dinsdag 23 oktober 2018

5153


****
Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
*
De Oude Garde sterft maar geeft zich net over. Dat is ziaks uedereen weet, een historisch gegeven uit de wereld der Antieke Oudheid. Maar een ‘garde’ die zijn eigen Stad, Land en Volk zonder slag of stoot uitlevert aan de vijand, daar zijn geen woorden voor.
In de Late Middeleeuwen (8ste Eeuw) was daar het Roelandslied, over de volksheld die met het zwaard in de vuist in Ronceval de aftocht van get verslagen leger dekte. Zou den Ouden Versleten Toebackzak dat verhaal misschien niet kennen? Of juist wel? Misschien kwam daar in de plaats, lijk bij Judas, en met het Agusta-schandaal in het achterhoofd, een ferme greep zilverlingen aan te pas?
Wat ’n roemloos einde voor deze Grote Leider. Temeer daar die als Bendeleider én als gewezen Minister van zowat van alles waar veel poen rond zweefr, wel degelijk het klappen van de zweep moet kennen.
*
*
Louis Tobback eist excuses van VRT
*
burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van ‘Iedereen kiest’ met beelden over Leuvense huisjesmelkers. ‘Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep.’

In de uitzending van ‘Iedereen kiest’ op woensdag 10 oktober werden de vier Leuvense lijsttrekkers net voor de verkiezingen geconfronteerd met beelden van schrijnende wantoestanden in enkele oude studentenkoten, waar vaak erg arme mensen of asielzoekers wonen.

‘Dat men in de uitzending iemand laat verklaren dat Leuven op de hoogte is van dergelijke wantoestanden zonder een weerwoord te vragen aan het stadsbestuur is absoluut ondeontologisch. In de uitzending werden enkele dagen voor de verkiezingen bovendien schepenen voor schut gezet die hiervoor niet eens bevoegd zijn. Dit was pure sensatiezucht in een poging om Leuven in een slecht daglicht te zetten. Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep’, aldus Louis Tobback.

Volgens Tobback is Leuven al meer dan twee decennia bezig met allerlei initiatieven om woningen veiliger te maken. Enkele jaren terug werd de dienst woontoezicht nog met een tiental personen uitgebreid om alle koten systematisch te controleren. ‘Er is geen enkele stad in ons land die deze problematiek in overleg met andere instanties zoals de KU Leuven en het parket op een dergelijke manier aanpakt. Ons kotreglement werd reeds door verschillende steden waaronder Antwerpen opgevraagd’, aldus Tobback.
Indien de excuses er niet komen zal hij tegen de VRT klacht neerleggen bij de Raad voor Journalistiek.

Het parket is ondertussen wel met een onderzoek gestart naar de wantoestanden in Leuven.
*
AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM
**
Liever het totaal veramde Calabrië (in de teen van Italië) dan als student in een overjaarse schoendoos te moeten leven op de Grote Markt van Leuven.
Voor zover als nuttig, kan U bij deze verklapt worden, dat in Calabrië (het home-land van een zekere Paola Rufo di Calabria), de Lega druk doende is om die massa aangespoelde avonturiers die daar de verlaten dorpjes hadden bezet, aan het Kärcheren is.
Wat in het achterlijke arme Zuiden kan, moet ook in het Rijke Noorden kunnen. Des re meer, daar het Kärcheren straks overal in Europa ingang zal vinden.
Maar Kärcheren is de taak dat bij ons op de plank ligt voor nà de Parlementsverkiezingen van Mei 2019. Hoop doet leven. Onze Grootsteden tot op het bot uitmesten, dat is wel degelijk
*

PS
Over hoeveel paspoorten zou de Nieuwe van Leuven beschikken? En over hoeveel eigendommen hem en zijn familie in zijn thuisland Marokko wel beschikken?


Geen opmerkingen: