maandag 19 april 2010

NU WE TOCH AAN HET SPLITSEN ZIJN

.




















NU WE TOCH AAN HET SPLITSEN ZIJN

ARTSEN

Slecht nieuws voor de knechtfederalisten en solidariteitsfetisjisten van alle kleur: bijna driekwart van de Vlaamse huisartsen is gewonnen voor een volledige overheveling van de gezondheidszorg naar de regio's.

Slechts negen procent wil daar helemaal niet van weten. Dat stond vorige week te lezen in Knack en het medische weekblad De Huisarts.

Van de Vlaamse huisartsen is 73,1 prOcent voorstander vaneen volledige overheveling van de gezondheidszorg naar Vlaanderen, 15,9 procent zou al content zijn met een gedeeltelijke overheveling. Aan Be/gofone zijde, denkt men daar uiteraard volledig anders over: 77,7 procent van de Be/gofone huisartsen is gekant tegen ook maar de geringste overheveling.

En wat denken de Vlaamse huisartsen over de staatshervorming.

Staatsvorming, moeten wij eigenlijk zeggen. Want 76,5 procent van de Vlaamse huisartsen acht een verdere staatshervorming belangrijk tot
zeer belangrijk. Meer zelfs: 61.,1 procent van de Vlaamse huisartsen vindt dat de barst in den belzjiek gerust wijder en dieper mag worden. Slechts 21,4 procent ziet heil in een restauratie van la Be/gique unitaire et indivisib/e. Die zijn
het eens met hun Be/gofone heelkundige broeders, maar dat kunnen wij ons niet
. aantrekken.

Splitsen heel die janboel.

Digitalia geeft bekend:



Tot zo ver een weekblad voor mensen met een slecht karakter en een goed hart (7 april 2010). De auteur vond het niet nodig zijn naam te vermelden, waarschijnlijk uit vrees voor de Staatsvuiligheid. Want zeg nu zelf : zijn dit geen staatsondermijnende berichten?!
Mag ik die Heren (en dames) van die Vaderlansche Vereniging een goede raad geven?
Als jullie bekommerd zijn voor de job en natuurlijk ook voor het lekker ambtenaren-pensioen, denk er dan eens aan dat de toekomstige kaders , nà de Staatsvorming, ook een spionnendienst zullen nodig hebben. Ooit zullen de vervolgden de vervolgens worden. U weet toch dat Vlamingen een dankbaar volkje zijn? Dat heet dan wel §allez, tijdelijk toch) van twee walletjes eten, maar alla, veiligheid van betrekking voor alles, nietwaar! Meteen kunt U zowel Uw wettige, als Uw maîtresse blijven tevreden stellen.
Anders is het gesteld met de zieken met het hart op de verkeerde plaats. Die zien hun vertrouwens-relatie zowel met de medische wereld serieus gehypothekeerd. Hopelijk zullen die, uit lijfsbehoud, tijdig eieren voor hun geld kiezen.
Mijn eigen super-rechts karakter denkt, dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen het resultaat van deze screening, en de houding van de kleur-ziekenfondsen. Het is inderdaad een publiek geheim dat deze Sovjet-raden het gild der zelfstandige esculapen absoluut geen warm hart toedraagt. Wij zouden zelfs in zekere zin kunnen spreken van de clash der Titanen….
Hopelijk zijn de Heren Medici hun Rode Potlood niet vergeten….
o-o-o-o-o-o-
Hospitaal-anekdote als tegengif na de Panarama-uitzending van gisteren over Berlusconi.
Tiens, is dat geen grove belediging van een Buitenlands Staatshoofd? Mag dat zo maar?! Och ja : die meisjes en jongens doen dat zo graag! Waarom zouden ze daarvoor moeten bestraft worden. Toch raar dat Berlusconi met de dag populairder wordt in eigen land…Toepassing : (West Vlaams Idioticum zeker?) ‘tegen de maan pissen’
Vrijdaag laatst. Acute oogontsteking. Hoogdringend naar Orvieto, de dichtst bijzijnde stad, te vergelijken met, denk ik, LIER. Na enig zoeken en de wegwijzertjes volgend, komen we terecht ver buiten de stad, ergens in de heuvels, midden in de wijde natuur. Is dit een kliniek of een paradijs? Pronto Soccorso? Je rijdt er zò binnen. Een kort gesprek aan het loket : volg de groene lijn naar 6de verdieping. Alles is er brand-nieuw en piekfijn, luchtig en helder. Daar wacht reeds een aller vriendelijkst en knap verpleegstertje, die ons binnen de 30 seconden voor de ‘medicus’ brengt. Vlug een kort onderzoek, de geruststelling en het voorschrift voor medicatie. Tijd tussen betreden en verlaten hospitaal: exact 12 minuten! Kostprijs : patiënt is >65 jaar? Verklaart op erewoord niet > € 35.000 te verdienen?! Gratis! Medicatie? Gratis! Arrividerci en tot volgende vrijdag!
Hoe die mensen aan ons zien dat we buitenlanders zijn, zelfs zonder onze mond open te doen? Is een hemels mirakel. We werden dus bediend in een onberispelijk Engels, tot men doorkreeg dat we halvelings Italianen waren….Fiaminghi di Belgio…en meteen waren we bijna vriend des huizes!
Vergelijking? UZ Edegem – zelfde situatie – uren wachtzaal – scharrelingen en kledij rond U van iedere vierkante meter der aardbol – van stagiair naar dokter-oogarts – bij de € 100,- als ereloon en + € 50 voor medicatie, die morgen reeds mag afgeheeld worden. Wat het kost aan ‘de 3de Betaler’ blijft onbesproken. Zeker 30 man in de weer gezien. In Italië : drie (3) en in de wachtzaal een 5-tal patiënten, waarvan er om de paar minuten een weggeroepen werd….
Neen, het verwondert mij niet dat de Heren Medici het zijn beginnen door hebben…Ik kan ze, en ook de mensen van de mùutualiteitenn, alleen de raad geven, even te komen praten met onze huisdokter. Die schudt alleen met het hoofd als wij af en toe eens wat durven lossen over de situatie in Vlaanderen….Maar ik geloof dat het een Berlusconi-stemmer is…..Is nochtans van de partij van de Burgemeester, en dat is een harde communiste…..

Geen opmerkingen: