de volksmond destijds ook bekend als de ‘Polderbizon’.

 

Défi is zodus even te mijden als het vroegere FDF en het beste antwoord aan dergelijke Vlaminghaters blijft een Vlaams front tegen of na 2024.

 ---

En dan zijn er nog de ‘apenpokken’, het gevolg van wat ik ‘hoeren en boeren’ noem, een gevolg van een gedegenereerde samenleving, waarin de doorsnee burger soms de indruk krijgt dat hij/zij zelf niet meer normaal is. De Pride betoging in Brussel had men ‘Open’ genoemd. ‘Apen’ zou na de laatste ontwikkelingen toepasselijker geweest zijn.

Mij komt het voor – maar nogmaals: wie ben ik? - wat ieder normaal & wel opgevoed denkend mens voor de geest komt, als een meute van Fransdolle Belgicisten andere landgenoten die nooit iets ongrondwettelijk mispeuterd hebben, of zinnens zijn dat ooit te doen, bij voorbaat maar vooral uit financieel egoïsme behandelen als vulg  aire stinkdieren besmet met de varkenspest.

Persoonlijk zie ik dat liever andersom. Maar welopgevoed zijnde, houd ik alle beledigende opmerkingen liever binnensmonds. Mangain (Mange Bien?) was al saucisse al niet te vreten, en met een kleine de Smedt zld forgeur is het ook al niet vet…..

-

En om dit Ikke-Ikke en de rest kan stikke -verhaal af te smioten

Dan npg even over dat Apen Pokeen virus, voorlopig morsdood gezwogen in de Regime Media: weeral iets voor de woke-wereld om apetrots op te zijn?

Wel werd er uren aan ’n stuk met veel enthousiasme; vuur en vlam, verslag uitgebracht over de homo parade in Anntwerpen van verleden Zondag 8 dagen terug. Wel 400.000 bezeten toeschouwers. In de stoet de laaste Nieuwe Mode oeniskokers. Zelfs met losse klep. Met als post scriptum, ‘n 40-tal (doodgezwogen) besmettingen…

Och, zee ons Ma atijd: Ons Heer moet van elk z’n getal hebben. Zelfs al liggen de Erste Zorgen straks vol met onschuldige besmette mesnen, die het ongeluk hadden in de supermarkt bij de kassa aan te schuiven nadat er net voordien zo ne viezrik daar was gepasseerd…

Dan og liever ’n beetje koorts door Corona of een der varianten daarvan, dan etterende builen op handen en voeten.

(Get) Digitalia

 

*

PLAATSELIJKE NIEUWTJES

*

       

*

St           Anna-ter-Muiden.

Dat is een plaatsje in Zzeuws-Vlaanderen, waar POËZIE verbroederd wrdt met Frans-Vlaanderen, o,frt lro,h r,,n samenwerking met Watou, diep in de Weshoek waar iol vandaan kom.

Zouden die poëziedagen In Sint Anna Ter Muiden, samen trouwens met ake andere vormen van Kunst, een eerste sta^kuunen zijn in de Herenig der Vrije Nederlanden? Misschien dat een kleine vidio-

ao-conferantie Marianne Le Pen/Geert Wilders/Filip DeWinter daar enige vaart achter zou kunnen zetten? Ieder van hen spreekt haar of zijn eifen taal, en Google Translate doet de rest.

Wedden dat de Antwerpse Profeet van de Valse Profeet zijn tong afbijt omdat nog maar eens blijkt dat voor hem de tijd van gaan al lang is gekomen.

GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

In deze vlag: geen Gele Sterreen zoals op de Chinese vlag, maar een Zwarte Leeuw op Geluw Veld

Tom Van Grieken Retweeted

Bob De Brabandere

@BobDeBrabandere

-

Do 24/5/22

11h geleden

-

Bart Laeremans, de populairste politicus in #Grimbergen, wordt eindelijk burgemeester. Kan iemand mij eens uitleggen wat daar het probleem mee is? Want ik vind dat eigenlijk niet zo vreemd. Ben ik te democratisch voor dit land? Of is dit land te ondemocratisch voor mij?


 *

OEFENING DIE EUROPA DICHTER BIJ DE BURGER MOEST BRENGEN, MAAKT AFSTAND ALLEEN MAAR GROTER

*

Ursula Von der Leyen's conferentie over de toekomst van Europa: een slag in het water

Een jaar geleden beloofde Commissievoorzitter Von der Leyen de Europese burgers meer inspraak in wat de Europese Unie nu juist doet en hoe die (beter) voor hen kan werken. ‘Want de mensen moeten centraal staan in het Europees beleid,’ aldus Von der Leyen. Een Conferentie over de toekomst van Europa werd daartoe met veel bombast en grote beloftes in het leven geroepen. Alle Europeanen zouden er aan kunnen deelnemen. Een initiatief voor en door burgers dus. Maar is dat wel zo? Charlotte Vandecruys, woordvoerder N-VA fractie in de Kamer vreest ervoor, in deze vrije tribune.

 

Al bij de start werd duidelijk dat het eerder om de postjes dan de burgers te doen was. Guy Verhofstadt zag het graag als een ‘voor en door hemzelf’. Want wie zou die Conferentie dan wel mogen voorzitten? De Europese lidstaten, de Commissie en het Parlement eisten echter elk hun rol op. En zo ontstond een driekoppige raad van bestuur met – uiteraard – voor elke instelling een postje, aangevuld met elk een delegatie van doorluchtige personen die dan ook nog eens elk hun zegje wouden doen. Verhofstadt kreeg een troostprijs, als hoofd van de delegatie van het Europees Parlement.

Valse start

 

Alvast een valse start voor de Conferentie met als hoofddoel om ‘de burger meer te betrekken’. De resultaten die naar voor worden geschoven, weerspiegelen dan ook allesbehalve de noden of bezorgdheden van de hedendaagse Europeaan. Ze zetten vooral de Europese instellingen centraal.

 

Zo wordt een transnationale lijst naar voor geschoven waardoor 28 extra Europese Parlementsleden verkozen kunnen worden, een wetgevend initiatiefrecht voor datzelfde Parlement en een Spitzenkandidaten-proces, waarbij Europese burgers ook een zegje hebben over wie de toekomstige Commissievoorzitter wordt. Dat toont dat het Europees Parlement de Conferentie gebruikt of beter misbruikt om haar eigen institutionele agenda door te duwen.

Concrete impact

 

Er zijn nochtans genoeg zaken waar de gemiddelde Europeaan wél van wakker ligt. Wat dacht men van de oorlog in Oekraïne? Of de torenhoge energieprijzen en dalende koopkracht die heel wat gezinnen in de armoede duwen? Of een kordate aanpak van de migratiecrisis? Of jobcreatie door het verder verdiepen van de interne markt? Ik kan zo blijven doorgaan. Kortom, concrete politieke beslissingen die een impact hebben op onze levens. Dát zou nuttig zijn geweest en de echte meerwaarde van Europa tonen.

 

Waar wij van het begin voor waarschuwden, is dus jammer genoeg ook realiteit geworden. De Conferentie over de Toekomst van Europa is niets meer dan een peperduur project geworden, bedoeld om een institutionele agenda door te duwen in plaats van écht een stem te geven aan de bezorgdheden van de burger. Weggesmeten geld, dat Europa niet dichter, maar juist verder van de burger heeft gebracht.

Charlotte Vandecruys

 

*

CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

Morgen Donderdag, Hoogdag van ‘s Heren Hemelvaart – waarvoor in ’s Hemels naam stond die dag ooit voor? Welke ondermaans levende sterveling herinnerert er zich dat nog? – wordt in Brugghe-die-Scone de H. Bloedprocessie gehouden. Met voor de allereerste keer, tot meerdere eer en glorie van de dagjesmenzo ‘n, €40.000 staatssteun… Er zal voor dit spektakel duq veel volk naartoe komen kijken en dat is, zelfs in de oorlogsjaren, maar niet in de Van Ranst-Tiden, altijd ’n susces gewest. Al sedert……..1304. Het jaar dus waarin de Kortrijkse Koffer van Oxford daar ergens ter plaatse werd gebeeldhou

wd met een waarheiidsgetrouw beedverslag van vòór, tijdens en na de Gulden Sporenslag.

Om maar te zeggen: in Brugge ‘functioneren’ er nog 15 kerken en voor gans het Omliggende zijn slehts twee (2) Pastoors beschikbaar voor de Erediensten.

Hoog tijd dus voor de Reconquista van ons Avondland.

En ja       , loont het nog de moeite, aan te halen dat er onlanshs weer een kerk ‘ontwijd’ werd, de H. FFamilie, in volle stadcentrum. Twee pariculieren zullen er een AULA van ameken, voor cullturele bijneenkomsten en zo. Liefst met aparte peeskalertjes, want het volk wil ook wat…

*

Digithalys


Geen opmerkingen: