maandag 1 december 2008

ORGAANPOLIS: VOORUITGANG?

ORGAANPOLIS: VOORUITGANG?


Kamer wijst orgaanpolis van zorgverzekeraars af

De Tweede Kamer is niet blij met een kortingsregeling van vier grote zorgverzekeraars die zo orgaandonoren willen werven

De zorgverzekeraars bieden klanten een premiekorting als ze zich als orgaandonor laten registreren. Met de nieuwe donorpolis hopen de verzekeraars
tienduizenden orgaandonoren te werven. De jaarlijkse korting bedraagt € 120.

CDA, SP en VVD vinden dit geen goed initiatief. Geld zou geen rol moeten spelen bij de overweging om orgaandonor te worden. De VVD wijst erop dat de korting niet strookt met het uitgangspunt dat het basispakket in de zorg hetzelfde
Kost
Er bestaat al jaren een groot tekort aan donororganen in Nederland. Enkele weken geleden verwierp de Kamer nog een voorstel dat wie geen bezwaar aantekent, automatisch orgaandonor wordt.


Echo’s van boven de Moerdijk. Waar men altijd, met nuchter polderverstand, de naïeve Vlaming een paar passen voor blijft.
Dit artikel (visionair?) vond ik deze morgen, vóór dag en dauw, in De Wereldkrant, gratis per E-Post verspreid voor de ‘Expats’, de ‘ge-expatriëerde’ NederVlaming. De bedoeling is een band met de Nederlanden te onderhouden, zonder over deze band sentimenteel te willen doen. Echt oer-Hollands dus. Profijtig, en vooral: vooruitziend!
Misschien een verkiezings-ideetje voor de belgiekse socialistische Ministerin van franscouillonse zaken, om de altijd lege kassen te spijzen?
Stem voor links! Stem voor meer koopkracht: niet alleen een hart in de politiek, maar ook een lever, een nier, ja zelfs een nieuw brein! Schrijf nu in en profiteer vóór anderen dat doen!
Dàt zou pas ‘goed zijn voor de mensen’ …..

.

Geen opmerkingen: