vrijdag 16 april 2010

OVER RATTEN EN ZINKENDE SCHEPEN

.

















.

OVER RATTEN EN ZINKENDE SCHEPEN





De tanker “POCO” , klaar om op de klippen te lopen,
S.O.S. - All Hens on Deck,
Heer, Redt ons, wij vergaan…..




Doen we stilaan die super-lapzwans van De Morgen niet teveel eer aan, om hem zo regelmatig af te kammen maar hem meteen in de bekendheid te helpen? Ikzelf probeer mijzelf zoveel mogelijk in toom te houden. Maar dan springt een collega-blogger wel weer bij….
Zo ook onderstaand artikel, gewoon zonder commentaar (het is inderdaad duidelijk genoeg) gevonden bij http://www.bloggen.be/roeland/ . Het is mij ten enemale onbekend hoe deze blog ineens op mijn scherm is gekomen – maar als er een God van het toeval bestaat, dan brand ik deze avond een dikke kaars voor Hem, nog even voor het slapengaan.
Te zien aan zijn archief, is deze, in vergelijking met ondergetekende, een oud-strijder voor de goede zaak. Vandaar het voornemen om, vooraleer in de pen te kruipen, het beter ware over het muurtje te kijken wat hij (en/of Angeltjes) uit hun pen geschud hebben. Of, is de herhaling ook hier de beste leermeester? Op dezelfde patatjes elk, naar godvrucht en vermogen, peper en zout strooien? Ik stel vooral vast, dat er elke dag meer werkers in de Wijngaard des Heren aan de slag gaan. Vlaanderen kan er maar goed bij varen!
Dus Walter Pauli, de scribent Paulus, de Draak met de Zeven koppen van de De Morgen, meervoud Pauli, met zijn artikel “Molotov”.
Mag ik stellen dat, om een cliché zo groot als een huis te gebruiken, dat de Linkxe poco-kerk tanker aan het keren is? Vander Taelen (die van de fluimen) gaf de voorzet, Van Isten daar en anderen, met op kop de gebrilde Belse Hollander trapten de bal binnen. Eerst was er iedere keer wat tumult en Awoe-geroep, maar iedereen greep beetje-bij-beetje de kans om de lang gekoesterde maar verdrongen vrees te verwoorden. Rechtlijnige Politiekers (Politieker met Hoofdletter is een idealist die voor de verandering niet eerst aan zichzelf denkt) die 30 jaar vroeger aan de alarmbel trokken, werden ineens Profeten genoemd, ei-zo na heiligen en nu gaat zelfs het CGKR in de (schijn-) aanval tegen een fausse queue als Sharia4Belgium….Moet een gemakkelijk klusje zijn, 15O juristen van dat Centrum tegen één (1) draaideur-crimineel!
Straks staat men daar nog te dringen voor een lidkaart van het Vlaams Belang!

Collega’s, mag ik echter een oud spreekwoord in herinnering brengen?
Als de vos de passie preekt,
Boer let op Uw ganzen!
Aan U de keuze. Gelukkiger zijn met één schaap die terug in de kudde komt, of achterdochtige ganzenboer blijven. Weet echter wel : er zijn mensen die, als U hen een hand hebt gegeven, U best Uw eigen vingers natelt….

De ratten verlaten het multiculturele schip !
Pauli in "De Morgen"

Na alweer een nieuwe dag met relletjes in Sint-Gillis werden niet alleen auto's in de fik gestoken. Het agentschap Belga berichtte ook: "Rond 21.45 uur werd brand gesticht aan de deur van een synagoge in de Kliniekstraat in Anderlecht. Ook daar gebeurde dat met een molotovcocktail. Buurtbewoners konden het brandje blussen."

'Brandje'? Een aantal jongeren stookt stilaan het Brusselse samenlevingsmodel op. Zij hebben lak aan integratie, aan deze samenleving, haar regels en afspraken. Natuurlijk zijn er sociale oorzaken voor dat probleem, is er een culturele kloof. Maar die praten op geen enkele wijze het smijten van een molotov naar een synagoge goed. Het past ook niet dit af te doen als een kwajongensstreek. Stel dat er een jonge VB'er betrapt zou worden bij het smijten van een molotov naar een moskee: de verontwaardiging zou - terecht - algemeen zijn. De schouders ophalen bij een molotov naar een synagoge is een laissez-passer voor schofterig gedrag: 'Dat mag wel niet, maar ook wij tillen er niet echt aan.' Het is een volstrekt fout signaal.

Een verdraagzame samenleving mag/moet tolerant zijn. Een multiculturele stad mag/moet particulier gedrag van bevolkingsgroepen tolereren. Maar tolerant zijn tegen de hoofddoek is nog iets anders dan laks zijn tegen geweld, tegen intimidatie van andere minderheden.

En dat niemand dit 'brandje' goedpraat met te verwijzen naar Israël en de Palestijnen. Dat is natuurlijk het excuus, maar heeft met het geweld in Anderlecht en Sint-Gillis even niéts te maken. Het gaat hier om jongeren die de middenvinger opsteken naar een samenleving waar ze om allerlei redenen lak aan hebben. Omdat die samenleving niet altijd even gastvrij en soms zelfs ronduit discriminerend is geweest, maar stilaan ook omdat zijzelf stad en land de rug toekeren en zich terugplooien op de eigen subgroep. Joden horen daar duidelijk niet bij: dus geen respect voor hen. Of: geen respect voor de politie. Geen respect voor een toevallig geparkeerde auto. Straks viseren ze misschien een voorbijstappende dame, of een keurslager met paté in de etalage. Dat kan dus niet.

Respect claimen en gerespecteerd worden ligt moeilijk als men zelf geen respect toont.

Walter Pauli

Geen opmerkingen: